Świąteczny, szybki w przygotowaniu, puszysty waniliowy sernik na zimno z brzoskwiniami to doskonała propozycja Wielkanocnego ciasta. Składniki: Masa serowa waniliowa: 1kg sera z wiaderka 1 laska wanilii 2 galaretki cytrynowe 2 łyżeczki żelatyny 125ml mleka 3 łyżki cukru pudru 300ml śmietany 30% 500ml wrzątku wody Dodatkowo: 180g biszkoptów 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki przezroczyste 500ml wrzątku Wykonanie
Szalona Kuchnia Ewelinyjest bardzo wiele, jednak ja dziś pokażę Wam propozycje na placki z użyciem twarogu (takiego jaki używa się do sernika). Przyznam, że wyszły idealne, nie za słodkie, po prostu musicie spróbować :) Składniki: * 400 g twarogu z wiaderka * 2 jajka * 1/2 paczki cukru wanilinowego * 100 g mąki pszennej * 3 łyżki cukru * szczypta soli * cukier puder do posypania
Zrób to smaczniedwóch dni kucharzenia niebawem, a już dziś polecam niezły odstresowywacz :) Taki jak lubię puszysty i wilgotny, najlepszy sernik na świecie :) SKŁADNIKI: spód 200 g ciastek petit beurre 70 g masła masa serowa 500 g serka twarogowego w wiaderku (waniliowego) 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki 1 szklanki cukru 5 jajek 80 ml gęstej śmietanki kremówki(...)połączyć przy użyciu miksera. Masę serową wylać na podpieczony spód, zostawiając kilka łyżek masy, którą wymieszać z 3 łyżkami dżemu malinowego. Delikatnie wylać na wierzch i rozprowadzić po całości. Sernik skropić sokiem malinowym i przy pomocy wykałaczki narysować esy-floresy. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 120 i piec jeszcze
Kuchnia w opałachSernik z pianką owocową Kremowy, efektowny i przepyszny sernik z delikatną pianką owocową. Ciasto palce lizać! Składniki: ok 200g herbatników 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Pianka owocowa: 700g świeżych lub mrożonych(...)pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku.Sernik po upieczeniu zawsze opada. Aby sernik był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki, wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał taką samą wysokość w każdym miejscu. Robimy to zaraz po skończeniu pieczenia
Blog z ApetytemKolejna propozycja serniczka na zimno. Galaretki i owoce możemy oczywiście zmieniać w zależności od sezonowości owoców. Sernik robi się szybko i prosto. SKŁADNIKI (na foremkę 28x24 cm) 1 szklanka mleka 2 łyżki żelatyny 600g twarogu z wiaderka 2/3 szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego 2 żółtka 125 g miękkiego masła 250 g herbatników maślanych 250 g truskawek(...)maślane. Zalewamy masą serową i układamy kolejną warstwę herbatników. Truskawki kroimy na plasterki i układamy na ciastkach. Zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Pyszny sernik bez pieczenia gotowy. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeobrotach. Dodać twaróg waniliowy z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną, odsączone z soku brzoskwinie ( są miękkie i mikser je rozdrobni na kawałeczki ), mikserem połączyć składniki. Dwie tortownice 18 cm ( lub jedna 26 cm ) z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, wylać masę serową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 50 minut
W Mojej Kuchni Lubiędość że pyszny to jeszcze przygotujemy go w kilka minut. Nic tylko piec. Sernik możemy upiec na spodzie z herbatników, kruchym lub bez spodu. Mój został przygotowany na spodzie z kruszonych herbatników z dodatkiem masła. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 200 gram masła ¾ szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ flakonika olejku waniliowego spód: 200 gram(...)misce mieszamy ser z wiaderka, jajka, roztopione i wystudzone masło, cukier, mąkę ziemniaczaną i olejek. Całość mieszamy mikserem do połączenia składników. Ciasteczka kruszymy i łączymy z masłem, następnie wylepiamy spód tortownicy. Na spód wylewamy masę serową, wygładzamy powierzchnię, układamy odsączone brzoskwinie, pokrojone w mniejsze kawałki. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, pieczemy sernik 20 minut, ustawiając piekarnik góra-dół
Życie zaczyna się w kuchniustach :) Sernik podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Gold - http://www.porcelanabogucice.pl/ Zapraszam :) Składniki : 1 kg sera z wanilią w wiaderku(...)lekkiego stężenia. Warstwy : 1. Spód ciasteczkowy 2. Borówki , zostawić około 1/2 szklanki do dekoracji 3. Masa serowa 4. Jeżyny i borówki 5. Galaretka 6. Boki sernika udekorować motylkami lub czym wolicie. Odstawić do lodówki najlepiej na noc . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilibędzie idealny. Wierzch sernika udekorowałam plasterkami banana i zalałam galaretką cytrynową, ale może to być inny owoc i inny smak galaretki, wg uznania. Może skusicie się na wykonanie takiego sernika na nadchodzące święta wielkanocne? ;). Polecam :). Składniki na masę serową: 300 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie lub dobrej jakości sera z wiaderka 100 g serka mascarpone(...)galaretka cytrynowa 1 - 2 banany do wyłożenia na wierzch Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 21 cm - spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą ( ułatwi to uwolnienie gotowego sernika z obręczy tortownicy ). Na spodzie formy ułożyć biszkopty. Masa serowa: Żelatynę zalać wodą do pokrycia, odstawić na około 10 minut do napęcznienia. Kiwi obrać, pokroić w plasterki i zmiksować blenderem
Opowieści z piekarnikanietypowy sernik, trochę pogrzebałam w necie i NA TEJ STRONIE znalazłam super przepisik na trzysmakowy sernik. Wyszedł bardzo smaczny i co najważniejsze jest bardzo prosty do przygotowania. Polecam :) SKŁADNIKI: 1 kg zmielonego sera np. z wiaderka 2 łyżki kwaśnej śmietany 10 dag miękkiego masła 4 jajka 15 dag cukru (można dać trochę więcej(...)wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy 1 masę, na to delikatnie 2 masę, na końcu masę 3. Wyrównujemy i pieczemy ok. 1,5 godziny w 160 st. C. Upieczony sernik zostawiamy na 0,5 godziny w zamkniętym piekarniku. Potem sernik wyciągamy. Kroimy po wystudzeniu. Dekorujemy wg. uznania. Smacznego
Pani na deserSKŁADNIKI Kruchy spód: 200 g mąki pszennej tortowej 100 g zimnego masła 65 g cukru 1 jako szczypta soli Sernik: 7 jajek szczypta soli 170 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kg sera twarogowego zmielonego (np. z wiaderka) 100 g masła 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka soku z cytryny(...)białkami mieszając szpatułką. Gotową masę przelać na kruchy spód, wyrównać górę i włożyć do piekarnika na 50-55 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, ale go nie otwierać. Zostawić sernik na kolejne 10-15 minut, po czym uchylić drzwiczki piekarnika. Sernik studzić w ten sposób przez co najmniej 30 minut, a dopiero później studzić go w temperaturze pokojowej
Passions hobbies lifeSamo przygotowanie masy serowej do tego sernika nie trwa dłużej niż 5 minut. Później pozostaje nam już tylko czekać aż się upiecze i ostygnie:). 1 kg twarogu z wiaderka 1 puszka (400g) masy kajmakowej 4 jajka L 1/3 szklanki cukru 100g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego 150g ciastek owsianych Dodatkowo: 1/2 puszki (200g) masy kajmakowej(...)napowietrzyć masy. 2. Na dno tortownicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wlewamy masę serową, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 1,5 godziny. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą noc. 3. Sernik smarujemy grubą warstwą masy kajmakowej, posypujemy pokrojonymi krówkami i płatkami migdałowymi
Szefowa kuchnimalin. Mile widziane są tu jagody, uzyskamy wtedy mocno fioletowy kolor a o smaku to już nie wspomnę. Sernik wykonałam bez konkretnego przepisu, wyszedł rewelacyjny :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 25/20 CM SER: 1 kg sera waniliowego w wiaderku (kupiłam w Biedronce) 3 galaretki jagodowe Winiary 25 dag borówek 30 dag malin ŚMIETANA: 330 ml śmietany(...)ubijamy na sztywno, dodajemy puder i serek. Żelatynę rozpuszczamy w mikrofali, dodajemy parę łyżek śmietany dla wyrównania temperatury i wlewamy do miski ze śmietaną. Chwilkę miksujemy i wylewamy na sernik. Wyrównujemy i chowamy na parę godzin do lodówki. Możemy sernik dowolnie udekorować (owocami lub czekoladą) Po dobrym schłodzeniu wyciągamy za folię (najlepiej za pomocą drugiej osoby) usuwamy
Pani na deserSernik chałwowy. Dla wszystkich miłośników sernika i chałwy, połączenie idealne. Sernik wbrew pozorom nie jest zbyt słodki, a każdego dnia smakuje lepiej. Do jego przygotowania możecie użyć swojego ulubionego smaku chałwy, ja dodałam chałwę waniliową. Wierzch sernika posypany liofilizowanymi owocami, trochę dla dekoracji, a także żeby dodać owocową, orzeźwiającą nutę. Sernik idealny na święta i imprezy rodzinne(...)się go zjeść dużo na jeden raz :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik chałwowy Składniki Składniki na spód: 200 g ciasteczek owsianych 60 g masła Składniki na masę sernikową: 1 kg sera białego z wiaderka lub półtłustego 2-krotnie zmielonego 4 jajka 3/4 szklanki cukru ½ szklanki śmietany
To co lubię - gotuję i polecamPyszny czekoladowy sernik, który wyglądem przypomina paski zebry. Prosty do zrobienia i zaskakujący w smaku. Składniki (blaszka 23/33): ser twarogowy lub z wiaderka 1,5 kg, masło 200 g, jajka 7 szt cukier 300 g, budyń śmietankowy 1,5 szt, budyń czekoladowy 1,5 szt, kakao 3 łyżki, polewa: czekolada mleczna 1,5 tabliczki, mleko 5 łyżek(...)łyżki masy jasnej, a następnie masę ciemną, jedna warstwa na drugą. Na dno piekarnika kładziemy blaszkę z niewielką ilością wrzącej wody, dzięki której w piekarniku panuje wilgoć i sernik nie pęka. Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 160 st. C przez ok. 110 min. po upieczeniu nie należy otwierać piekarnika jeszcze przez 30 min. Upieczony sernik odstawiamy
kulinarne odsłony pati