sernik z budyniem i śmietaną - 911 przepisów (strona:13/61)

SERNIK Z PIANKĄ TRUSKAWKOWĄ 457

truskawkowej pianki na bazie śmietany kremówki... Raj dla podniebienia... Rozpływa się w ustach i ciężko poprzestać na jednym kawałku... Sernik jest duży i podzielny, bardzo wygodnie się kroi. Wymaga on tylko schłodzania przez noc z już nałożoną pianką. Ale, uwierzcie mi, warto poczekać :) Sernik możecie zrobić(...)twarogu naturalnego z wiaderka (użyłam "Delfiko") 250 g mascarpone 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu (proszek, 40 g) 1,5 szklanki cukru 4 duże jajka 1 łyżka esencji waniliowej SKŁADNIKI NA PIANKĘ TRUSKAWKOWĄ: 500 ml śmietany kremówki 36% (schłodzonej przez noc w lodówce) 3/4 szklanki cukru pudru  500 g truskawek

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik kremowy 243

Zapraszam na pyszny kremowy sernik  Składniki 1 kg dobrego białego sera najlepiej swojskiego  6 jajek  250 g miękkiego masła 2 szklanki cukru pudru  2 budynie waniliowe 1 bita śmietana śnieżka  1 cukier waniliowy  1 szklanka mleka  4 łyżki bułki tartej sok z 1/2 cytryny  starta skórka z cytryny  masło

W królestwie smaków Beaty
Sernik z rodzynkami 271

Sernik z rodzynkami  (coś dla miłośników rodzynek) Składniki: - 1 kg twarogu  - 2 budynie śmietankowe  - 1 szklanka cukru  - opakowanie cukru waniliowego  - 6 jajek  -2 małe śmietany 36% - pół szklanki śmietany 18%  - 300 g rodzynek   - herbatniki na wyłożenie blachy Sposób przygotowania: 1. Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy twaróg i wszystkie

Gotuj Z Muzyką
Sernik czekoladowy z masą wiśniową 170

gorzkiej czekolady   ·          150 ml kwaśnej śmietany   ·          3 jajka   ·          2 łyżki budyniu waniliowego lub czekoladowego   ·          ½ szklanki cukru

Mania Gotowania
sernik z truskawkami (na jogurtach greckich) 217

małej tortownic ale można upiec o nieco większej bo wszedł bardzo wysoki. Dodatkowo sernik można wykończyć bitą śmietaną a na nią ułożyć truskawki. *mała tortownica 16 cm: Składniki: 700 g jogurtu greckiego 3/4 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki oleju 4 jajka 2 opakowania budyniu waniliowego 300 g truskawek cukier puder do posypania   Dno blaszki do pieczenia wyłożyć papierem(...)budynie, dokładnie zmiksować. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą jogurtową. Truskawki pokroić na połówki, część odłożyć do dekoracji. Odrobinę ciasta wyłożyć na dno blaszki, ułożyć na nim część pokrojonych truskawek. Wylać resztę masy jogurtowej i na wierzchu także ułożyć truskawki.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około godziny. Dokładnie wystudzić (sernik opadnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik wiedeński z mascarpone 313

mascarpone, a cukier podmieniłam jego zdrowszą wersją - ksylitolem. Cudowny sernik, idealny na różne okazje! Polecam! Składniki: 1 kg sera z wiederka 3x mielonego 250 g serka mascarpone 1 budyń waniliowy 160-200 g ksylitolu 6 jajek L skórka otarta z 1 cytryny Dodatkowo: 100 g gorzkiej czejkolady 100 ml śmietany kremówki opcjonalnie:  rodzynki skórka pomarańczowa   Wykonanie: odzielić(...)serową, wyrównać wierzch szpatułką piec w 180`C 70 minut. Początkowo studzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie na kratce w małym rondelku zagotować śmietanę kremówkę. Dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Smarować perzestudzony sernik. Przez noc szhłodzić w lodówce lub w pojemniku na balkonie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z borówkami 295

cukru 1 żółtko 1 łyżka gęstej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu Składniki na masę serową: 500 g sera na sernik (ja wykorzystałam ten z wiaderka) 3 jajka 100 g cukru 100 g margaryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 opakowania budyniu waniliowego + borówki Borówki myjemy i odkładamy na ręczniczek do wyschnięcia. Żółtko(...)ucieramy z cukrem. Masło i margarynę zagniatamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtko i zagniatamy, na koniec wlewamy ocet i dodajemy śmietany do odpowiedniej gęstości ciasta – powinno mieć konsystencję plasteliny. Foremki na tarteletki smarujemy masłem i wykładamy cienką warstwą ciasta. Oddzielamy żółtka od białek. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem wa­niliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku

Ciastkozercy
Sernik amaretto 148

stolika dwa małe talerzyki. A na nich sernik. Mój sernik amaretto. I wtedy pomyślałam: „Niech ich zaczaruje!”. Życzę, aby zaczarował i Was!   Składniki: 850g twarogu półtłustego 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka śmietany kremówki 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy sok z 1/2 cytryny 4-5 łyżek amaretto polewa 2 łyżki masła(...)bułką tartą. Piec 60-70min w 170C. Studzić w uchylonym piekarniku. Polewa : w garnuszku stopić masło, dodać mleko, cukier i kakao, wymieszać na gładką masę. Polać przestudzony już sernik. Artykuł Sernik amaretto pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik z marakują 178

łączymy, przekładamy do tortownicy, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki (do czasu, aż zrobimy masę serową. Do miski przekładamy jogurt, serki mascarpone, śmietanę creme fraiche. Składniki miksujemy na wolnych obrotach robota. Po chwili zwiększamy obroty, dodajemy budynie oraz szczyptę soli waniliowej. W następnej kolejności wsypujemy stopniowo cukier. Kolejno dodajemy całe jajka, po jednym, każdorazowo dokładnie miksując (ok. 30sek.). Na koniec(...)pieczemy kolejne 90 minut. Po upieczeniu sernik zostawiamy do ostudzenia, przy otwartych drzwiczkach, w piekarniku. Gdy ciasto ostygnie rozpuszczamy połowę galaretki w 125ml wrzątku. Gdy galaretka zacznie tężeć, dodajemy do niej wydrążony miąższ z marakui, mieszamy. Wykładamy na sernik i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Sernik z marakują upiekłam, w zasadzie, „na winie”. Nie na tradycyjnym sernikowym

mojewypiekiinietylko
Ciasto styropian 622

sernik, choć nie jest sernikiem. Jest natomiast ciekawą propozycją dla łasuchów. Można je zrobić w wersji lżejszej, zamieniając śmietanę w składzie na jogurt naturalny lub smakowy. Ciasto styropian Składniki: ciasto 240g mąki pszennej 150g margaryny 80g cukru 3 żółtka 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia masa 660ml śmietany 12% 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 0,5 łyżeczki proszku(...)ostygnięcia Ciasto styropian nie smakuje jak typowy sernik, zwłaszcza, że ilość cukru w masie śmietanowej jest zdecydowanie mniejsza niż ta, którą sypiemy do sernika. Na pewno też trochę inaczej będzie smakować ciasto upieczone z jogurtem. W moim cieście delikatnie wyczuwalny jest smak wiórków kokosowych oraz leciutko kwaskowaty smak śmietany, który może uchodzić za smak twarogu dla mniej wprawnych smakoszy

Smakołyki Bereniki
Instrukcja pieczenia sernika. I sernik dyniowo-cytrynowy 224

pieprzem 40 g masła masa serowa: 500 g sera ricotta 250 ml śmietany kremówki (38%) 230 g musu z dyni 4 jajka 125 g cukru skórka otarta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka mielonego imbiru 20 g budyniu waniliowego (proszek) mus cytrynowy: 300 ml śmietany kremówki (38%) sok z 1 cytryny 115 g cukru pudru 3 listki(...)cytryny przelać do garnuszka, dodać odciśniętą żelatynę i podgrzewać aż do jej rozpuszczenia, cały czas mieszając. Wlać sok do ubitej śmietany, dokładnie wymieszać. Białka ubić, dodać do kremu, delikatnie mieszając łyżką. Mus wyłożyć na sernik, schłodzić w lodówce minimum 2 godziny przed podaniem. Smacznego! Przepis specjalnie dla Endżi , poszukującej nowych dyniowych rozwiązań

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik gotowany na miodowym cieście 435

złotym opakowaniu      - 1/4 kostki śmietana - 3 łyżki cukier - 3/4 szkl MASA SEROWA ser biały w kostkach - 1 kg aromat migdałowy mleko - 1/3 szkl jajka - 4 szt cukier - 250 g margaryna Palma w złotym opakowaniu    - 200 g budyń śmietankowy - 1 opak DODATKOWO sos tiramisu do dekoracji sernika PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Sodę wymieszać z mąką, przesiać

Kuchnia Danusi
Torcik winogronowy z masą serowo-budyniową 202

galaretki (opcjonalnie zawsze zostaje możliwość przelania reszty do miski i po zakrzepnięciu wsunąć z bitą śmietaną;)). Jeszcze słówko na temat masy. Nie za bardzo wiedzialam, na co mam większą ochotę - na połączenie winogron z budyniem waniliowym czy ciasto a'la sernik na zimno. Więc zdecydowałam się połączyć oba skladniki i tak oto powstała - moim skromnym zdaniem - bardzo udana masa

My simple kitchen
Sernik na miodowym cieście z pianką z nutelli 1238

prawdziwą wanilią 1 szklanka mleka w proszku 1 szklanka mleka 3,2% 4 jajka 1 budyń śmietankowy z cukrem Pianka z nutelli: 1 szklanka śmietanki kremowej 30% 2 łyżki  kremu orzechowego 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fiks kakao do posypania bita śmietana czekoladowe serduszka Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić na stolnicy lub w misce, szybko zagnieść(...)serowa: Mielony twaróg umieszczamy w misie miksera, wbijamy jajka, wsypujemy cukry, wlewamy mleko i wsypujemy mleko w proszku oraz budyń śmietankowy. Całość miksujemy około 3-4 minuty.  Tak przygotowaną masę wylewamy na podpieczone miodowe ciasto kruche w formie.  Sernik wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy 10 minut, po czym temp zmniejszamy

Wanilia i Kardamon
Sernik After Eight 169

ostatni weekend postawiłam na deser w klimacie After Eight. SERNIK AFTER EIGHT Składniki: spód:  150 g ciastek czekoladowych 100 g masła masa serowa: 500 g sera 3 jajka 1 budyń czekoladowy  1/3 szklanki łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy  wierzch:  200 ml śmietana 30% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki syropu mietowego Przygotowanie(...)czasie robimy masę serową.  masa serowa:  Wszystkie składniki na masę serową przekładamy do misy miksera i krótko miksujemy (tylko do połączenia składników, aby nie napowietrzyć masy bo sernik za bardzo urośnie a potem opadnie)  Masę przelewamy na ciasteczkowy spód, formę wstawiamy do większej foremki, zalewamy ją do 3/4 wysokości wodą i w takiej kąpieli wodnej pieczemy

Bon appetit mon amie