sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:244/501)

Nadwiślanka ( sernik gotowany z musem wiśniowym ) 166

Sernik gotowany jest jednym ze smaków mojego dzieciństwa. Moja mama przekładała nim biszkopt a górę polewała czekoladą. Ja swój podaję z musem z wiśni na ciasteczkowym spodzie, w których chrupią prażone płatki migdałow.  Proporcja na dużą blachę ( 24 x 45 cm ) Ciasteczkowy spód: - ok. 30 dag ciasteczek / herbatników maślanych - 80 gr masła - 100 gr płatków migdałowych Płatki migdałów(...)mleko. Do rozpuszczonego tłuszczu dodaję masę serową. Mieszam do zgęstnienia na średnim ogniu. Uwaga: masa łatwo przywiera do dna. W zależności od mocy ognia mieszam ok. 10-15 minut. Po tym czasie wylewam na ciasteczkowy spód i wyrównuję łopatką. Mus wiśniowy: - 900 ml słoik wiśni w kompocie lub opakowanie wiśni mrożonych** - 400 ml śmietanki 30% ( kubek ) - żelatyna do spożądzenia

kawawszklance
Delikatny sernik z truskawkami 104

Pyszny delikatny sernik z truskawkami, możecie go zrobić na spodzie biszkoptowym i taki zrobiłam ja, jak również na biszkoptach czy ciasteczkach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Delikatny sernik z truskawkami Czas przygotowania 59 min Porcje 20 Składniki Składniki na biszkopt: 3 jajka 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki(...)ubijamy mikserem na wolnych obrotach. Mąki mieszamy z proszkiem, przesiewamy przez sitko i dodajemy do jajek, delikatnie mieszamy. Wykładamy do formy o wymiarach 24X30 cm. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach (do tzw. suchego patyczka). Upieczony i wystudzony biszkopt przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli chcemy wersję szybszą dno formy wykładamy biszkoptami lub ciasteczkami. Masa serowa

To co lubię - gotuję i polecam
Karmel z daktyli FIT – bez cukru, bez laktozy, wegański 103

polecam je dodać. Taki karmel świetnie sprawdzi się w wielu wspaniałych deserach, w naleśnikach, gofrach, na ciastach i ciasteczkach. Ja skorzystałam z niego między innymi w tych przepisach: – Sernik na owsianym spodzie z karmelem z daktyli i popcornem FIT – Deser Snickers w słoiczku FIT – Zdrowe domowe ciasteczka „Jeżyki” – Nagie „Jeżyki” – ciasteczka z bakaliami(...)suszonych) – ok. 100ml wody (lub mleka/napoju roślinnego) – 1,5 łyżki masła orzechowego – szczypta soli Jeżeli mamy suszone daktyle zalewamy je wrzątkiem i odstawiamy na 30-60 minut, odcedzamy (nie wylewając wody, w której się moczyły). Świeże tylko pozbawiamy pestki. Daktyle umieszczamy w misie blendera wraz z masłem orzechowym i solą. Miksujemy stopniowo dolewając wody/wody spod daktyli/mleka/napoju

Be Fit Be Strong
Sernik na zimno o smaku pomarańczowym z gorzką czekoladą 145

jestem orłem jeśli chodzi o ciasta, ale to wyjątkowo mi się udało i dodam, że sama je zmodyfikowałam, a więc to niejako przepis autorski Składniki: 1 kg sera na sernik ( ja kupuję taki w wiaderku w supermarkecie) 2 galaretki pomarańczowe 1 aromat pomarańczowy 2 rządki gorzkiej czekolady 2 mandarynki do dekoracji Przygotowanie: jedną galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej(...)jest napisane, że w 500 ml, przestudzić czekoladę zetrzeć na tarce do warzyw na najdrobniejszych oczkach do misy miksera przełożyć ser, dodać przestudzoną galaretkę i miksować przez ok 3 minuty, dodać aromat pomarańczowy oraz czekoladę, miksować jeszcze minutę tortownicę wyłożyć folią spożywczą na dnie i po bokach, na wierzch natomiast położyć folię aluminiową, zrób to tak by nie było szpar

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Truskawkowiec 138

mocno truskawkowy! Wygląda okazale, a smakuje jeszcze lepiej. Składniki: Biszkopt • 3 jajka • 1/2 szklanki cukru • 1/2 szklanki mąki pszennej Masa truskawkowo-serowa • 500 g sera mielonego na serniki • 1 kg truskawek • 3/4 szklanki cukru pudru • 6 płaskich łyżek żelatyny Dekoracja • kilkanaście truskawek • 1 czekolada gorzka Wykonanie: Biszkopt • Białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze(...)mąkę i wymieszać delikatnie łyżką. • Masę wlać do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec w temperaturze 170 st.C przez 20 minut. • Po upieczeniu wyjąć papier z tortownicy, boki posmarować delikatnie olejem, wystudzony biszkopt położyć na środku – zawsze po upieczeniu trochę odstaje od boków

To co kocham
Kremowy sernik toffi z orzechami 162

Sernik ma konsystencję bardzo kremową, bardzo wilgotną masę. Smakuje super, idealny na zbliżające się święta wielkanocne Konsystencja inna jak nasze pieczone serniczki, pyszny. Przygotowanie masy z ciastek – ciasta pokruszyć, orzechy potłuc na drobno. Ciastka i orzechy wymieszać razem. Masło roztopić i wlać do ciastek i orzechów, wymieszać i wyłożyć nimi dno formy. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika(...)piec 10 minut, następnie wyjąć i przestudzić. Thermomix – wrzucić orzechy, zmiksować 3 sek, obroty 4 – dodać pokruszone lekko ciastka, zmiksować 4 sek, obroty 4 – jeśli ciągle będą duże kawałki kilka sekund mieszać więcej. Masa nie powinna być zmiksowana na mąkę Masa twarogowa – do miski wrzucić serek, dodać cukier. Za pomocą miksera zmiksować, ciągle mieszając dodać olejek

Kuchnia Pokoleń
Długo oczekiwany sernik na czekoladowym spodzie 201

prostu idealnie:) Mój naczelny łasuch skomentował tak, że ręce opadły, no ale to nie nowość: " jak na sernik to bardzo dobry." Chociaż w zasadzie jak nie lubi serników to ja się prosić nie będę więcej dla mnie zostanie:)  Składniki:Spód:150 g margaryny200 g mąkiłyżeczka proszku do pieczeniajajko4 łyżki cukru2 łyżki kakaomasa serowa:1 kg mielonego twaroguprzyprawa(...)kakao i proszek do pieczenia, Zrobić otwór wewnątrz kopczyka i wlać w niego jajko. Wszystkie składniki zagnieść w jednolite ciasto i wyłożyć nią spód i brzegi tortownicy. Piec 10 minut w 180 stopniach.Utrzeć żółtka z cukrem i dodać twaróg. Do gotowej masy w sypać budynie i dobrze wymieszać. Na koniec dodać przyprawę do piernika lub olejek zapachowy, można również

ciastkarnia na kruchym spodzie
TĘCZOWE MINI SERNICZKI UNICORN (PRZEPIS Z PRZYJĘCIA URODZINOWEGO W STYLU UNICORN) 928

równe części i każdą zabarw odpowiednio na fioletowo, niebiesko, żółto i różowo. 2,5 łyżki żelatyny namocz w garnuszku w 50 ml zimnej wody. Pozostaw do napęcznienia na 10 minut . Po tym czasie podgrzej żelatynę do rozpuszczenia się, ale uważaj, żeby jej nie zagotować! Do garnuszka z żelatyną dodaj 2 pełne łyżki fioletowej masy, wymieszaj i przelej z powrotem(...)masa bardzo szybko tężeje). Czynność powtórz po kolei z kolejnymi porcjami żelatyny i masami serowymi, kolejno: niebieską, żółtą i różową, czekając aż każda kolejna zastygnie dobrze w lodówce. Gotowy sernik pozostaw jeszcze na kilka godzin w lodówce, po czym pokrój go ostrym nożem w kwadraty, wyjmij na talerz i udekoruj bitą śmietaną oraz ozdobami lub posypkami

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową na zimno – przepis krok po kroku 154

gorącej wody 250 ml śmietany 36% Do przygotowania polewy będziecie potrzebować: 6 łyżek cukru pudru (u mnie zmielony cukier brązowy) 4 łyżek kakao 8 łyżek śmietany 30% kostki margaryny Sernik przygotowuję w tortownicy o średnicy 26 cm . 1. Puszkę z mlekiem skondensowanym umieszczamy w garnku z wodą i gotujemy przez 3 godziny. W trakcie gotowania trzeba pamiętać o uzupełnianiu(...)spożywczą lub wkładamy do foliowego woreczka śniadaniowego i wkładamy na 20-30 minut do lodówki. 6. Przed wyciągnięciem ciasta z lodówki, nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, a formę do pieczenia smarujemy margaryną. 7. Ciasto rozprowadzamy dłońmi na dnie formy, nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika na 15 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu, schładzamy je w lodówce. 8. Żelatynę rozpuszczany

Okiem Blondynki by McBlondi
Sernik marcepanowo-porzeczkowy z bezikami 217

Prawdziwie letni sernik, na kruchym spodzie, masa serowa z marcepanem i czarnymi porzeczkami, smaku dopełnia słodko kwaśna pianka śmietanowa, a pokruszone bezy to kropka nad „i „ Początkowo obawiałam się połączenia marcepanu i porzeczek,  okazało się, że niepotrzebnie. Doskonały wypiek na słodki poczęstunek, jest pyszny! Składniki: Duża blacha: 28/38 cm Ciasto: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła(...)tarce jarzynowej marcepan, delikatnie mieszamy już łyżką. Masę wylewamy na kruchy spód. Wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika pieczemy 30 minut, po czym temp zmniejszamy  do 160*c i pieczemy jeszcze około 20 minut, studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika aż całkiem ostygnie. Porzeczkowa pianka: Obrane i umyte porzeczki umieszczamy w rondlu, podlewamy małą ilością wody -100 ml, wsypujemy

Wanilia i Kardamon
Sernik smażony ze Słomianej – kuchnia podkarpacka 985

tylko na niedzielę, ale i od święta. Przepis został opublikowany w „Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”. Sernik smażony ze Słomianej – kuchnia podkarpacka Składniki na ciasto, blaszka 25x35 cm: 400 g mąki pszennej 200 g margaryny lub masła 200 g cukru 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)pozostanie wilgotne. Wierzch można polać polewą czekoladową. Po przepisy na doskonałe podkarpackie ciasta (czy raczej placki, bo tak się u nas mówi), w tym różne rodzaje serników, zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA Sernik biały Sernik krośnieński Sernik przekładany Sernik szachownica

Trzeci talerz
Sernik Tiramisu na zimno 2761

Sernik na zimno o smaku popularnego włoskiego deseru. Dla takich wielbicieli Tiramisu jak ja, to po prostu rozkosz dla podniebienia :). Sernik jest prosty i szybki w przygotowaniu. Idealny deser na początek karnawału :). Bardzo polecam. Spód: opakowanie okrągłych biszkoptów ( około 150 g ) 2,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + 1 szklanka wody ( 250 ml ) 80 ml likieru Amaretto Masa serowa(...)turach, delikatnie mieszając szpatułką lub łyżką. Gotową masę serową wyłożyć na biszkopty w formie, wyrównać. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.  Na stężałym serniku ułożyć biszkopty namoczone w kawie - tak samo jak spód. Sernik wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem oprószyć kakao. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Czekoladowa kopuła - sernik na zimno 160

Czekoladowa kopuła to po prostu sernik na zimno w nietypowym kształcie. Zamiast tradycyjniej blaszki użyłam okrągłej szklanej miski. Miskę wyłożyłam folią spożywczą dzięki temu sernik łatwiej wydobyć z miski a przy okazji na masie od folii odciska się wzorek. składniki: 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka Jogo 200 g czekolady białej 200 g czekolady ciemnej może(...)spokojnie zmieściłoby się w niej 1,5 kg sera. Miskę wyłożoną folią wstawić do lodówki do schłodzenia. Przygotować masę. Do rondelka wlać mleko, wsypać żelatynę i odstawić na kilka minut aby napęczniała. Następnie mleko pogdrzać, nie gotować i rozpuścić żelatynę. Odstawić do wystudzenia. Zmielony ser przełożyć do miski. Dodać cukier i dokładnie zmiksować aby cukier się rozpuścił. Następnie dodać przestudzoną

Monia miesza i gotuje
Fit kokosowo daktylowy sernik na zimno 133

kokosowego, serka mascarpone i zmielonych na pył wiórków kokosowych. Spód to słodkie daktyle z mąką migdałową. Takie ciasto może być zdrowszą wersją ciast z kremem. Kokos rządzi w tym serniku! Spód: 150 g daktyli 100 g mąki migdałowej lub kokosowej 2 łyżki masła 2-3 łyżki wody z daktyli Masa serowa: 400 g mleczka kokosowego (1 puszka) 250 g serka(...)cukru kokosowego lub trzcinowego 1 szklanka wiórków kokosowych 2 łyżki żelatyny 1/3 gorącej wody Wierzch: 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka wrzątku Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 15-20 minut. Po tym czasie odsączamy z wody. Masło roztapiamy. Daktyle, mąkę kokosową oraz masło blendujemy na gładką masę. W razi potrzeby, gdy masa będzie zbyt zwarta podlewamy wodą z daktyli

VioletoweKucharzenie
Sernik gotowany na biszkoptach 121

Puszysty, miękki sernik z kokosem. Jest szybki i bardzo łatwy w wykonaniu. Zachwyci każdego! Składniki: 1,5 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 1 1/4 szklanki cukru 250 g masła 2 budynie waniliowe bez cukru 2 lyzki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka 200 g wiórków kokosowych 1 1/2 opakowania okrągłych biszkoptów Przygotowanie: Ser mieszamy z jajkami(...)Mleko mieszamy z budynkami i mąka. Masło roztapiamy i dodajemy cukier, a następnie pozostale skladniki. Bardzo dokładnie mieszamy i gotujmy na małym ogniu około 20 - 25 minut co jakiś czas mieszając żeby się nie przypalilo. Na dno formy wykładamy połowę biszkoptów i zalewamy połową goracej masy serowej na którą wykładamy pozostałe biszkopty i masę serową. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania