sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:184/478)

Sernik pastelowa zebra 149

zebry. Masa serowa jest naturalnie barwiona szafranem i zieloną japońską herbatą Matcha. Idealny na wiosenny podwieczorek do kawy. Składniki: Ser • 1 kg sera zmielonego na sernik, najlepiej Piątnica • 8 jajek • 3/4 szklanki cukru pudru • 250 g masła • 1 szklanka śmietany 18% – 250 g • 3 łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki szafranu • 1 łyżeczka mielonej zielonej(...)st.C i piec 30 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 120 st. C i piec jeszcze 1,5 godziny. • Studzić najpierw w otwartym piekarniku, potem wyjąć i po ostudzeniu wstawić do lodówki. • Masę kajmakową podgrzać, wylać na wystudzony sernik. • Śmietanę ubić z cukrem pudrem i udekorować

To co kocham
Sernik "złota rosa" 139

około 10 minut. 2. Mikserem w dużej misce łączymy ze sobą: twaróg, ziarenka z laski wanilii, cukier, budyń w proszku i mąkę ziemniaczaną. Powoli dodajemy mleko, sok z cytryny, żółtka, jajka i olej cały czas miksując. 3. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut. Kiedy ładnie wyrośnie(...)się z wierzchu, czyli ok. 15 - 25 minut. 5. Niestety końcówka to już kwestia wyczucia:) Piana nie może za bardzo wyschnąć, bo nie pojawią się na niej złote kropelki, z kolei jeśli za mało podpieczemy będą zbyt duże;) Mojemu serniczkowi, który widzicie na zdjęciu zabrakło pięciu minutek do ideału ;) 6. Aby sernik nie opadł, kiedy uznamy, że jest gotowy

Kraina Tysiąca Smaków
SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPCIE + FILMIK 49

Pyszny sernik gotowany na biszkopcie, idealny do kawki i na przyjęcie. Polecam przepis.  BISZKOPT :  6 jajek klasy "M" 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki pszennej ( 150 g ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżka octu  SER :  2 budynie waniliowe po 40 g  1 szklanka mleka 3/2 %  250 g masła/ margaryny(...)biszkopt, pianę z białek należy ubić.45 minut , temperatura 180 % , termoobieg. Po upieczeniu przecinamy go wzdłuż, na dwie połówki.  W garnku rozpuszczamy margarynę z cukrem, dodajemy ser, owoce, oraz wymieszane budynie z mlekiem i jajkami, masę ciągle mieszamy i zagotowujemy.  Na ciasto wylewamy cały ser, przykrywamy go drugim ciastem, sernik chłodzimy.  Wierzch polewamy czekoladą, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik z brzoskwiniami 142

spód. Blaszka może być większa bo też już robiłam, wtedy sernik jest troszkę niższy. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą białą masę ,im lepiej utrzemy tym bardziej nam sernik wyrośnie :) zmniejszamy obroty i kolejno dodajemy śmietankę , kaszę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia , dalej mieszając dodajemy ser . Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i łączymy pianę(...)stopni piekarnika i pieczemy 70 minut ( grzałka góra ,dół ) Sprawdzamy patyczkiem czy jest suchy i wyciągamy , czasem muszę dłużej dopiekać bo jeszcze jest mokry w środku dlatego warto sprawdzać bo nie każdy piekarnik piecze tak samo . Nie przejmować się , że ciasto wyrasta i pęka :)  Po wyjęciu jak to sernik trochę opadnie ale taki urok prawdziwych serników , w smaku

Wypieki Rene
Sernik z jagodami 228

: 750 g sera na sernik 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 jajka 50 g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego + ok. 2 szklanki jagód Spód brownie przygotowujemy wg. przepisu , ja swój piekłam wieczorem poprzedniego dnia. Jeśli pieczecie wszystko tego samego dnia, spód po upieczeniu trzeba odstawić na ok. 30 minut do przestudzenia. Jagody myjemy i osuszamy(...)masy. Do masy serowej dodajemy ok. 1 szklanki jagód i delikatnie mieszamy. Przelewamy na spód brownie (spód blaszki powinien być wyłożony papierem do pieczenia, boki nie – dzięki temu sernik przyklei się do brzegów i będzie miał ładne równe krawędzie). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni. Pieczemy ok. 1 godz. do 1 godz 15 min. (brzegi powinny lekko

Ciastkozercy
Ciasto marchewkowe – prosty przepis 47

inne dodatki, które mogą być trzymane w chłodzie, najlepiej wyjąć z lodówki na 3-4 godziny przed rozpoczęciem przygotowywania ciasta. Często widzę w przepisach informację, że wystarczy 20 minut, ale moim zdaniem, nie ma co ryzykować. Nawet jeśli podukty wydają się być ciepłe, cały czas mogą mieć niższą temperaturę w środku. Krótkie miskowanie . Dodawanie suchych produktów powinno odbywać się(...)specjalne wymagania – wtedy oczywiście dostosuj ten czas zgodnie ze swoimi doświadczeniami). Sprawdź też inne przepisy na łatwe ciasta: Proste ciasto z jabłkami. Apfelkuchen Sernik królewski Szybkie ciasto z brzoskwiniami Rustykalna tarta z wiśniami Sernik nowojorski Proste ciasto czekoladowe z gruszkami Drukuj Ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady i serka śmietankowego #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm

Na-talerzu.pl
kakaowy sernik na zimno z truskawkami,galaretką... 91

napęcznieje to w mikrofalówce podgrzać 1 minutę na dużej mocy. Tortownicę 24 cm wyłożyć folią spożywczą, na dnie ułożyć biszkopty. Twaróg z wiaderka mikserem zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym, wsypać kakao, wlać żelatynę i mikserem połączyć składniki. Masę serową wylać na biszkopty, wygładzić wierzch i dodać kawałki opłukanych truskawek, delikatnie przycisnąć do sernika i schować do lodówki na 3 godziny

W Mojej Kuchni Lubię
Waniliowa Panna cotta z musem truskawkowym 208

Panna Cotta to delikatny deser podobny do sernika na zimno. Wspaniale smakuje z dodatkiem ulubionych owoców :-) Możesz go podawać wyjęty z formy lub tężejący w niskiej szklance jak w tym przepisie na pudding . Czas przygotowywania:  25 minut Czas tężenia w lodówce: minimum 2 godziny Ilość porcji:  6 porcji pojemności

AniaGotuje.pl
Sernik z białą czekoladą 112

minut w temp. 160 C. Czekoladę 100 g z 2 łyżkami kremówki topimy w kąpieli wodnej. Gorzką czekoladę siekamy. W miseczce ubijamy serek śmietankowy , cukier i jajka. Dokładamy serek mascarpone , resztę kremówki , mąkę kukurydzianą , sok i skórkę z pomarańczy. Stopioną czekoladę wlewamy do masy i wsypujemy posiekaną czekoladę gorzką . Dokładnie i mieszamy i wylewamy masę na podpieczony spód. Sernik

Różne smaki w kuchni
Sernik z białą czekoladą 122

minut w temp. 160 C. Czekoladę 100 g z 2 łyżkami kremówki topimy w kąpieli wodnej. Gorzką czekoladę siekamy. W miseczce ubijamy serek śmietankowy , cukier i jajka. Dokładamy serek mascarpone , resztę kremówki , mąkę kukurydzianą , sok i skórkę z pomarańczy. Stopioną czekoladę wlewamy do masy i wsypujemy posiekaną czekoladę gorzką . Dokładnie i mieszamy i wylewamy masę na podpieczony spód. Sernik

Różne smaki w kuchni
Sernik z wiśniami 125

zachciało mi się sernika ale z czymś nowym. Nigdy wcześniej nie jadłam sernika wiśniowego ale cały czas wyobrażałam sobie jaki musi być dobry, połączenie sera i kwaśno-słodkiej wiśni to jest coś! Piekłam w tortownicy o średnicy 23 cm 65 minut w 80 stopniach. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Ciasto sernikowe z bezą 176

poprawiają wizualnie jego wygląd. Przepis na Ciasto sernikowe z bezą: Bazą ciasta to sernik z 3 składników tym razem przygotowany z 200 g twarogu naturalnego President, 200 g białej czekolady i 3 jajek, tym razem zrobiłam go bezą, którą nałożyłam po 45 minutach właściwego czasu pierwotnej wersji ciasta. Białka ubijamy na sztywno i dzielimy na trzy części, Rozpuszczamy białą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto na poniedziałek 185

serowej wykładamy na spód z ciastek, następnie układamy maliny, które przykrywamy resztą masy serowej. Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 160°C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta odstawiamy je do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem wyciągamy je z lodówki około 30 minut wcześniej. Dekorujemy malinami

Przysmaki Karolki
Sernik z białą czekoladą 213

minut w temp. 160 C. Czekoladę 100 g z 2 łyżkami kremówki topimy w kąpieli wodnej. Gorzką czekoladę siekamy. W miseczce ubijamy serek śmietankowy , cukier i jajka. Dokładamy serek mascarpone , resztę kremówki , mąkę kukurydzianą , sok i skórkę z pomarańczy. Stopioną czekoladę wlewamy do masy i wsypujemy posiekaną czekoladę gorzką . Dokładnie i mieszamy i wylewamy masę na podpieczony spód. Sernik

Słodkości i nie tylko
Sernik prawie krakowski 173

mogę uznać za mój kulinarny sukces, ponieważ nawet moje dziatki, które z reguły nie przepadają za mumusinymi ciastami, skusiły się na całe dwa kawałki, zamawiając je na następny tydzień. Sernik prawie krakowski Składniki na blaszkę 23x33 cm Ciasto: 250 g mąki 1 jajko 150 g masła 100 g cukru pudru Masa serowa: 1 kg białego twarogu trzykrotnie zmielonego(...)minut. Nagrzewamy piekarnik do 200°C , wkładamy ciasto, obniżamy temp. do 180°C i pieczemy przez 15 minut. Wyjmujemy formę z piekarnika, wylewamy na podpieczony spód masę serową. Wstawiamy ciasto do piekarnika i pieczemy godzinę w temp 170°C. Można na spód piekarnika wstawić brytfankę z wrzącą wodą. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozwalamy wystygnąć sernikowi w piekarniku

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania