Dzisiaj zaproponuję Wam kolejny sernik na zimno, tym razem z pyszną galaretką z dodatkiem musu z malin i jeżyn. Połączenie dwóch smaków słodki i lekko kwaśny uzupełniają się idealnie. Składniki: Spód 225 g ciastka digestive 100 g masła Masa sernikowa 1 kg twarogu z wiaderka 8 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej 250 ml zimnej kremówki(...)stężenia do lodówki. Do malin i jeżyn dodać cukier i gotować około 4-5 minut. Przelać na sitko i przetrzeć. Jeśli mamy mniej niż pół litra musu uzupełnić wodą. Zagotować, zdjąć z ognia, wsypać galaretkę ,dokładnie wymieszać i pozostawić do stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na sernik. Sernik bardzo dobrze schłodzić. Tortownica o średnicy
Ala piecze i gotujesię uda to trafiliście na bardzo dobry przepis. Jest on prosty, szybki i wyjątkowy. Sernik jest niezwykle smaczny. Truskaweczki z działki były idealnym dodatkiem do tego sernika. Ciasto mogą spokojnie jeść osoby na diecie bezglutenowej. Gorąco polecamy. Składniki: - 500g masy twarogowej z wiaderka - 500g serka homogenizowanego - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 budyń wanilinowy - 1/2 kostki(...)przez 60 minut w 180 stopniach. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Mus: Truskawki, myjemy, szypułkujemy i miksujemy na jednolity mus. Galaretki mieszamy w 700 ml gorącej wody. Następnie dodajemy zmiksowany mus i dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce. W momencie kiedy mus zaczyna tężeć wykładamy na sernik i wstawiamy
Pan i Pani Smith w kuchnitypowo jesienny, z dodatkiem dyni, imbiru i kardamonu. Delikatnie słodki, polany lukrem, na spodzie z kruchego ciasta. Bardzo smaczny, idealny do ciepłej herbaty czy kawy. Dodatek dyni sprawia, że sernik ma piękny żółty kolor i subtelny dyniowy smak. Zachęcam wszystkich do spróbowania, mamy teraz takie piękne dynie, wykorzystajmy je! To mój drugi przepis w ramach akcji dyniowej organizowanej(...)Pozostałe ciasto zamrozić, przyda się do następnego wypieku. Spód podpiec w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach. Zmielony ser umieścić w misie miksera. Dodać wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać wszystko na niezbyt dużych obrotach, tylko do momentu rozmieszania składników - za długie mieszanie spowoduje napowietrzenie masy, sernik urośnie, a potem opadnie. Wylać masę serową na podpieczony spód, wyrównać i piec
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanierówny jak stół. - teraz wiem dlaczego moje serniki opadały! ;) Masę serową przelać na spód, następnie tortownice wsadzić w większą blachę, zalać wrzącą wodą ( można to zrobić po wsadzeniu ich do piekarnika). Piec w temperaturze 150 ºC przez około 45 - 50 minut w kąpieli wodnej. Wyjąć z piekarnika, wystudzić, można schłodzić(...)Śmietanę dodać do masy czekoladowej, delikatnie wymieszać. Na koniec dodać resztę ubitych białek i równie delikatnie wymieszać. Mus czekoladowy wyłożyć na wystudzony sernik, wyrównać. Schłodzić przez 12 godzin w lodówce (całą noc). Można przechowywać do 5 dni. Z dnia na dzień smakuje coraz lepiej :) Gorąco polecam ten przepis ! Buziaki
Cukier&PuderSernik na zimno – masa: 800 g mielonego twarogu 4 łyżki cukru pudru 3 czubate łyżeczki żelatyny 200 – 250 ml śmietanki kremówki 1 łyżeczka ekstraktu/pasty z wanilii Sernik na zimno – wierzch: 220 – 250 g naturalnego serka kanapkowego 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżka matchy (można pominąć, jeśli nie macie lub zrobić wierzch(...)lodówki na 15 minut. Wierzch: W tym czasie serek miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy matchę (ewentualnie kakao lub pomijamy). Jeśli używamy herbaty matcha masa powinna zabarwić się na piękny, zielony kolor. Smarujemy wierzch lekko schłodzonego sernika i wstawiamy do lodówki na co najmniej dwie godziny. Przed podaniem dekorujemy owocami. Polecam też wersję tego sernika bez matchy – do naturalnego serka
Poezja smakupieczemy 50 minut w temperaturze 175 stopni. Warto wstawić miseczkę z wodą na niższą półkę piekarnika, dzięki czemu ciasto będzie bardziej wilgotne i kremowe w smaku. Masło rozpuszczamy na małym ogniu z dodatkiem miodu, cały czas mieszamy, żeby słodka polewa się nie przypaliła. Dodajemy posiekane orzechy włoskie i przelewamy na lekko przestudzony sernik. Zostawiamy do zastygnięcia
sama złodyczprzepyszny, bezglutenowy sernik, który będzie idealnym pomysłem na nadchodzące Święta. Taki bezglutenowy sernik możemy pozostawić w klasycznej formie albo jeszcze dodatkowo udekorować, np. kandyzowanymi pomarańczami ( macie na nie przepis TUTAJ ! ) Bezglutenowy sernik jest lekki i puszysty, a zarazem wilgotny. Robi się go błyskawicznie i tak samo szybko znika! Polecam! Do przygotowania spodu do sernika wykorzystałam bezglutenowe ciasteczka(...)pieczemy ok. 50 minut w 170C a następnie zmniejszamy do 150C ( bez termoobiegu ) i dopiekamy ok. 15 minut ( z termoobiegiem ). Zostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia! Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! Zapraszam Was na fanpage marki Schär , gdzie możecie na bieżąco śledzić newsy, a także inspirować się dodawanymi, bezglutenowymi przepisami. Zobaczcie też nowości z oferty! The post Sernik pomarańczowy first
Ostra na Słodkoserników. Nic więcej, tylko od razu zabrałam się do dzieła. SERNIK "BAKUSIOWY". /przepis autorski;/ blaszka ok. 23x30 cm ciasto: szklanka mąki pszennej 3 łyżki cukru 3 żółtka 1/2 kostka masła kilka kropel aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatam ciasto i na 30 minut odstawiam do lodówki. Następnie wylepiam nim suchą blaszkę. masa serowa(...)sztywno, pod koniec ubijania dodając stopniowo cukier. Lśniąca, sztywną pianę delikatnie przekładam do sera, na zmianę wlewając porcjami mleko. Mieszam za ppomocą drewnianej łyżki (tak robimy od pokoleń - sernik jest wtedy niewiarygodnie pulchny, jeśli nie zostanie "potraktowany" mikserem). Wylewam na gotowy spód. Całość piekę ok. godziny w 180 stopniach, aby wierzch był pięknie brązowo-złocisty. Po upieczeniu zostawiam
W kuchni Karmel-itkipazdziernikowy weekend byl pod znakiem slonca. Slonca, ktore swymi promieniami zalalo cale nasze mieszkanie, slonca ktore sprawilo, ze z checia wyszlismy z domu. Jadac waska, kreta droga w kilka minut znalezlismy sie za miastem. Ruszylismy w kierunku naszego ulubionego miejsca. Po drodze przez samochodowe okna migaly nam pola i lasy, mieniace sie rdzawa paleta barw. Pomyslalam "co za wspanialy dzien(...)morzu zoltych lisci. W powietrzu unosil sie ich zapach, pod butami slychac bylo przyjemny szelest. Ciezko bylo wracac do domu. Choc wlasciwie powrot byl slodki, pod znakiem sernika z brzoskwiniami. Sernik z brzoskwiniami skladniki na ciasto: 3 szklanki maki 1 kostka margaryny 3 lyzki cukru 5 zoltek maly proszek do pieczenia masa serowa: 1kg twarogu poltlustego 2 jajka
Przysmaki KarolkiBardzo lubię serniki polane polewą i posypane kokosem. To takie moje wspomnienie dzieciństwa, w domu często były robione w takiej wersji. Ten wyrósł tak wysoko ponad blachę, że bałam się, że się wyleje, ale na szczęście masa serowa była dość zwarta. Robiłam to ciasto w blaszce o wymiarach 24*24 cm, ale spokojnie można zrobić w większej. Składniki(...)delikatnie wmieszać pianę ubitą z białek. Wylać do blaszki. Piec około 50 minut w 180*C. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie wystudzić. Czekoladę połamać i umieścić w miseczce z mlekiem. Rozpuścić nad garnkiem z gotującą się wodą, polać sernik i posypać kokosem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzepis, z którego od jakiegoś czasu korzystam. Sernik nie jest zbyt słodki, urozmaiceniem jest dodanie do ciasta cynamonu, choć i klasyczne ciasto kruche smakuje w tym serniku doskonale. Sernik na kruchym cieście Składniki: ciasto : 1,5 szklanki mąki 100 g margaryny 5 łyżek cukru 2 żółtka szczypta soli łyżeczka cynamonu masa serowa : 0,75 kg twarogu półtłustego(...)ciasto tworząc warstwę kruszonki - ciasto podpiec przez 20 minut w 200 stopniach - margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po żółtku, partiami dodawać ser, budyń, dokładnie utrzeć - z białek ubić pianę, delikatnie wymieszać ją z masą serową - masę wyłożyć na podpieczone ciasto, piec około 1 godziny w 180 stopniach - po upieczeniu nie wyjmować sernika z piekarnika, tylko pozostawić go, żeby gwałtownie
Smakołyki BerenikiKlasyczny domowy słodki sernik z duża ilością czekolady z pewnością zaspokoi kubki smakowe wszystkich łasuchów. Idealny dla fanów ciasta na bazie sera oraz dla wielbicieli czekolady w każdej postaci. Składniki: Spód: 130g masła 180g mąki pszennej 3 łyżki kakao 50g cukru 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowo-czekoladowa: 1,20kg białego sera ( trzykrotnie mielonego) 100g masła(...)stopni i piec w kąpieli wodnej przez około 60-70 minut. 3. Polewa: Czekoladę połamać na mniejsze części, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietankę i rozpuścić w kąpieli wodnej aż do uzyskania jednolitej konsystencji polewy . 4. Następnie dokładnie polać polewą cały wierzch sernika i udekorować czekoladowymi płatkami
Szalona Kuchnia EwelinySernikowych wariacji ciąg dalszy. Dziś upiekłam lekki sernik z orzechami, karmelem i biszkoptowo-orzechowym spodem. W smaku jest bardzo delikatny, na śmietankowych serkach typu Philadelphia. Nie za słodki, idealnie komponuje się z karmelem tworząc smaczną całość. Chrupiące orzechy nadają mu charakteru i wyrazistości. Bardzo nam smakował. Taki inny, delikatny. Dodatkową zaletą jest łatwość i szybkość przygotowania oraz niewielka ilość(...)biszkoptowo-orzechowy. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 60 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Na ostudzone nakładamy pozostały karmel i posypujemy pozostałymi, posiekanymi orzechami. Wstawiamy do lodówki, na kilka godzin lub całą noc. The post Sernik Karmelowo – Orzechowy appeared first on Made
Made By Mom And Sondodajemy rozpuszczone i ostudzone masło i jeszcze chwilę blendujemy. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy i dokładnie rozprowadzamy łyżką. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i podpiekamy 10 minut. Teraz zabieramy się za masę. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody i mieszamy. Limonki dobrze myjemy, ścieramy z nich skórkę, a potem wyciskamy sok. Sok z limonki zagotowujemy i dodajemy(...)stopniowo dodajemy ser. Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę oraz skórkę z limonki i miksujemy. Gotową masę przekładamy na podpieczony spód i wkładamy do lodówki, aby masa nam stężała. Sernik dla każdego smakosza cytrusów i słodkości Smacznego
Kuchenne WariacjePyszny i prosty w przygotowaniu sernik ze śliwkami, ricottą i kruszonką na kakaowym spodzie. Bez użycia miksera, tylko kilka podstawowych składników. Sprawdzony przepis na sernik, który zawsze się uda. Zamiast śliwek możesz użyć malin, truskawek, a nawet odsączonych i pokrojonych w kawałki brzoskwiń z puszki. Sernik ze śliwkami i kruszonką SKŁADNIKI NA KRUCHY SPÓD: czubata szklanka mąki(...)formę z ciastem i piecz niecałe 15 minut. W międzyczasie przygotuj masę serową. Do miski wyłóż twaróg, ricottę i dodaj resztę składników. Wymieszaj rózgą kuchenną, tak by nie było grudek. Na upieczony spód wylej masę serową, ułóż równomiernie posiekane na mniejsze kawałki śliwki. Posyp kruszonką, czyli jasnym ciastem, które wcześniej odlożyłeś. Sernik ze śliwkami i kruszonką piecz 1 godzinę
Zasmakuj Kuchni