Sernik

Sernik

Sernik

Sernik , sernik wiedeński bez kruchego spodu. Przepis na masę serową z Kuchni polskiej pod redakcją prof. Stanisława Bergera. Troszkę tylko pokombinowałam z pianą z białek ;) Proponuję sernik upiec z twarogu który samodzielnie zmielimy, zetrzemy, a nie z sera z wiaderka. 1 kg sera (twarogu), 100 g miękkiego masła, 6 jajek, 170 g cukru pudru, 200 g cukru, 50 g skórki pomarańczowej , 50 g rodzynków, 2 łyżki kaszy manny, wanilia – cukier waniliowy, esencja waniliowa, szczypta soli, Ser zemleć, lub lepiej zetrzeć. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.