szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka mąki pszennej razowej (typ 2000) 3 łyżki cukru waniliowego 220 gr masła 5 jajek 1 kg śmietany 18% 3/4 - 1,5 szklanki cukru (ja dałam 3/4) 2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego bez cukru szczypta soli 400 gr owoców'; document.write(" "); Składniki na tortownicę 28 cm: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka mąki
moj przepis natwaróg z wiaderka, śmietanę, wsypać budynie, kaszkę manną i połączyć składniki, długo nie ucierać forma podłużna 29x15,5 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozsypać biszkopty, przelać 3/4 masy serowej do sernika powkładać pianki wciskając w masę wyłożyć na wierzch resztę masy serowej, wyrównać, stuknąć kilka razy formą o blat stołu aby odpowietrzyć sernik piekarnik elektryczny, grzanie góra
W Mojej Kuchni LubięSkładniki Ciasteczkowy spód: 220 g ciastek zbożowych 3 łyżki masła orzechowego 70 g roztopionego masła 1/2 łyżeczki kardamonu Sernik: 450 g mielonego sera z wiaderka 2 duże jajka 200 ml śmietany 18% 3/4 szklanki drobnego cukru 1 budyń do ciast i kremów Waniliowy smak Winiary sok z 1 dużej cytryny skórka z 1 dużej cytryny(...)formy, aby uzyskać w miarę zbity spód sernika, który się nie będzie kruszył. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni Celsjusza. Spód wkładamy do piekarnika i podpiekamy przez 15 minut, aż się lekko przyrumieni. Formę wyjmujemy i odstawiamy na chwilę, aby spód lekko przestygł. W misce mieszamy biały zmielony ser, rozkłócone dwa jajka, śmietanę i cukier. Gdy składniki się popłaczą dodajemy
Kulinarne przygody Gatitysera z kubełka (ja użyłem sera z dodatkiem laski wanilii) szklanka cukru 300 g śmietany 2 jaja 80 g budyniu w proszku 2 łyżki mąki 100 g masła opakowanie cukru waniliowego (opcjonalnie) Przygotowanie: W oddzielnej misie łączymy jaja, cukier, śmietanę, roztopione masło i budyń, dokładnie mieszamy i gotujemy w kąpieli wodnej przez ok. 10 min, aż masa nieco(...)tortownica o śr. 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Dno i boki tortownicy owijamy w 3-4 warstwy folii aluminiowej, bo będziemy piec sernik w kąpieli wodnej i ten etap jest potrzebny, aby woda nie trafiła do środku formy. Tortownicę ustawiamy w większej formie i zalewamy wrzącą wodą do 3/4 wysokości tortownicy. Pieczemy
Kuchnia Łukaszasera z kubełka (ja użyłem sera z dodatkiem laski wanilii) szklanka cukru 300 g śmietany 2 jaja 80 g budyniu w proszku 2 łyżki mąki 100 g masła opakowanie cukru waniliowego (opcjonalnie) Przygotowanie: W oddzielnej misie łączymy jaja, cukier, śmietanę, roztopione masło i budyń, dokładnie mieszamy i gotujemy w kąpieli wodnej przez ok. 10 min, aż masa nieco(...)tortownica o śr. 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Dno i boki tortownicy owijamy w 3-4 warstwy folii aluminiowej, bo będziemy piec sernik w kąpieli wodnej i ten etap jest potrzebny, aby woda nie trafiła do środku formy. Tortownicę ustawiamy w większej formie i zalewamy wrzącą wodą do 3/4 wysokości tortownicy. Pieczemy
Kuchnia Łukaszakokosowych 6-7 łyżek stopionego masła 3/4 puszki ananasa w kawałkach Masa serowa: 750 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 150 g śmietany 18% 200 g cukru 3 duże jajka 1 duży budyń śmietankowy Delecta Masa śmietankowa: 300 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru wiórki kokosowe Kokos wymieszać z masłem. Tortownicę o średnicy 23 cm delikatnie natłuścić. Masę kokosową wyłożyć(...)zalewy i powykładać na spód masy kokosowej. Twaróg dokładnie zmiksować ze śmietaną, cukrem, jajkami i śmietankowym budyniem. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Piec 15 minut w temperaturze 170 stopni, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 80 minut. Wystudzić w piekarniku. Wystudzony sernik schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Po tym czasie śmietanę
Domowa cukiernia EwyKuleczki rozdrobnić na proszek, masło stopić . połączyć razem. Powstałą mieszaninę wysypać na spód foremki. Masa serowa : 1kg sera na sernik (ja używam takiego w wiadereczku) 1 szklanka cukru 4 jajka 2 cukry waniliowe 300 ml śmietany 30% 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Ser utrzeć z cukrem i cukrami waniliowymi , dodawać kolejno po jednym jajku. Wlać śmietanę(...)czubatych łyżek mleka w proszku Masło z wodą i cukrem rozpuścić na małym ogniu. Zdjąć z ognia i wsypać mleko. utrzeć na jednolitą gładką masę. Polać polewą lekko wystudzony sernik Smacznego :) Polecam
Malinowa KawiarenkaSpód: 220g herbatników (lub innych ciastek, najlepiej pełnoziarnistych) 50g masła – roztopionego Masa serowa: 450-500g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 300g kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy lub cytrynowy bez cukru 2 płaskie łyżki mąki pszennej skórka starta z 1 cytryny sok wyciśnięty(...)wyłożyłam tylko dno). Wyrównać i wstawić do lodówki lub zamrażalnika na czas dalszych przygotowań. Masa serowa: 2. Do miski przełożyć oba sery, oba cukry, budyń, mąkę, skórkę z cytryny, wymieszać mikserem na średnicy obrotach. Dodać śmietanę i krótko wymieszać. 3. Następnie do masy serowej dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Na koniec dodać
Mała Cukierenkawiśnie z cukrem gotowane na sos spód: 160 g ciastek czekoladowych 60 g masła ciasto: 750 g sera półtłustego 4 jajka 2/3 szklanki cukru drobnego 1 budyń śmietankowy 1 i 1/2 szklanki śmietany 30 % 1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej 1/2 cytryny 30 dkg wiśni sos wiśniowy: 2 szklanki wydrylowanych wiśni 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka soku z cytryny(...)lodówki na 30 minut. Ser mielę dwa razy, przekładam do miski. Dodaję jajka, sok z cytryny, śmietanę kremówkę, cukier, budyń, skórkę z pomarańczy i miksuję ale nie za długo, do połączenia składników i uzyskania gładkiej masy. Zbyt długie miksowanie napowietrza sernik. Masę wylewam na spód z ciastek, i układam na wierzchu wiśnie wydrylowane odsączone z soku. Następnie
wesoła kuchniamąki pszennej ¾ szklanki cukru 30 dag masła 16 g cukru waniliowego 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18% ½ łyżeczki proszku do pieczenia Gotowany sernik: ½ kg mielonego półtłustego twarogu 10 dag masła ½ szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker 1 budyń śmietankowy 150 ml mleka Biszkopt: 3 jajka 3 czubate łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru ½ łyżeczki proszku(...)samej jak piekliśmy kruche blaty. Piec 20 minut w temp 170*c. Po upieczeniu wystudzić. Sernik gotowany: Masło przełożyć do garnka, rozpuścić, dodać twaróg, wbić jajka, wsypać cukry, postawić garnek na średnim ogniu na kuchence, mieszać rózgą aż masa się połączy. Budyń rozprowadzić w mleku, wlać do masy serowej cały czas mieszając ugotować tak jak gotujemy zwykły
Wanilia i Kardamonłyżeczki przyprawy do sernika · 3 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej · skórka otarta z połowy pomarańczy · 100 ml śmietany 18% · ½ opakowania budyniu waniliowego Pianka z białek
Mania Gotowaniaogóle wyczuwalne :) Dzięki nim jednak sernik jest kremowy i nie kruszy się. Chyba będę częściej "popełniać" taki serniczek :) Mimo, że jak wcześniej wspomniałam, amatorką takowych nie jestem. Ten jednak warty jest upieczenia, zapewniam :) Kruchy spód: 290 g mąki pszennej 165 g masła, zimnego 80 g cukru pudru 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 18 % 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)kwaśnej śmietany 18 % 4 łyżki budyniu waniliowego ( proszku ) opcjonalnie - kilka kropel aromatu pomarańczowego, cytrynowego lub waniliowego ( pominęłam ) opcjonalnie - kilka łyżek rodzynek lub kandyzowanej skórki pomarańczowej ( pominęłam, dodałam natomiast gotową mieszankę przypraw do sernika ) Wykonanie: Kruchy spód: W misce wymieszać mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, śmietanę oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Wszystko razem posiekać nożem
Opowieści z piekarnikasernik a zaskarbicie sobie serca tych, których tym sernikiem poczęstujecie. Gwarantuję... Składniki: 800 g zmielonego twarogu na sernik 310 g puree z dyni 4 jajka 170 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki gęstej śmietany (18%) 1 mała łyżeczka ekstraktu pomarańczowego (domowego, klik) ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki przyprawy do piernika (domowej, klik) Składniki na spód(...)proszek budyniowy umieściłam w misce miksera. Dodałam przyprawy i wymieszałam. Wbiłam po kolei jajka. Na końcu dodałam puree dyniowe i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszałam i przelałam do tortownicy na ciasteczkowy spód. Wstawiłam do piekarnika na ok. 60 minut. Sernik na wierzchu lekko się zarumienił, ale wierzch nie był spieczony. Piekarnik wyłączyłam, uchyliłam drzwiczki i po ok. 15 minutach
Kuchnia u Krysisernik 75 dag przemielonego sera - polecam kupić zwykły twaróg i trochę przemielić go blenderem - sernik wychodzi bardzo kremowy więc odradzam gotowe, mielone twarogi 200 g śmietany 30% (jeden mały kubeczek) 3 jajka ok 100 g masła szklanka cukru 1 budyń waniliowy spód ok 100 g herbatników 3/4 szklanki orzechów włoskich i laskowych (mieszanki) ok 100 g masła dodatkowo(...)żółtku. Kolejnym składnikiem była śmietana oraz ser - ser dodawałam do masy ze śmietaną po jednej łyżce. Na końcu dodałam budyń. Gdy masa była już gładka wmieszałam w nią delikatnymi ruchami ubitą na sztywno pianę z białek. Gotową masę wylałam na orzechowy spód. Piekłam ok 45 minut w 170 stopniach. Przy ok 30 minucie mój sernik zaczął się niepokojąco przypiekać
sierotka maRysia w kuchniSkładniki na spód sernika : 6 sucharków pełnoziarnistych 50 g masła 3 łyżki wiórków kokosowych Składniki na masę serową : 500 g twarogu 3 x mielonego 200 g serka kremowego 20% tłuszczu 3 jajka 180-200 g ksylitolu lub cukru 3 dojrzałe bananay sok z 1-2 limonki 1 budyń waniliowy Dodatkowo : 80 g białej czekolady 40 ml śmietany kremówki Wykonanie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!