sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:170/478)

Sernik z sezamkami i polewą chałwowa 137

wszystko co z sezamem ten sernik rozkocha was w sobie bez pamięci. Zapraszam. Składniki: Na spód: 80 g masła 150 g mąki 50g cukru pudru 1 żółtko Na sernik: 750 g sera twarogowego z wiaderka 530 ml mleka skondensowanego 3 jaja 1 łyżka miodu 1 łyżka tahini 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 2 opakowania sezamków(...)formę. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 10-15 minut, wystudzić. Twaróg zmiksować mikserem na średnich obrotach z jajami, mlekiem skondensowanym, mąkami i sokiem z cytryny. Uwaga miksujemy tylko do połączenia składników, żeby masa nie nabrała puszystości ( to bardzo ważne, żeby sernik był delikatny, wilgotny i nie popękał). Masę serową wylewamy na upieczony spód

Wielki apetyt
sernik na zimno z musem truskawkowym 396

masę serową. Wkładamy do lodówki, żeby leko stężała. Potrwa to o 30 minut. W tym czasie robimy galaretkę w 250 ml wody. Odstawiamy do wystygnięcia.  Truskawki wrzucamy do kielicha blendera i dolewamy schłodzoną galaretkę  dodajemy łyżkę curu pudru. Blendujemy. Ta przygotowany mus wylewamy na sernik, na wierzchu układamy truskawki i chłodzimy - najlepiej przez całą noc. Smacznego

Cook&Love
Sernik czekoladowy na zimno 167

stopniowo, aby nie wypłynęły herbatniki. Formę wstawić do lodówki, aby sernik stężał. Jak zrobić frużelinę z truskawek? Truskawki oczyścić z szypułek, umyć, duże pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do garnka z cukrem i sokiem z cytryny. Gotować ciągle mieszając na niezbyt dużej mocy palnika przez około 15 minut, aż nie będzie widać surowych truskawek.  Dodać mąkę ziemniaczaną(...)gorącą masą truskawkową. Delikatnie podgrzewać, aby żelatyna się rozpuściła (nie gotować).  Frużelina powinna mieć żelową konsystencję, którą po całkowitym wystudzeniu, rozsmarować na zastygniętym serniku. Najlepiej na całą noc wstawić do lodówki, aby sernik całkowicie stężał.  Sernik przechowywać w lodówce. Zobacz również: sernik gotowany

Kuchcik gotuje
Sernik na zimno z truskawkami 142

połowie szklanki chłodnej przegotowanej wody, odstawiamy na około 20 minut. Następnie żelatynę przekładamy do garnka, dodajemy 2 szklanki gorącej wody, mieszamy i studzimy . Serek o smaku waniliowym wkładamy do naczynia, dodajemy cukier puder i miksujemy. Następnie dodajemy żelatynę i mieszamy. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami a na to kładziemy masę serową . Sernik wkładamy do lodówki na około pół godziny

Smakowite Dania
Sernik kukułka 258

Wspaniały sernik o intensywnym smaku cukierków kukułka. Jeden z moich ulubionych serników, zaraz po serniku idealnym . Nie spodziewałam się, że będzie aż tak dobry także z całego serca polecam ten przepis. Składniki: spód biszkoptowy kakaowy ( przepis tutaj ) 1,5kg sera białego śmietankowego 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 400g jogurtu naturalnego 100ml likieru czekoladowego 400g masy kukułka (dostępna(...)gotowej masy dodajemy dwa budynie oraz likier czekoladowy, miksujemy około 2 minut. Połowę masy serowej wlewamy na upieczony biszkopt, pozostałą miksujemy z masą kukułkową. Drugą część masy wlewamy powoli do foremki, wyrównujemy. Delikatnie robimy zagłębienia łyżką, by masa się lekko wymieszała i utworzyła wzorki. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 160*C piekarnika na 70minut, studzimy w piekarniku (obowiązkowo

Gotowanie i blogowanie
sernik cytrynowo-kokosowy na jogurtach bez laktozy... 147

piec około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach z 20 minut, następnie w formach w chłodnym miejscu najlepiej całą noc z podanych składników utrzeć lukier, mleka dać tyle aby lukier był nie za gęsty, polać wierzchy sernika, zostawić w lodówce do zastygnięcia - sernik tzw. oszukany jest bardzo smaczny, czasem lepiej smakuje od tradycyjnego sernika, podstawa

W Mojej Kuchni Lubię
Sernikowy tort o trzech smakach 481

napowietrzyć za bardzo masy . Masę wylewamy na spód z ciasteczek i wstawiamy do piekarnika ,na blaszkę z wodą ,piekarnik ustawiamy na 120 stopni i pieczemy 90 minut po czym studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Z drugim blatem robimy tak samo ale już bez ciasteczek Oreo. Sernikowe blaty wystudzić w lodówce. Rozrabiamy galaretki jagodowe w 120 ml wody, studzimy(...)jogurt, mieszamy do połączenia składników, wstawiamy do lodówki,jak zaczyna tężeć wylewamy na blat sernikowy ze spodem Oreo, wstawiamy do lodówki na ok godzinę aż zastygnie .Jeśli sernik delikatnie "się skurczył" warto wyłożyć folię aluminiową jak to widać na zdjęciu poniżej. Maliny miksujemy ,przecieramy przez sitko , galaretkę rozrabiamy w 120 ml wody ,studzimy, mieszamy z przetartymi malinami

Wypieki Rene
Sernik z malinami na spodzie brownie 432

pieczenia i wyrównujemy. Sernik z ricotty: Wszystkie składniki na sernik (ricottę, jajka, cukier puder i proszek budyniowy) wkładamy do miski i miksujemy do połączenia. Masa powinna być dość rzadka. Wlewamy ją na masę brownie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C i pieczemy ok. 40 minut. Studzimy przy lekko uchylonym piekarniku. Zostawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Malinowa pianka(...)sztywno. Dodajemy maliny i ostudzoną galaretkę. Mieszamy szpatułką (nie mikserem). Rozkładamy równomiernie na całkowicie ostudzonym cieście. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Gotowe ciasto ozdabiamy świeżymi malinami. Post Sernik z malinami na spodzie brownie pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Sernik Dla Taty 407

trzeba żyć dalej, dlatego przygotowałam sernik, sernik który zawsze będzie mi przypominał tatę, czasami tato potrafił przyjechać na drugi koniec miasta by zjeść chociaż jego kawałeczek. Sernik, delikatny, kremowy i z dużą ilością czekoladowej polewy taki jak lubiłeś tato...specjalnie dla Ciebie : ) Składniki na tortownice 18 cm, na większą podwajamy składniki Spód: 120 g herbatników kakaowych(...)nagrzanego najpierw do 190 stopni na 20 minut, a po tym czasie zmniejszamy grzanie do 180-170 i pieczemy jeszcze przez  około 40 minut. Po upieczeniu studzimy i chowamy na noc do lodówki. 3. Składniki na polewę czekoladowa (oprócz masła orzechowego !) umieszczamy w garnuszku/rondelku i zagotowujemy, lekko przestudzoną, gęstniejącą polewą, oblewamy sernik. Gdzieniegdzie możemy postawić kupki z masła

Gotowanie...to proste !
Puszysty sernik w kakaowym cieście. 190

kakaowym ciastem. Przysłowiową wisienką na torcie jest niewielki dodatek porzeczek i jagód, które oprócz walorów wizualnych dopełniają smaku ciasta, nadając mu delikatnej owocowej nuty. Rewelacja, polecam! Składniki na puszysty sernik w kakaowym cieście: na formę 24x28 cm CIASTO: 300 g mąki tortowej (ja używam typ 405) 80 g cukru pudru 2 łyżki kakao szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku(...)pieczemy 40-45 minut (góra-dół). Co ważne ciasta nie pieczemy dłużej, żeby się nie wysuszyło. Po upieczeniu otwieramy piekarnik, chwilę studzimy. Po około 5 minutach wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy w formie. Wystudzone ciasto przekładamy do lodówki i chłodzimy. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.      Jeśli szukacie klasycznego przepisu na sernik w kakaowym cieście (taki

Rozpustne gotowanie
Seromakowiec na kruchym spodzie 191

miałam :)). Ciasto nakłuwamy widelcem i włożyłam do piekarnika. Ciasto piekłam 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż brzegi zaczęły się złocić. Wyjęłam blaszkę z piekarnika i wtedy mnie olśniło, że popełniłam gafę :) bo ciasto mi urosło troche do góry. No ale pierwszy raz robiłam sernik na spodzie więc zapomniałam, że trzeba dać obciążenie. Nie mniej jednak(...)kąpieli wodnej i zmieszałam z masą serową.  Potem pozostało już tylko pieczenie. Tak przygotowane ciasto wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piekłam 60-70 minut. Użyłam gotowego białego lukru, a kolor zielony uzyskałam dodając do niego czubata łyżkę "BCAA + G-Max". Nie miałam barwnika więc podebrałam odzywkę od męża

ClauditteMissCooking
Sernik z wiśniami i wiórkami kokosowymi. 169

często je piekę. Wymyślam i kombinuje, żeby nie było za nudno. Jednak przyznaję, że tradycyjny sernik nie ma sobie równych. Chociaż jest jeszcze jeden, który uwielbiam, to  sernik z białą czekoladą . Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny 1 jajko 1 żółtko (białko zostawić do masy serowej) 2 łyżki śmietany(...)wiśniami. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni, 60 minut. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto jeszcze na 30-40 minut. Następnie uchylić i zostawić jeszcze na około dwie godziny do przestudzenia. Przygotować polewę: Czekoladę połamać na kawałki. Razem, ze śmietana i olejem roztopić w kąpieli wodnej. Udekorować wystudzony sernik. Wierzch można dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi

Agusiowe smakołyki

Proponowane wyszukiwania