dodać inne (polecam truskawki). Spróbujcie. Składniki: 1 kg sera na sernik (z wiaderka, nie może być wodnisty) 2 połówki brzoskwiń z puszki * 2 łyżki żelatyny spożywczej około 1/2 szklanki mleka (dałam ciut mniej) 150 g śmietanki 30% (lub 36%) 3/4 szklanki cukru pudru 1 małe opakowanie cukru waniliowego 1 pełna łyżka skórki cytronu (lub innej) 2 pomarańczowe galaretki około(...)herbatniki. Herbatniki polać lekko galaretką. Resztę galaretki odstawić. Mleko gotujemy, odstawiamy z ognia. Rozpuszczamy w mleku żelatynę, mieszając dokładnie. W misce krótko miksujemy ser, śmietankę, cukier puder i cukier waniliowy. Do jeszcze ciepłej żelatyny dodajemy 1-2 łyżki masy serowej i mieszamy ręczną trzepaczką. Następnie dodajemy jeszcze 2-3 łyżki masy i znów mieszamy. Czynność powtarzamy, następnie przekładamy całość
Słodkie okruszkisera mielonego trzykrotnie (może być z wiaderka ale dobrej jakości) 300 gr śmietana 30 % schłodzona 3 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wrzątku 1/3 szklanki cukru 2 łyżki domowego cukru waniliowego (lub 1,5 opakowania cukru wanilinowego) 250 gr truskawek odszypułkowanych i umytych (mogą być jagody, poziomki, maliny, porzeczki) Śmietanę ubić na sztywno. We wrzątku rozpuścić żelatynę, wymieszać, żeby nie było grudek(...)wysokiego naczynia wrzucić jagody, cukier, jogurt zblendować. Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia, dodać 2 łyżeczki musu jagodowego, wymieszać. Żelatynę dodać do musu jagodowego dokładnie zblednować. Tuż przed podaniem sernik wyjąć z lodówki pokroić i na każdy kawałek dać łyżkę sosu jagodowego. Smacznego! Pianka śmietankowo-truskawkowa z sosem jagodowym Pianka śmietankowo-truskawkowa z sosem jagodowym Pianka śmietankowo-truskawkowa
moj przepis naSkładniki: jajka 5 sztuk 'L', cukier 3/4 szklanki, skórka z cytryny 1 łyżka, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, olej rzepakowy 4 łyżki, truskawki 1/2 kg, biszkopty okrągłe 200 gram jajka, cukier, starta skórka z 1 sparzonej cytryny mikserem utrzeć do białości z 5 minut na dużych obrotach keksówka 30 cm wysmarowana tłuszczem(...)biszkopty, łyżką wyrównać, powkładać połówki truskawek piec w nagrzanym piekarniku na 180 C około 60 minut, grzanie góra/dół, następnie na 150 C z 8 minut na termoobiegu, sernik po wyjęciu z piekarnika wystudzić i blaszkę schować do lodówki łatwiej będzie sernik wyjąć z blaszki na talerz - sernik jest aksamitny, delikatny, pyszniutki................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięJeśli nie piekliście jeszcze sernika z dodatkiem mleka skondensowanego to gorąco polecam. Sernik limonkowy na mleku skondensowanym Składniki: 500 g twarogu mielonego 5 jajek (osobno białka i żółtka) 350 ml mleka skondensowanego 3/4 szklanki cukru 1/2 opakowania skórki pomarańczowej 3 łyżki budyniu waniliowego 1 łyżka mąki pszennej kilka kropel aromatu limonkowego (opcjonalnie) skórka otarta(...)około 50 minut, umieszczając w piekarniku poniżej naczynie z wrzącą wodą. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy powoli, partiami cukier puder. Na końcu wrzucamy skórkę z limonki. Na wierzch sernika wykładamy pianę. Pieczemy jeszcze około 30 minut w temperatzurze 130 stopni. Po upieczeniu zostawiamy ciasto w lekko uchylonym piekarniku, aby ostygło. Następnie wkładamy je do lodówki na kilka godzin
Mania Gotowaniajakie jadłam! Fantastycznie pomarańczowy dzięki dyniowemu pure, aromatyczny dzięki wanilii, cynamonowi gałce muszkatałowej, aksamitny, kremowy i delikatny dzięki... kremowym serkom kanapkowym apetina :) Można powiedzieć, że to taki trochę oszukany sernik, bo bez prawdziwego twarogu, ale gwarantuje że nikt się nie pozna, bo smak jest tak rewelacyjny, że jedyne pytanie jakie nasuwa się podczas jego jedzenia to "ciekawe czy zostanie(...)zmiksować. Wyłożyć na herbatniki. Serek kremowy zmiksować z cukrem waniliowym na gładką masę. Dodac żółtko i krótko zmiksować. Przy pomocy łyżki na masie dyniowej zrobić kleksy z masy serowej. Patyczkiem do szaszłyków narysować esy floresy na serniku (dzięki temu kleksy staną się bardziej fikuśne i stworzą ładne wzory na pomarańczowym serniku). Piec 30 minut w temperaturze 170 stopni
DefinicjaSmakuróżne pasztety czy pieczenie mięsne - nie martwiąc się, kiedy wystygnie ciasto i "zwolni foremkę". Więcej produktów przydatnych do pieczenia możecie znaleźć na stronie Stella Pack . A teraz wróćmy do sernika upieczonego na wynos, który wyrusza z nami na Święta Wielkiej Nocy. Składniki: ciasto kruche kakaowe 350g mąki 200g zimego masła 180g cukru pudru 3 łyżki ciemnego kakao 2 jajka(...)Masło ucieramy na puch, powoli dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy, do puszystej masy dodajemy po jednym żółtku i cały czas ubijamy. Następnie partiami dodajemy biały ser, miksujemy po każdym dodaniu, na koniec wmiksowujemy budyń. Nie śpieszymy się z dodawaniem składników, im dokładniej zmiksowana masa tym lepiej dla sernika. Dodajemy brzoskwinie, mieszamy łyżką (już nie miksujemy). Białka ubijamy na sztywną
Gotowanie i blogowaniecukru 4 jajka (małe) 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego (proszek) skórka otarta z połowy pomarańczy szczypta soli Żurawina: 300 g żurawiny (świeża lub mrożona) 100-120 g cukru skórka otarta z połowy pomarańczy Ozdoby: kilka kulek żurawiny listki rozmarynu srebrne, ozdobne kuleczki-cukierki Wykonanie sernika z żurawiną na spodzie brownie: Spód. Formę o średnicy 24 cm wyłożyć(...)wystudzić. Wykończenie . Żurawinę połączyć z cukrem i skórką, rozgotować mieszając. Masę przetrzeć przez sito, wystudzić i położyć na wierzch sernika. Wstawić do lodówki na 8-12 godzin. Przed podaniem ozdobić. Smacznego :). Znajdź mnie na fb . Inne przepisy na serniki
Rodzinka w kuchniIntensywnie czekoladowy, kremowy sernik na zimno z dodatkiem wiśni nasączonych alkoholem. Przepis jest bardzo prosty i szybki a większość czasu potrzebna jest tylko do dobrego schłodzenia sernika. Czas przygotowywania: 45 min (plus czas potrzebny na chłodzenie sernika, min 7 godzin) Składniki: (na tortownicę 16 cm) Spód: 50 g herbatników maślanych 2 łyżeczki kakao 30 g masła Masa serowa(...)łyżeczka ekstraktu waniliowego 150 g czekolady gorzkiej lub pół na pół mlecznej i gorzkiej 150 g zimnej śmietanki 30 % 150 g wiśni z nalewki lub wiśni w syropie lub 200 g świeżych czereśni * Twaróg i mascarpone muszą być w temperaturze pokojowej, w innym razie w połączeniu z czekoladą mogą powstać grudki. Około dwie godziny przed przygotowywaniem sernika wyjmij te składniki
Słodki BlogLeciutki sernik z galaretką - pyszny! Polecam 👍 MASA SEROWA: 500 g sera trzykrotnie mielonego w wiaderku 3 duże jajka 125 g miękkiego masła 80 g cukru 20 g domowego cukru waniliowego pełna łyżka mąki pszennej 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli NA WIERZCH: 40-45 dag winogron bezpestkowych 2 galaretki cytrynowe(...)brzegi przytrzasnąć obręczą. Boki wyłożyć paskami papieru (najlepiej przykleić je odrobiną masła. Oddzielić żółtka od białek. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160-165 stopni. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie nie przerywając mieszania dodać kolejno: po jednym żółtku, potem po łyżce sera, a na końcu obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną
Kuchenne zapiski Edytyherbatnikowo orzechowym spodzie z dodatkiem truskawek. Same pyszności. Sernik podany na talerzyku z kolekcji Rajski Ogród z Porcelana Bogucice. Składniki: Spód 100 g kakaowych herbatników typu petitki 100 g orzechów włoskich mielonych 120 g masła Masa serowa 800 g twarożku z wiaderka 9 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Ale-raj 400 ml kremówki 30% (zimna(...)waniliowy i zmiksować. Dodawać po łyżce twarożku i miksować na średnich obrotach. Gdy składniki się połączą wlewać stopniowo letnią rozpuszczoną żelatynę i miksować. Na schłodzony spód wyłożyć połowę masy serowej, ułożyć dwa okręgi truskawek i wyłożyć resztę masy serowej. Wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki. Galaretkę rozmieszać w 400 ml wrzątku i pozostawić do stężenia. Na serniku ułożyć
Ala piecze i gotujepyszny sernik jagodowy. Smak ciasta jest na prawdę bardzo dobry i wyjątkowy. Przygotowany został na imprezę urodzinową. Jednak pasuje na każdą inną okoliczność...bo przecież, kto nie lubi sernika...? Myślę, że ciasto zaskoczy nie jednego gościa. Składniki: - 300g kakaowych herbatników - kostka masła - 4 jajka - 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka -3/4 szklanki cukru - 1 opakowanie budyniu wanilinowego (proszek(...)cukrem. Miksując dodajemy 1 opakowanie cukru wanilinowego, sok z cytryny i budyń waniliowy. Stopniowo dodajemy twaróg sernikowy i na koniec mus jagodowy. Chwilkę miksując. Masę serową wylewamy na przypieczony spód. Pieczemy w 160 stopniach przez około godzinę. Po tym czasie odstawiamy sernik do przestygnięcia i ubijamy śmietanę z cukrem. Całość posypujemy jagodami
Pan i Pani Smith w kuchnijest porównywalny do cukru i można go piec. Po trzecie sernik polałam zdrową, aksamitną, gorzką czekoladą o zawartości 80% kakao. Wszystko jest tu przemyślane, dopracowane i doskonale skomponowane. Sprawdźcie to sami! Składniki na 20 porcji : 1kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 5 jajek 150g erytrolu budyń waniliowy (bez cukru) czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)tacki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do zimnego piekarnika i piec 50-60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Wyłączyć piekarnik, nie otwierać drzwiczek i pozwolić sernikowi ostygnąć w środku. Ostudzony sernik wyjąć z piekarnika. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Sernik polać po wierzchu czekoladą. 1 porcja to ok. 100 kcal , węglowodany: 5g, białko
DietologSerniki to ciasta, które lubię jeść od czasu do czasu. Jednak sernik malinowy skradł moje serce. Pyszny, miękki i kremowy sernik na spodzie ciasteczkowym, otulony różową polewą. Idealny na święta jak i do kawy wśród grona znajomych. W poniższym przepisie użyłam malin w cukrze. Wiem, że aktualnie nie ma sezonu na maliny, ale spokojnie możecie je przygotować(...)spód wyłożyć masę ciasteczkową. W misce połączyć ze sobą ser, jajka, cukier puder, cukier waniliowy i maliny w cukrze*. Do przygotowanej masy serowej dodać śmietanę kremówkę i za pomocą miksera wszystkie składniki jeszcze raz ze sobą połączyć. Masę serową wylać na spód ciasteczkowy. Sernik piec około 60-80 minut w 175ºC (jeżeli zauważycie, że podczas pieczenia wierzch ciasta zmienia
UgotowaćWólki Podleśnej (gmina Trzebownisko), a znaleźć go można w publikacji LGD Eurogalicja pt. „Eurogalicja od kuchni”. Sernik biały - kuchnia podkarpacka Składniki na brytfankę 25x35 cm: ciasto: 400 g mąki pszennej 250 g masła lub margaryny 150 g cukru pudru 5 żółtek cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ser: 1,2 kg białego sera (twarogu) 18 białek(...)dolna). Po wystudzeniu polewamy lukrem z cukru pudru i soku z cytryny. W tym celu cukier puder ucieramy z wrzątkiem i sokiem z cytryny łyżką lub drewnianą kulą. Sernik biały - kuchnia podkarpacka Zapraszam również na inne dania i przysmaki KUCHNI PODKARPACKIEJ Przy okazji chciałabym Was zaprosić na sernikowego bloga mojej krajanki, dziewczyny z Podkarpacia, która obecnie piecze
Trzeci talerzłyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka 2/3 szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki śmietany 3 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg twarogu tłustego (2x mielony) 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 100 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego Wykonanie: Składniki na ciasto przełożyć do miski i szybko zagnieść. Następnie podzielić(...)cukrem waniliowym i żółtkami. Następnie dodawać po łyżce zmielony twaróg oraz budyń waniliowy. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć jedną część schłodzonego ciasta, tworząc równomierną powierzchnię. Wyłożyć masę serową i zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta. Piec w temp. 170 C przez ok. godzinę. Po upieczeniu sernik
Pasja Smaku