sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:174/478)

MAKOWIEC NA BISZKOPCIE 187

proszkiem przesiewamy. Dodajemy do ciasta delikatnie mieszając łyżką. Wylewamy na mak i pieczemy ok. 20 minut. Po wystudzeniu makowiec wyciągamy żeby biszkopt był na dole. Polewamy czekoladą lub lukrem. Smacznego :) Na powyższych zdjęciach znajduje się pyszny  PIERNIK NA MAJONEZIE  oraz sernik (przepis wkrótce

Pani na deser
Ciasto serowo-makowe " Cielaczek" 538

wszędzie :) tym razem ser połączyłam z makiem, ale żeby ładnie wyglądało pobawiłam się troszkę masą makową. Sernik smakuje wybornie. Jest niezwykle wilgotny i aromatyczny. Nadaję się świetnie na wyjątkowe okazje rodzin ne . Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Czas pieczenia : 10 minut + 60 minut  Temp. pieczenia : 180 C źródło : " Ciasta " Składniki : Ciasto kruche : 1 i 1/4 szkl. mąki

Różne smaki w kuchni
Sernik zebra z nutellą 157

czasie. Ser i nutella to zabójcze połączenie. To nie jest zwykła kakaowa zebra o no no! Sernik do najtańszych nie należy ale raz w życiu powinno się go spróbować! Piekłam w tortownicy o średnicy 23 cm w 180 stopniach przez 60 minut. Spokojnie od góry wygląda jak spalony ale to dlatego że ostatnia warstwa to warstwa serowa z nutellą

Pychotkaaa
Sernik dyniowo-fistaszkowy 219

koniec dodać masło orzechowe. Wylać masę na przygotowany wcześniej spód. Piecyk rozgrzać do 170 C. Formę z sernikiem umieścić w większej formie, wstawić do piekarnika i do większej formy wlać wrzątek. Piec w ten sposób na parzę przez 1h i 35-45 minut. Schłodzić przez całą noc w lodówce. Wierzch posmarować pozostałym masłem orzechowym i udekorować fistaszkami. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sernik na herbatnikach 162

dzynki to obtaczamy je w mące, aby nie opa dły na dno i wrzucamy je do sernika. Blachę 20x30cm wykła damy papierem do pieczenia i na dnie ukła damy warstwę herbatników. Wykła damy na nią ser i wstawiamy na minimum 60 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Stu dzimy przy otwartych drzwiach piekarnika. Pyszny z lo dami

ChilliJemy
84. Twaróg, ciastka, bazylia, maliny, czyli bazyliowo- miodowy sernik na ciasteczkowym spodzie. 162

sprawia, że sernik jest ciężki i bardzo syty, ale o to nam właśnie chodziło!  Zapraszamy Was na zapoznanie się z przepisem, zdjęciami i zachęcamy do przygotowania takiego sernika u siebie w domu! ;) Składniki na spód: ok. 300 g ciasteczek kakaowych (herbatników, lub oreo bez nadzienia) 200 g masła Ciastka kruszymy w malakserze, lub ręcznym sposobem (przez folię tłuczkiem(...)stopniach pieczemy (bez termoobiegu) ok. 15- 20 minut, a następnie ok. 70- 80 minut w 150- 160 stopniach. Po upieczeniu studzimy chwilę w otwartym piekarniku i wyjmujemy (po chwili spokojnie można wyjąć go z formy - szybciej wystygnie). Po ostygnięciu dekorujemy wierzch sernika dżemem z jeżyn i listkami świeżej bazylii. Smacznego!  Nam zostało trochę masy serowej, więc zrobiłyśmy kilka mini

Symfonia Smaków
Sernik wysokich lotów 189

sernik jest wykwintny, pomysłowy, oryginalny, idealny, słodki, kwaśny, czekoladowy, puszysty.. wymieniać dalej? :) Cudownie jest się cieszyć z własnego pomysłu, wiecie? :) I on jest na prawdę wysokich lotów, nawet nie chodzi o mleczko ptasie jakie dodałam, ale o połączenie wszystkich oryginalnych smaków. No czad po prostu, musicie spróbować. Prezentuje się niesamowicie dobrze :) Potrzebujemy: Ciasto: szklanka mąki kokosowej, ja użyłam(...)serową wkładamy, dociskając do dołu, nasze mleczko ptasie. Pieczemy w 150 st. C przez 50 minut. Jeżyny zagotowujemy i gotujemy, aż się nie "rozpadną". Następnie przecieramy przez sito i do gorącego płynu wsypujemy galaretkę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia.  Po upieczeniu, sernik zostawiamy w gorącym piekarniku, uchylamy jedynie drzwiczki, aby wolno się studził. Kiedy nasz

MamaOskarka
Sernik na zimno z truskawkami 179

kiedy tylko pamiętam! Dzień moich urodzin był dniem wyjątkowym! Właśnie dlatego, że bliscy zawsze robili wszystko, aby właśnie taki był! Mam dziś dla Was sernik na zimno. Sernik, który pewnie można nazwać dietetycznym z uwagi na fakt, że jest zrobiony z chudego serka homogenizowanego i jogurt naturalnego. Jest pyszny! Z każdym dniem coraz lepszy!  Składniki(...)połączenia się żelatyny z masą - 2-3 minuty. Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na które należy wyłożyć biszkopty. Na wyłożone biszkopty wykładamy masę serowo- jogurtową i całość wkładamy do lodówki do zastygnięcia - na około godzinę. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy sernik już zastygł, a galaretka jest już gęsta układamy przepołowione truskawki

Plate of Joy
Sernik z białymi Michałkami 102

Sernik z białymi Michałkami to ciasto, którym zaskoczymy wszystkim miłośników sernika oraz czekoladowych cukierków Wbrew pozorom przygotowanie sernika z białymi Michałkami jest naprawdę bardzo prostą sprawą Nie wymaga wielu produktów oraz dużych umiejętności cukierniczych. Musimy jedynie pamiętać o kilku zasadach: wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej, nie należy zbyt długo miksować masy serowej oraz otwierać piekarnika w trakcie(...)wyrównaj wierzch. Ciasto piecz ok. 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 165 stopni. Po upieczeniu zostaw go na ok. 30 minut w piekarniku, a potem najlepiej na całą noc w lodówce lub w chłodnym pomieszczeniu, aby dobrze wystygł. Przed podaniem przygotuj polewę: śmietankę rozpuść z białą czekoladą. Gdy lekko ostygnie polej nią sernik. Na koniec sernik udekoruj pokrojonymi

365 dni dookoła kuchni
Historia mrożąca krew w żyłach i zupełnie niegroźny sernik 183

smaków. Oczywiście, po przebudzeniu go dopracowałam, a później przygotowałam według sennych wskazówek. Wyszedł naprawdę pyszny i bardzo elegancki; dzięki pierniczkowym smakom świetnie się sprawdzi na świątecznym stole.  Spróbujecie? Sernik waniliowy z musem czekoladowo-pierniczkowym Składniki: spód: 155 g  pierniczków czekoladowych  bez lukru 60 g masła masa serowa: 200 g serka mascarpone 400 g serka kremowego(...)Schłodzić w lodówce przez 20 minut. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut, przestudzić. Mascarpone, serek kremowy, ekstrakt, mleko i jajka dokładnie wymieszać, tylko do połączenia składników. Wylać na podpieczony spód, wyrównać wierzch. Piec w 180 st. C. przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i piec kolejne 30-40 minut. Ostudzić w zamkniętym piekarniku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Truskawkowo – brzoskwiniowy serniczek na zimno 126

Błyskawiczne ciasto bez pieczenia. Przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut. Galaretki o dwóch różnych smakach sprawiają, że ciasto zaskakuje smakiem i trzeba dobrze się wsmakować aby odgadnąć

VioletoweKucharzenie
Sernik krakowski - z kratką i lukrem 186

ciasto, zawinąć je w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 60 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170-180 stopni. Formę o wymiarach 34x23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 schłodzonego ciasta cienko  rozwałkować, wyłożyć nim dno formy i ponakłuwać widelcem. Piec ok. 15 minut. Wyjąć i odstawić do przestygnięcia. MASA SEROWA: Temperaturę piekarnika zmniejszyć(...)Kratkę posmarować żółtkiem rozmąconym z łyżeczką mleka. Piec ok. 60 minut. Po upieczeniu pozostawić jeszcze na kilkanaście minut w wyłączonym, uchylonym piekarniku. Wystudzić. LUKIER: Cukier puder wsypać do miseczki, wymieszać z olejem i ucierać dodając stopniowo sok z cytryny. Kiedy osiągnie konsystencję gęstej śmietany, rozprowadzić go na wystudzonym serniku

Kuchenne zapiski Edyty
Cytrynowy sernik gotowany 244

ponura jesień, a ja postanowiłam moim ciachem przywołać trochę koloru lata,  czyli pięknego, promiennego i ciepłego słonka. Mam nadzieję, że Wam również udzieli się moja aura ;) Sernik wyszedł przepyszny. jeśli zrobicie go raz na pewno będą jeszcze powtórki. Składniki: 1 litr mleka 3,2% 4 jajka 250 gram masła 1 szklanka cukru  250 ml śmietany(...)Przygotowujemy polewę: margarynę, cukier, mleko i kakao gotujemy na wolnym ogniu  przez 3 minuty. Odstawiamy do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając. Na spód wylewamy masę serową. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą noc.  W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę, studzimy. Zimną wylewamy na sernik

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik na biszkoptach 174

najpierw na środek biszkoptów , delikatnie by biszkopty nie pływały. Piekę przez 15 minut w 200 stopniach potem zmniejszam do 170 i piekę następną godzinę.Po wyjęciu z pieca czekam by ostygło, zdejmuje obręcz i polewam rozpuszczoną czekolad mleczną.Ścieram na tarce  białą czekoladę i posypuje sernik

Różowa kuchnia
Babeczki do święconki lukrowane. Sernik "pokoleniowy". Życzenia. 183

Baby już upieczone, stygną i czekają na udekorowanie. Sernik pięknie spękany ubywa z blaszki. Kto tu taki łasuch? Żur na gazie delikatnie bulgocze, kaczka skwierczy w piekarniku, schab marynuje się w lodówce. Żelatyna tężeje. W kuchni ruch. Pisanek koszyk stoi na stole, pachnie zielona rzeżucha. Para z żelazka bucha - prasuje się śnieżnobiały obrus. Dzieciaki kleją kartki, wyjadają z miseczki(...)piekącego, jakie duże) natłuściłam. Przełożyłam ciast, wypełniają foremki do 3/4 wysokości. Piekłam 20-25 minut w 175 stopniach. Cukier puder dokładnie utarłam z sokiem z cytryny tak, aby powstał gęsty lukier. Pokryłam wierzch całkowicie wystudzonych babeczek i posypałam posypką. Odstawiłam do stwardnienia lukru. *********************************************   "POKOLENIOWY" SERNIK WANILIOWY. (od niepamiętnych czasów na stole wielkanocnym;) na dużą blachę

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania