Lubię tego typu serniczki na zimno. Robi się je „raz-dwa”, a smakują bardzo dobrze. Jedyne co mogłabym zarzucić mojemu wykonaniu, to zdecydowanie zbyt
Smaki Na Talerzumieszamy (ręcznie lub na najniższych obrotach miksera). Ważne, by dokładnie połączyć obydwie masy. Formę wykładamy papierem do pieczenia (spód i boki) tak, by papier wystawał ponad formę (sernik mocno wyrasta). Z zewnątrz dokładnie zawijamy w folię aluminiową, sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Tortownicę wstawiamy w większą blaszkę. Do przygotowanej w ten sposób formy przelewamy masę serową
Smaczne Zdrowe! Jeden z moich ulubionych. Lekki, delikatny smak, nie za słodki. Przepis dostałam od koleżanki z pracy, myślę jednak, że wielu z Was go zna :) To jeden z tych serników, który nigdy się nie znudzi i z przyjemnością wraca się co jakiś czas do jego smaku :) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij(...)adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 g masła 3 żółtka Masło posiekać, dodać pozostałe składniki i energicznie zagnieść ciasto, aż będzie gładkie. Ciasto będzie dosyć lepiące, ale takie właśnie
Domowa cukiernia Ewyśmietany 30 % u mnie Gostyńska - 120 g cukru pudru - 2 x śmietanfix - jagody lub borówki do dekoracji Sposób wykonania : Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i owijamy folią aluminiową bo sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Ciastka rozdrabniamy w blenderze ,dodajemy roztopione masło i kakao, mieszamy ,konsystencja powinna przypominać mokry piasek, wykładamy na blaszkę ,dokładnie i równo dociskamy ,boki(...)wyrosnąć i nie ma potrzeby napowietrzania masy ubijaniem. Masę serową wylewamy na ciasteczkowy spód . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ,zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy w kąpieli wodnej przez 90 minut . Upieczony sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony wstawiamy na ok. godzinę do lodówki. Śmietanę ubijamy dodając pod koniec cukier wymieszany ze śmietanfiksem . Wykładamy masę na schłodzony sernik
Wypieki Renemarudzi, a bocznych (skrajnych) kawałków ciast z blachy nikt nie chce zajadać... Ot taki bajer... Tam nie chcą, a tu zajadają i mlaskają... Kocham ciasta pieczone w tortownicy ;-) Inspiracją był sernik z Cafe Szkolna(...)Pokombinowałam ze starymi przepisami i tak stworzyłam Sernik Szefowej. Można zamienić spód na bezglutenowy (np. na taki jak w serniku na kruchym, bezglutenowym spodzie ), wówczas uzyskamy sernik w wersji bezglutenowej. Piekłam w tortownicy o śr.25cm Składniki: Kruchy spód: - 135g mąki orkiszowej tortowej typ450 - 20g mąki orkiszowej dunst (lub ziemniaczanej) - 65g zimnego masła - 50g cukru (lub ksylitolu
Smaczne Zdrowesera (u mnie z wiaderka) połowa kostki masła 5 jajek ¾ szklanki cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia niecała puszka kajmaku Helio Blacha o wymiarach 21/32 cm, ja użyłam nieco większej stąd mój sernik jest niższy niż w oryginalnym przepisie Przygotowanie: Żółtka oddzieliłam od białek. Piekarnik nagrzałam do 180 C, bez termoobiegu, grzaniem góra plus dół(...)dodałam do sera, delikatnie mieszając szpatułką lub łyżką. Dno blachy wyłożyłam herbatnikami, następnie wylałam na nie masę serową. Wstawiłam sernik do pieczenia do nagrzanego piekarnika, na środkową półkę, piekłam około 1 godzinę. Gdy sernik się upiekł zostawiłam w piekarniku do wystygnięcia. Gotowy sernik posmarowałam masą kajmakową Helio i posypałam płatkami migdałów. Mój sernik gotowy, puszysty
Zasmakuj Kuchnipomocą łopatki wmieszać pianę ubitą z białek i soli. Tak przygotowany masę wylać na frużelinę jeżynową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, a po włożeniu sernika zmniejszyć do 160*C. Piec przez 60 min. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, a po ostudzeniu, sernik przestawić do lodówki. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić, aż napęcznieje. Jeżyny zmiksować w blenderze
https:KKuchniaMniamI po raz kolejny potwierdziło się, że najlepsze pomysły u mnie na słodkości przychodzą nieplanowane! I tak było tym razem! Dziś mam dla Was genialny przepis
Ostra na SłodkoPyszny sernik na czekoladowym cieście, z wiśniami i delikatną pianką. Nie jest przesłodzony, wiśnie doskonalą równoważą jego smak. Pięknie wygląda. Delikatny w smaku, po jednym kawałku ma się ochotę na więcej :) Polecam! :) Składniki na spód: 50 g masła 40 g gorzkiej klasycznej czekolady Goplana 100 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 50 g mąki pszennej Czekoladę połamać(...)Jajko ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. Powoli wlewać przestudzoną czekoladę, cały czas miksując. Dodać mąkę i dokładnie połączyć. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę czekoladową, wyrównać. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut. Wystudzić. Masa serowa: 350 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 60 g cukru 2 żółtka 1 mały budyń
Domowa cukiernia Ewyspodu tylko z kremem. Przepis jest dość prosty i zawsze się udaje. Sernik jest lekko kremowy i poprzez dodatek lemon curd ma wyjątkowy smak, przepyszny! Przepis na sernik z lemon curd na dużą tortownicę lub prostokątną średnią formę - 1 kg serka dobrej jakości z wiadereczka (polecam Mój Ulubiony) - 8 jajek zerówek - 180 g miękkiego masła - 2 łyżki proszku(...)mieszamy delikatnie łyżką, przelewamy do formy wysmarowanej masłem. Pieczemy w kąpieli wodnej. Tortownicę lub porcelanową formę wstawiamy do większego naczynia, wlewamy wodę około 2-3 cm wysokości. Całość pieczemy 1,5 godziny w temp 160 -170 stopni C. (każdy piekarnik piecze inaczej kontroluj czas i temperaturę sernika) Sposób pieczenia: góra i dół Po upływie pieczenia drzwiczki tylko uchylamy
SMYKWKUCHNIteż najlepszy jest prawdziwy tłusty ale efekt to poezja smaku. Zawsze wychodzę z założenia, że lepiej zjeść mały kawałek pysznego prawdziwego tłustego sernika niż kilka kawałków chudego bo to właśnie odpowiednia zawartość tłuszczu w serze nadaje sernikowi prawdziwy smak. Polecam! Składniki: Ciasto kruche: 300 g mąki pszennej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka Mąkę wymieszać z cukrem(...)paseczki o szerokości 1 cm. Paseczki ułożyć na wierzchu masy serowej w formie kratki. Żółtko roztrzepać widelcem. Przy pomocy pędzelka posmarować kratkę żółtkiem. Piec około 70 - 75 minut, do momentu ładnego zarumienienia wierzchu sernika. Upieczony sernik pozostawić w wyłączonym uchylonym piekarniku. Następnie schłodzić w lodówce. Lukier: 150 g cukru pudru sok z 1 dużej cytryny Cukier puder utrzeć
maniapieczeniaupiekłam ze zmielonego twarogu w kostce. Nigdy nie próbowałam tego twarogu ale sernik wyszedł naprawdę smaczny. Sernik upiekłam bez masła. Właściwie już od kilku lat piekę właśnie taki kremowy sernik na szybkiego bez tłuszczu, na ciasteczkowym spodzie. Na święta warto przygotować spód z pokruszonych pierniczków. Ciasto będzie wtedy jeszcze bardziej świąteczne. Poza ser świetnie pasuje z korzennymi(...)jeszcze raz zmiksować. Dodać żółtko i jedno jajko. Zmiksować krótko mikserem. Wbić pozostałe jajka i wymieszać masę łyżką. Wylać ciasto na podpieczony spód. Wstawić do piekarnika i piec przez 50 minut. Jeśli sernik za bardzo się rumieni zmniejszyć temperaturę. Kiedy sernik już jest upieczony, wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Po 20 minutach można wyjąć sernik. Sernik
codojedzeniagotowany to "masa" do przełożenia mojego ciasta. Jasne brownie przełożone sernikiem gotowanym to sztos! Często, kiedy mam ochotę na sernik, a nie mam ochoty na jego pieczenie - stawiam na sernik gotowany. Zazwyczaj wykonuję waniliowy sernik, ale tym razem pokusiłam się o dodanie owoców. Owoce lifolizowane są niezwykle bezpieczne, bo nie puszczają soku, a smak jest niemalże(...)proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy 26 cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 35 minut. Po upieczeniu blondies studzimy, następnie wyjmujemy z foremki i odklejamy papier od dołu. Ciasto należy przeciąć na 2 blaty. Drugim etapem jest przygotowanie warstwy sernika gotowanego. W rondelku rozpuszczamy
MamaOskarkaskładniki 1kg twarogu z wiaderka 3 łyżki śmietany 36 % 1 szklanka cukru pudru 6 limonek 1 cytryna 4,5 łyżeczki żelatyny 2 galaretki agrestowe 1 opakowanie
Moje WyrobyDawno nie piekłam ciasta. Dzisiaj mam dla Was sernik czekoladowy bez pieczenia. Trzy rodzaje czekolady w jednym cieście. Jeśli jesteście miłośnikami czekoladowych słodkości to polecam Wam ten serniczek. Przygotowanie jego nie wymaga wiele pracy, jedynie czas oczekiwania na zastygnięcie jest dość długi. U mnie do zdjęć nie zdążyła zastygnąć polewa, ale nie miałam czasu i zrobiłam takie jakie było(...)czekolady mlecznej 3 łyżki śmietany Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie wymieszać ze śmietaną. Polać ciasto i najlepiej odstawić na całą noc do lodówki. sernik czekoladowy bez pieczenia
O kuchni z uczuciem