mojprzepisna.pl | Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami Naszło mnie na drożdżówki z makiem, a że czasu mam ostatnio trochę mniej, to zrobiłam szybszą wersję, czyli nie
moj przepis na18. tego marca w Krakowie przy Klasztorze Ojców Dominikanów grupa charytatywna SZPUNT działająca w Duszpasterstwie Akademickim BECZKA organizowała zbiórkę pieniędzy, która zostanie przeznaczona na remont szkoły
W kuchni Katie18. tego marca w Krakowie przy Klasztorze Ojców Dominikanów grupa charytatywna SZPUNT działająca w Duszpasterstwie Akademickim BECZKA organizowała zbiórkę pieniędzy, która zostanie przeznaczona na remont szkoły
W kuchni KatieUrocze mini serniczki na zimno z płynną niespodzianką :) Zaskoczą niejednego gościa. Masa kajmakowa apetycznie wypływa po przekrojeniu. Serdecznie polecam! Składniki: (na około 6-8 serniczków) 500
Nastoletnie WypiekanieInstagramie i obiecałam, że podzielę się z Wami przepisem na bananowo-orzechowe babeczki, gdy tylko skończy się sezon na truskawki (ambitna ja, chciałam przygotować dla Was przepis na sernik wegański z truskawkami na dwa tygodnie przed terminem oddania pracy magisterskiej – niestety skończyło się na wyjadaniu surowych truskawek prosto z miski). Jak wszystko w mojej kuchni, tak i te babeczki(...)lekko łączymy (wystarczy dwa razy delikatnie przemieszać). Nakładamy ciasto na foremki wypełniając 3/4 objętości. Do każdej babeczki dodajemy odrobinę masła – ok. 3/4 łyżeczki i delikatnie nakrywamy ciastem. Pieczemy 15 minut w 180C. Polewa: Do garnka wlewamy wodę, podgrzewamy na wolnym ogniu. Na garnek wsadzamy metalową miskę, na którą wylewamy olej, mleko i stewię z erytrytolem. Mieszamy, aż do połączenia. Cały
Fill The BowlCiasteczka owsiane z żurawiną to świetna alternatywa na drugie śniadanie lub jako przekąska gdy czujemy głód miedzy jednym a drugim posiłkiem. Robiąc sama ciasteczka masz pewność
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!który robiło się z ubitego niesłodzonego mleka skondensowanego i galaretki. Ta leciutka delikatna pianka była tak niepozorna i dobra, że można było ją jeść bez opamiętania. W sumie obok sernika to do dzisiaj jest moje ulubione ciacho na zimno i babcia zawsze przygotowuje je dla mnie na specjalne okazje. Jednak w trwającym boomie na nasiona chia, szczególnie te w formie(...)dnem. Wsyp ksylitol lub erytrytol oraz nasiona chia. Gotuj powoli na małym ogniu. Gdy mleko zgęstnieje, rozpuszczamy agar w niewielkiej ilości wody, a następnie wlewamy do garnka. Gotujemy 10 minut, cały czas mieszając. Gotowe ptasie mleczko odstawiamy do wystudzenia (garnek można wstawić do zlewu z zimną wodą), a następnie przelej na schłodzony spód. Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin
Food SquarePrzepyszny torci k bez pieczenia, który podbije podniebienia i serca wszystkich wielbicieli kawowych deserów :). W moje trafił od razu ;). To cudowny, lekki, musowy serniczek na bazie
Opowieści z piekarnikamojprzepisna.pl | Piernik staropolski Wiem, wiem powinnam ten przepis podać przed świętami, bo zwykle pierniki piecze się parę/paręnaście dni przed świętami. Ale nie chciałam podać
moj przepis nadziecię obudziło się na nowo z donośnym płaczem. Na szczęście zasnęło, po dwugodzinnym wędrowaniu po domu, bajkach, przytulankach i dodatkowej porcji mleka na koniec. Czyli była prawie północ. Sernik musi poczekać, może w końcu go upiekę rankiem, a ja zabrałam się za obiecany wpis dla Was. No bo jak mi się spacer nie należy, to Wam przynajmniej należy się(...)Każdą część dzielimy na połowę i rolujemy tworząc 2 wałki o długości ok 25-30cm. Skręcamy je ze sobą i sklejamy końce. Tak przygotowane obwarzanki obgotowujemy po 1 minucie z każdej strony we wrzącej, delikatnie osolonej wodzie. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy ok 20 minut w piekarniku nagrzanym
Kuchnia w czekoladziebardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze jeden niepełny(...)nadawać na biszkopt. Gdy białka są ubite na sztywno stopniowo dodać cukier. Ja ustawiam mikser na maksymalne obroty i cały czas miksując dodaje po 1 łyżce cukru, po 2 minutach, tj. kiedy cukier się całkowicie rozpuści, dodaje kolejną łyżkę, warto sprawdzać czy cukier się rozpuścił między palcami, bo każdy mikser ma inny czas, po którym rozpuści się cukier, u mnie
moj przepis nabardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze jeden niepełny(...)nadawać na biszkopt. Gdy białka są ubite na sztywno stopniowo dodać cukier. Ja ustawiam mikser na maksymalne obroty i cały czas miksując dodaje po 1 łyżce cukru, po 2 minutach, tj. kiedy cukier się całkowicie rozpuści, dodaje kolejną łyżkę, warto sprawdzać czy cukier się rozpuścił między palcami, bo każdy mikser ma inny czas, po którym rozpuści się cukier, u mnie
moj przepis nabardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze jeden niepełny(...)nadawać na biszkopt. Gdy białka są ubite na sztywno stopniowo dodać cukier. Ja ustawiam mikser na maksymalne obroty i cały czas miksując dodaje po 1 łyżce cukru, po 2 minutach, tj. kiedy cukier się całkowicie rozpuści, dodaje kolejną łyżkę, warto sprawdzać czy cukier się rozpuścił między palcami, bo każdy mikser ma inny czas, po którym rozpuści się cukier, u mnie
moj przepis naSerniczek trochę inny od tych, które zazwyczaj piekę. Niemniej od razu skradł nasze serca, a raczej podniebienia. Bardzo delikatny i kremowy. Kiedyś bywał u
Smaczne ZdroweDzisiejsze ciasto wypatrzyłam w programie "Ewa gotuje". Początkowo miałam zrobić je dokładnie w tej wersji z programu, ale potem ociupinkę zmieniłam, podobnie jak sposób wykonania. Myślę
Weekendy w domu i ogrodzie