sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:85/617)

Sernik czekoladowy na mleku kokosowym 155

Kilka lat temu odkryłam, że pieczenie (a serników w szczególności) nie jest czymś tak trudnym jak całe życie sądziłam. Zaczęłam więc piec i tak mi się spodobało, że serniki były u mnie na bieżąco, czasem nawet co tydzień jak wpadłam w sernikowy trans;) Przestałam piec odkąd zainteresowałam się Kuchnią Pięciu Przemian i mocno ograniczyłam nabiał. Ale przerwa była

Zdrowa Kuchnia Sowy
Sernik z rosą 375

przedstawić przepis na sernik z rosą, który przygotowałam na święta.  Jest to przepis od zawsze obecny w naszej rodzinie, bardzo lubiany i często pieczony na różne okazje.  Sernik na kruchym miękkim spodzie, z warstwą pianki i ślicznymi kropelkami "rosy" :-) Ciasto proste, pyszne i zawsze się udaje.  No to zaczynamy: SKŁADNIKI:   *przepis(...)miksujemy  Na końcu dodajemy mleko.  Masę dokładnie miksujemy i wylewamy na ciasto. Pieczemy około 50 min w temp 170 stopni. PIANA: -0,5 szkl cukru -6 białek Białka ubijamy i dodajemy cukier, ubijamy do rozpuszczenia się cukru. Po 40 minutach pieczenia sie sernika (gdy widzimy zrumienione boki) wyciągamy go z piekarnika wykładamy pianę, i pieczemy jeszcze około

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik na zimno z truskawkami 501

zimno z truskawkami to bardzo łatwe i szybkie do przygotowania ciasto. Idealny deser na upalne dni w sezonie obfitującym w świeże truskawki. Sernik jest niezbyt słodki, kremowy, delikatny i bardzo smaczny. Takie ciasto bez pieczenia przygotuje nawet osoba bez dużego doświadczenia, jeśli chodzi o wypieki. Minimalna ilość potrzebnych składników i prostota wykonania powinna zachęcić Was do zrobienia tego pysznego(...)maszynce. Zamiast truskawek można użyć innych niezbyt kwaśnych owoców. U mnie ten sernik został tak szybko zjedzony, że ledwie udało mi się zrobić kilka zdjęć. Polecam również:  Sernik na zimno z brzoskwiniami. Składniki: (foremka o średnicy 28 cm) 1 kg białego sera twarogowego (może być gęsty z wiaderka) 2 galaretki truskawkowe lub inne owocowe (u mnie

Kuchcik gotuje
Sernik z karmelem, owocami leśnymi i sosem jeżynowym 137

hitowy sernik mijającego lata. Zrobił w mojej rodzinie prawdziwa furrorę. Kremowy, waniliowy, ze startą skórką cytrynową, karmelem na wierzchu i sosem jeżynowym. Esencja lata. Sernik i owoce leśne. Przy jego pieczeniu czułam się jak mag, który z tak prostych produktów czaruje niezwykły wypiek. I choć jest to zwykły sernik, w smaku odbiega od zwykłości. Staram się robić(...)skórkę cytrynową. Zmiksowaną dobrze masę przełożyć na herbatnikowy spód. Piec przez 10-12min w 200C, a następnie zmniejszyć temp. do 160-170C i piec przez 50-60minut. Upieczony sernik studzić w uchylonym piekarniku. wierzch: masę kajmakową umieścić w rondelku, podgrzać ze śmietanką. Ciepłym kajmakiem udekorować wierzch sernika. Po wystygnięciu masy karmelowej sernik schłodzic w lodówce

Raj dla Podniebienia
Sernik z mlekiem w proszku 153

pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godz. Jeżeli wierzch zaczyna się za mocno przypiekać – przykrywamy go arkuszem papieru do pieczenia. Gotowy sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Po ostudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Jedne po upieczeniu opadają mniej, inne więcej. Sernik z mlekiem(...)kremowy, wilgotny, puszysty.W tej wersji piekłam po raz pierwszy, więc zrobiłam skromniejszą, ale dla chętnych – można dodać ulubione bakalie (rodzynki, suszone wiśnie czy morele…). Przepis znalazłam na blogu Obżarciuch . Na Wielkanoc… i nie tylko – gorąco polecam i życzę smacznego. Na Wielkanoc… i nie tylko polecam, do wyboru, więcej przepisów na serniki: Truskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch

mojewypiekiinietylko
Sernik z mlekiem w proszku 333

pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godz. Jeżeli wierzch zaczyna się za mocno przypiekać – przykrywamy go arkuszem papieru do pieczenia. Gotowy sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Po ostudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Jedne po upieczeniu opadają mniej, inne więcej. Sernik z mlekiem(...)kremowy, wilgotny, puszysty.W tej wersji piekłam po raz pierwszy, więc zrobiłam skromniejszą, ale dla chętnych – można dodać ulubione bakalie (rodzynki, suszone wiśnie czy morele…). Przepis znalazłam na blogu Obżarciuch . Na Wielkanoc… i nie tylko – gorąco polecam i życzę smacznego. Na Wielkanoc… i nie tylko polecam, do wyboru, więcej przepisów na serniki: Truskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch

mojewypiekiinietylko
Prosty sernik na zimno z truskawkami 152

na zimno to nieskomplikowany deser, który przyrządza się szybko i łatwo. Musi jedynie odstać swoje w lodówce, ale dwie godziny da się wytrzymać. U nas w domu sernik bez pieczenia jest właściwie na jedno posiedzenie. Ani się nie obejrzałam i już została ćwiartka deseru! Na szczęście sezon na truskawki wciąż trwa. Truskawki coraz tańsze, więc je kupuję już(...)myślą o kolejnych przepisach z truskawkami. Mój małżonek uwielbia truskawki, zresztą cała rodzina, więc konkurencja o ostatnie truskawki z miseczki jest zaciekła…he, he…Mimo wszystko prosty sernik z truskawkami zawsze jest mile widziany! Prosty sernik na zimno Składniki: okrągła tortownica o średnicy 23 cm lub metalowa obręcz regulowana Spód do sernika pół paczki biszkoptów savoiardi

codojedzenia
Sernik chałwowo-kakaowy 244

Sernik chałwowo-kakaowy to sernik ideał - nie dość, że smakuje genialnie, to jeszcze wygląda efektownie. Jest to sernik ciężki, mazisty, pieczony z parą wodną. Nie ubijamy do niego białek, więc jakoś specjalnie nie rośnie, ani nie opada. Smakowo łączy w sobie dwa lubiane przeze mnie (i zapewne przez wiele/wielu z Was) elementy: chałwę i kakao(...)środku - wyłączyć piekarnik, wyjąć naczynie z wodą, sernik od razu wyciągnąć (jeśli w ogóle nie wyrósł) lub studzić w zamkniętym lub lekko uchylonym piekarniku (jeśli podczas pieczenia nieco się "podniósł") - ostudzony sernik schłodzić przez całą noc w lodówce - przed podaniem ciemne kwadraty na wierzchu udekorować posiekaną na drobne kawałki chałwą

Smakołyki Bereniki
SERNIK BUDYNIOWY Z MANGO 315

dokładnie zmiksować, by nie było grudek. Dodać cukier waniliowy i budyń w proszku, zmiksować. Formę o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Przełożyć masę serową. Wyrównać. Formę dwukrotnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową-sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej.  Piekarnik nagrzać do temp. 170 stopni C. Formę z masą serową włożyć do piekarnika i natychmiast(...)minut. Po upieczeniu usunąć kąpiel wodną, studzić sernik w lekko uchylonym piekarniku. Schłodzić przez noc w lodówce. Ja piekłam z formą napełnioną wodą na niższym poziomie i na programie do pieczenia biszkoptów(wilgoć pozostaje w środku) przez ok. 1 godzinę i 40 minut, a następnie zostawiłam w uchylonym piekarniku do wystudzenia.  Krem budyniowy: -5 żółtek

Smaczne Zdrowe
Sernik z herbatnikowy z karmelem, chałwą i suszonym rabarbarem 123

stole… Na nadchodzący wielkanocny czas mam dla Was nowy, bardzo ciekawy przepis – na sernik herbatnikowy. Kluczowe w nim jest mocne rozdrobnienie maślanych herbatników. Powinny przypominać pył. Sernik smakuje niezwykle ciekawie, a wzbogacony cytrusowymi smakami z pewnością uświetni Waszą Wielkanoc! Smakujcie! Składniki na tortownicę 26cm spód 150 g herbatników kakaowych 4 łyżki masła 1 chałwa (batonik) masa(...)Zmiksowaną, pulchną masę serową przekładamy do tortownicy. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i w tej temperaturze pieczemy go przez 15min. Następnie zmniejszamy temparaturę do 155-160C i pieczemy przez ok. 60 – 70 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Przestudzony sernik dekorujemy dowolnie – ulubioną polewą, podgrzaną masą krówkową, pokruszoną bezą i suszonym

Raj dla Podniebienia
Prosty sernik bez spodu 772

minut. Dla tych co to bez glutenu. Oj tam – dla wszystkich! Sernik jest cudnie prosty w przygotowaniu i rozpływa się w ustach. Nie jestem amatorką serników. Wręcz wystrzegam się serników bojąc się, że będzie za suchy, za słodki, za bardzo „rodzynkowy”. Ten jest przeciwieństwem „za bardzo”. Dla mnie jest idealny! Składniki: 1 kg sera(...)będzie „zbyt blady”, wydłuż czas pieczenia o 10 minut. Wyłącz piekarnik i ostudź sernik bez otwierania piekarnika, bądź na minimalnie uchylonych drzwiczkach piekarnika. Taki sposób pieczenia zagwarantuje, że sernik nie opadnie. Całkowicie ostudzony sernik wstaw do lodówki – idealnie na całą noc. Ale szczerze – jest pyszny, nie musisz bawić się w konwenanse Smacznego

gutfut
Sernik z rosą i brzoskwiniami 323

puszki brzoskwiń Pianka bezowa: 6 białek szczypta soli 1 szklanka cukru     *** Składniki na kruche ciasto zagniatamy razem tworząc kulę *** *** Dużą blaszkę do pieczenia (moja ma wymiary 26×38 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Dno blaszki wykładamy ciastem *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i podpiekamy przez 10 minut *** *** Przygotowujemy masę serową: Żółtka i całe(...)jeszcze przez około 5 minut – na lśniącą i gęstą pianę *** *** Piankę wykładamy równomiernie na gorący sernik *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150’C i pieczemy przez 15minut. Sernik zaraz po pieczeniu wyciągamy z piekarnika i studzimy *** *** Po około 30 minutach zacznie pojawiać się pierwsza rosa na piance, po upływie kolejnych 30 minut wierzch ciasta powinien

Blog z Apetytem
Sernik z kulkami i polewą morelową 149

morele.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto wykonałam w formie 20 cm i wyszło dość wysokie, ale przyznam, że z obawą. Jeśli chodzi o serniki, nie można wykonywać ich w zbyt małym naczyniu, bo podczas pieczenia nam urośnie wysokie, a po zakończeniu opadnie i zrobi się nieprzyjemna  „ harmonijka ”  z boków ciasta. Pamiętajmy również, że serniki smakują najlepiej(...)masą serową. Wylewamy ją do formy i pieczemy 60 min. 6. W międzyczasie odcedzamy morele z wody i blendujemy na gładki mus z jogurtem. Po 50 minutach pieczenia polewamy nią sernik i zapiekamy 10 minut jeszcze. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z żurawiną pod bezową czapą 380

pod bezową czapą z dodatkiem żurawiny.To jeden z lepszych serników jakie jadłam,bardzo zachęcam do upieczenia.Kto nie lubi żurawiny może ją zastąpić rodzynkami lub brzoskwiniami z puszki. Składniki: Kruche ciasto mąka pszenna 1 szk masło 15 dkg żółtko 1 szt cukier 1 łyżka proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki Masa serowa żółtka 5 szt cukier 3/4 szk cukier(...)spód, posypać żurawiną i uzupełnić resztą masy serowej. Piec ok. 50-55 min  w piekarniku nagrzanym do  180 st. Na 15 minut  przed końcem pieczenia wyłożyć na  sernik pianę ubitą z 3 pozostałych białek z 3 łyżkami cukru.Sernik po wyjęciu z pieca odłożyć do całkowitego wystudzenia

Ala piecze i gotuje
Sernik gotowany z polewą czekoladową 103

Gotowe w : 2 h Czas pieczenia : 45 min Czas gotowania : 20 min Wielkość blaszki : 34/23 cm   Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami na stołach będą królować mazurki, baby, serniki dlatego dziś przepis na sernik gotowany. Oczywiście nie byłabym sobą pozostawiając przepis w orginalnej formie, dlatego przedstawiam wam moją wersję sernika gotowanego. Składniki na ciasto 1/2 szklanki cukru pudru(...)śmietaną. 2 Wyrabiamy jednolite ciasto. Pozostawiamy do schłodzenia w lodówce na ok. 20 minut 3 Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą część wykładamy do takiej samej, prostokątnej formy, i pieczemy przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Składniki na masę 1 kg sera (może być w wiaderku) 1 kostka masła 1 szkl. cukru 2 jajka 1 łyżka

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy

Proponowane wyszukiwania