sernik z wiaderka - 2976 przepisów (strona:55/199)

Sernik krówkowy 75

Sernik gotowany na spodzie z herbatników i masy krówkowej, z budyniami toffi, warstwą bitej śmietany z mascarpone wykończony gorzką czekoladą i chrupiącymi płatkami migdałowym. Jeden z lepszych serników! Składniki: na dużą blachę 1 kg sera z wiaderka, 5 jajek, 200 g masła, 200 g cukru, 2 op. budyniu toffi po 40g, 150 ml mleka, ok 400 g herbatników

Lena Gotuje
Sernik świąteczny 48

Sernik świąteczny pieczony jest na delikatnym, ciasteczkowym spodzie. Przepis jest niezwykle prosty, ponieważ wystarczy zmiksować razem wszystkie składniki na masę serową.  - najprostszy sernik na Święta - można go piec z twarogu z wiaderka - spód robimy z ciasteczek i czekolady mlecznej

AniaGotuje.pl
Mini pączki serowe 157

mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu oraz tłuszcz do głębokiego smażenia cukier puder do posypania Ser zmielić maszynką jak na sernik, można też użyć dobrego gotowego sera mielonego z wiaderka. Do sera dodać jajka, cukier i śmietanę. Wszystko zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz ocet. Wyrobić ciasto. Gotowe ciasto powinno

Monia miesza i gotuje
Sernik kajmakowy 94

500 g serka śmietankowego w wiaderku ( użyłam Juliko ) 500 g serka mascarpone 400 g masy krówkowej kajmakowej 2 budynie śmietankowe ( po 35 g ) 4 łyżki

Ewa w kuchni
Sernik z żurawiną i skórką pomarańczową 144

połączeniem do sernika. Po upieczeniu i skosztowaniu tego ciasta, mogę tylko powiedzieć że dodatki sprawiły że ten sernik, to  poezja smaku. Sernik z żurawiną i skórką pomarańczową SKŁADNIKI: twaróg mielony - 1 kg ( wiaderko) jajka - 7 szt cukier waniliowy - 1 opak cukier puder - 1 szkl kasza manna - 1,5 łyżki mąka ziemniaczana - 1 łyżka kandyzowana skórka pomarańczowa(...)łyżce twarogu z wiaderka, skórkę pomarańczową i obtoczoną w mące żurawinę, dokładnie wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać pianę do masy serowej, delikatnie wymieszać. Tortownicę o wymiarach 28 cm, wysmarować tłuszczem, wyłożyć masę serową. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop.przez 65 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, a sernik pozostawić jeszcze przez

Kuchnia Danusi
Sernik z ziemniakami 61

Bardzo fajny pomysł na wykorzystanie ziemniaków , które zostały z obiadu. Sernik z ziemniakami jest łatwy i bardzo smaczny. Zainspirowałam się przepisem, który dostałam od Pani Marzeny na FB . Dziękuję Trochę zmian i powstał taki oto sernik z ziemniakami Składniki: 500 g twarogu (może być z wiaderka) 120 g masła 5 jajek ¾ szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego(...)mieszam łopatką z masą serową. Tortownicę o średnicy 20 cm wykładam papierem do pieczenia, wylewam masę i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 65-70 minut, aż sernik się zarumieni. Następnie odstawiam sernik do wystygnięcia. Czekoladę mleczną i ciemną rozpuszczam i wylewam na zimny sernik. Czekoladę białą również rozpuszczam i robię kleksy na ciemnej czekoladzie

Słodki sentyment
Koktajl o smaku sernika brzoskwiniowego 8

Share Pinterest Print Koktajl o smaku sernika brzoskwiniowego to gęsty napój zrobiony z twarogu, brzoskwiń i jogurtu naturalnego. Pyszny i treściwy sernik brzoskwiniowy w płynie Składniki: 250 g zmielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 250 g jogurtu naturalnego 8 połówek brzoskwiń z puszki Dodatkowo: bita śmietana kruche ciasteczka (użyłam Lotus) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełożyć do kielicha blendera i dokładnie(...)zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Podawać udekorowane bitą śmietaną i ciasteczkami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Smoothie z nektarynek, mleka owsianego i chia → Sernik z brzoskwiniami i bezową pianką → Mango lassi → Biszkopt z cytrynową pianką i musem brzoskwiniowym → Sorbet brzoskwiniowy Artykuł Koktajl o smaku sernika brzoskwiniowego pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Sernik na ciasteczkowym spodzie 35

przepis na pyszny i aksamitny sernik na ciasteczkowym spodzie. Sernik nie tylko doskonale smakuje ale i pięknie wygląda. Do tego jest bardzo prosty w przygotowaniu. Dodatek czekolady sprawia, że jest to iście królewski wypiek. Jeśli poszukujecie przepisu na idealny sernik, z którym poradzi sobie każdy, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis. SERNIK NA CIASTECZKOWYM SPODZIE(...)wiaderka, cukier oraz skrobie ziemniaczaną. Całość zmiksować do połączenia. Następnie stopniowo dodawać jajka, ciągle miksując. Na sam koniec wlać przestudzoną białą czekoladę rozpuszczoną w śmietance. 4. Gotową masę przelać do tortownicy. 5. Piekarnik rozgrzać do 160° C. Na spód piekarnika umieścić blaszkę z wrzątkiem. Dzięki temu konsystencja ciasta będzie bardziej kremowa. 6. Na środkową półkę wstawić sernik. Całość

Alle Dobre!
Domowy Sernik z 15 Jaj 64

Sernik to wyjątkowe ciasto, uwielbiane przez Polaków. Najlepszy, domowy sernik to taki z dużą ilością jajek, bez spodu. Taki piekły nasze babcie, mamy a dzisiaj my sami. Macie ochotę na pyszny, domowy sernik? Sernik , na który przepis znajdziecie poniżej, jest puszysty, wilgotny, a zarazem delikatny i kremowy. Jego smak wywołuje wspomnienia z czasów dzieciństwa. Sernik(...)razem wybraliśmy polewę czekoladową z wiórkami kokosowymi. Brzmi apetycznie prawda? A smakuje jeszcze lepiej, sprawdźcie sami! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA DOMOWY SERNIK Z 15 JAJ Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka   1 kg twarogu (500g półtłustego i 500g tłustego)  80 g masła 300 g cukru  4 łyżki cukru wanilinowego 15 jajek (rozmiar

Przepiski.pl
CO ZROBIĆ, ŻEBY SERNIK NIE OPADŁ I NIE POPĘKAŁ? SERNIK IDEALNY! 255

półtłusty, a jeśli decydujecie się na ser z wiaderka ( nie mam nic przeciwko) , to wybieracie ten najlepszej jakości zwracając uwagę na jego skład i konsystencję. MĄKA Do serników zwykle dodajemy niewielką ilość mąki pszennej , skrobi ziemniaczanej lub proszku budyniowego. Uważajcie na jej ilość! Zbyt wiele sypkiego składnika sprawi, że sernik będzie upodabniał się do zwykłego ciasta stając się

Ostra na Słodko
Sernik z musem piernikowo czekoladowym 29

współpraca barterowa SDM Wieluń  Świąteczny sernik powinien być wyjątkowy i taki dziś chcę Wam zaproponować. Ten sernik to idealna propozycja na świąteczny stół - korzenny ciasteczkowy spód, rozpływająca się w ustach masa serowa, powidła śliwkowe, które doskonale przełamują smaki jednocześnie nadając charakteru temu sernikowi, a wszystko zwieńczone musem czekoladowo piernikowym. Mówię Wam po prostu bajka. To wszystko jest(...)wcale nie chodzi o to, że ma być to twaróg 5 razy zmielony w ręcznej maszynce na korbkę, może to być ser z wiaderka, ważne by był dobrej jakości. Ja przy okazji pieczenia tego sernika miałam okazję przetestować ser Wieluń Mój Ulubiony i szczerze Wam go polecam, może nie należy on do najtańszych na rynku, ale zdecydowanie jest

Cynamonowe szczęście
Sernik wiedeński 140

któremu przyznać pierwszą pozycję, jednak bez wątpienia sernik wiedeński znajdzie się w ścisłej czołówce. Czym różni się sernik wiedeński od innych serników? Sernik wiedeński zawsze będzie kojarzył mi się z najbardziej puszystym i delikatnym rodzajem ciasta. Lekki niczym chmurka, dosłownie rozpływa się w ustach. Cechą charakterystyczną tego rodzaju serników jest brak spodu z jakiegokolwiek ciasta(...)czasu, ale gwarantuję, że cierpliwość się opłaci. Co zrobić aby sernik nie pękał? Przede wszystkim warto sobie uświadomić, że pęknięty sernik nie jest niczym złym. Czasem po prostu tak się zdarza i nie wpływa to negatywnie na smak ciasta. Jeśli sernik wiedeński (lub jakikolwiek inny sernik) pęknie, możesz to zamaskować, krojąc go na porcje

okolicepalnika.pl
Sernik oreo (I) 200

Jestem uzależniona od...pieczenia serników. Serio! =) Poniżej zamieszczam przepis na pierwszy na tym blogu, ale na pewno nie ostatni przepis na sernik z ciasteczkami oreo. Składniki: Masa serowa: 1kg sera w wiaderku ( u mnie twaróg wiaderkowy Hanusia) 1/2 cytryny 2 żółtka 4białka 1szklanka cukru kryształ aromat waniliowy 10ciastek oreo z nadzieniem czekoladowym i z masłem orzechowym Spód 150gram(...)mnie każde ciastko podzieliłam na 4czesci) i mieszamy, 3. Masę wylewamy na spód, wyrównujemy i pieczemy ok 70-80 minut w 150 stopniach celsjusza i w towarzystwie pary. Upieczony sernik schładzamy, Całkowicie ostudzony sernik umieszczamy w lodówce na minimum 4 godziny. Przed podaniem ciasto smarujemy solonym kajmakiem/karmelem i ozdabiamy ciastkami oreo

U Fiolki

Proponowane wyszukiwania