budyń waniliowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, mąka ziemniaczana 2 łyżki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, wafelki kakaowe 5 sztuk, cukier puder - do posypania ten przepyszny "oszukany" sernik przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30" dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym(...)kosza włożyć blaszkę, piec 30-35 minut do suchego patyczka, ciasto zostawić po upieczeniu przy leko otwartym koszu na 15 minut, następnie zostawić w chłodnym miejscu do wystudzenia w blaszce najlepiej na całą noc, przed podaniem posypać pudrem cukrem to ciasto jest przepyszne, wilgotne, delikatne i nawet lepsze od samego sernika....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięrozsmarować na dnie. • Wstawić do piekarnika na 3 minuty. • Po tym czasie wyjąć tortownicę z piekarnika i nalać masę serową w takiej samej ilości jak czekoladową. Należy starać się, aby warstwy były jak najcieńsze. • Znów wstawić do piekarnika na 3 minuty i tak aż do wyczerpania(...)spadnie temperatura, po czym ustawiam czas na 20 minut. • Na koniec otworzyć piekarnik i zostawić ciasto do wystygnięcia. • Wstawić do lodówki na kilka godzin. • Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać ze śmietanką. • Posmarować wierzch i boki sernika, ozdobić truskawkami i listkami mięty
To co kochamlekko obtaczam w mące, dzięki czemu nie opadają na dno. Jest to świetny patent szczególnie przy sernikach. Wylewam ciasto do natłuszczonej i wyspanej bułką tartą lub mąką formy keksowej. Można użyć papieru do pieczenia. Ciasto czekoladowe bez jajek piekę przez 45 minut do suchego patyczka w temperaturze 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu
Zasmakuj Kuchniproszkiem przesiewamy. Dodajemy do ciasta delikatnie mieszając łyżką. Wylewamy na mak i pieczemy ok. 20 minut. Po wystudzeniu makowiec wyciągamy żeby biszkopt był na dole. Polewamy czekoladą lub lukrem. Smacznego :) Na powyższych zdjęciach znajduje się pyszny PIERNIK NA MAJONEZIE oraz sernik (przepis wkrótce
Pani na deserwszędzie :) tym razem ser połączyłam z makiem, ale żeby ładnie wyglądało pobawiłam się troszkę masą makową. Sernik smakuje wybornie. Jest niezwykle wilgotny i aromatyczny. Nadaję się świetnie na wyjątkowe okazje rodzin ne . Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Czas pieczenia : 10 minut + 60 minut Temp. pieczenia : 180 C źródło : " Ciasta " Składniki : Ciasto kruche : 1 i 1/4 szkl. mąki
Różne smaki w kuchniczasie. Ser i nutella to zabójcze połączenie. To nie jest zwykła kakaowa zebra o no no! Sernik do najtańszych nie należy ale raz w życiu powinno się go spróbować! Piekłam w tortownicy o średnicy 23 cm w 180 stopniach przez 60 minut. Spokojnie od góry wygląda jak spalony ale to dlatego że ostatnia warstwa to warstwa serowa z nutellą
Pychotkaaakoniec dodać masło orzechowe. Wylać masę na przygotowany wcześniej spód. Piecyk rozgrzać do 170 C. Formę z sernikiem umieścić w większej formie, wstawić do piekarnika i do większej formy wlać wrzątek. Piec w ten sposób na parzę przez 1h i 35-45 minut. Schłodzić przez całą noc w lodówce. Wierzch posmarować pozostałym masłem orzechowym i udekorować fistaszkami. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkodzynki to obtaczamy je w mące, aby nie opa dły na dno i wrzucamy je do sernika. Blachę 20x30cm wykła damy papierem do pieczenia i na dnie ukła damy warstwę herbatników. Wykła damy na nią ser i wstawiamy na minimum 60 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Stu dzimy przy otwartych drzwiach piekarnika. Pyszny z lo dami
ChilliJemysprawia, że sernik jest ciężki i bardzo syty, ale o to nam właśnie chodziło! Zapraszamy Was na zapoznanie się z przepisem, zdjęciami i zachęcamy do przygotowania takiego sernika u siebie w domu! ;) Składniki na spód: ok. 300 g ciasteczek kakaowych (herbatników, lub oreo bez nadzienia) 200 g masła Ciastka kruszymy w malakserze, lub ręcznym sposobem (przez folię tłuczkiem(...)stopniach pieczemy (bez termoobiegu) ok. 15- 20 minut, a następnie ok. 70- 80 minut w 150- 160 stopniach. Po upieczeniu studzimy chwilę w otwartym piekarniku i wyjmujemy (po chwili spokojnie można wyjąć go z formy - szybciej wystygnie). Po ostygnięciu dekorujemy wierzch sernika dżemem z jeżyn i listkami świeżej bazylii. Smacznego! Nam zostało trochę masy serowej, więc zrobiłyśmy kilka mini
Symfonia Smakówsernik jest wykwintny, pomysłowy, oryginalny, idealny, słodki, kwaśny, czekoladowy, puszysty.. wymieniać dalej? :) Cudownie jest się cieszyć z własnego pomysłu, wiecie? :) I on jest na prawdę wysokich lotów, nawet nie chodzi o mleczko ptasie jakie dodałam, ale o połączenie wszystkich oryginalnych smaków. No czad po prostu, musicie spróbować. Prezentuje się niesamowicie dobrze :) Potrzebujemy: Ciasto: szklanka mąki kokosowej, ja użyłam(...)serową wkładamy, dociskając do dołu, nasze mleczko ptasie. Pieczemy w 150 st. C przez 50 minut. Jeżyny zagotowujemy i gotujemy, aż się nie "rozpadną". Następnie przecieramy przez sito i do gorącego płynu wsypujemy galaretkę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Po upieczeniu, sernik zostawiamy w gorącym piekarniku, uchylamy jedynie drzwiczki, aby wolno się studził. Kiedy nasz
MamaOskarkakiedy tylko pamiętam! Dzień moich urodzin był dniem wyjątkowym! Właśnie dlatego, że bliscy zawsze robili wszystko, aby właśnie taki był! Mam dziś dla Was sernik na zimno. Sernik, który pewnie można nazwać dietetycznym z uwagi na fakt, że jest zrobiony z chudego serka homogenizowanego i jogurt naturalnego. Jest pyszny! Z każdym dniem coraz lepszy! Składniki(...)połączenia się żelatyny z masą - 2-3 minuty. Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na które należy wyłożyć biszkopty. Na wyłożone biszkopty wykładamy masę serowo- jogurtową i całość wkładamy do lodówki do zastygnięcia - na około godzinę. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy sernik już zastygł, a galaretka jest już gęsta układamy przepołowione truskawki
Plate of JoySernik z białymi Michałkami to ciasto, którym zaskoczymy wszystkim miłośników sernika oraz czekoladowych cukierków Wbrew pozorom przygotowanie sernika z białymi Michałkami jest naprawdę bardzo prostą sprawą Nie wymaga wielu produktów oraz dużych umiejętności cukierniczych. Musimy jedynie pamiętać o kilku zasadach: wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej, nie należy zbyt długo miksować masy serowej oraz otwierać piekarnika w trakcie(...)wyrównaj wierzch. Ciasto piecz ok. 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 165 stopni. Po upieczeniu zostaw go na ok. 30 minut w piekarniku, a potem najlepiej na całą noc w lodówce lub w chłodnym pomieszczeniu, aby dobrze wystygł. Przed podaniem przygotuj polewę: śmietankę rozpuść z białą czekoladą. Gdy lekko ostygnie polej nią sernik. Na koniec sernik udekoruj pokrojonymi
365 dni dookoła kuchnismaków. Oczywiście, po przebudzeniu go dopracowałam, a później przygotowałam według sennych wskazówek. Wyszedł naprawdę pyszny i bardzo elegancki; dzięki pierniczkowym smakom świetnie się sprawdzi na świątecznym stole. Spróbujecie? Sernik waniliowy z musem czekoladowo-pierniczkowym Składniki: spód: 155 g pierniczków czekoladowych bez lukru 60 g masła masa serowa: 200 g serka mascarpone 400 g serka kremowego(...)Schłodzić w lodówce przez 20 minut. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut, przestudzić. Mascarpone, serek kremowy, ekstrakt, mleko i jajka dokładnie wymieszać, tylko do połączenia składników. Wylać na podpieczony spód, wyrównać wierzch. Piec w 180 st. C. przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i piec kolejne 30-40 minut. Ostudzić w zamkniętym piekarniku
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBłyskawiczne ciasto bez pieczenia. Przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut. Galaretki o dwóch różnych smakach sprawiają, że ciasto zaskakuje smakiem i trzeba dobrze się wsmakować aby odgadnąć
VioletoweKucharzenieciasto, zawinąć je w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 60 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170-180 stopni. Formę o wymiarach 34x23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 schłodzonego ciasta cienko rozwałkować, wyłożyć nim dno formy i ponakłuwać widelcem. Piec ok. 15 minut. Wyjąć i odstawić do przestygnięcia. MASA SEROWA: Temperaturę piekarnika zmniejszyć(...)Kratkę posmarować żółtkiem rozmąconym z łyżeczką mleka. Piec ok. 60 minut. Po upieczeniu pozostawić jeszcze na kilkanaście minut w wyłączonym, uchylonym piekarniku. Wystudzić. LUKIER: Cukier puder wsypać do miseczki, wymieszać z olejem i ucierać dodając stopniowo sok z cytryny. Kiedy osiągnie konsystencję gęstej śmietany, rozprowadzić go na wystudzonym serniku
Kuchenne zapiski Edyty