sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:421/501)

Razowe rogaliki z jabłkami 143

mojprzepisna.pl | Razowe rogaliki z jabłkami Witam wszystkich, odpoczęliście trochę podczas długiego weekendu? My spędziliśmy weekend wyjazdowo tj. byliśmy w Lublinie aby odwiedzić moją mamę i przyjaciółkę

moj przepis na
Piernik, który zawsze się udaje 255

Przepis na ten piernik jest niezwykle prosty, a co ważniejsze to ciasto MUSI się udać :) Podczas pieczenia w Waszym domu zagości przepiękny zapach przypraw – cynamonu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Biscotti piernikowe z lukrem z wanilią i nutą kardamonu 158

wiele przepisów i muszę przyznać, że te tegoroczne piernikowe biscotti udały mi się wyjątkowo! W moim rodzinnym domu pieczenie ciasteczek to własnie była moja rola. Mama robiła szarlotkę i sernik, a ja piekłam jakieś małe słodkości. Często długo przed Bożym Narodzeniem, aby obdarować nimi znajomych czy po prostu zajadać w czasie oczekiwania na świąteczny czas. Prawda jest taka(...)prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis, 1-2 łyżki mleka Przygotowanie biscotti piernikowych: W dużej misce umieść cukier (lub wybrany słodzik), wanilię oraz jajka. Ubijaj mikserem przez ok. 5 minut, aż masa pojaśnieje. W drugiej misce wymieszaj obie mąki ze wszystkimi przyprawami, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj suche składniki do mokrych i zmiksuj tylko do połączenia się składników. Dodaj

Chilli Czosnek i Oliwa
"SERNIKO" - MAKOWIEC Z MUSEM JABŁKOWYM I POLEWĄ CZEKOLADOWĄ (WEGAŃSKI, BEZGLUTENOWY, BEZ RAFINOWANEGO CUKRU) 203

Masz ochotę na domowe ciasto? Szarlotka, makowiec, a może sernik (jagielnik)? Ciężki wybór? Nie ma problemu! Prezentuję torcik, który łączy te wszystkie ciasta. Jeśli dodam, że jest on bezglutenowy, bez rafinowanego cukru i, oczywiście, pozbawiony produktów pochodzenia zwierzęcego, to musi on skraść Twoje serce i zachwycić kubki smakowe.  Przy okazji tego przepisu warto zatrzymać się na moment przy(...)łyżeczka wanilii 1 łyżeczka syropu daktylowego. Wykonanie: Spód: Mąki i ksylitol mieszamy. Dodajemy posiekany olej kokosowy w formie stałej oraz wodę. Wyrabiamy ciasto, którym wylepiamy formę. Pieczemy 25 minut w temperaturze 190 stopni. Masa makowa: Mak mielimy. Następnie dodajemy posiekane migdały (moczone przez kilka h w wodzie), orechy, pokrojone daktyle, olej i wanilię. Wszystko blendujemy. Masę wykładamy na spód ciasta

Jeść, by żyć w zdrowiu
37. Trochę ciepłych promieni na mroźny dzień, czyli serniczki w wersji mini z dodatkiem szafranu! 186

sporządzaniu deserów, a to dlatego, ponieważ uważam, że przyprawa ta nadaje deserom  lekkiej wytrawności, a jej cierpki, charakterystyczny smak idealnie równoważy się z przeróżnymi, słodkimi smakami. Ponadto sernik idealnie komponuje się z polewą z gorzkiej czekolady, którą wykonałam z dodatkiem płatków chili i niewielkiej ilości likieru - ja dodałam figowy(; Naprawdę polecam wszystkim, którzy w tematyce deserowej są żądni(...)pomocą miksera na najwyższych obrotach. Pod koniec ewentualnie dosładzamy do smaku.  Do nagrzanego piekarnika wkładamy kokilki wraz ze schłodzonym ciastem i podpiekamy je ok. 12-15 minut. Po upieczeniu spodów wypełniamy je masą serową i wstawiamy do piekarnika (temperaturę zmniejszamy do 190*C) na kolejne 35-45minut, aż do ścięcia się masy i zarumienienia na powierzchni (sprawdzamy konsystencję

Symfonia Smaków
Ciasto kawowo-serowe z malinami 133

Łatwe ciasto, szybkie do zrobienia, nie licząc czekania, aż poszczególne warstwy się zetną ;) Połączenie malin i kawy smakuje cudownie, nie spodziewałam się aż tak dobrego efektu

Domowa cukiernia Ewy
Sernik z serka Skyr 384

Sernik na ciepło z serka Skyr  Przepis na ten sernik dostałam od mojej mamy. W oryginalnym przepisie jest użyty twaróg półtłusty, a że w Danii nie ma dostępu do twarogu użyłam serka skyr w wiaderku o smaku waniliowym.  Skyr jest islandzkim wyrobem mlecznym podobnym do jogurtu, chodź mi w smaku bardziej przypomina serki homogenizowane.  Ciasto(...)czasie wykładamy masę na spód i na tarce ścieramy kakaową część ciasta, rozkładając na powierzchnię ciasta. 10.  Pieczemy w 180 stopniach przez około 45 minut. Po tym czasie niech ciasto przez 30 minut odpocznie w zamkniętym piekarniku

Mój pomysł na
Sernik z serka Skyr 184

Sernik na ciepło z serka Skyr  Przepis na ten sernik dostałam od mojej mamy. W oryginalnym przepisie jest użyty twaróg półtłusty, a że w Danii nie ma dostępu do twarogu użyłam serka skyr w wiaderku o smaku waniliowym.  Skyr jest islandzkim wyrobem mlecznym podobnym do jogurtu, chodź mi w smaku bardziej przypomina serki homogenizowane.  Ciasto(...)czasie wykładamy masę na spód i na tarce ścieramy kakaową część ciasta, rozkładając na powierzchnię ciasta. 10.  Pieczemy w 180 stopniach przez około 45 minut. Po tym czasie niech ciasto przez 30 minut odpocznie w zamkniętym piekarniku

Mój pomysł na
Ciasto serowe Japońska wiśnia 617

Wprawdzie kuchnia działa dopiero na pół gwizdka, ale już coś tam udaje się powoli wyczarować. Po dość długiej przerwie witam więc Was pysznym

To co kocham
Pączki z czekoladą 173

mojprzepisna.pl | Pączki z czekoladą Zapraszam na pączki Jako, że karnawał w pełni ostatnio z mężem objadamy się trochę pączkami. Synek też nam pomaga, choć on lubi

moj przepis na
88. Ogólnopolski Festiwal Serów i Twarogów - nasz udział w nim i relacja barrdzo fotograficzna! 175

Witajcie kochani, dziś bez przepisu, ale równie ciekawie. 13 i 14 września odbył się Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa (którego współorganizatorem był nasz Uniwersytet Warmińsko

Symfonia Smaków
Drożdżowe rogaliki z serem 176

mojprzepisna.pl | Drożdżowe rogaliki z serem Delikatne, puszyste, przepyszne i lekkie rogaliki nadziewane pysznym serkiem. Przepis pochodzi z tej strony . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic

moj przepis na
Torcik Czekoladowy z Truskawkami - bez pieczenia 2027

Trzy ostatnie miesiące przeleciały mi jak jeden dzień. Wszystko w biegu, wszystko szybko i na wczoraj. Swoją uwagę skupiłam na celach jakie sobie wyznaczyłam, uparcie i

Blondynka Gotuje
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #13 Rustykalna tarta z gruszkami i miodem 163

efekt. Często robię przeróżne ciasta z kremem, bo po prostu takie zjadane są u nas najchętniej. Ale czasami przyjdzie ochota na coś bardzo klasycznego, jak na przykład jabłecznik czy sernik. Tarta, którą wam dziś prezentuje to nic innego jak ciasto kruche z gruszkami i miodem w środku. Jak dla mnie jest to jedna z klasycznych propozycji, która będzie smakować(...)przenosimy na blachę i układamy na nim gruszki, zostawiając około 4-5 cm wolnego rantu. Gruszki polewamy miodem i zawijamy brzegi do środka tarty, delikatnie je dociskając. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach. Ciężki powiedzieć ile wyjdzie tu porcji. Ja wykroiłam ich 8. Jedna to 200 kcal Rustykalna tarta z gruszkami Elegancka tarta idealna na każdą okazję Rustykalna tarta

Relaxtime
Owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym 126

Dziś zapraszam Was na kolejną wielkanocną kulinarną inspiracje. Tym razem nie będzie to taki tradycyjny świąteczny przepis, ale smakowita gratka dla tych, którzy nie przepadają za słodkimi sernikami czy drożdżowymi babami pełnymi bakalii. Moja propozycja to owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym, czyli deser, który można jeść bez większych wyrzutów sumienia, ponieważ zawiera minimalną ilość cukru i tłuszczu(...)możemy się brać za pieczenie tego  pysznego ciasta, a potem cieszyć się nim przy naszym rodzinnym świątecznym stole! Owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym Czas przygotowania: 70 minut Proporcje na tortownicę o średnicy 22 cm Składniki Ciasto: 3 jajka 1 szklanka brązowego trzcinowego cukru szczypta soli 100 g oleju rzepakowego 400 g maślanki 1 Jabłko Grójeckie Jonaprince (waga

Kulinarne przygody Gatity
Seromak – makowiec z serem 2015

często znajdzie się ktoś, kto ze wszystkich słodyczy najbardziej lubi śledzie. Ciężko dogodzić wszystkim, ale seromak (seromakowiec) to ciasto, które na pewno przypadnie do gustu zarówno fanom sernika, jak i makowca. Mój makowiec z serem jest bez spodu – prosty, a jakże smaczny. Duża blacha świątecznej przyjemności! Warstwa makowa: 400 g zmielonego maku (kupuję już zmielony) 1 i 1/2 szklanki(...)rozlać po całej powierzchni). Jako że masy mają podobną gęstość, będą się wtapiały w różnych miejscach. Wkładamy blachę do piekarnika nagrzanego do 170°C i pieczemy ok. 45 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150°C i pieczemy jeszcze 35-40 minut. Studzimy przy bardzo lekko uchylonych drzwiczkach. Potem w temperaturze pokojowej do całkowitego ostygnięcia. Gotowy seromak warto podać z polewą

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania