widać, że to ciasto składa się z dwóch warstw, mają one też podobną konsystencję więc je się jak po prostu sernik. *foremka 25*34 cm Składniki: na sernik: 1 kg sera z wiaderka 5 jajek 100 g wiórek kokosowych szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju na masę kokosową: 200 g drobnych wiórek kokosowych 3 szklanki(...)piec w 180*C około 50 minut. Wystudzić. Przygotować masę kokosową: kokos zalać dwiema szklankami mleka i gotować na małym ogniu kilka minut. W reszcie mleka rozrobić budyń i cukier, wlać do kokosu i ugotować. Dodać masło i powoli gotować cały czas mieszając aż się połączą. Gorącą masę wylać na sernik i odstawić do wystudzenia. Czekoladę połamać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaherbatnikami i rozprowadzamy na nich lekko podgrzaną masę kajmakową. Składniki na sernik: 1 litr mleka 4 jajka 200 g śmietany 12% 200 g masła 1/3 szklanki cukru pudru Sposób wykonania: Mleko gotujemy na niskim ogniu, dodajemy do niego roztrzepane ze śmietaną jajka. Gotujemy ok 10-15 minut, aż uzyskamy masę serową. Ser odsączamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Masło(...)małe opakowanie malin 1 galaretka malinowa albo garść malin garść borówek amerykańskich 300 ml śmietany 30% 1/3 szklanki cukru pudru świeża mięta Sposób wykonania: Maliny układamy na wierzchu sernika. Opakowanie galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzątku, pozostawiamy do ostygnięcia. Przelewamy ścinającą się galaretkę na wierzch ciasta. Całość schładzamy w lodówce minimum 4h. albo: Spód z masą serową schładzamy
Kuchnia Pani Wiosnyżelującego. Odparowujemy je ile się da! :) Studzimy. 3. Gdy malinki wystygną, mieszamy je z masą serową - delikatnie wlewając, cały czas miksując. (Nie miksujemy zbyt długo - nie chcemy napowietrzać, bo sernik nam opadnie). 4. Do masy malinowo-serowej wbijamy całe jajka (bez rozdzielania), po jednym, miksując na wysokich obrotach. 5. Jeśli masa wydaje nam się zbyt rzadka i/lub jeśli(...)puchu?/ 9. Bezę posypujemy kruszonką ( przepis na kruche ciasto b/glutenowe ) 10. Pieczemy 15 minut w temp. 120-140 stopni, 11. STUDZIMY PRZY UCHYLONYM PIEKARNIKU! :) PS. bardzo ważne - nie otwieramy drzwiczek do piekarnika (jedynie do kontroli możemy rzucić okiem) :) - to sprawia, że nasze cudo "klapnie". Ten sernik to szaleństwo dla podniebienia. Posmakuje chyba każdemu - a jak nie posmakuje, to należy
Wypisz WymalujOczywiście pogoda spłatała mi psikusa, i weekend, choć niezbyt zimny (a śniegiem straszyli!), to zabójczo wręcz wietrzny. Po dziesięciu minutach spaceru głowa mi pękała, i nawet cieplutka, zimowa czapka nie pomogła. Kiedy jednak ja chciałam jak najszybciej wrócić do domu, Ptysia miała zupełnie inne plany. Ogromnie jej się spodobało spacerowanie przy tym szalonym wietrze, który tarmosił jej uszy na wszystkie(...)też jeszcze kilka słoiczków wiśni od Mamy. W gazetce Pieczenie jest proste , nr 2/2012 znalazłam przepis, łączący oba składniki. W dodatku w serniku, nie mogłam się więc oprzeć. Szczególnie, że C. wyraził żywe zainteresowanie bananowym sernikiem. Do masy zamiast nektaru dałam rozgniecione banany. Plasterkami z dwóch owoców przełożyłam masę, dzięki czemu ich smak jest bardzo wyraźny. Na wierzch wiśnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeokropne, robocze zdjęcie. Sernik wcae nie miał wylądować na blogu, ale wyszedł taki sztos, że nie mam sumienia się z Wami nie podzielić. To najbardziej kremowy sernik jaki w życiu jedliście. I na jednym kawałku się nie kończy. Mówię to Wam ja - słodyczowy niejadek. Składniki: spód - 200 g herbatników pełnoziarnistych - 50 g masła masa serowa(...)mód, kakao i przyrawę do piernika. dokładnie mieszam. Piekę w temperaturze 170 C 70 minut. Studzę w uchylonym piekarniku. Schładzam przez kilka godzin w lodówce. Polewa: Śmietankę podgrzewam z masłem, dodaję pokruszoną czekoladę i przyrawę do piernika. Dokładnie mieszam. Polewam wierzch sernika i ukłądam pierniczkowe gwiazdki. Smacznego
Cook&Loveo smaku słynnych czekoladek z miętowym nadzieniem. Ja bardzo lubię to połączenie głębokiego smaku czekolady i mięty, dlatego w ostatni weekend postawiłam na deser w klimacie After Eight. SERNIK AFTER EIGHT Składniki: spód: 150 g ciastek czekoladowych 100 g masła masa serowa: 500 g sera 3 jajka 1 budyń czekoladowy 1/3 szklanki łyżki kakao 3/4 szklanki(...)pieczenia, dociskamy łyżką lub dłonią do dna i odstawiamy na kilka minut do lodówki. W tym czasie robimy masę serową. masa serowa: Wszystkie składniki na masę serową przekładamy do misy miksera i krótko miksujemy (tylko do połączenia składników, aby nie napowietrzyć masy bo sernik za bardzo urośnie a potem opadnie) Masę przelewamy na ciasteczkowy spód, formę
Bon appetit mon amieSernik pierniczkowy na Święta Bożego Narodzenia. Przepyszny, łatwy do zrobienia. Smakuje wybornie! Sernik na ciasteczkowym spodzie z pierniczków, kremowa masa sernikowa w dwóch smakach, śmietankowym i kakaowym, na górze puch z bitej śmietany! Polecam serdecznie! PRZEPIS NA SERNIK PIERNICZKOWY SKŁADNIKI spód: 400g domowych pierniczków lub innych kruchych ciasteczek 90 g stopionego masła Ciastka zmiksuj na pył dodaj(...)spód przez 20 minut. masa serowa: 3 jaja M 200 g cukru pudru 1 prawdziwy ekstrakt waniliowy 800 g twarogu kremowego tłustego 100 g śmietany 36% 1 cukier waniliowy 110 g stopionego masła 50 g skrobi ziemniaczanej lub budyniu o smaku waniliowym (proszek z torebki) W/w składniki zmiksuj blenderem, krótko aby nie napowietrzać masy (wtedy sernik nie opadanie!) Połowę
SMYKWKUCHNIgłowy. Jeżeli jej nie znacie, spróbujcie, ciasto z pewnością Was zaskoczy. Lukrecja bowiem jest zupełnie wyjątkowa - albo się ją kocha, albo nienawidzi. I żeby to zrozumieć, trzeba spróbować. Lukrecjowy sernik na zimno Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 130 g ciastek digestive 60 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego 400 ml śmietany kremówki(...)rozpuścić, wymieszać z masą lukrecjową. Przełożyć do formy, wstawić do lodówki na 15-20 minut. Rozpuścić resztę żelatyny, wymieszać z masą waniliową. Wyłożyć do formy, wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem udekorować cukierkami. Smacznego! Sernik miał być piękny, czarno-biały. Niestety, mój barwnik się nie sprawdził, i mimo
Pożeraczka, czyli raz adobrzeblogu truskawkowego szaleństwa ciąg dalszy, tym razem pojawiła się Truskawkowo-cynamonowa Sonata. Jest to sernik bez pieczenia, który jest błyskawiczny do przygotowania, a do tego pięknie się prezentuje. Niecodzienne połączenie kremowych serków, truskawek i cynamonu wieńczy nuta czekolady i świeżej mięty... zaczynamy :) Składniki: Warstwa sorbetowa: 300 g zamrożonych zblendowanych truskawek- w tym 5-6 łyżek gotowego sorbetu należy odłożyć(...)startej czekoladzie Chłodzić: około 30 minut w zamrażalniku, aż do momentu ścięcia się mas, w zależności od stopnia chłodzenia zamrażalnika u mnie wyszło niecałe 30 minut, jednakże jeśli macie ustawiony zamrażalnik na mniejsze chłodzenie może to potrwać dłużej, jeśli macie nastawiony zamrażalnik na wysokie chłodzenie należy sprawdzać co jakiś czas sernik, by ten się nie zamroził- chyba, że taki
KreatywnePinyrazem postanowiłam upiec sernik o smaku mocno kokosowym z kulkami Raffaello . Jest nie za bardzo słodki a wiórki kokosowe nadają mu ciekawej tekstury :) Polecam bo wart jest przetestowania a swoim urokiem zachwyci nawet najbardziej wybrednych gości. Składniki na blaszkę 26 cm : Spód : - 210 g ciastek owsianych - 30 g masła ( roztopić) Masa serowa : - 1 kg sera białego(...)serowej . Wkładamy do piekarnika na blaszkę w wodą i zmniejszamy temperaturę do 120 stopni, pieczemy 90 minut. Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Ostudzony wstawiamy na ok 2 godziny do lodówki . Serek Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem i smarujemy wierzch sernika ,posypujemy wiórkami kokosowymi i układamy pozostałe połówki Rafafaello ale już z migdałami. Wstawić do lodówki na kilka
Wypieki Renebardziej podzielny, co przy różnorodności wypieków światecznych nie było bez znaczenia. Zmodyfikowałam odrobinę tradycję i tak zamiast masła dałam mascarpone, a cukier podmieniłam jego zdrowszą wersją - ksylitolem. Cudowny sernik, idealny na różne okazje! Polecam! Składniki: 1 kg sera z wiederka 3x mielonego 250 g serka mascarpone 1 budyń waniliowy 160-200 g ksylitolu 6 jajek L skórka otarta(...)obręcz, bok wysmarować masłem. Wlać przygotowaną masę serową, wyrównać wierzch szpatułką piec w 180`C 70 minut. Początkowo studzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie na kratce w małym rondelku zagotować śmietanę kremówkę. Dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Smarować perzestudzony sernik. Przez noc szhłodzić w lodówce lub w pojemniku na balkonie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wykonanie tych serniczków trwa dokładnie 10 minut plus pieczenie i studzenie, można więc je przygotować na szybki deser lub gdy niespodziewanie spodziewamy się gości, a chcemy
Izabelawkuchniszklanki erytrytolu lub innego słodzidła sok z jednej cytryny lub aromat cytrynowy Przygotowanie naszego zielonego sernika z dodatkiem awokado zaczynamy od przyrządzenia „masy” na żurawinowy spód tego ciasta. Do malaksera wrzucamy płatki owsiane, suszoną żurawinę oraz łyżkę oleju kokosowego. Wszystko razem blendujemy przez kilka minut. Tak przygotowaną masę wykładamy do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia i używając zmoczonych w zimnej(...)rozpuszczamy 3 łyżeczki żelatyny. Po przestygnięciu roztworu wlewamy go do naszej masy serowej i dokładnie mieszamy. Całość przelewamy na nasz żurawinowy spód i chłodzimy w lodówce ok 3h. Swój sernik posypałam sezamem by jeszcze lepiej wyglądał. SMACZNEGO. Jeśli szukasz innych przepisów na fit sernik polecam wykorzystać ten: FIT SERNIK Z SERKÓW WIEJSKICH Pyszności Artykuł ZIELONY SERNIK
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiDziś mam dla Was przepis na ciasto a’la sernik zrobione przez mamę, ( zapraszam do obserwowania mojego Instagrama – tam pojawiają się wcześniej przepisy ): https://www.instagram.com/ostranaslodko/ )! Połączenie kruchego spodu z pyszną masą śmietanową a’la sernik oraz soczystymi śliwkami i dodatkiem borówek tworzy fantastyczną całość, która zachwyci wszystkich! Gwarantuję! Każdy sięgnie po dokładkę! Przepis dostała(...)Posypujemy borówkami. Wyciągamy ciasto z zamrażarki, ścieramy na tarce i posypujemy górę ciasta. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach ( do złotego koloru ). Upieczone i wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! Ps. zobaczcie też inne ciasta ze śliwkami na blogu. TUTAJ! The post Sernik bez sera ze śliwkami first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny
Ostra na Słodkopieczenia masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu na sernik szklanka cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu śmietankowego 2,5 szklanki mleka 3,2 % 0/5 szklanki oleju 8 jajek szklaka cukru tłuszcz i mąka do wysmarowania formy Składniki na ciasto zagniatamy i wstawiamy na 30 minut do zamrażarki. Blachę (ok. 40×25 cm) smarujemy tłuszczem
Mienta blog