Sernik mango na zimno bez pieczenia. Sernik z pulpą mango na zimno. Sernik mango na zimno bez pieczenia Podane składniki są na formę okrągłą 20 cm średnicy. Ja użyłam formy prostokątnej i podwoiłam składniki. Podaję składniki na formę okrągłą. Sernik mango na zimno bez pieczenia Składniki na spód: - 150 g herbatników lub ciasteczek typ digestive(...)rozpuszczonego masła Składniki na masę serową: - 400 g sera z wiaderka - 450 pulpy mango - 200 g zimnej śmietanki 30-36% - 100 g cukru pudru - 7 łyżeczek żelatyny Dekoracja: - czekoladowe jajka, u mnie czekolada studencka zmiksowana na mokry piasek Sernik mango na zimno bez pieczenia Jak zrobić sernik mango? Najpierw zblenduj ciastka z masłem i wyłóż nimi spód
Z Kuchni Do Kuchnimasy zamiast żelatyny dodałam galaretkę cytrynową. Do borówek dobrałam niebieskie galaretki ale mogą być dowolne i pobawiłam się w warstwy by sernik pięknie prezentował się w przekroju. składniki: 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 2 galaretki cytrynowe 2 łyżki cukru 2 galaretki niebieskie lub inny dowolny kolor ok 500 g borówek amerykańskich duże biszkopty do wyłożenia
Monia miesza i gotujełyżek wody 3 łyżki ciemnego naturalnego kakao 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej (u mnie tortowa) mała szczypta soli Na sernik: 4 jajka M 250 g cukru 500 g białego sera (u mnie z wiaderka, ser nie może być wodnisty!) 1/2 kostki miękkiej margaryny (125 g) mała szczypta soli Dodatki: około pół słoiczka konfitury Carskiej Figa z Makiem
Słodkie okruszkiPołączenie kruchego ciasta, słodkiego sernika i kwaśnych czerwonych porzeczek okazało się rewelacyjne! Zazwyczaj nie używam gotowego twarogu we wiaderkach, jednak tym razem się skusiłam. I dobrze zrobiłam, bo w tym połączeniu świetnie się sprawdziło:) Ciasto jest wilgotne, słodko-kwaśne. Idealne na lato... Spód: 300g mąki pszennej, 150g masła, 150g cukru pudru, łyżka cukru waniliowego. Mąkę
Z miłości do słodkościzrobiłam sernik na zwykłych okrągłych biszkoptach z dodatkiem czekolady i coca - coli. Wykorzystałam do niego twarożek - naprawdę idealny do serników, który otrzymałam od marki Wieluń do testowania. Nie kupuję nigdy gotowych twarożków we wiaderku, ale ten jest naprawdę świetny! Masa serowa: 500g twarożku kanapkowo- sernikowego (ja użyłam Wieluń), 400 ml śmietanki 30%, 250ml jogurtu naturalnego
Z miłości do słodkościzbyt wielu składników, jest też prosty w wykonaniu, dlatego polecam na deser w gorące dni, najlepiej smakuje podany prosto z lodówki. Sernik cynamonowy bez pieczenia Składniki: 18-20 herbatników 0,5 kg serka waniliowego z wiaderka 3/4 szklanki cukru pudru cukier wanilinowy 2 łyżki żelatyny 2 opakowania Śnieżki (każda na 200ml mleka) 0,5 opakowania galaretki cytrynowej
Smakołyki BerenikiWasz sernik będzie równy jak stół i się nigdzie nie zapadnie. Prościej nie można, prawda? Pamiętajcie tylko, żeby produkty do sernika miały temperaturę pokojowa, a po upieczeniu i wystygnięciu sernik musi spędzić co najmniej 5 godzin w lodówce. Ja zawsze piekę go po prostu dzień wcześniej. Kremowy sernik ze skórką pomarańczową Kremowy sernik(...)Składniki Ciasto: 1000 g białego sera z wiaderka 1 szklanka cukru 5 jajek 200 ml kremówki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki skórki pomarańczowej Polewa czekoladowa: 70 g kremówki 30% 70 g gorzkiej czekolady Dodatkowo skórka pomarańczowa do dekoracji Wykonanie: Składniki sernika powinny mieć temperaturę pokojową. W misce miksujemy biały
Kulinarne przygody GatityChcecie zaskoczyć gości pysznym ciastem? Proponuję sernik z brzoskwiniami i rodzynkami. Jest wyjątkowy, smaczny, wilgotny. Składniki: 1 kg białego sera (może być z wiaderka) 200 g masła roślinnego 200 g cukru 4 jajka 50 g kaszy manny 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g rodzynek 1 puszka brzoskwiń Masło ucieramy z cukrem(...)rodzynki i pokrojone brzoskwinie. Na koniec ubijamy białka na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Masę przekładamy do tortownicy i wstawiamy do zimnego piekarnika. Sernik pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy na godzinę. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Pyszności SłodkościSernik Porzeczkowy. Któryż to już sernik w mojej — kolekcji serników — nawet nie liczę mój drogi czytelniku — podglądaczu. Oczywiście każdy z nich jest wykonany podobnie, jedynie smaki, kolory, dodatki się różnią. I tak jest też tym razem, sernik porzeczkowy, właściwie z dżemu porzeczkowego, ponieważ o dziwo nigdzie nie dostałem ani świeżych, ani mrożonych owoców… Użyłem dżemu(...)przeciągając już, zapraszam Cię na kawałek sernika porzeczkowego, który oczywiście idealnie pasuje do filiżanki espresso. Ps. Jeśli jesteś mój drogi czytelniku – podglądaczu miłośnikiem serników jak ja, tutaj , znajdziesz przepisy na przeróżne serniki, które zrobiłem. Składniki Ciastka 200 gram Daktyle 150 gram Masło orzechowe 2 łyżki Ser z wiaderka 1 kg Dżem porzeczkowy 250 gram Kwaśna śmietana
RafalCookjest to połączenie idealne, gdyż maliny bardzo dobrze komponują się z jagodami. Sernik został przygotowany w tortownicy o średnicy 18cm. Sernik jagodowo-malinowy na zimno Składniki: 100g herbatników 60g masła 550g twarogu gęstego z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego 200g malin 150g jagód 4 płaskie łyżki cukru pudru 200g śmietanki 30% 20g żelatyny (5 łyżeczek) 6 łyżek wody(...)masie serowej układać owoce, zaczynając od środka, tworzyć na przemian okręgi z malin i jagód - pomiędzy owoce delikatnie nalewać łyżeczką zimną galaretkę tak, by zakryła jedynie dolną część malin - sernik schłodzić w lodówce do momentu zastygnięcia galaretki, całość najlepiej podawać dopiero po nocy spędzonej w lodówce Sernik jagodowo-malinowy zachwycił nas swoim wyglądem, gdyż owoce zanurzone w niskiej
Smakołyki Berenikidużej mocy. Tortownicę 24 cm wyłożyć folią spożywczą, na dnie ułożyć biszkopty. Twaróg z wiaderka mikserem zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym, wsypać kakao, wlać żelatynę i mikserem połączyć składniki. Masę serową wylać na biszkopty, wygładzić wierzch i dodać kawałki opłukanych truskawek, delikatnie przycisnąć do sernika i schować do lodówki na 3 godziny. Galaretki brzoskwiniowe wymieszać w 900 ml gorącej
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: masa serowa: 1 kg sera zmielonego w wiaderku, 1 budyń wanilinowy, 1 cukier wanilinowy, 3/4 szklanki cukru, 50 g margaryny, 4 żółtka, 4 białka
Aga w kuchnimnie za dużo gorzkości Powstało cudo które może nie prezentuje się na zdjęciu za dobrze jednak jego smak oszałamia. SERNIK CZEKOLADOWY ok 1.5 h tortownica 22 cm Składniki 1 kg twarogu (u mnie Krasnystaw z wiaderka) 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% (u mnie Goplana) 1 tabliczka czekolady mlecznej (Milka) 3 jajka 2 i 1/2 szklanki cukru 1 łyżka(...)kakao. Całość przelewamy do formy i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut następnie temperaturę zmniejszamy do 150 stopniu i pieczemy jeszcze ok 30 minut - patyczkiem sprawdzamy czy sernik nie jest za wilgotny. Gdy sernik zacznie się rumienić nakładamy na niego ubitą pianę z 3 dodatkowych białek i cukru. Pieczemy do zarumienienia od góry. Pianę na górę sernika
sierotka maRysia w kuchnijest on bardziej szarlotkowy niż ten, który prezentuję poniżej. Sernik został upieczony w tortownicy o średnicy 21cm. Kremowy sernik z jabłkami Składniki: spód 75g okrągłych biszkoptów 50g masła masa serowa 250g gęstego twarogu z wiaderka 250g mascarpone 100g śmietanki 30% 4 jajka 3 średniej wielkości jabłka (około 550g) 120g cukru 2 i 1/2 płaskiej łyżki(...)schłodzony spód podpiec przez około 10 minut, ostudzić - boki formy można posmarować lekko tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia, tylko natłuścić lub pozostawić bez niczego (wtedy po upieczeniu odcinamy sernik nożem od boków formy) - temperaturę piekarnika obniżyć do 150-160 stopni, na dno postawić naczynie żaroodporne z gorącą wodą - jabłka oczyścić, obrać i pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce
Smakołyki Bereniki