Ostatni sernik dyniowy tak mnie zachwycił, że postanowiłam przerobić trochę przepis i spróbować jeszcze raz. To sernik typowo jesienny: aromatyczny, przeplatają się w nim nuty pomarańczy i przypraw korzennych. Jest kremowy, za sprawą nieubijanych jajek raczej ciężki, wilgotny. Zamiast spodu użyłam nadziewanych pierniczków w czekoladzie, dzięki czemu zaoszczędziłam trochę czasu a i efekt był ciekawszy. *tortownica(...)zalać masą serową. Piec w 160*C około 70-80 minut. Po upieczeniu studzić przez godzinę w uchylonym piekarniku a po całkowitym wystudzeniu wstawić na kilka godzin do lodówki. Czekoladę połamać, przełożyć do miseczki, wlać mleko i wsypać cynamon. Rozpuścić w kąpieli wodnej i polać sernik
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSernik limonkowo-miętowy mojito Składniki: Spód: 150 g ciastek digestive 50 g roztopionego masła Masa: 750 g serka kremowego typu Philadelphia (w oryginale 500 g mielonego twarogu do sernika + 250 g mascarpone) 3 jajka 200 g drobnego cukru 3 limonki (otarta skórka i sok) 1 łyżka mąki pszennej 25 g liści świeżej mięty, drobno posiekanych 30 ml rumu(...)dodać śmietanę mieszając masę łyżką. Wylać na spód ciasteczkowy. 4. Piec 10 minut w temperaturze 250 stopni a następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec kolejne 40 min. Po upieczeniu studzić w lekko uchylonym piekarniku a następnie wstawić na całą noc do lodówki. Smacznego Post Sernik limonkowo-miętowy mojito pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plCzas czytania: 2 min Ucierane ciasto z serem i malinami? Tak, tak jest to przepis dwa w jednym, czyli połączenie sernika z ciastem ucieranym i dodatkowo pyszną chrupiącą kruszonką taką, jak na ciastach drożdżowych. Przygotowując dzisiejsze ciasto, koniecznie musicie pamiętać o temperaturze składników potrzebnych do jego przygotowania. Dlatego mając w planach upieczenie ciasta ucieranego z serem i malinami pamiętajcie(...)sernik najlepiej trzykrotnie, dodać żółtka, masło chwilę zmiksować, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną i ponownie zmiksować do połączenia się masy. Masę serową wyłożyć na wierzch ciasta. Ser wykładamy łyżką porcja obok porcji na koniec lekko rozprowadzamy ser po całej powierzchni ciasta. Na ser układamy maliny, a na maliny rozsypujemy kruszonkę. Ciasto pieczemy przez około 50 minut. Przed podaniem posypujemy
SprawdzonaKuchnia.plSernik królewski to klasyka, która często pojawia się u mnie na świątecznym stole. Jakoś nie wyobrażam sobie Świat Wielkiej Nocy bez sernika. Pychotka Składniki: Ciasto: 0,5 margaryny 0,75 szklanki cukru 7 łyżek wody 2 łyżki kakao 0,5 cukru waniliowego 3 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2,5 szklanki mąki Ser: 0,5 kg sera(...)wierzch zetrzeć ciasto na tarce o grubych oczkach. Piec 45 minut w temperaturze 180 st. C. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb Cukiernia Pychotki Cukiernia Pychotki A może masz ochotę na inny sernik? Sernik na jogurtach greckich z brzoskwiniami Chatka Baby Jagi Sernik gotowany siostry
Cukiernia Pychotkisezonu. W zasadzie to każde owoce się tutaj nadadzą. Ciasto bez pieczenia, bardzo proste w wykonaniu i przede wszystkim smaczne. Przepis zaczerpnięty z Bake&Taste z niewielkimi modyfikacjami. Sernik na zimno z jeżynami Spód 140 g herbatników 60-70 g masła Masa serowa 1 kg twarogu mielonego z wiaderka 170 g jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny(...)schłodzony spód herbatnikowy i wstawić do lodówki do stężenia na około 15 minut. Po tym czasie do masy jeżynowej dodać drugą część żelatyny, ponownie cały czas miksując. Jeżeli żelatyna stężała trzeba ją lekko podgrzać. Masę wylać do wierzch i schłodzić przez noc w lodówce. . Artykuł SERNIK NA ZIMNO Z JEŻYNAMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchnianiewielkim garnuszku, zalać wodą i gotować około 10 minut do lekkiego odparowania wody. Przestudzić, a następnie zblendować na gładką masę. Olej kokosowy, ksylitol i jajka utrzeć. Suche składniki wymieszać w osobnej misce i połączyć wszystkie składniki spodu. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzić. W tym czasie przygotować masę(...)podpieczony spód, na wierzch wysypać równomiernie maliny. Piec około 50 minut w temperaturze 170 stopni do lekkiego zrumienienia. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i przestudzone ciasto wyłożyć po godzinie. Przechowywać w lodówce. Przepis bierze udział w akcji kulinarnej Mlekovita – najlepsza na każdą porę dnia Artykuł Delikatny sernik z malinami na spodzie brownie (bez laktozy) pochodzi z serwisu Fitkot
FitkotSernik ten należy do tych "ciężkich" i jest bardzo smaczny. Idealny do herbatki czy kawy. Ja jako wielbicielka wszystkich serników mogę Wam powiedzieć, że jest rewelacyjny w smaku. Mleczko skondensowane nadaje mu zupełnie inny smak, Świetnie się kroi i z podanego przepisu wychodzi nam cała duża blacha wspaniałego ciasta. 1 kg sera twarogowego (dałam wiaderkowy) 6 jajek(...)przez 20 minut, a następnie temperaturę zmniejszyć do 150 piec około 40 minut. Jak ciasto będzie rumiane wyłączyć piekarnik lekko uchylić piekarnik i pozostawić tam ciasto do wystudzenia. Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki ciepłej wody Wszystko razem wymieszać Polać ciasto po upieczeniu i wystudzeniu sernik z mlekiem skondensowanym
O kuchni z uczuciemNajlepszy sernik kokosowy. Oj tak to szczera prawda. W ogóle wydaje mi się, że jest to jeden z lepszych przepisów na sernik jakie robiłam, nawet gdyby była to wersja bez kokosa. Wszystkie trzy warstwy idealnie do siebie pasują. Kruchy spód nie wyszedł twardy i super kakaowy. Serowa masa kokosowa wyszła lekka i puszysta. A następnego dnia smakował jeszcze(...)fajnych proporcjach: nie za dużo i nie za mało. Rozpisałam się o walorach smakowych ale musze jeszcze dodać, że sernik jest naprawdę prosty w wykonaniu. Nie ma przy nim żadnych skomplikowanych zabiegów. I na pewno każdemu się uda. Najlepszy sernik kokosowy przepis na blaszkę 20×20 cm: Kakaowy spód: 200 g mąki 1 łyżka kakao 3 łyżki
Relaxtimejagód, mieszamy i przekładamy do foremek – ciepłe i pachnące babeczki mamy już po 20 minutach. Macie nieco więcej czasu? (ja niestety nie miałam) polecam dołożyć kruszonkę :) Jeśli, tak jak ja, uwielbiacie jagody mam dla Was garść jagodowych inspiracji. Mój hit to sernik z jagodami na pysznym czekoladowym spodzie brownie, rewelacyjne domowe jagodzianki , muffinki z kremem jagdodowym (bardzo podobne
Ciastkozercymiksujemy na gładki krem. Tak przygotowaną masę wylewamy na schłodzony spód i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Następnie dekorujemy nasze ciasto i ponownie wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by całkowicie stężało. Podajemy oblewając kawałek pulpą z mango. Smacznego! Artykuł Kokosowy sernik mango z tofu bez pieczenia pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongtemp. 200'C przez 15 minut. Następnie wylewamy krem i pieczemy przez kolejne 20 minut w temp. 180'C. P. S. Najlepsza mąka do kruchych spodów to krupczatka:) Ciasto można przykryć folią aluminiową, aby się nie spiekło od góry, podobnie jak sernik. Smacznego:) Można podawać z bitą śmietaną, PYCHA
Luźna Kuchniakostkę jabłka i wymieszać. Ciasto piec około 40 minut w 180 stopniach. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku. Wystudzić. Połączyć z serkiem i śmietanką. Masę dokładnie ubić i wylać na ciasto. Brzoskwinie zmiksować. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku i wymieszać z brzoskwiniami. Wylać na stężałą masę serową. Sernik schłodzić przez
Magiczne Życie Martyspodnią warstwę wystarczy włożyć dosłownie na 5-10 minut. Inaczej reszta w misce, nawet w temperaturze pokojowej, może zacząć się ścinać. Przestrzeń między brzegiem formy a galaretką najłatwiej wypełnić za pomocą szprycy albo rękawa z dużą, okrągła końcówką - przy zabawie łyżeczką mogą zostać puste miejsca, które zaowocują dziurami w bokach sernika. Ja użyłam truskawek, więc etap przecierania przez sitko jest(...)zjadła całą porcję. Efekt jest taki, że nie mam zdjęcia środka - w czasie obiadu głupio mi było wyskakiwać z aparatem, a później nie było już czemu robić zdjęć... Sernik z truskawkową niespodzianką (na zimno) Składniki: (na formę o średnicy 24 cm) biszkopt: 2 jajka 80 g cukru 45 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej masa serowa
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMacie ochotę na połączenia sernika, chałwy i wiśni? Jeżeli tak to poniżej przedstawiam przepis na to cudo. Nie ukrywam ciasto jest bardzo słodkie, jednak pyszne. Ja po jednym kawałku miałam dość natomiast moi domownicy nie;) Pomimo swojej słodkości, ciasto zniknęło bardzo szybko;) Gwarantuję, że każdy znajdzie w nim coś dla siebie, polecam gorąco;) Składniki biszkopt: 2 jajka 1/4 szklanka cukru(...)dodać do niego ser, cukier, roztrzepane jajka i gotować około 10 minut cały czas mieszając. Kolejno do masy serowej należy dodać pokruszoną chałwę oraz budynie waniliowe. Mąkę ziemniaczaną należy wymieszać z mlekiem i wlać do gorącego sera. Całość podgrzewamy do momentu, aż masa będzie gęsta. Wykonanie sernika: Do gotowego sera dodajemy wydrylowane wiśnie i mieszamy do połączenia się
Krakowskie smaki Aniformy wyłożonej papierem i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 50 minut masa do przełożenia: Margaryną w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem, a potem do masy dodajemy po łyżce śmietany także w temperaturze pokojowej Wykonanie: Blat orzechowy smarujemy połową masy śmietanowej, na niej układamy sernik, który smarujemy resztą masy. Całość przykrywamy drugim blatem orzechowym . Wierzch można polać
Bon appetit mon amie