sernik jest wykwintny, pomysłowy, oryginalny, idealny, słodki, kwaśny, czekoladowy, puszysty.. wymieniać dalej? :) Cudownie jest się cieszyć z własnego pomysłu, wiecie? :) I on jest na prawdę wysokich lotów, nawet nie chodzi o mleczko ptasie jakie dodałam, ale o połączenie wszystkich oryginalnych smaków. No czad po prostu, musicie spróbować. Prezentuje się niesamowicie dobrze :) Potrzebujemy: Ciasto: szklanka mąki kokosowej, ja użyłam(...)serową wkładamy, dociskając do dołu, nasze mleczko ptasie. Pieczemy w 150 st. C przez 50 minut. Jeżyny zagotowujemy i gotujemy, aż się nie "rozpadną". Następnie przecieramy przez sito i do gorącego płynu wsypujemy galaretkę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Po upieczeniu, sernik zostawiamy w gorącym piekarniku, uchylamy jedynie drzwiczki, aby wolno się studził. Kiedy nasz
MamaOskarkakiedy tylko pamiętam! Dzień moich urodzin był dniem wyjątkowym! Właśnie dlatego, że bliscy zawsze robili wszystko, aby właśnie taki był! Mam dziś dla Was sernik na zimno. Sernik, który pewnie można nazwać dietetycznym z uwagi na fakt, że jest zrobiony z chudego serka homogenizowanego i jogurt naturalnego. Jest pyszny! Z każdym dniem coraz lepszy! Składniki(...)połączenia się żelatyny z masą - 2-3 minuty. Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na które należy wyłożyć biszkopty. Na wyłożone biszkopty wykładamy masę serowo- jogurtową i całość wkładamy do lodówki do zastygnięcia - na około godzinę. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy sernik już zastygł, a galaretka jest już gęsta układamy przepołowione truskawki
Plate of JoySernik z białymi Michałkami to ciasto, którym zaskoczymy wszystkim miłośników sernika oraz czekoladowych cukierków Wbrew pozorom przygotowanie sernika z białymi Michałkami jest naprawdę bardzo prostą sprawą Nie wymaga wielu produktów oraz dużych umiejętności cukierniczych. Musimy jedynie pamiętać o kilku zasadach: wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej, nie należy zbyt długo miksować masy serowej oraz otwierać piekarnika w trakcie(...)wyrównaj wierzch. Ciasto piecz ok. 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 165 stopni. Po upieczeniu zostaw go na ok. 30 minut w piekarniku, a potem najlepiej na całą noc w lodówce lub w chłodnym pomieszczeniu, aby dobrze wystygł. Przed podaniem przygotuj polewę: śmietankę rozpuść z białą czekoladą. Gdy lekko ostygnie polej nią sernik. Na koniec sernik udekoruj pokrojonymi
365 dni dookoła kuchnismaków. Oczywiście, po przebudzeniu go dopracowałam, a później przygotowałam według sennych wskazówek. Wyszedł naprawdę pyszny i bardzo elegancki; dzięki pierniczkowym smakom świetnie się sprawdzi na świątecznym stole. Spróbujecie? Sernik waniliowy z musem czekoladowo-pierniczkowym Składniki: spód: 155 g pierniczków czekoladowych bez lukru 60 g masła masa serowa: 200 g serka mascarpone 400 g serka kremowego(...)Schłodzić w lodówce przez 20 minut. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut, przestudzić. Mascarpone, serek kremowy, ekstrakt, mleko i jajka dokładnie wymieszać, tylko do połączenia składników. Wylać na podpieczony spód, wyrównać wierzch. Piec w 180 st. C. przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i piec kolejne 30-40 minut. Ostudzić w zamkniętym piekarniku
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBłyskawiczne ciasto bez pieczenia. Przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut. Galaretki o dwóch różnych smakach sprawiają, że ciasto zaskakuje smakiem i trzeba dobrze się wsmakować aby odgadnąć
VioletoweKucharzenieciasto, zawinąć je w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 60 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170-180 stopni. Formę o wymiarach 34x23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 schłodzonego ciasta cienko rozwałkować, wyłożyć nim dno formy i ponakłuwać widelcem. Piec ok. 15 minut. Wyjąć i odstawić do przestygnięcia. MASA SEROWA: Temperaturę piekarnika zmniejszyć(...)Kratkę posmarować żółtkiem rozmąconym z łyżeczką mleka. Piec ok. 60 minut. Po upieczeniu pozostawić jeszcze na kilkanaście minut w wyłączonym, uchylonym piekarniku. Wystudzić. LUKIER: Cukier puder wsypać do miseczki, wymieszać z olejem i ucierać dodając stopniowo sok z cytryny. Kiedy osiągnie konsystencję gęstej śmietany, rozprowadzić go na wystudzonym serniku
Kuchenne zapiski Edytyponura jesień, a ja postanowiłam moim ciachem przywołać trochę koloru lata, czyli pięknego, promiennego i ciepłego słonka. Mam nadzieję, że Wam również udzieli się moja aura ;) Sernik wyszedł przepyszny. jeśli zrobicie go raz na pewno będą jeszcze powtórki. Składniki: 1 litr mleka 3,2% 4 jajka 250 gram masła 1 szklanka cukru 250 ml śmietany(...)Przygotowujemy polewę: margarynę, cukier, mleko i kakao gotujemy na wolnym ogniu przez 3 minuty. Odstawiamy do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając. Na spód wylewamy masę serową. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą noc. W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę, studzimy. Zimną wylewamy na sernik
Życie zaczyna się w kuchniBaby już upieczone, stygną i czekają na udekorowanie. Sernik pięknie spękany ubywa z blaszki. Kto tu taki łasuch? Żur na gazie delikatnie bulgocze, kaczka skwierczy w piekarniku, schab marynuje się w lodówce. Żelatyna tężeje. W kuchni ruch. Pisanek koszyk stoi na stole, pachnie zielona rzeżucha. Para z żelazka bucha - prasuje się śnieżnobiały obrus. Dzieciaki kleją kartki, wyjadają z miseczki(...)piekącego, jakie duże) natłuściłam. Przełożyłam ciast, wypełniają foremki do 3/4 wysokości. Piekłam 20-25 minut w 175 stopniach. Cukier puder dokładnie utarłam z sokiem z cytryny tak, aby powstał gęsty lukier. Pokryłam wierzch całkowicie wystudzonych babeczek i posypałam posypką. Odstawiłam do stwardnienia lukru. ********************************************* "POKOLENIOWY" SERNIK WANILIOWY. (od niepamiętnych czasów na stole wielkanocnym;) na dużą blachę
W kuchni Karmel-itkiRewelacyjny torcik serowy na bazie twarogu, świeżych truskawek i biszkoptów. Sernik bez pieczenia jest szybki w przygotowaniu, efektownie wygląda i świetnie smakuje w towarzystwie małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: Warstwa serowa: 650g twarogu sernikowego z mascarpone Président 400g śmietany 30% 6 łyżek cukru 100ml mleka 6 łyżeczek żelatyny kilka kropel aromatu waniliowego Warstwa serowo - truskawkowa: 300g twarogu(...)czasie wylać na masę serowo - truskawkową i wstawić do lodówki na około 50-60 minut. 5. Gotowy torcik udekorować bitą śmietaną i świeżymi truskawkami. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président to unikalny na rynku produkt, który łączy najlepszej jakości twaróg wraz z włoskim serkiem mascarpone. Serniki przygotowywane na takiej bazie są wyjątkowo delikatne, gładkie, kremowe i to bez dodawania tłuszczu
Szalona Kuchnia Ewelinyprzepis złamał moje uprzedzenia :) Jest lekki, kwaskowy, pyszny, do tego łatwy w przygotowaniu, w takiej wersji polubią go wszyscy, a spód to istna petarda :) Nawet mój teść, który słysząc "sernik na zimno" dostaje alergii bardzo lubi tą wersję. Do masy serowej użyłam sera mascarpone i żółtek ubitych na parze. SKŁADNIKI: SPÓD: - 250 g herbatników - 300 g nutelli MASA SEROWA(...)kwaśne dodaj cukier. Żelatynę namocz w małej ilości wody, po kilku minutach napęcznieje. Sok zagotuj i rozpuść w nim żelatynę, dodaj do zmiksowanych truskawek, dobrze wymieszaj. Wlej na masę serową, wygładź łopatką, wstaw do lodówki na 3 godziny albo na całą noc PRZED PODANIEM wyjmij sernik z tortownicy i udekoruj owocami sezonowymi, u mnie były borówki amerykańskimi. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa Loligodzinę. Przygotowanie masy serowej – kremówkę ubić na sztywno. Odstawić na później. Za pomocą miksera zmiksować serki mascarpone razem z mleczkiem skondensowanym. Mieszać na średnich obrotach około 5 minut. Sparzyć dwie limonki, osuszyć i zetrzeć skórkę. następnie wycisnąć sok z limonek, musimy uzyskać 1/2 szklanki. Podczas ubijania powoli wlewać sok z limonek, esencję waniliową. Dodać skórkę z limonek. Do masy(...)sernika w thermomix Masa z ciastek pokruszone ciastka wrzucić do naczynia miksującego, zmiksować obroty 6, czas 50 sekund wlać roztopione masło, wymieszać, obroty 5, czas 10 sekund formę wyłożyć papierem do pieczenia i włożyć masę z ciastek. Przydusić i wstawić do lodówki na godzinę Masa serowa nałożyć motylek, wlać śmietanę, obroty 3,5, czas 30 sekund do 1 minuty
Kuchnia PokoleńDieta bezmleczna nie oznacza, że musimy zrezygnować z ciast i słodyczy! Możemy zrobić nawet roślinną wersję sernika na zimno. Mój mąż stwierdził, że to najlepszy sernik, jaki jadł. W cieście tym nie znajdziecie mleka, jajek ani mąki, więc z pewnością przypadnie ono do gustu alergikom. Jeśli macie problem z kupieniem śmietanki kokosowej nic prostszego – możecie przyrządzić ją sami(...)namoczenia około 200 g orzechów nerkowca w gorącej wodzie. Po kilku minutach blendujemy je na gładką masę. Dodajemy maliny, syrop klonowy, sok wyciśnięty z jednej cytryny, 150 ml śmietanki kokosowej oraz odrobinkę soli. Całość blendujemy do otrzymania jednolitej masy. Orzechy nerkowca są w tym „serniku” prawie niewyczuwalne, a nadają mu idealną konsystencję. Masę malinową przekładamy do foremki
Dieta bez mlekaJeśli lubicie piernikowe klimaty zapewniam, że ciasto szybko zniknie Polecam Składniki: Spód: 180 g herbatników 70 g masła 2 łyżeczki suszonego imbiru Masa serowa: 800 g mielonego twarogu do sernika 200 g serka mascarpone 1 i 1/2 szklanki musu z dyni∗ 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 4 jajka 2 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej skórka starta z 1 pomarańczy(...)piec przez kolejne 40 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić na 30 minut. Wyjąć i ostudzić. Ganache: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i polać sernik. Schłodzić. Smacznego To też może Cię zainteresować: Sernik czekoladowo piernikowy Sernik dyniowo-pomarańczowy
Oryginalny smakFantastyczny sernik w klasycznym nowojorskim stylu. Kremowy, puszysty i delikatny. Przepyszny :) Składniki: herbatniki bezglutenowe np. petit beurre 400 g masło 150 g tłusty twaróg mielony 750 g cukier puder 1 szklanka skórka cytryny 2 łyżeczki ekstrakt waniliowy 2 łyżeczki jajka 3 szt kurze lub 10 przepiórczych śmietana kremówka 3/4 szklanki sok cytrynowy konfitura jagodowa, z czarnej porzeczki(...)mikserem. Przelać masę na ciasteczkowy spód, wstawić do piekarnika i piec około 60 minut. Wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki - ciasto pozostawić w środku do ostygnięcia. Po około 2 godzinach przenieść do lodówki i schłodzić. Konfiturę podgrzać lekko do rozpuszczenia (np. w mikrofalówce) , polać wierzch sernika
głodny alergik