Najlepsze połączenie ever:) Sernik i czekolaada! To ciasto mimo ,że nieco wymagające - urzeknie Was zarówno smakiem jak i wyglądem. Serowe kulki z dodatkiem kokosa oraz warstwa mascarpone przywodzą na myśl popularne Rafaello, a wspólnie z czekoladą tworzą duet przypominający z kolei draże dzieciństwa: "Korsarz" :) Więc decydując się na wykonanie tego przekładańca macie 2 produkty w jednym(...)WYKONANIE I PIECZENIE CIASTA Z SEROWYMI KULAMI: ciasto jasne ciasto ciemne ( wyrównujemy) serowe kule ( 3 w szerokość i 4 w długość blachy) pieczemy 50 minut w temp. 175 stopni i studzimy na upieczone i zimne ciasto z kulami serowymi wykładamy masę. dekorujemy fantazyjnie polewą :) Smacznego! Normal
Domowe ciastaTyn syrnik to je dobre pole do eksperymyntōw. Kōmbinowołech ze mōnkami i dodatkami, aż żech prziszoł tyż do tych mandli. 1 Połōnczynie tego miynkego syrnika ze
Chop w kuchnizostania w domu. I dopiero o dwudziestej pierwszej C. wyszedł do pracy... Dziwnie . Ale jak mus, to mus. A teraz już wróćmy do moich ulubionych wielkanocnych wypieków (serniki piekę i zjadam przez cały rok, więc się nie liczą). Tym razem zabrałam się za babkę mojej Mamy, która podobno miała nie wyjść, a udała się jak ta lala . Z babką(...)miksując na najniższych obrotach miksera. Na końcu wąskim strumieniem wlać ostudzone masło. Masę przelać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Piec w 180 st. C. przez 30-35 minut, do suchego patyczka. Ostudzić w formie. Ostudzoną babkę wyjąć z formy, ozdobić lukrem z wymieszanego cukru pudru z sokiem z cytryny, ozdobić posiekanymi wiśniami. Smacznego! Skąd Mama ma przepis? Szczerze
Pożeraczka, czyli raz adobrzemojprzepisna.pl | Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Tort został upieczony z okazji 2 urodzin Antosia, synka naszych przyjaciół. Tort w 100% jadalny i przeznaczony jak najbardziej dla dzieci
moj przepis namojprzepisna.pl | Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Tort został upieczony z okazji 2 urodzin Antosia, synka naszych przyjaciół. Tort w 100% jadalny i przeznaczony jak najbardziej dla dzieci
moj przepis naCzęsto dostaję pytania ''Co robisz z żółtkami po omletach?'' ... Wychodząc wam (i sobie) naprzeciw siedzę i myślę, myślę i siedzę i powstają w mojej głowie (i
fitolarun.blogspot.comMiodowe skrzydełka z grilla to błyskawiczna wersja dania z rusztu. Skrzydełka nie wymagają zbyt długiego marynowania. Ta marynata nada im chrupkości i odrobinę słodyczy. Skrzydełka , a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!malinowej chmurki, na którą przepis znajdziecie tutaj: Malinowa chmurka – przepis . Kruchy spód można ewentualnie zastąpić herbatnikami lub pokruszonymi ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem, jak np. w tym przepisie: Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone). W sezonie można użyć świeżychtruskawek, a przez resztę roku sprawdzą się również truskawki mrożone. Truskawkową chmurkę najlepiej kroi się na drugi dzień(...)pieczenie odrysować formę o wymiarach 23x33cm, a w jej zakresie rozsmarować pianę z białek, wyrównać i posypać wierzch płatkami migdałów. Piec bezę w temperaturze 140 st.C przez około 60 minut aż beza będzie dobrze wypieczona. Pozostawić bezę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, najlepiej na całą noc, by odpowiednio się wysuszyła. Przygotować spód z kruchego ciasta (można dzień wcześniej) lub zamiast
Kulinarne Przebojemożna sobie trochę podogadzać... Jak wiecie ja tam słodkie lubię mieć na co dzień, więc i tydzień możemy zacząć porządną porcją ciasta ;) U mnie od wczoraj w lodówce sernik ze śliwkami i jeszcze szarlotka od Teściowej, więc i kawa będzie lepiej smakować przed południem... Dla Was mam za to przepis na ciasto kakaowe z gotowaną masą sernikową, które przygotowałam(...)Mieszamy powoli i w jednym kierunku. Gotową masę przelewamy na formę wyłożoną na spodzie papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C i pieczemy ok 15-20 minut- do suchego patyczka. Studzimy. Masa serowa: Do rondelka przekładamy masło oraz cukier i topimy na niewielkim ogniu. Ser łączymy z jajkami i dodajemy do reszty. W mleku mieszamy budyń śmietankowy
Kuchnia w czekoladziegdzie parę dni temu ukazało się jego zdjęcie. Dostałam od Was mnóstwo wiadomości z zapytaniem, co to za ciasto, z prośbą o przepis. Większość z Was pomyliła go z sernikiem królewskim. :) Dla tego ciasta to spory "awans" i jednocześnie wielki komplement dla samego przepisu, bo oznacza to, że pleśniak wygląda i wychodzi "po królewsku." Na Wasze prośby przepis(...)używasz). 5. Kolejną warstwą będzie piana z białek. 6. Na pianę zetrzyj następnie ciemne ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 45 minut. Po ostygnięciu posyp całość cukrem pudrem. Smacznego
Garniec Magalieblogach to jedno z moich ulubionych zajęć w czasie wolnym; aktualnie dziesięć stron to maksimum. Później oczy zaczynają mi się kleić, literki robią się coraz mniejsze i nawet najapetyczniejszy sernik nie jest w stanie mnie pobudzić. Na czytanie książek staram się przeznaczać minimum pół godziny dziennie, plus nieco ponad godzina słuchania audiobooka w aucie. Mimo szczerych chęci, nie potrafię(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, naciąć wierzch w kratkę. Ułożyć jabłka na cieście, pomiędzy nimi wcisnąć żurawinę. Piec w 180 st. C. przez 50-60 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. Smacznego! Jeśli nie macie cukru kokosowego, możecie zastąpić go ciemnym muscovado lub po prostu zwykłym, białym. Ale przy tym ostatnim wypiek straci swój kolor i posmak
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSezon na szparagi jeszcze trwa. Zielone szparagi im są młodsze tym znacznie lepsze. Szparagi z jajkiem sadzonym to moja propozycja na fajne śniadanie, szybki obiad albo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tak sobie myślę, że wszystkim w głowach już tylko piernikowe smaki. Lukrujemy pierniczki wyczekujące w puszkach od miesiąca, albo dopiero pieczemy takie na ostatnią chwilę. Przełożony
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSpaghetti po azjatycku to danie, które swoim smakiem i wyglądem przeniesie nas do Azji. Połączenie kuchni japońskiej, wietnamskiej, chińskiej, tajskiej, którą wyróżniają przede wszystkim potrawy bogate
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!