Składniki: kruche: mąka pszenna 300 gram, margaryna 200 gram, cukier puder 100 gram, żółtka 2 sztuki sernik: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, olejek waniliowy 1 łyżeczka, twaróg z wiaderka 1 kg, śmietana w proszku "śnieżka" 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, czekolada truskawkowa 200 gram, śmietana gęsta 4 łyżki, posypka kolorowa - ile potrzeba z podanych składników na stolnicy(...)budyń, śnieżkę i połączyć w robocie składniki białka ubić na sztywno i dodać do masy serowej, łyżką delikatnie wmieszać w masę serową masę przełożyć do form z podpieczonym spodem, piec około 50- minut, do suchego patyczka, wystudzić w piekarniku, większa forma była na poczęstunek w pracy męża w kąpieli wodnej stopić czekolady truskawkowe, dodać śmietanę i wymieszać polewą polać serniki
W Mojej Kuchni Lubiękawą. SERNIK BEZ SERA KAWOWO-WANILIOWY. (zmiany - smak kawy i wanilii oraz proporcji niektórych składników - pomysł autorski.) na mała blaszkę, 23 x 23 cm ciasto: 2 szklanki mąki 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru Masa "serowa": 1kg kwaśnej śmietany 18% 2 budynie waniliowe (proszek(...)cukru. Musi powstać lśniący, gęsty kogel - mogel. Śmietanę ubiłam z olejkiem, cukrem waniliowym, budyniem (proszek). Połączyłam masę z ubitymi białkami, dodając białka porcjami i mieszając delikatnie drewnianą łyżką. Dokładnie wymieszaną, połączoną masę, wylałam na ciasto. Pozostałą część ciasta rozkruszyłam na wierzchu. Całość piekłam przez godzinę w 180 stopniach. Następnie wystudziłam sernik w piecu, a kiedy był już
W kuchni Karmel-itkijedynym problemem jest zdecydowanie, która wersja sernika smakuje lepiej... Karmelowy sernik z czerwoną porzeczką Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) spód: 125 g ciastek digestive 45 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 180 g czekolady karmelowej 200 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 2 łyżki budyniu krówkowego dodatkowo: 350 g porzeczek ze słoika
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSernik dwukolorowy na śmietanie Masa śmietanowa: 3 x 400 g śmietany 18% 5 białek 1/2 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao paczka biszkoptów Sposób wykonania: Szykujemy dwie miski. Do jednej wlewamy 600 g śmietany oraz budyń śmietankowy natomiast do drugiej następne 600 g śmietany i budyń czekoladowy wraz z kakao. Białka
Smaki NataliiMoje święta w tym roku będą kolejnymi z daleka od rodziny. To już piąty rok bez Nich. Co roku planuję, że w końcu się uda...ale
Przepisy AleksandryZapachy budzą nasze wspomnienia...dla mnie zapach pomarańczy przypomina święta i to właśnie pomarańczowe desery lubię przygotować na Boże Narodzenie najbardziej. Do mojego dzisiejszego sernika potrzebny
Przepisy Aleksandryinną okoliczność...bo przecież, kto nie lubi sernika...? Myślę, że ciasto zaskoczy nie jednego gościa. Składniki: - 300g kakaowych herbatników - kostka masła - 4 jajka - 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka -3/4 szklanki cukru - 1 opakowanie budyniu wanilinowego (proszek) - opakowanie cukru wanilinowego - 2,5 szklanki jagód - 1 łyżka soku z cytryny - 200g śmietany kremówki 30% - 3 łyżki cukru pudru - pół szklanki(...)dodajemy 1 opakowanie cukru wanilinowego, sok z cytryny i budyń waniliowy. Stopniowo dodajemy twaróg sernikowy i na koniec mus jagodowy. Chwilkę miksując. Masę serową wylewamy na przypieczony spód. Pieczemy w 160 stopniach przez około godzinę. Po tym czasie odstawiamy sernik do przestygnięcia i ubijamy śmietanę z cukrem. Całość posypujemy jagodami
Pan i Pani Smith w kuchniszklanki mąki pszennej 4 jajka czubata szklanka cukru 2 łyżki śmietany 18% 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/4 kostki masła 3 łyżki kakao Oprócz tego potrzeba Ci: 1 kg sera na sernik (np. w wiaderku) 5 jajek 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe Do miski wsyp mąkę, cukier, kakao i proszek(...)czasu wyjmij upieczony spód z piekarnika, ostudź. Masa serowa. Żółtka oddziel od białek. Utrzyj masło z cukrem na puch. Dodaj ser i żółtka. Miksuj dokładnie. Dodaj budyń. Ubij wszystkie uzyskane białka […] Artykuł Sernik królewski – niebo w gębie pochodzi z serwisu Niunioki by Katarzyna Anc-Szczepłek
Niuniokimasła lub margaryny 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki przyprawy do piernika Wykonanie sernika o smaku piernika: 1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, dodajemy śmietanę i kakao i ucieramy(...)ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy przyprawę do piernika i budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy. Masę serową wykładamy na ciasto. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy około 70-80 minut do ładnego zrumienienia sera w temperaturze 170 stopni. Sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku
Izabelawkuchnimusicie go upiec. Serdecznie zapraszam i polecam. Sernik z solonymi orzeszkami Czas wykonania: 180 minut Składniki: Spód 200 g herbatników 5 łyżek masła orzechowego 2 łyżki kakao Masa serowa 700 g sera białego mielonego 250 g mascarpone 4 jajka 200 g śmietany 18% 130 g cukru pudru 1 budyń Delecta 2 łyżki mąki pszennej Wierzch 100 g masy(...)pieczenia. Wysypujemy na niego zmielone herbatniki, wyrównujemy i ugniatamy. Do miski wkładamy ser, mascarpone, śmietanę i cukier puder, mieszamy mikserem na małych obrotach. Dodajemy po jednym jajku, cały czas mieszając, a na koniec wsypujemy budyń i mąkę pszenną. Mieszamy, przelewamy do tortownicy. Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut, po tym czasie temperaturę zmniejszamy
Kulinarne przygody Gatityłyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% 20 g cukru kryształ szczypta soli Masa serowa : 500 g twarogu trzykrotnie mielonego 100 g cukru 80 g pełnego mleka w proszku 2 białka + 1 całe duże jajko 3 łyżki płatków owsianych 100 g miękkiej margaryny Palma (spółki Bielmar) 1 opakowanie malinowego budyniu (40 g ) 100 g śmietanki(...)oraz jajka ucieramy chwilę mikserem dodając partiami miękką margarynę. Borówki blendujemy na gładką masę i dodajemy ją do sera. Kolejno mieszamy z śmietanką oraz sokiem z cytryny. Budyń przesiewamy do masy i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy płatki owsiane, 3. Rozgrzewamy piekarnik do 180 st C. Masę serową wylewamy na schłodzony spód wyrównujemy wierzch i wstawiamy
vaniliowoczekoladowapierwszego składańca z udziałem sera (mieszanych serów i śmietany, bo zużyłam co miałam akurat w lodówce). Z racji braku sił na dłuższe stanie w kuchni poszłam na łatwiznę. Robię to baaardzo rzadko, ale tym razem nie żałuję :) biszkopt kakaowy z udziałem cukru migdałowego (i budyniu z białą czekoladą!) przełożyłam, prócz sernika, gotowym kremem... Całość zwieńczyły naturalne posypki od Delecty(...)dużych jaj 1/2 szkl. mąki 3 łyżki kakao (kopiate) 1 budyń śmietankowy z białą czekoladą (linia premium od Delecty) 1 cukier smak migdałowy od Delecty 1/2 szkl. cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 250g serka mascarpone 250g serka ricotta 4 łyżki śmietany 18% 1/2 szkl. cukru drobnego do wypieków 1 jajko Krem: Smak krówka
Kolorowy Przepisownikpudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% 2 żółtka Masa toffi : 1 litr mleka 3,2% tłuszczu 260 dag masła 300 dag cukru 2 łyżki kakao spora szczypta soli Sernik: 1kg białego sera (najlepiej trzykrotnie zmielonego) 0,5 szklanki cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka - plus(...)mieszać aż stanie się odpowiednio gęsta. Do gotowej gorącej masy można dodać kakao, lub ulubiony aromat. Sernik: Białka (3 z sernika i dwa z ciasta) ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do sera dodać masę jajeczną, budyń oraz ¾ szklanki przestygniętej masy toffi i wymieszać, na końcu dodać sztywną pianę z białek i wszystkie składniki
RAROSSA120g masła 82% 100g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia Sernik: 1½ kg półtłustego sera twarogowego, trzykrotnie zmielonego 5 jajek 2 białka 200 g masła 1 i 1/3 szklanki cukru kryształu 1 duże opakowanie cukru wanilinowego ½ opakowania budyniu śmietankowego Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia(...)oraz ½ opakowania budyniu. Wszystkie białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodajemy je do masy serowej. Delikatnie mieszamy i wykładamy na podpieczony spód kakaowy. 3. Pozostałą część ciasta ścieramy na wierzch masy serowej. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st C na 1 godzinę. Po upływie tego czasu wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki. Studzimy sernik najlepiej przez
Kuchnia w czekoladziemasła lub margaryny 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki śmietany 12% lub 18% na sernik: 1 kg tłustego twarogu sernikowego z wiaderka 200 g śmietanki 30% 200 g cukru pudru 6 jajek rozdzielone żółtka od białek (jajka L) 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy kilka kropli aromatu cytrynowego lub skórka otarta z cytryny(...)Foremkę przed włożeniem ciasta wykładam papierem do pieczenia. Teraz połową startego ciasta wykładam spód foremki, następnie na ciasto wlewam masę serową i wyrównuję górę. Górę sernika posypuję resztą startego ciasta. Pieczenie sernika: Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 60 minut, piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania
Uwaga Babcia Gotuje