pyszny sernik z polewą karmelowe-kokosoawą . Jest kremowy, puszysty, wręcz rozpływa się w ustach. Polewa karmelowo-kokosowa nadaje mu słodki i nietuzinkowy smak. Domowy sernik z polewą karmelowe-kokosową z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi tego typu wypieków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA DOMOWY SERNIK Z POLEWĄ KARMELOWO-KOKOSOWĄ Masa serowa: Składniki: 1 kg twarogu z wiaderka(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Masę serową wyłożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 60 minut w temperaturze 170°C (grzałka góra- dół). Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Polewa kokosowa z karmelową czekoladą Składniki: 150 ml mleka 100 g czekolady karmelowej 3/4 szklanki wiórków kokosowych Sposób przygotowania
Przepiski.plSernik ekspresowy na herbatnikach to jedno z tych ciast, które nie wymagają pieczenia co przekłada się na proste i zarazem szybkie przygotowanie. Można zastosować dowolne smaki galaretek oraz rodzaje owoców, co sprawia że jest uniwersalny i każdy może wybrać ulubione smaki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg sera białego w wiaderku 1 galaretka cytrynowa 2 galaretki truskawkowe 1 opakowanie
Blog kulinarny S9.PLSkładniki : 1 kg sera z wiaderka president 200 dag cukru 250 g gęstej śmietany, u mnie 18 % 4 jajka plus jedno żółtko 4 łyżki mąki pszennej Przygotowanie : 1 . Jajka i żółtko utrzeć z cukrem, dodać stopniowo ser, ucierać 2. Dodać po łyżce ; śmietanę i mąkę - ucierać 3. Wlać masę serową do natłuszczonej formy, piekłam w temp. 180 *C przez(...)mnie był to prodiż, 23 cm średnicy) 4. Po upieczeniu wyłączamy grzanie i uchylamy drzwiczki piekarnika, u mnie przykrycie prodiża 5. Studzimy sernik godzinę, dwie, a najlepiej całą noc. Moje uwagi: Sernik był bardzo wilgotny, gdyby użyć tradycyjnego sera twarogowego to pewnie byłby suchszy. Ale w smaku był bardzo dobry
Proste PotrawyPyszny, prosty i bardzo szybki w przygotowaniu sernik z mlekiem skondensowanym. Idealny na co dzień i od święta. U mnie oblany polewą czekoladową i obsypany kokosem skradł serca domowników jak i gości :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg dobrego sera sernikowego z wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 530 gram 6 jajek L 100 gram masła lub margaryny(...)krótko miksujemy miękką margarynę/masło. Następnie dodajemy żółtka, ser z wiaderka, budynie i wlewamy mleko skondensowane. Miksujemy do połączenia się składników. do masy serowej stopniowo dodajemy białka i mieszamy delikatnie szpatułką/łyżką. gotową masę serową wylałam delikatnie na herbatniki przy pomocy łyżki wazowej. tak przygotowany sernik wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni grzanie (góra-dół
Blog kulinarny S9.PLPrzepis pochodzi z IG @fitprzepisyedupl_ Składniki:500g twarogu sernikowego (z wiaderka)265g ugotowanych ziemniaków4 jajka (205g)40g budyniu śmietankowego170g sproszkowanego erytrytolu100g jogurtu naturalnego Wykonanie:Białka ubić, dodawać słodzik i cały czas ubijać, potem dodawać … Czytaj dalej Sernik z ziemniakami
czarrna od kuchnikostce. Chyba, że macie dostęp do naprawdę świetnej jakości sera z wiaderka. W większości przypadków są to jednak rzadkie, zawierające jakieś dziwne i niepotrzebne składniki sery, dlatego do serników pieczonych się nie nadają. A wracając do samego sernika - polecam wszystkim sernikożercom. Może będzie to Wasz świąteczny sernik? ;) Czekoladowy spód : 100 g czekolady gorzkiej 115 g masła 2 duże
Opowieści z piekarnikaPuszysty i kremowy sernik z masą krówkową. Bardzo prosty w przygotowaniu! Składniki 1 kg sera z wiaderka 6 jajek 1 puszka mleka zagęszczonego (słodzone) 2 budynie śmietankowe 1 opakowanie ciastek (kto jakie lubi) ⅓ kostki masła 1 puszka masy krówkowej Przygotowanie Spód Ciastka kruszymy najdrobniej jak się da, dolewamy do tego rozpuszczone masło i mieszamy. Wymieszane ciastka wykładamy(...)temperaturze 170 stopni. Masę krówkową przekładamy do rondelka i delikatnie podgrzewamy. Letnią masę przekładamy na wystudzone ciasto. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Autor przepisu: Patrycja The post Sernik z masą krówkową first appeared on Wasze Przepisy
Wasze Przepisynutą mięty która jest wyczuwalna, z najlepszego sera z wiaderka President który miałam okazję używać. Z dodatkiem mascarpone dzięki czemu jest jeszcze bardziej kremowy,i rozpływa się w ustach. Jagody sama nazbierałam a trud który w to włożyłam opłacił się. Jeden z lepszych serników które zrobiłam. Sernik zrobiony na biszkoptach dzięki czemu możemy wykonać go w upalne
wesoła kuchniataki upał to tylko sernik na zimno z owocami i galaretką pomoże... Składniki: 1 kg sera w wiaderku (u mnie z Biedronki) 50 gramów żelatyny 3/4 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru pudru paczka okrągłych biszkoptów 2 galaretki brzoskwiniowe brzoskwinie w puszce borówki Tortownicę wyłożyć biszkoptami Żelatynę rozpuścić w mleku, wymieszać i odstawić Twaróg i cukier puder przełożyć(...)galaretki w 750 ml wody (daje się mniej wody niż zazwyczaj, ponieważ jest gorąco i w jednym litrze dwie galaretki mogłyby nie zastygnąć) Po 30 minutach wyjąć z lodówki sernik i ułożyć na nim owoce Gdy galaretka zacznie zastygać polać nią sernik z owocami i włożyć do lodówki na ok. godzinę (lub do momentu zastygnięcia galaretki) Smacznego :) Biorę
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comEkspresowy sernik cappuccino to pyszne ciasto, którego wykonanie zajmie Ci maksymalnie 20 minut ! :). Świetne połączenie delikatnej, kremowej serowej masy z mięciutkimi nasączonymi cappuccino biszkoptami. Wyśmienite ciasto bez pieczenia które musicie wypróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 600 gram podłużnych biszkoptów deserowych, ( u mnie 3 opakowania po 200 gram) 300 gram masła 1,5 kg serka śmietankowego z wiaderka
Blog kulinarny S9.PLmyślę, że przypadnie do gustu wielu osobom – pamiętajcie tylko, że nie lubi on przeciągów – nie używajmy termoobiegu. Sernik mleczny (z mlekiem w proszku): 1 kg twarogu 3-krotnie zmielonego (lub dobrej jakości z wiaderka) 8 dużych, wiejskich jajek 1 opakowanie cukru z wanilią lub wanilinowego 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 budynie śmietankowe lub waniliowe(...)proszek) 150 g rozpuszczonego masła (¾ kostki) 1,5 szklanki mleka w proszku 1,5 szklanka mleka szczypta soli opcjonalnie: herbatniki na spód sernika Na dwie godziny przed pieczeniem wyjmujemy ser, mleko i jajka z lodówki. Potrzebujemy dwóch dużych misek. Żółtka oddzielamy od białek w osobnych miskach. Do żółtek dodajemy ser, budynie, cukier waniliowy oraz mleko w proszku. Miksujemy na wolnych
Poezja smakuwykorzystałam resztki) w woreczku rozgnieść. Żelatynę dobrze rozmieszać w gorącej wodzie i wystudzić, ser z wiaderka zmiksować z kaszą manna, wlać letnią żelatynę i szybko zmiksować. Wsypać posiekaną czekoladę i szybko połączyć składniki. Tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, do formy wyłożyć sernik, na wierzch rozsypać pokruszone herbatniki, przycisnąć dłonią mocniej do sernika i do lodówki schować. Galaretki
W Mojej Kuchni LubięSernik , sernik wiedeński bez kruchego spodu. Przepis na masę serową z Kuchni polskiej pod redakcją prof. Stanisława Bergera. Troszkę tylko pokombinowałam z pianą z białek ;) Proponuję sernik upiec z twarogu który samodzielnie zmielimy, zetrzemy, a nie z sera z wiaderka. 1 kg sera (twarogu), 100 g miękkiego masła, 6 jajek, 170 g cukru pudru(...)mnie 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 – 60 minut. Gdy sernik będzie upieczony wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić tak, aż sernik ostygnie. Sernik lekko nam opadnie, cóż taka jego uroda. Można go oprószyć cukrem pudrem lub polać czekoladą
królestwo garówSernik to jedno z ciast za którymi wprost przepadam. Serniki można zrobić na każdą okazję i znikają równie szybko jak się pojawią. Dzisiaj zapraszam Was na delikatny, puszysty sernik polany czekoladą. A Wy lubicie serniki? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z mascarpone i polewą czekoladową Składniki 1 kg sera (może być z wiaderka(...)minut przed końcem) ciasto polewamy śmietanką lekko ubitą z cukrem (200 ml śmietanki i 3 łyżki cukru), wstawiamy do piekarnika i pieczemy pozostałe 20 minut). Jeśli chcecie obniżyć kaloryczność sernika ten etap można pominąć). Sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ew. w mikrofali. Połamaną czekoladę wrzucamy do miseczki, stawiamy na garnku z gotującą się
To co lubię - gotuję i polecam