Niby już po Świętach, ale my jeszcze zostaniemy w tym świątecznym nastroju. Proponujemy Wam dzisiaj cynamonowy sernik na spodzie z pełnoziarnistych ciasteczek Petit Beurre.Dlaczego cynamonowy?? Uwielbiam cynamon:) Sernik jest kremowy i świetnie łączy się z ciasteczkowym spodem. Cynamon jest jedną z najpopularniejszych przypraw świata. Najcenniejsza jej odmiana rośnie na Ceylonie. Dlaczego jest tak cenny? Otóż(...)Wykładamy przygotowana formę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170 stopni 5 minut. Do sernika dokładamy śmietanę cukier, wanilię, cynamon i jajka. Wszystko dokładnie miksujemy. Wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Po tym czasie zostawiamy sernik w wyłączonym piekarniku około 45 minut
Anioły w kuchniszklanki przegotowanej, gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Połowę ilości truskawek zmiksować z cukrem pudrem na gładki mus. Drugą połowę truskawek pokroić na mniejsze kawałki. Serek mascarpone ( lub ser z wiaderka ) umieścić w naczyniu i chwilę miksować ( około 1 minutę ). Dodać mus truskawkowy i zmiksować do połączenia. Powoli wlewać wystudzone galaretki cały czas miksując. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno(...)masy truskawkowej i delikatnie wymieszać szpatułką. Masę wstawić do lodówki do lekkiego zgęstnienia, a gdy zacznie tężeć wmieszać pokrojone truskawki. Masę wylać na biszkopty w blaszce, wyrównać. Sernik wstawić do lodówki do stężenia. Dodatkową galaretkę truskawkową rozpuścić w 300 ml przegotowanej, gorącej wody, wystudzić, następnie wylać na stężały sernik. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Przechowywać
Opowieści z piekarnikaserniczek z mlekiem w proszku. Szybki do zrobienia, na spodzie z herbatników. Sernik jest kremowy i delikatny... Wierzch można polać białą czekoladą, mleczną lub po prostu posypać cukrem pudrem, w każdej wersji będzie pyszny. Składniki blaszka 23/33: spód: herbatniki 200 g, masa serowa: ser z wiaderka 1,5 kg, jajka 9 szt, budyń śmietankowy(...)wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 170st.C przez 1 godzinę. Gdy ciasto zacznie się rumienić to należy go delikatnie przykryć papierem do pieczenia, aby wierzch się nie przypalił. Upieczony sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Czekoladę łamiemy do rondelka. Dodajemy mleko i stawiamy na palnik o małej mocy. Mieszamy aż czekolada całkowicie się rozpuści. Następnie dekorujemy wierzch ciasta
kulinarne odsłony patiWspaniały, pyszny sernik, przepis jak widać nie skomplikowany, a efekt! - poezja smaku...:) Składniki: 3 szklanki mąki 5 łyżek cukru 5 żółtek 1 kostka margaryny 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg sera ( z wiaderka) 3 jajka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1,5 szklanki cukru 0,5 kostki margaryny miękkiej Piana 5 białek 1 szklanka(...)cukrem, wykładamy na brzoskwinie. Ciasto z zamrażarki ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach na wierzch. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto można polukrować. Sernik Tereski Smacznego
kgwjanczewoDesernik – czyli szybki i prosty deser z twarogu :) Desernik z winogronami – Składniki: 1kg twarogu w wiaderku Winogrona – ok. 30 sztuk Galaretka agrestowa
Kulinarne PrzebojeWłaściwie jest to kolejna, prosta przeróbka tego przepisu. Efekt: łatwy, szybki, efektowny i smaczny sernik. Polecam. Ciasto: 5 żółtek 3 szklanki mąki 250 g margaryny "Kasia" 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego ( z wiaderka np. President) 7 białek 2 żółtka 1 i 2/3 szklanki cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego
Praktyczna plmgnieniu oka. Nawet kochany małżonek mając do wyboru mięso a sernik wybiera ten sernik. Składniki ciasto 3 szklanki maki 1 kostka margaryny 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru Składniki masa serowa 1 kg sera białego w wiaderku u mnie President 2 całe jajka 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru pudru 1 kostka masła
Piekielna Kuchnia Patirano przed wyjściem upiekłam ten sernik, muszę przyznać, że jest to jeden z lepszych serników jakie robiła, pewnie jest to związane z większą ilością tłuszczu w serze, ponieważ wyjątkowo nie użyłam chudej Emilki ;) Składniki: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam twarogu we wiaderku Pilos (z Lidla) 6,5% tłuszczu) 0,5 szklanki mleka 4 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDesernik – czyli szybki i prosty deser z twarogu :) Desernik z winogronami – Składniki: 1kg twarogu w wiaderku Winogrona – ok. 30 sztuk Galaretka agrestowa
Kulinarne Przebojeskładniki * 500 g sera śmietankowego waniliowego w wiaderku * 250 ml słodkiej śmietany 18% z kartonika * 1 bita śmietana w proszku śnieżka * 3 galaretki w ulubionych
Mix smakubez pieczenia na herbatnikowo orzechowym spodzie z dodatkiem truskawek. Same pyszności. Sernik podany na talerzyku z kolekcji Rajski Ogród z Porcelana Bogucice. Składniki: Spód 100 g kakaowych herbatników typu petitki 100 g orzechów włoskich mielonych 120 g masła Masa serowa 800 g twarożku z wiaderka 9 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego(...)masy serowej, ułożyć dwa okręgi truskawek i wyłożyć resztę masy serowej. Wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki. Galaretkę rozmieszać w 400 ml wrzątku i pozostawić do stężenia. Na serniku ułożyć pokrojone truskawki zalać tężejącą galaretką i włożyć na kilka godzin do lodówki najlepiej na całą
Ala piecze i gotujemasę kajmakową, więc na szybko powstał pyszny sernik na kruchym spodzie z masą kajmakową i prażonymi wiórkami kokosowymi. Kruche ciasto: 1 1/2 szklanki mąki 200g masła 3 łyżki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagnieść ciasto. Masa serowa: 1kg twarogu (ja używam w wiaderku President) 6 jajek (białka osobno) 1 szklanka(...)pianę z białek - wymieszaj delikatnie łyżką. Tortownicę wylep ciastem (razem z brzegami), wylej masę serową. Piecz w rozgrzanym piekarniku- 180 stopni około 1h (ja zawsze piekę"na oko"). Gdy sernik będzie upieczony, poczekaj aż wystygnie, następnie nałóż 1 opakowanie masy kajmakowej krówkowej, na to wyłóż prażone wiórka kokosowe. ZAPRASZAM DO GRUPY DLA POCZĄTKUJĄCYCH KUCHAREK >> KLIK
My World by Dagmara RekJest delikatny, kremowy, rozpływa się w ustach… Koniecznie musicie wypróbować ten przepis! Uwaga: Sernik ten pieczony jest w kąpieli wodnej ! Warto przygotować go dzień wcześniej – gdyż kilka godzin musi spędzić w lodówce. Składniki: 1 kg twarogu zmielonego dwu – trzykrotnie. Ja użyłam gotowego twarogu w wiaderku 200 ml śmietany 18 % 4 jajka 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka(...)dyni, ekstrakt waniliowy. Całość zmiksuj na gładką masę. Następnie – przelej ją na ciasteczkowy spód wyrównaj. Piekarnik nagrzej do 170 C. Włóż 2 blachy – na 3 od góry – włóż sernik, piętro niżej – naczynie z wodą. Po włożeniu sernika do piekarnika – obniż temperaturę do 150 C. Piecz około 90 minut – do momentu aż sernik będzie ścięty i sprężysty przy dotknięciu
Moja pasja smaku