Doskonały – sernik dyniowo-klonowy jest po prostu doskonały. Świetne połączenie smaków, delikatna konsystencja, wszystko tu do siebie pasuje. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na spód: 1 paczka (100 g) biszkoptów, ulubionych Składniki na masę serową: 500 g twarogu (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru brązowego 125 ml syropu klonowego 1 ¼ łyżeczki cynamonu 180 ml śmietanki(...)ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 75 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik i delikatnie uchylam drzwiczki. Po 30 minutach wyciągam blaszkę z piekarnika i odstawiam sernik do wystudzenia. Wystudzony sernik wstawiam do lodówki na minimum 4 godziny. Na koniec ozdabiam tym, czym lubię. U mnie to 100 g czekolady rozpuszczonej w 110 ml śmietanki
Słodki sentymentzimno: z truskawkami i z brzoskwiniami i borówkami . Teraz sernik z gotowanego sera przekładany trzema plackami kruchego ciasta. Składniki: na kruche ciasto: 400 gramów mąki 200 gramów masła 150 gramów cukru pudru 3 jajka 1/2 proszku do pieczenia na ser: 1 kg sera waniliowego z wiaderka (u mnie z Biedronki) 150 gramów masła 300 gramów cukru(...)pomarańczowego Gorącym ciastem przekładamy kruche placki Można polać czekoladą lub po prostu posypać z wierzchu cukrem pudrem. Jeśli dla kogoś jedna i druga wersja podania będzie za słodka, to sernik jest też smaczny bez ozdabiania z wierzchu. Na zdrowie! :) Biorę udział w akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsłodki) sernik pysznie współgra z kremami. Mój tęczowy tort <3 I te śliczne sto lat zaraz po przebudzeniu, kwiaty… Wzruszeń było sporo. A za chwilę… wybieramy się na sanki Zostawiam Was z przepisem i życzę Wam równie tęczowego dnia Składniki: (na tortownicę 26 cm) 250 g śmietanki 30% (schłodzonej) 500 g sera z wiaderka(...)kolorowa posypka (wybierane przez dzieci)** *można dodać więcej, ja ze względu na słodkość kremów dałam mniej, aby całość nie była przesłodzona ** można użyć dowolnych, ulubionych kremów lub podać sernik z galaretką i owocami Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody, odstawiamy do przestudzenia i przygotowujemy resztę ciasta. Markizy rozdrabniamy w blenderze z nożami, dolewamy do nich rozpuszczone masło
Słodkie okruszkiNajlepszy sernik jaki udało mi się jeść. Puszysty, kremowy, śmietankowy z wyraźną nutą wanilii. Przepyszny! Nie da się skończyć na jednym kawałku! Składniki: Na spód: 250g pełnoziarnistych herbatników 125g masła Na masę serową: 750g sera białego (trzykrotnie mielonego lub z wiaderka) 250g serka mascarpone 1 i ½ szklanki cukru 5 jajek 3 łyżki maki ziemniaczanej laska wanilii 3 łyżki(...)masy serowej i bardzo dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy na wcześniej przygotowany spód. Pieczemy w 175stopniach C przez 15 minut po czym zmniejszamy temperaturę do 120stopni i pozostawiamy sernik na około 1h 40 minut do tzw. „suchego patyczka”. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Dowolnie dekorujemy
Pyry na GazNaszym blogu niejednokrotnie w innych odsłonach. Waniliowy sernik z nutą migdałową SKŁADNIKI: Ciasto : 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 100 g masła 5 kropli aromatu migdałowego Masa serowa : 1 kg sera trzykrotnie mielonego (może być z wiaderka) 5 jajek 3/4 szklanki cukru pudru(...)budyń i cukier waniliowy – miksujemy . Biała ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Do masy serowej dodajemy ubite białka – mieszamy. Masę serową przekładamy na przygotowany kruchy schłodzony spód. Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 25 minut, zmniejszamy grzanie do 150 stopni i pieczemy przez następne 65 minut. Wyłączamy grzanie i zostawiamy sernik
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisernik na zimno. Lekki, delikatny, pamiętajmy tylko żeby użyć sera dobrego gatunku (czytajmy skład). Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik na zimno Składniki Składniki na biszkopt: 3 jajka 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg sera mielonego w wiaderku(...)Zielone galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie w 800 ml, kiedy zacznie tężeć wylewamy ją na masę serową. Odstawiamy do lodówki na min.3-4 godziny a najlepiej na całą noc. Artykuł Sernik na zimno pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamOstatnio brzydka pogoda to mam więcej czasu postanowiłam więc dodać wreszcie coś na bloga :) Dzisiaj przepis na pyszny delikatny, kremowy sernik na zimno z bitą śmietaną i truskawkami.Ciasto jest proste i łatwe w przygotowaniu.Szybko znika z talerzyków :) Do ciasta użyłam produktów od firmy CYKORIA które polecam bo są naprawdę dobre. Serdecznie zapraszam :) 3 jajka 1/2 szklanki(...)cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżka płaska mąki ziemniaczanej 1 kg sera z wiaderka 500 g śmietany kremówki 30 % 1 szklanka cukru lub do smaku 1 cukier waniliowy CYKORIA 1 galaretka brzoskwiniowa CYKORIA 1 i 1/2 łyżki żelatyny 1 szklanka przegotowanej wody około 700 g truskawek
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: CIASTO: jajka 2 sztuki, masło lub margaryna 15 dag, cukier 2 łyżki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, mąka tortowa 20 dag, kakao 2 łyżki SERNIK: jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, ser twarogowy 1 kg/wiaderko, gruszki 4 sztuki, bułka tarta 2 łyżki, galaretka agrestowa 1 opakowanie(...)obrotach, dodać budyń, kaszkę manną, ser z wiaderka i krótko połączyć składniki tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i obsypana tartą bułką - ciasto przyklepać do dna blaszki, wylać masę serową na ciasto gruszki delikatnie bez wciskania ułożyć na masie serowej skórką do góry piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół - sernik piec około 60 minut do ścięcia
W Mojej Kuchni LubięWaniliowy sernik z budyniem czekoladowym Dzisiaj prosty przepis na delikatny sernik z budyniem czekoladowym. Szybki i smaczny sernik z twarogu bez mielenia. Ciemna i jasna warstwa ciasta sprawia, że wygląda bardzo dekoracyjnie. Serniki to nasza domena, żadne święta, rodzinne imprezy mniejsze i większe nie mogą się odbyć bez sernika. Serniki na ciepło czyli te pieczone(...)pieczenia wpisały się na dobre w naszą kulturę i chyba mają prawo nazywać się naszym dobrem. Do całej masy serników jakie są na Blogu dołączy dziś jeszcze jeden sernik z budyniem czekoladowym. Sernik bez ubijania piany Kremowy sernik bez jajek na biszkoptach z budyniem czekoladowym i do tego bez ubijania piany. Ciast nie dość że szybkie
Dieta moja pasjaPrzepyszny kremowy sernik na herbatnikowym spodzie z dodatkiem mleka w proszku. Delikatny, mięciutki, rozpływa się w ustach. Jest to najlepszy sernik jaki do tej
Blog kulinarny S9.PLSernik bez pieczenia! Na spodzie herbatnikowo-orzechowym, z orzechową masą sernikową z prawdziwego sera twarogowego oraz masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi na wierzchu. Dosłownie petarda! Bardzo kremowy, delikatny i aksamitny, o mocno dominującym, orzechowym smaku. Nie jest też przesłodzony. Polewa z masła orzechowego świetnie współgra z orzechową masą serową, a całość(...)dopełniają całe orzeszki ziemne. Można się pomylić, bo wygląda i smakuje jak sernik pieczony, a jest on gotowany w garnku. Bardzo proste i szybkie wykonanie - bez pieczenia, bez miksera i bez martwienia się, że opadnie. Ten sernik wyjdzie każdemu. Nie trzeba posiadać piekarnika, aby przygotować sernik z prawdziwego zdarzenia. Składniki: Spód: 50 g herbatniki 50 g orzeszków
Kuchnia MagdaLenySernik bez pieczenia! Na spodzie herbatnikowo-orzechowym, z orzechową masą sernikową z prawdziwego sera twarogowego oraz masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi na wierzchu. Dosłownie petarda! Bardzo kremowy, delikatny i aksamitny, o mocno dominującym, orzechowym smaku. Nie jest też przesłodzony. Polewa z masła orzechowego świetnie współgra z orzechową masą serową, a całość(...)dopełniają całe orzeszki ziemne. Można się pomylić, bo wygląda i smakuje jak sernik pieczony, a jest on gotowany w garnku. Bardzo proste i szybkie wykonanie - bez pieczenia, bez miksera i bez martwienia się, że opadnie. Ten sernik wyjdzie każdemu. Nie trzeba posiadać piekarnika, aby przygotować sernik z prawdziwego zdarzenia. Składniki: Spód: 50 g herbatniki 50 g orzeszków
Kuchnia MagdaLenyskórkę cytrynową, wtedy otrzymamy lekko orzeźwiający smak, który będzie współgrał z galaretką. Sernik jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, a otrzymujemy efektowny deser w sam raz na Wielkanoc 🥚 Składniki: ok. 300 g podłużnych biszkoptów 1 kg twarogu mielonego (może być z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 1/2 szklanki mleka 4 łyżeczki żelatyny 1 op. cukru
Kuchnia MagdaLenyskórkę cytrynową, wtedy otrzymamy lekko orzeźwiający smak, który będzie współgrał z galaretką. Sernik jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, a otrzymujemy efektowny deser w sam raz na Wielkanoc 🥚 Składniki: ok. 300 g podłużnych biszkoptów 1 kg twarogu mielonego (może być z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 1/2 szklanki mleka 4 łyżeczki żelatyny 1 op. cukru
Kuchnia MagdaLenyjest idealny, kremowy, delikatny. Koniecznie musicie go spróbować! Uwaga: Sernik ten pieczony jest w kąpieli wodnej ! Warto przygotować go dzień wcześniej – gdyż noc musi spędzić w lodówce. Składniki (forma o średnicy ok. 25 cm): 1 kg twarogu zmielonego dwu – trzykrotnie. Ja użyłam gotowego twarogu w wiaderku 200 ml śmietany 18 % 4 jajka 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej(...)Dodaj je do masy serowej i zmiksuj do uzyskania jednolitego koloru. Następnie – masę przelej na ciasteczkowy spód wyrównaj. Piekarnik nagrzej do 170 C. Włóż 2 blachy – na jedną – włóż sernik, piętro niżej – naczynie z wodą. Po włożeniu sernika do piekarnika – obniż temperaturę do 150 C. Piecz około 90 – minut – do momentu aż sernik będzie ścięty i sprężysty
Moja pasja smakuSkładniki : (na foremkę 28x24 cm) • 1 szklanka mleka • 2 łyżki żelatyny • 600 g twarogu z wiaderka • 2/3 szklanki cukru • 2 opakowania cukru waniliowego • 2 żółtka
KUCHNIA POLSKAczekoladowa polewa w niebanalny sposób równoważą słodycz masy serowej. Pychotka!!! Składniki na sernik Agnieszki CIASTO: 25 dag mąki pszennej 125g margaryny 4 łyżki cukru pudru kakaowego 1 żółtko 1 jajko całe 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 1 kg twarogu w wiaderku 0,75 l mleka 5 żółtek 1,5 szklanki cukru zwykłego 2 budynie śmietankowe
Rozpustne gotowanie