Niesamowicie wilgotny sernik, delikatny i puszysty. Naprawdę polecam. 1 kg serka śmietankowego (może być z wiaderka) 10 jajek 2 szklanki cukru 1/2 litra kremówki 30% 2 budynie śmietankowe Spód: 3 żółtka 10 dkg masła 2 łyżki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Polewa czekoladowa 1 jajko 1/2 kostki masła(...)będzie rzadkie) wylać na blachę i piec przez 90 minut w 170-160 stopniach. Następnie zmniejszyć do 100 stopni i piec przez dalsze 15 minut. Gdy w czasie pieczenia sernik zacznie się zbyt mocno spiekać z wierzchu należy przykryć pergaminem. Upieczony sernik pozostawić w piekarniku aż lekko przestygnie, aby nie upadł zbytnio przy przenoszeniu. Przygotować polewę: Jajko sparzyć
Jadło i czytadłoalbo malin, też będzie smakował wyśmienicie. Co do twarogu, to użyłam gotowego, już zmielonego, ale nie z wiaderka, tylko z kiełbaski . Jest zwarty, nie wodnity, naprawdę świetny. To doskonała opcja dla tych, którzy nie mają albo nie lubią używać maszynki. Sernik migdałowy z jeżynami (na białkach) Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 60 g ciastek digestive
Pożeraczka, czyli raz adobrzeRecipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/04\/serniczki-z-galaretka-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/04\/serniczki-z-galaretka-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/04\/serniczki-z-galaretka-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["400 ml sera twarogowego z wiaderka,\r","p\u00f3\u0142 szklanki \u015bmietanki 30%,\r","cukier waniliowy,\r","2 \u0142y\u017cki \u017celatyny,\r","1 galaretka owocowa,\r","1,5 szklanki gor\u0105cej wody,\r","p\u00f3(...)ognia. Poczeka\u0107 a\u017c przestygnie. Wyla\u0107 na wierzch galaretek."],"recipeYield":"ok 16","keywords":"bez pieczenia,czekolada,galaretka,serniczki,sernik"} Drukuj Mini serniczki z galaretką Porcje: ok 16 Składniki: 400 ml sera twarogowego z wiaderka, pół szklanki śmietanki 30%, cukier waniliowy, 2 łyżki żelatyny, 1 galaretka owocowa, 1,5 szklanki gorącej wody, pół tabliczki czekolady Przygotowanie
Bardzo Gruby Smokrobi mama, kiedy synowi zachce się sernika? Oczywiście piecze sernik :) Żeby było szybciej, zrobiłam bez spodu. Żeby było trochę inaczej, na wierzchu ułożyłam borówki. Do tego sernika, dodałam 3 łyżki mąki ziemniaczanej, zawsze dodaje 2 łyżki. Wtedy sernik jest delikatniejszy. Ten był bardziej zwarty, ale smaczny. Zależy co kto lubi(...)Składniki: 1 kg twarogu, lub sera w wiaderku 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) 6 jajek 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 100 g. masła borówki Dodatkowo: Cukier puder do posypania sernika Wykonanie: Masło roztopić i zostawić do wystudzenia. Twaróg zmielić trzykrotnie. Do zmielonego twarogu dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Utrzeć
Agusiowe smakołykiTruskawki umyte bez szypułek wymieszać z mąką ziemniaczaną i wyłożyć na wierzch sernika, można również użyć truskawek z kompotu odsączone z soku lub mrożone po odmrożeniu. Miękkie masło wyrobić palcami z mąką, cukrem na kruszonkę, rozsypać na truskawkach. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut, najlepiej upiec wieczorem i do rana zostawić
W Mojej Kuchni Lubięktórym ułożone są maliny. Zwiniętą bezę zawinąć w papier do pieczenia. Wstawić na noc do lodówki. Do rolady zużyłam tylko część twarogu z wiaderka. Wkrótce przepis na wykorzystanie reszty 😊 Deser zgłaszam do konkursu "Tajemnice doskonałego sernika
Weekendy w domu i ogrodzieTen sernik robię od wielu lat i sama nie wiem jak to się mogło stać, że do dzisiaj nie pojawił sie na blogu. To sernik
Polska Zupaalbo będzie do kitu, albo będzie hit. Okazał się hitem. Skradł serca całej mojej rodziny. Zapraszam Was po przepis na mój autorski sernik. Składniki: ciasto: 1 kg sera - trzykrotnie mielony lub twaróg sernikowy z wiaderka- u mnie President 250 g sera mascarpone 3 jajka 110 g cukru puszka brzoskwiń w syropie pół puszki syropu z brzoskwiń
Z Majeczką w kuchnisprzedawcy, rozpoznałem w owocu, nasz rodzimy, cierpko słodkawy smak. Bez dalszego zastanawiania, nabyłem kobiałkę truskawek i postanowiłem wykonać z nich, pożegnalny zimny sernik. Składniki Danie dla czterech osób 1 kg twarogu ( u mnie z wiaderka) 600 g truskawek + dodatkowe do dekoracji 100 g bis zkoptów 1 laska wanilii lub zamiennie łyżka cukru waniliowego 2/3 szklanki cukru 5 płaskich
Miód i pieprzodstać trochę w lodówce. Spód z biszkoptów, gotowany sernik a na wierzchu owoce i galaretka to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pieczonego sernika. Składniki na okrągłą blachę o średnicy 24 cm: * 1 kg twarogu z wiaderka * 2 jajka * 1 szklanka cukru * 200 g masła * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 budyń śmietankowy * 3 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią(...)biszkopty, wyrównać wierzch, udekorować owocami. Wstawić do lodówki na około godzinę. Po tym czasie wylać na wierzch tężejącą już galaretkę, wstawić do lodówki, by galaretka do końca stężała. Wierzch sernika udekorowałam kremowym nadzieniem termostabilnym o smaku śmietankowym Lauretta
Zrób to smaczniesamej Postanowiłam zatem, że użyję je do ciasta. I to był strzał w dziesiątkę! Zresztą co ja będę Wam opowiadała, spróbujcie sami! Sernik z bakaliami Składniki: 500 g zmielonego twarogu (ja używam sera President w wiaderku) 250 g mascarpone około 300 g suszonych owoców: jabłka, śliwki kalifornijskie, gruszki, morele, daktyle (u mnie mieszanka owoce suszone firmy Helio(...)suszone owoce i delikatnie mieszamy. Gotową masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 150°C z termoobiegiem i pieczemy około 50 minut. Gotowy sernik pozostawiamy do wystudzenia. Czekolady roztapiamy. Mleczną czekoladą smarujemy całą górę wystudzonego sernika, a białą robimy wzorki. Smacznego Artykuł Sernik z bakaliami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujezmieniła proporcji i zwiększyła nieco jego rozmiar . Aniu, dziękuje za inspirację, spadłaś z nieba, potrzebowałam TAKIEGO sernika, szybko! I jest. To znaczy był! Składniki podaję na tortownicę o średnicy 20-22 cm Składniki na masę serową ok. 700 g sera twarogowego z wiaderka, naturalnego 330 ml śmietany 30% 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku Składniki na kokosowy spód(...)zrobiłam i po kłopocie. W każdej tortownicy wyjdzie. Im większa średnica tym sernik będzie niższy ,ale na smaku na pewno nie straci. Masę wiórkową przełóż na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj i dociśnij.Włóż do lodówki. Ser z wiaderka zmiksuj z zimną płynną galaretką. Śmietankę ubij na sztywno i wmieszaj już łyżką drewnianą bądź szpatułką
Z Kuchni Do Kuchniciasta muszą dodać więcej cukru. Polecam oba przepisy, bo nie umiem wybrać, który jest lepszy. 1 kg białego sera z wiaderka 8 jajek 2 budynie śmietankowe (słodzone) 3/4 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego Wszystkie składniki na sernik powinny mieć taką samą temperaturę. Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy razem z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę
Z butelką mleczka w tlezmienia faktu ,że jeżeli je ktoś lubi to dlaczego by ich nie dodać ? Mam dla was jeszcze cieplutki przepis na Sernik Wiedeński ! Prosty i pyszny. Składniki: 1 kg zimelonego sera / 1 kg sera w wiaderku 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru kilka kropel aromatu waniliowego (według gustu) 8 jajek 125 g miękkiego (koniecznie) masła bulka(...)dłużej i staranniej miksować, po upieczeniu nie psuje to smaku ciasta :) ). W osobnej misce ubijamy białka i dodajemy je do serowej masy łącząc delikatnie oba te składniki aby nasz sernik był puszysty. Kiedy napowietrzymy masę białkami. Wylewamy masę na natłuszczona i wysypaną bulką tartą tortownicy i pieczemy w temperaturze 170*C przez 60 minut :) Każdy sernik trochę opada
W Moim Magicznym DomuSuper pyszny i bardzo łatwy w przygotowaniu sernik z masą krówkową. Idealny na każdą okazję. Składniki 1 kg twarogu (ja użyłam z wiaderka) 2 budynie waniliowe 6 jajek 100 g miękkiego masła 1 szklanka cukru Dodatkowo masa krówkowa herbatniki Przygotowanie Białka osobno ubiłam, resztę produktów zmiksowałam razem i na koniec delikatnie dodałam ubite na sztywno białka. Piekłam(...)okrągłej formie wyłożonej herbatnikami w temp. 170° przez ok. 45 min. Po upieczeniu studzimy przy otwartych drzwiczkach. Po ostygnięciu polałam masą krówkową z puszki. Autor przepisu: Edyta Artykuł Sernik z krówką pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisy