sera z wiaderka 1 szklanka puree z dyni 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 150 g rodzynek sułtańskich od Helio dodatkowo: biszkopty na spód cukier puder do posypania na wierzch Przygotowanie: Dynię gotujemy lub pieczemy w piekarniku, wszystko zależy od upodobań smakowych i rodzaju dyni. Do sernika jak i innych wypieków używam dyni hokkaido. Taką dynię(...)Helio, mieszamy łyżką. Masę serową przelewamy na spód z biszkoptów i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 60 minut. Ważne! W przypadku sernika konieczne jest rozgrzanie wcześniej piekarnika. Wierzch sernika posypujemy cukrem pudrem, sernik ozdabiamy dopiero po przestudzeniu. Poza tym producent informuje, że zaletą suszonych winogron jest obecność znacznej ilości antyoksydantów, dlatego te brązowe owoce
Życie zaczyna się w kuchnikolejny zapraszam na słodkie co nie co ;) Tym razem to po prostu sernik na zimno, którego przygotowanie ani nie jest trudne, ani nie zajmie zbyt dużo czasu. Jest prosty, a zarazem smaczny. Śmiało możecie użyć sera z wiaderka, nie będzie to żadną zbrodnią ;) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na formę „keksówkę””: 9 podłużnych biszkoptów 350g białego sera- najlepiej sernikowy z wiaderka, a jeśli zwykły to zmielić minimum 2 razy, bo po moim jednym razie widzę, że to było za mało;) 1 duża puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe
Kuchnia w czekoladzieIntensywnie czekoladowy, kremowy sernik na zimno z dodatkiem wiśni nasączonych alkoholem. Przepis jest bardzo prosty i szybki a większość czasu potrzebna jest tylko do dobrego schłodzenia sernika. Czas przygotowywania: 45 min (plus czas potrzebny na chłodzenie sernika, min 7 godzin) Składniki: (na tortownicę 16 cm) Spód: 50 g herbatników maślanych 2 łyżeczki kakao 30 g masła Masa serowa(...)zmielonego twarogu (może być z wiaderka) 250 g mascarpone pół szklanki cukru pudru (110 g) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 150 g czekolady gorzkiej lub pół na pół mlecznej i gorzkiej 150 g zimnej śmietanki 30 % 150 g wiśni z nalewki lub wiśni w syropie lub 200 g świeżych czereśni * Twaróg i mascarpone muszą być w temperaturze pokojowej, w innym
Słodki BlogSernik Pleśniowy Sernik Pleśniowy, cóż to takiego ❓ Zacznę od początku i powiem krótko, kocham sernik, a jeszcze bardziej wymyślać i co najważniejsze później realizować swoje pomysły, które często zmieniają się w trakcie prac nad sernikiem. Pomysł na ten sernik pleśniowy, zrodził się w mojej szalonej głowie jakiś czas temu, kiedy na FB i IG szalał sernik jako ser żółty, pomyślałem wtedy czemu nie ser pleśniowy 😉 Sernik wyszedł idealny, nie popękał, jest wilgotny, delikatny, a zarazem zwarty. Czy ma coś wspólnego ze światem Wiedźmina❓ raczej wątpię, bo szukając informacji czy jedli sernik w świecie Geralta z Rivii, nic nie znalazłem, ale wyglądem idealnie się wpasował w świat magii i czarów, tawern i karczm
RafalCookcappuccino. Sernik przygotowałam w małej tortownicy o średnicy 17cm, na większą formę należy zwiększyć ilość składników. Sernik cappuccino bez pieczenia Składniki: masa serowa 80g okrągłych biszkoptów (lub tyle, aby dwa razy zakryć dno formy) 250g twarogu naturalnego z wiaderka 250g jogurtu naturalnego 3 łyżki domowego cukru z wanilią (lub cukru pudru) 10 łyżek (50g) cappuccino w proszku(...)żelatyny (nie może się zagotować) - rozpuszczoną żelatynę ostudzić, do ciągle płynnej dodać nieco ubitej śmietany, wymieszać, dopiero wtedy żelatynę wlać do reszty śmietany, wymieszać - śmietanę wyłożyć na zastygnięty wierzch sernika, łyżeczką porobić nierówności, aby warstwa imitowała piankę na napoju cappuccino - całość ponownie schłodzić do zastygnięcia śmietanki - przed podaniem wierzch sernika delikatnie oprószyć kakao
Smakołyki Berenikijest wilgotny, czekoladowy, pachnący korzennymi przyprawami z dodatkiem bitej śmietany. To moja propozycja na zastąpienie tradycyjnego sernika na świątecznym stole. Z pewnością zaskoczycie gości. Składniki: Spód: 250 g herbatników korzennych 120 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 1 szkl cukru 5 jajek 1 budyń czekoladowy 150 ml kremówki 30% 150 g czekolady gorzkiej 1 płaska(...)miksować zbyt długo by nie napowietrzać masy. Masę serową wylać na spód z herbatników i piec w 180 stopniach około 80 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Bita śmietana: Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Bitą śmietanę rozsmarować na zimnym serniku i udekorować
Ala piecze i gotujepowstał ten sernik – przeglądałam sobie portal Przepisy.pl i trafiłam na sernik zebrę ( zobacz) . Przepis od razu mi się spodobał. Przypomniałam sobie zebrę, którą jadłam jako dziecko, a jestem też wielką fanką serników. Przepis jest standardowy, więc dosyć mocno go zmodyfikowałam – mój sernik jest bez spodu, zamiast cukru użyłam erytrolu, no i sam sernik zrobiłam po swojemu(...)Moja wersja jest umiarkowanie słodka, ale jestem przekonana, że będziecie zadowoleni. Szczególnie, jeśli próbowaliście już mojego najpopularniejszego sernika z bloga (i Youtuba też). No dobra, koniec gadania, czas na przepis. Składniki na 12 porcji : 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 5 jajek 200 g erytrolu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 20 g ciemnego kakao dwie krople aromatu migdałowego
Dietologpowstał ten sernik – przeglądałam sobie portal Przepisy.pl i trafiłam na sernik zebrę ( zobacz) . Przepis od razu mi się spodobał. Przypomniałam sobie zebrę, którą jadłam jako dziecko, a jestem też wielką fanką serników. Przepis jest standardowy, więc dosyć mocno go zmodyfikowałam – mój sernik jest bez spodu, zamiast cukru użyłam erytrolu, no i sam sernik zrobiłam po swojemu(...)Moja wersja jest umiarkowanie słodka, ale jestem przekonana, że będziecie zadowoleni. Szczególnie, jeśli próbowaliście już mojego najpopularniejszego sernika z bloga (i Youtuba też). No dobra, koniec gadania, czas na przepis. Składniki na 12 porcji : 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 5 jajek 200 g erytrolu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 20 g ciemnego kakao dwie krople aromatu migdałowego
Dietologserowej, dokładnie wymieszać szpatułką. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki na 3-5 godzin do całkowitego stężenia. Następnie po tym czasie, na serniku poukładać owoce. Ja najpierw na samym brzegu sernika ułożyłam borówki, następnie śliwki (2-3 z każdego koloru) pokroiłam na 10 półksiężyców, ułożyłam, na masie serowej jasne następnie ciemne, następnie borówki, połówki winogron, śliwki(...)Sernik wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Schłodzić, wyłożyć na paterę, swoją drogą, naprawdę bardzo duży wybór pater znajdziecie w sklepie internetowym Witek’s na stronie . Sernik przechowywać w lodówce pod kloszem. Smacznego! Borówkowy sernik na zimno Borówkowy sernik na zimno Borówkowy sernik na zimno Borówkowy sernik na zimno Borówkowy sernik
moj przepis nawzględu na jego prostotę i oczywiście za smak. Sernik z musem czekoladowym (zmodyfikowany przepis Sernika Białego ze strony Kwestia Smaku) Tortownica: średnica 24 cm | Temperatura pieczenia: : 170C | czas pieczenia: 50 min. Masa serowa 1 kg sera trzykrotnie zmielonego (użyłam sera z wiaderka:”Piątnica”) 3 łyżki budyniu w proszku (waniliowego lub śmietankowego) lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)wanilinowy) Mus czekoladowy 300 ml śmietanki kremówki 36% ok. 200-250 g czekolady gorzkiej (można dodać pół na pół z czekoaldy mlecznejj) rum do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie 1. Sernik. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Dno tortownicy wyło ż yć krążkiem z papieru do pieczenia o średnicy 24 cm. Do miski włożyć ser, budyń w proszku, mleko skondensowane, jajka
coolinarnastrefa.blogspot.comjednocześnie delikatność w smaku sprawiają, że ciężko powstrzymać się na jednym kawałku. Dodatkowo dzięki olejowi sernik długo pozostaje świeży. Polecam! (Tortownica o średnicy 18 cm) Spód: 100g kruchych ciasteczek/herbatników 30g masła/margaryny Masa: 1 kg kilkakrotnie mielonego twarogu (może być z wiaderka, ale dobrej jakości) 1/2 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego; 1 szklanka(...)pieczenia. (Boków nie wyściełać i niczym nie smarować.) Przygotować masę serową. Wszystkie składniki wymieszać jedynie do dokładnego połączenia się. (Masy nie należy zbyt długo mieszać, ani napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien być
Di gotujerazem zrobiłam sernik z musem jogurtowo jeżynowym . Pyszny ,delikatny ,przełamany kwaskowatym smakiem jeżyn. Idealny na gorące letnie weekendy . Składniki na blaszkę 26 cm : - 1 kg sera - u mnie z wiaderka - 5 jajek - 200g śmietanki 30% - 2 duże płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - 200 g cukru pudru - kilka kropel olejku waniliowego Spód(...)uznania - u mnie porzeczka i borówki Sposób wykonania : Ciasteczka rozdrobnić w blenderze ,masło roztopić i połączyć z ciasteczkami, blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i owinąć szczelnie folią aluminiową ponieważ sernik będziemy piekli w kąpieli wodnej , ciasteczkami wyłożyć spód blaszki równomiernie ugniatając jak na poniższym zdjęciu. Wstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki na masę serową
Wypieki ReneKremowy sernik z musem cytrynowym Delikatny, lekki i kremowy sernik zwieńczony przepysznym musem cytrynowym. Rewelacyjne połączenie smakowe. Polecam spróbować! Składniki: Spód ciasta: ok 200g herbatników Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy 60g masła 225ml śmietanki kremówki 50g mąki ziemniaczanej Mus cytrynowy(...)gładką masę *** *** Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Ubite białka dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Masę wylewamy na spód z herbatników i wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto
Blog z ApetytemSernik pod wpływem. Sernik to bez wątpienia moje ulubione ciasto i kolejne w mojej – Sernikowej kolekcji – . Uwielbiam ten proces myślowy i twórczy podczas powstania przepisu na sernik, kiedy to godzinę przed zrobieniem potrzebnych zakupów, powstaje przepis. Prawdopodobnie każdy mój sernik jest wyjątkowy, bo drugiego takiego się nie znajdzie 😉 Na zakończenie mojej wypowiedzi życzę(...)smacznego. 👥 – ❌ ⏰ – 120 minut ➕ pobyt w lodówce 🇵🇱 – Polska Składniki potrzebne by zrobić ciasto 800 g sera z wiaderka 200 ml kwaśnej śmietany 4 jajka Szklanka cukru lub mniej według uznania 3 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej 2-3 krople olejku miętowego 150-180 g ciastek maślanych 100 g orzechów nerkowca 30-40 g miękkiego masła
RafalCooktapioki Deser monte Szybki deser Potrzebujemy (5 pucharków): 1 kg twarogu z wiaderka 250 g masła 200 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 jaja 2 budynie waniliowe bez cukru 50 g czekolady mlecznej 2 garści malin Do ozdoby: gorzka czekolada beziki, u mnie Brześć Gotowany sernik w pucharkach przygotowujemy według następujących czynności: W rondelku rozpuszczamy masło
MamaOskarka