sernik z wiaderka - 2976 przepisów (strona:105/199)

pyszny sernik śliwkowy na kruchym spodzie... 159

kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, herbatniki pełnoziarniste - ile potrzeba, śliwki 1/2 kg, cukier puder - ile potrzeba z podanych składników /białko do piany do sernika/ zagnieść ciasto, forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto na dnie ułożyć, nakłuć widelcem i i schować do lodówki na godzinę, piekarnik nagrzany na 200 C, spód podpiec 15 minut(...)wiaderka i połączyć składniki nie za długo z białek ubić sztywną pianę, dać do masy serowej i łyżką delikatnie wmieszać w masę na podpieczony spód wylać masę serową, na wierzchu poukładać herbatniki jakie masz i lubisz na herbatnikach ułożyć połówki śliwek, skórką do dołu, piec w 180 C około 60-70 minut, do suchego patyczka, sernik zostawić

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik dyniowo-klonowy 116

Doskonały – sernik dyniowo-klonowy jest po prostu doskonały. Świetne połączenie smaków, delikatna konsystencja, wszystko tu do siebie pasuje. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na spód: 1 paczka biszkoptów, ulubionych Składniki na masę serową: 500 g twarogu (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru brązowego 125 ml syropu klonowego 1 ¼ łyżeczki cynamonu 180 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru(...)ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 75 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik i delikatnie uchylam drzwiczki. Po 30 minutach wyciągam blaszkę z piekarnika i odstawiam sernik do wystudzenia. Wystudzony sernik wstawiam do lodówki na minimum 4 godziny. Na koniec ozdabiam tym, czym lubię. U mnie to 100 g czekolady rozpuszczonej w 110 ml śmietanki

Słodki sentyment
Sernik z brzoskwiniami, bezą i kruszonką 80

Pyszny i delikatny sernik, który gościł na moim Wielkanocnym stole. Połączenie sera, kruchego ciasta, brzoskwiń z zalewy i bezy sprawdza się jak zawsze idealnie. Samo przygotowanie sernika jest również bardzo proste. Sernik można upiec na mniejszej blaszce, której wymiary podaję lub na większej. SKŁADNIKI Ciasto kruche: 400 g mąki pszennej tortowej 200 g masła 5 żółtek(...)cukru pudru Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 2 jajka 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego kilka kropel esencji waniliowej 100 g stopionego masła 1 opakowanie budyniu waniliowego skórka starta z 1 cytryny 1 duża puszka brzoskwiń Beza: 5 białek szczypta soli 200 g cukru WYKONANIE Kruche ciasto: Mąkę i cukier puder wsypać do miski. Następnie dodać

Passions hobbies life
SEROMAK (SEROMAKOWIEC) (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 795

Seromak (seromakowiec), czyli sernik z makowcem a może makowiec z sernikiem? Wprawdzie desery jadam bardzo rzadko, ale na kawałeczek dobrego sernika bez mąki i cukru w ramach posiłku czasem się skuszę. Seromak (seromakowiec) to znakomite połączenie smaków. Wilgotne, aromatyczne, długo zachowuje świeżość a do tego przepyszne i można je mrozić. Polecam spróbować! Składniki – seromak (seromakowiec): Masa makowa(...)serowa: 1 kg sera białego tłustego (nie z wiaderka) 10 jajek 200 g miękkiego masła 40 g mąki kokosowej 1 łyżeczka aromatu waniliowego lub wanilii burbońskiej opcjonalnie słodzik np.. ksylitol , erytrytol, stewia do smaku Przygotowanie – seromak (seromakowiec): Do przygotowania masy serowej używam znanego już Wam przepisu na sernik wiedeński po lekkiej modyfikacji. Wszystkie składniki masy serowej

Ola la LCHF
Sernik stracciatella z malinami bez pieczenia 145

Delikatny, kremowy i orzeźwiający serniczek na zimno uświetni nie tylko wyjątkowe okazje.       Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 330 ml śmietanki 30% szkl mleka w proszku 2/3 szkl cukru pudru 3 łyżki żelatyny 1/3 szkl wody kilka kropel ekstraktu waniliowego 2/3 tabliczki czekolady mlecznej lub gorzkiej   300 g malin op. okrągłych biszkoptów 1 szkl(...)masą serową. Dno i boki tortownicy (21cm) wyłożyć folią. Biszkopty krótko maczać w mleku i ułożyć na dnie formy. Zalać masą serową i ułożyć kolejną warstwę biszkoptów.  Sernik odstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia. Przed podaniem posypać kakao

Smakołyki Asi
Sernik na kruchym cieście (z mlekiem skondensowanym) 96

Wielokrotnie pisałam w moich postach o zaletach serników i o tym, że można je zrobić w nieskończonej liczbie odsłon. I dziś właśnie kolejna z nich, a mianowicie sernik na kruchym cieście z mąki krupczatki, z dodatkiem mleka skondensowanego słodzonego. Ostatnio zauważyłam, że sernik z mlekiem skondensowanym jest na topie, więc postanowiłam również spróbować. Ale nie byłabym sobą, gdybym(...)przepisów. Podstawową modyfikacją, jaką zrobiłam, jest to, że zmniejszyłam ilość mleka skondensowanego o połowę, bo chciałam, żeby sernik nie był aż tak słodki i ciężki. Sernik zrobiłam na cienkiej warstwie ciasta kruchego z mąki krupczatki i posypałam go cukrem pudrem. Sernik wyszedł bardzo smaczny. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruchy spód: 1szkl. mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka

Waniliowe Improwizacje
Sernik leśny 189

Sernik leśny Jest obłędnie smaczny! Lekko kwaskowy mus owocowy świetnie komponuje się z delikatnym i kremowym w smaku serniczkiem. Po prostu pycha!     Składniki: Spód ciasta: ok 200g herbatników Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 60g masła 6 jajek 130g cukru szczypta soli 225ml śmietanki kremówki(...)całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Blaszkę o wymiarach 21 x26cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy spód z herbatników *** *** Masę serową wylewamy na spód z herbatników i wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto zostawiamy

Blog z Apetytem
BRZOSKWINIOWY SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU 209

Serniki lubię w każdej postaci. Czy to te pieczone, czy te na zimno. Wszystkie bardzo lubię. Ten z dodatkiem mleka w proszku jest jednym z lepszych jakie robiłam, polecam Wam również, będzie idealny do niedzielnej kawki  Składniki: 1 kg sera w wiaderku 6 jajek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego 2 łyżki(...)Miksujemy. Dodajemy przestudzone masło, miksujemy. Na sam koniec dodajemy ubitą pianę. Delikatnie mieszamy. * Dużą blachę wykładamy herbatnikami. Na nie wylewamy masę serową, pieczemy ok 1 godz 15 minut. Upieczony sernik studzimy. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w kosteczkę, wykładamy na  sernik, na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę przyrządzoną wg przepisu na opakowaniu

Z Majeczką w kuchni
Rozpustny sernik z brzoskwiniami 216

Śmietankowy smak pełnego serka przełamany soczystą brzoskwinią pozwala zapomnieć o problemach dnia codziennego. Proporcja na dużą blachę ( 24 x 45 cm ) - 1 kg sera trzykrotnie mielonego ( może być z wiaderka / zawartość tłuszczu nie mniej niż 5% ) - 500 gr serka mascarpone - 9 jajek - 200 gr masła - 3/4 szklanki** cukru - 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - 2 płaskie łyżki kaszy manny(...)białkami. Przelewam do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką formy. Piekę pierwsze 20 minut w temperaturze 190 'C, następnie zmniejszam do 150'C i dopiekam kolejne 45 minut. Po upieczeniu sernik pozostawiam w uchylonym piekarniku około 15 minut. Następnie wyjmuję i studzę. Ciasto można polać gorzką czekoladą bądź obsypać ciemnym kakaem. * bardzo ważne jest dokładne osuszenie owoców z syropu ** używam

kawawszklance
Sernik ze Snikersami 164

batonikami Snikers i masą kajmakową. Sernik jest kremowy i delikatny w smaku, a przy tym bardzo snikersowy i słodki. Ale lubimy takie. Przed nami weekend, więc kalorii nie będziemy liczyć!! ;-) Smacznego!!!! Składniki na spód: 300 g herbatników, 100 g masła. Masa serowa: 1kg twarogu ( może być z wiaderka), 1 szklanka cukru, 2 budynie śmietankowe, 6 jajek, 1 łyżeczka(...)przelewamy na ciasteczkowy spód. Pieczemy przez 15min w 170C, następnie zmniejszamy temperaturę piekarnika do 120C i pieczemy przez 90-100 min. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim sernik przez 30 min. Następnie uchylamy piekarnik, zostawiamy w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu smarujemy sernik masą kajmakową i sypiemy pokrojonymi Snikersami

Passion of Cooking
Ciasto Gumiś 141

Ciasto Gumiś to typowy sernik na zimno z dodatkową warstwą pianki i galaretki. Uwielbiane jest zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Polecam. Ciasto Gumiś – Składniki: Składniki na masę serową: 1 kg twarogu z wiaderka (min. 3-krotnie mielonego The post Ciasto Gumiś appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kremowy sernik z malinami 177

maliny, ale dowolne owoce, lub pokrojone w mniejsze kawałki ulubione wafelki. Ten sernik przyjmie wszystko, ogranicza Was tylko wyobraźnia. Składniki:  (na tortownicę o śr. 24 cm) spód -  250 g ciastek typu markizy - 50 g masła masa serowa -  1 kg twarogu z wiaderka  - 200 ml śmietanki 30%  - 5 jajek - 1 i 3/4 szklanki cukru

Cook&Love
Sernik z domowym mlekiem skondensowanym (nigdy nie opada!) 168

ustach! Dlatego jeśli lubicie pyszne, delikatne serniki - ten z pewnością przypadnie Wam do gustu. A jeżeli macie problemy z opadającymi wypiekami - tu nie ma takiej opcji! Polecam! (Forma o wymiarach 28 x 28 cm) Spód: 300g kruchych ciasteczek/herbatników 120g masła /margaryny Masa: 1 kg kilkakrotnie mielonego twarogu (może być z wiaderka - polecam z Wielunia ) 500g słodzonego mleka(...)pieczenia. (Boków nie wyściełać i niczym nie smarować.) Przygotować masę serową. Wszystkie składniki wymieszać jedynie do dokładnego połączenia się. (Masy nie należy zbyt długo mieszać, ani napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość odstawiać na kilkanaście minut, a następnie przelać na ciasteczkowy spód.  Piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien

Di gotuje