minuty na dużych obrotach. Do masy dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, dodać olejek pomarańczowy, nożyczkami pokroić chałwę. Mikserem wszystko dokładnie połączyć, na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i mikserem na najniższych obrotach wmieszać w masę sernikową. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, sernik wyłożyć do formy, wygładzić wierzch, piec w nagrzanym piekarniku
W Mojej Kuchni Lubięjest mocno słodki, słodyczy dodaje mu czekoladowa polewa. Ja często podaję go wyłącznie oprószonego cukrem pudrem. Taki sernik możecie również z powodzeniem podać na święta. Spróbujcie, polecam. Składniki: (na tortownicę 26 cm lub mniejszą) 1 kg sera z wiaderka – polecam Wieluń Mój Ulubiony 3/4 szklanki cukru pudru* 1/3 szklanki oleju 2 budynie śmietankowe – u mnie(...)Emix (2 x 41 g) 4 jajka klasy M Dodatkowo: dobrej jakości mleczna czekolada (u mnie belgijska)** i czekoladowe kuleczki (chrupki) *sernik nie jest mocno słodki, bo dodatkowej słodyczy nadaje mu czekoladowa polewa. Ja często podaję go również posypanego wyłącznie cukrem pudrem. ** czekoladę można opcjonalnie zastąpić polewą np. z tego przepisu Przygotowanie: Ser i jajka powinny być wcześniej wyciągnięte
Słodkie okruszkimasy serowej dodałam białą czekoladę, która ją osłodziła i nadała kremowej konsystencji. To zdecydowanie najlepszy truskawkowy sernik na zimno jaki zrobiłam. składniki: spód 120 g masła 200 g herbatników kakaowych masa serowa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 100 g miękkiego masła 3 łyżki cukru 200 g białej czekolady 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny(...)truskawek na wierzch 1 galaretka truskawkowa ok 300 g truskawek Składniki na sernik przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml wody i odstawić do wystudzenia. Przygotować spód. Masło rozpuścić w rondelku. Herbatniki zmielić w rozdrabniaczu i połączyć z roztopionym masłem. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wylepić przygotowaną masą. Tortownice wstawić do lodówki
Monia miesza i gotujekogel-mogel. Do jajek dodać twaróg z wiaderka, kaszę manną, budyń, aromat waniliowy i mikserem połączyć krótko składniki. Blacha 34x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie blachy poukładać podwójnie herbatniki, wylać masę serową. Na wierzchu sernika ułożyć opłukane, osuszone jeżyny. Piekarnik na grzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka
W Mojej Kuchni LubięSernik dotowany na miodowych spodach z domową polewą czekoladową. Przepyszny, zdecydowanie jeden z moich ulubionych serników w wersji gotowanej. Prosty w przygotowaniu, bardzo aromatyczny. U mnie w tym roku na pewno zagości na Świątecznym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na miodowe spody: 3 szkalnki mąki pszennej, składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml 2 jajka 3/4 szklanki cukru(...)łyżki miodu 250 gram margaryny lub masła 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki mleka Składniki na masę serową: 1 kg sera sernikowego z wiaderka 5 jaj 150 gram masła/margaryny 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego 2 budynie smietankowe lub waniliowe 1/2 szklanki mleka Składniki na polewę czekoladową: 1/3 kostki margaryny 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka wody 3 czubate
Blog kulinarny S9.PLprosty, szybki i wyjątkowy. Sernik jest niezwykle smaczny. Truskaweczki z działki były idealnym dodatkiem do tego sernika. Ciasto mogą spokojnie jeść osoby na diecie bezglutenowej. Gorąco polecamy. Składniki: - 500g masy twarogowej z wiaderka - 500g serka homogenizowanego - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 budyń wanilinowy - 1/2 kostki masła Mus: - 3 galaretki truskawkowe - 500g truskawek Sposób przygotowania(...)Galaretki mieszamy w 700 ml gorącej wody. Następnie dodajemy zmiksowany mus i dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce. W momencie kiedy mus zaczyna tężeć wykładamy na sernik i wstawiamy do lodówki
Pan i Pani Smith w kuchniNiesamowicie aksamitny i pyszny sernik czekoladowy. To najlepszy i najłatwiejszy przepis na domowy sernik, jaki znam. Przygotowany na ciasteczkowym spodzie z dodatkiem białej i deserowej czekolady. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik czekoladowy, który zaprezentuje Wam w dzisiejszym wpisie, smakuje obłędnie! Czas jego przygotowania to dosłownie 15 minut! Wystarczy przygotować spód z pokruszonych ciasteczek zbożowych(...)się cudownym smakiem tego wypieku. Ten sernik czekoladowy polecam Wam na każdą okazję. Przekonacie się sami, że gości będą zachwyceni jego smakiem. Zapraszam na przepis! SERNIK CZEKOLADOWY – PRZEPIS SPÓD 150 g ciasteczek zbożowych 50 g masła MASA SEROWA 3 jajka 500 g sera twarogowego półtłustego 300 g twarogu z wiaderka 100 g białej czekolady
Przepiski.plPrzepis na sernik z michałkami i białą czekoladą. Bardzo smaczny, o kremowej konsystencji. Składniki 1 kg sera z wiaderka 250 g michałków 2 białe czekolady 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek 200 ml śmietany 30 % czubata łyżka masła orzechowego Polewa: czekolada biała 6 michałków trochę śmietany Przygotowanie Śmietanę doprowadzam do granicy wrzenia(...)masę. Wlewam do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok. 80 minut w 170 stopniach, obok stawiam naczynko z wodą. Polewa: składniki rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam przestudzony sernik. Na wierzch kładę pozostałe michałki. Autor przepisu: Magdalena Artykuł Sernik z michałkami i białą czekoladą pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisykolan na podłogę dwa razy, aby nie opadło. Po wystudzeniu kroimy na dwa równe blaty. Sernik gotowany - składniki: 200 g masła 1/2 szklanki cukru 3 łyżki miodu, ja dodałam Miód z maliną z Pasieki Sadowskich 1 kg twarogu, najlepiej zwarty twaróg z wiaderka 1/2 szklanki mleka 3 jaja budyń śmietankowy na 3/4 l mleka kilka kropel olejku waniliowego(...)dżemu, u mnie jest to gęsty dżem z czarnej porzeczki Sernik gotowany - wykonanie: Masło razem z cukrem rozpuszczamy w rondelku. Następnie dodajemy do masła twaróg i olejek waniliowy, dobrze całość mieszamy i podgrzewamy. Jaja mieszamy z mlekiem i proszkiem i dodajemy do prawie gotującego się sera. Całość energicznie mieszamy i zagotowujemy. Kiedy zaczną pojawiać się bąbelki, wyłączamy źródło ciepła
MamaOskarkaoryginalne wypieki ! SKŁADNIKI: MASA SEROWA: 1,5 kg sera białego (ja użyłam 1 kg sera z wiaderka i 500 g sera białego wiejskiego zmielonego) 1 szkl. cukru 3-4 łyżki cukru waniliowego (w zależności jak słodki sernik lubicie) 1 szkl. Kaszy manny 250 g masła 8 jajek 2 garści rodzynek CIASTO KRUCHE 3 szklanki mąki pszennej
Marcepanowa kuchniaprosty w przygotowaniu galaretkowy sernik na zimno. Idealny dla miłośników lekkich i orzeźwiających deserów. Wyśmienicie smakuje z różnymi owocami. W sezonie używam świeżych natomiast w okresie jesienno-zimowym zamieniam na owoce z syropu. Możemy użyć dowolnych naszych ulubionych smaków galaretek :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: biszkopty lub herbatniki na spód 1 kg sera sernikowego z wiaderka 5 galaretek(...)rozpuściłam w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiłam do przestygnięcia, dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyłam na spód biszkopty, połowę sera z wiaderka przełożyłam do miski i dokładnie wymieszałam z przestudzonymi galaretkami wiśniowymi. Gdy masa serowa zaczęła gęstnieć przelałam ją do tortownicy i wstawiłam do lodówki aż warstwa stężeje. pozostały ser wymieszałam
Blog kulinarny S9.PLmazurek i baba. Czym byłaby popołudniowa kawa bez pysznego sernika? Jeżeli nie macie pomysłu na pyszne i szybkie ciasto na święta lub po prostu na weekend to zasmakujecie w tym serniku, bo robi się go bardzo szybko i jest bardzo delikatny w smaku. Spróbujcie :) Składniki: 1 kg sera z wiaderka 125 g serka mascarpone 5 całych jajek(...)puszki) + szczypta soli do smaku 1/3 szklanki posiekanych orzeszków ziemnych 160g herbatników maślanych 50g masła 1 łyżka masy karmelowej Przygotowanie: Przygotowanie sernika rozpoczynamy od wyłożenia papierem do pieczenia okrągłej formy o średnicy ok 25cm. Herbatniki drobno rozbijamy praktycznie do konsystencji miału. W małym garnuszku rozpuszczamy masło i jeszcze gorące mieszamy z ciastkami
ChilliJemydodawaniu składników do misy i miksowaniu, no i upieczeniu! Sernik , który rośnie wysoko i lekko opada, ale równo i zawsze się udaje. W swoim życiu upiekłam bardzo dużo serników , ale ten sernik jest idealny, najlepszy w smaku, o kremowej strukturze, sernik który będzie wszystkim smakować! Sernik idealny zawsze się udaje :). Nie ma śnieżnobiałej powierzchni, brzegi(...)łatwy do upieczenia. Sernik domowy nie potrzebuje kąpieli wodnej. Ten sernik nie wymaga żadnego nakładu pracy i zawsze wychodzi. Jest bardzo kremowy od śmietanki kremówki! Gdy raz spróbujesz, upieczesz go zawsze. Jak przygotować sernik idealny ? Składniki na tortownicę 25 cm: 1 kg serka u mnie speisequark magerstufe (może być serek z wiaderka, kanapkowy lub trwaróg mielony
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięostatni serniczek na zimno, który idealnie pasował nam do kawki w te upały. Jest łatwy w wykonaniu i smakuje każdemu! Owocowy sernik na zimno Składniki na tortownice o średnicy 26cm: 1 kg twarogu sernikowego (zmielonego, z wiaderka) 1 mała paczka biszkoptów owoce- my wybraliśmy ananasy i banany 1 galaretka cytrynowa 2 łyżki żelatyny (spożywczej, nie może być żelatyna(...)ananasy, Janina delikatnie wymieszała łyżką, a Kinga wyłożyła na spód z biszkoptów, wyrównała powierzchnię i wstawiła do lodówki na ok. pół godziny. W tym czasie galaretka wystudzi się a sernik lekko stężeje. Wyjęliśmy sernik z lodówki i poukładaliśmy pokrojone banany. Łyżką wylewaliśmy galaretkę i wstawiliśmy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego! Pozdrawiamy, Janina, Kinga, Małgorzata, Narcyz
Sprawni w smakuwystudzić, zimną śmietanę 30% ubic mikserem razem z wystudzoną żelatyną, dodać ser z wiaderka, aromat waniliowy i zmiksować na małych obrotach krótko, tortownica 24 cm - na dnie rozłożyć biszkopty i dać połowę sernika do sernika wcisnąć całe truskawki i dać resztę sernika na serniku ułożyć gęsto plastry truskawek i schować do lodówki na do stężenia galaretki truskawkowe rozmieszać(...)gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać na truskawki, schować do lodówki najlepiej na całą noc sernik jest tak pyszny, delikatny, smakowy, orzeźwiający że tylko go jeść i jeść...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię