truskawkami i galaretką. Przygotowanie go zajmuje dosłownie chwilę, a efekt jest naprawdę świetny! Składniki: 1 kg twarogu z wiaderka firmy Piątnica 250 g śmietanki 30% lub 36% 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 1 mała paczka (ok. Sernik na zimno z truskawkami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikSernik tak idealny, że chyba bardziej idealnego w życiu nie jadłam ;). Przygotowany z gotowego sera z wiaderka. Składniki: 200 g ciastek zbożowych 100 g masła (Polskie Mlekovita) 1 kg sera w wiaderku ( twaróg Hanusi Mlekovita ) 250 g cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej nasiona z 1 laski wanilii/cukier(...)wstawiamy w większe naczynie. Wrzącą wodę wlewamy pomiędzy tortownicę, a naczynie do połowy wysokości tortownicy. Tak przygotowaną formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy nasz sernik 10 min. Następnie obniżamy temp do 110 stopni i pieczemy 90 min. Po tym czasie należy wykałaczką delikatnie sprawdzić czy środek sernika jest sprężysty i ścięty. W międzyczasie miksujemy
Malinowe Pocałunkiświątecznych szaleństwach taki sernik może wydać się nam ekstrawagancją zupełną, ale w Karnawale polecam taki sernik upiec, jest przepyszny :) Składniki: 1000 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, u mnie z wiaderka; Delfiko, śmietankowy, naturalny 5 jajek 100 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki(...)ekstrakty, na końcu (ewentualnie) dodać bakalie. Masę przełożyć do formy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Piekarnik rozgrzać do temperatury 170*C. Włożyć do niego sernik i od razu zmniejszyć temperaturę do 150*C, następnie piec przez kolejne 1,5 godziny, najlepiej bez termoobiegu. Studzić przy lekko uchylonym piekarniku, by nie narażać go na gwałtowną
Proste PotrawySernik jak zawsze wyszedł przepyszny . Mamy dwa smaki słodki i kwasowy lekko . Przełamanie kontrastu smakowego idealne. Składniki: ser z wiaderka waniliowy 1 szt jaja 5 szt ksylitol fiński Kłos Pol 100 g budyń waniliowy 2 szt (80 g ) Dodatkowo: herbatniki 14 szt jagody 350 g galaretka poziomkowa 2 szt ( 600 ml wrzątku(...)misy wbijamy 5 jaj o temp pokojowej . Miksujemy na największych obrotach , wsypujemy ksylitol , nadal miksujemy . Masa nam się potraja , wychodzi puch. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy łyżką ser z wiaderka , aż do końca. Wsypujemy budyń i nadal miksujemy z 2 minuty. Formę tortową 26 cm wykładam papierem do pieczenia , sam dół. Herbatnikami wykładam dno tortownicy( jak zostają luki
Różowa kuchniasama nazwa wskazuje - najważniejszy jest ser. Po co sobie go psuć kruchym spodem, jak można upiec pyszny, bezglutenowy (!) i waniliowy sernik z przepisu podanego poniżej :) Zapraszam! Składniki (blacha o średnicy 24cm): 1kg dwukrotnie zmielonego twarogu (sernikowy z wiaderka też jest dobry) 250g prawdziwego masła 250g cukru laska wanilii (mógłby być aromat, ale po co się truć(...)temperaturze 180 stopni lub do uzyskania brązowego koloru naszego ciasta. Na spód piekarnika wkładamy naczynie żaroodporne z niewielką ilością wody. Wtedy nasze ciasto będzie puszyste i delikatne. Sernik bardzo wyrasta, jednak po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu opada. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub ozdabiamy dowolną polewą. Ja z reguły używam polewy czekoladowej. Trzymajcie przepis: pół kostki
Taste of imaginationSernik dobry na każdą okazję. Pysznie waniliowy ,taki jak lubię. Polany czekoladą i polukrowany w kratkę. Składniki na masę serową: 1 g sera z wiaderka 4 jajka 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego ( 40 g) 1 laska wanilii 200 g śmietany 18% Dodatkowo: 150 g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka Lukier: pół(...)białka 1 szklanka cukru pudru Wykonanie: Wszystkie składniki na sernik powinny mieć taką samą temperaturę.Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami. Całe jaja miksujemy z cukrem ( masa potraja objętość).Dodajemy śmietanę z serem na przemian.Wsypujemy budyń waniliowy i wanilię "wyskrobaną" z laski wanilii .Przekładamy masę serową do tortownicy 24 cm. Pieczemy w kąpieli
Różowa kuchniasernik w kratkę , który w dodatku wygląda bajecznie. Przekonajcie się sami i poświęćcie odrobinę czasu na przygotowanie tej słodkości. Sernik w wersji fit Ciasto możemy przygotować w wersji dietetycznej, bez kruchego spodu, ze zdrowszym od cukru pudru ksylitolem, który ma o wiele niższy indeks glikemiczny w porównaniu do cukru, tym samym jest dużo bardziej wskazany dla diabetyków. Sernik(...)łyżka cukru waniliowego (10 g) Składniki na masę serową: 1 kg dobrej jakości twarogu z wiaderka (u Agaty o zawartości tłuszczu 18%) 7 jajek ¾ -1 szklanka cukru pudru (120 g – 170 g, w zależności od tego jak słodki sernik chcemy otrzymać) 1 łyżka mąki ziemniaczanej (20 g) 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (20 g) Wykonanie
KulinarneImpresje.plPyszny i bardzo elegancki sernik z chrupiącą bezą na wierzchu. Pięknie wyglądający sernik który sprawdzi się na wyjątkowe okazje. Czas przygotowania: 45 min Czas pieczenia: 110 min Składniki: (na tortownicę 21 cm) Ciasto kruche: 150 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g cukru pudru 75 g miękkiego masła 2 żółtka Masa serowa: 2 jajka(...)cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 kg sera twarogowego z wiaderka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru (35 g) 125 ml mleka (1/2 szklanki) 40 g oleju * Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej Beza: 2 białka 120 g drobnego cukru Tutaj znajdziesz proporcje składników na inne wielkości blaszek Tutaj znajdziesz proporcje składników na różne wielkości
Słodki BlogKolejny sernik, już 20 na tym blogu,tym razem migdałowy. No cóż,mam słabość do serników,bardzo je lubię więc często piekę:) spód: 150 g podłużnych biszkoptów masa serowa: 600 g twarogu z wiaderka 4 jajka 200 ml śmietanki 30% 100 g zmielonych migdałów 4 łyżki cukru pudru 1 cukier migdałowy(...)pianę,delikatnie wymieszać z proszkiem budyniowym i połączyć z masą serową. Tortownicę o śr. 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Masę wylać na biszkopty i sernik wstawić do piekarnika. Piec 60 minut w tem. 200*C. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. Zimny sernik wyjąć
Kolorowa kuchnia Elkiaromatyczny sernik z mleka skondensowanego. Składniki: 5 jajek 2 budynie śmietankowe 40g mleko skondensowane słodzone 530g 1kg sera z wiaderka Przygotowanie: Oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać 2 budynie śmietankowe, mleko skondensowane, ser z wiaderka i to zmiksować na bardzo wolnych obrotach do połączenia składników. Na konieć dodać ubite białka i delikatnie mieszać trzepaczką aż składniki(...)piec dalej 40 minut. Po upieczeniu uchylić delikatnie drzwiczki tak żeby była szpara i tak ma stać do ostygnięcia. Autor przepisu: Małgorzata Tar Artykuł Puszysty sernik pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyutrzeć mikserem do białości na tzw. kogel mogel. Do masy dodać twaróg z wiaderka, wsypać kaszę manną, budyń i mikserem połączyć składniki nie za długo. Masę sernikową wylać na śliwki, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55-60 minut. Sernik po upieczeniu mocno wystudzić aby śliwki kisielowe stężały, najlepiej piec wieczorem
W Mojej Kuchni Lubięktóra stworzyła masło orzechowe Peter Pan. Także jak widzisz, nawet masło orzechowe ma swoją ciekawą historię, zapraszam na kawałek sernika z masłem orzechowym. 👥 – 4-6-8 ⏰ – 120 minut na pełnym luzie 🇵🇱 – Polska ✅ Składniki ✅ 1 kg sera z wiaderka ✅ 350 g masła orzechowego dobrej jakość ✅ 3 jajka ✅ Cukier w zależność jak słodkie jest masło orzechowe ✅ 2 łyżki(...)zrób miazgę z nich. 🛠️ Dodaj miękkie masło i jeden z batonów, połamanych, pokrojonych na mniejsze kawałki. 🛠️ Włóż formę do pieczenia z odpinanymi bokami, papierem do pieczenia i wsyp spód sernika, dobrze rozprowadź i lekko ugnieć. 🛠️ Ser włóż do dużej miski, dodaj masło orzechowe i przy użyciu roboto kuchennego zmiksuj. 🛠️ Skosztuj i dodaj tyle cukru, ile uważasz, wbij jajka, dodaj ekstrakt
RafalCookSernik i ciasta Red Velvet biorą swoje początki gdzieś w XIX wieku. Przepis wymagał użycia kakao do zmiękczenia mąki i przygotowania ciast o delikatniejszej konsystencji. Ta gładsza konsystencja nadała tym ciastom nazwę Velvet Cakes. Jedna z pierwszych i najważniejszych wzmianek o Red Velvet pojawiła się w 1943 roku w „Radości gotowania” Irmy S. Rombauer. Firma Adams Extract przypisuje sobie(...)wolą, zamiast tego używać holenderskiego kakao przetworzonego i dodawać barwniki spożywcze, aby nadać ciastom ich kolor. Zapraszam na sernik Red Velvet. 👥 – 4-6-8 ⏰ – 120 minut ➕ pobyt w lodówce 🇵🇱 – Polska 🇺🇸 – USA ✅ Składniki ✅ 1 kg sera w wiaderku ✅ 200 g kwaśnej śmietany ✅ 5 jajek ✅ 1/3 szklanki cukru ✅ 5 łyżek kakao ✅ 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego
RafalCookPrzepis na pyszny czteroskładnikowy sernik. Szybki do zrobienia, idealny dla zabieganych, lub jako ciasto na „ostania chwile”. Sernik pięknie się piecze i jego wielka zaleta jest to, ze nie opada. SKŁADNIKI: 1 KG SERA Z WIADERKA PUSZKA MLEKA SKONDENSOWANEGO, SŁODZONEGO DWA BUDYNIE ŚMIETANKOWE BEZ CUKRU 5 JAJEK SZCZYPTA SOLI ZOBACZ RÓWNIEŻ FILM WYKONANIE: ŻÓŁTKA ODDZIELIĆ(...)BIAŁKA NIE POWINNY BYĆ UBITE NA BARDZO SZTYWNA PIANĘ. MASA SERNIKOWA JEST BARDZO PŁYNNA. DNO TORTOWNICY (26 CM) WYSMAROWAC MASLEM I OPRUSZYC BULKA TARTA. DO TORTOWNICY PRZELAC MASE SEROWA. SERNIK PIEC W TEMPERATURZE 170 – 180 ST. C. PRZEZ OKOŁO GODZINĘ. PROSZĘ PAMIĘTAĆ, ZE KAŻDY PIEKARNIK PIECZE INACZEJ. W NIEKTÓRYCH PRZYPADKACH. PO GODZINIE SERNIK MOŻE BYĆ JESZCZE PŁYNNY
Pani M - kuchnia smakowitakażdy! Polecam też przepis na sernik z truskawkami i czekoladą . Jak przygotować najlepszy sernik z czereśniami? Składniki na blaszkę o wymiarach 20 x 20 cm: spód: krakersy niesolone (ale można zrobić spód z kruchego ciasta) masa serowa: 750 g twarogu z wiaderka 250 g jogurtu greckiego lub kwaśnej śmietany 18% 2 czubate łyżki mąki pszennej(...)przecięciem do spodu. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni C, na dno piekarnika wstawiamy żaroodporne naczynie z gorącą wodą, formę z sernikiem wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 80 minut, masa powinna być ścięcia w środku. Studzimy sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Gdy sernik będzie już ostudzony, wstawiamy blaszkę do lodówki i schładzamy w lodówce, ja piekę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię