lekko tężejącej galaretki dodajemy serek mascarpone oraz truskawki i miksujemy blenderem aby uzyskać gładką konsystencję. Wstawiamy do lodówki aby lekko zgęstniała. Tortownicę (średnica 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na dniu układamy biszkopty. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę z cukrem pudrem, dodajemy ją do tężejącej mieszanki i delikatnie mieszamy. Całość przekładamy na biszkopty do tortownicy. Wstawiamy do lodówki(...)stężenia. składniki na wierzch ciasta: 200 -250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru parę świeżych truskawek wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Ubitą śmietanką oraz truskawkami dekorujemy sernik. (inspiracja przepisu z mojewypieki.com
Domowy Smak Jedzeniawyrównać powierzchnię i wstawić do środkowej części piekarnika. Piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez kolejne 90 minut, do czasu aż masa serowa się zetnie (sernik może znacznie urosnąć, ale na pewno równo opadnie do właściwej wysokości). Sernik wyjąć z piekarnika i odczekać około 10 minut aż powierzchnia(...)piec przez 15 minut w 120 stopniach C. Gotowy sernik wyjąć z piekarnika i ostudzić. Na ostudzony sernik wyłożyć mus. Mus przygotować w czasie gdy piecze się sernik. Mus z mlecznej czekolady: Żelatynę wsypać do garnuszka, wlać 2 łyżki wody i wymieszać. Odstawić do namoczenia na około 15 minut. Czekoladę połamać na kosteczki i roztopić
Państwo Wojtczuk gotująwstawić do środkowej części piekarnika. Piec przez 15 minut , następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez kolejne 90 minut , do czasu aż masa serowa się zetnie (sernik może znacznie urosnąć, ale na pewno równo opadnie do właściwej wysokości). Sernik wyjąć z piekarnika i odczekać około 10 minut aż powierzchnia się(...)piec przez 15 minut w 120 stopniach C. Gotowy sernik wyjąć z piekarnika i ostudzić. Na ostudzony sernik wyłożyć mus. Mus przygotować w czasie gdy piecze się sernik. Żelatynę wsypać do garnuszka, wlać 2 łyżki wody i wymieszać. Odstawić do namoczenia na około 15 minut. Czekoladę połamać na kosteczki i roztopić w kąpieli wodnej
KuchcikoweLovebył zrumieniony po bokach pieczcie go w kąpieli wodnej. Formę z sernikiem szczelnie owińcie folią aluminiową i wstawcie do większej foremki lub naczynia żaroodpornego do którego nalejcie wrzącej wody (do połowy wysokości formy z masą serową). Możecie także wypełnić keksówkę wrzątkiem i ustawić ją na dolnej kratce w piekarniku. Dzięki tym zabiegom sernik będzie idealnie równy i gładki. SKŁADNIKI(...)wówczas, gdy poprzednie połączy się z masą. Powstałą masę serową wylewamy na spód ciasteczkowy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 15 minut w 180℃, następnie zmniejszamy temp. do 120℃ i pieczemy ok. 75 minut. 15 minut przed końcem pieczenia wysuwamy sernik z piekarnika i pokrywamy go warstwą śmietany wymieszanej z cukrem. Ponownie wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Upieczony
cool and mintyBardzo lubię serniki, są łatwe do zrobienia, zawsze się udają i śmiało można łączyć różne smaki. U mnie dzisiaj wersja z kokosem i ananasem. Sernik ma orzeźwiający, lekki smak, jest bardzo delikatny i kremowy. Spód kokosowy z kawałkami ananasa, masa serowa i odrobina warstwy śmietankowej. Bajka ;) Prezentuje się doskonale. Polecam. Na Wielkanoc też się nada :D Składniki(...)kokosowej. Twaróg dokładnie zmiksować ze śmietaną, cukrem, jajkami i śmietankowym budyniem. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Piec 15 minut w temperaturze 170 stopni, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 80 minut. Wystudzić w piekarniku. Wystudzony sernik schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Po tym czasie śmietanę ubić z cukrem na sztywno. Sernik
Domowa cukiernia Ewyrozdrabniam blenderem, przesypuję do miski. Dodaję roztopione masło i zagniatam palcami. Dno formy o średnicy 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Masę wykładam do formy, wyklejam spód i boki na wysokości całej. Wstawiam do lodówki na godzinę. Sernik: Wiśnie przekładam do garnka, dodaje cukier trzcinowy i przesmażam aż wiśnie zrobią się miękkie i puszczą sok. Odkładam 1/3 wiśni(...)pomocą łyżeczki robię esyfloresy. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorąca wodą do niego. Wstawiam sernik i piekę 10 minut. Potem zmniejszam na temp 120 stopni i piekę jeszcze około godzinę. Sernik musi się ściąć na środku. Może być luźny lekko, bo jak ostygnie będzie dobry. Zostawiam uchylone drzwiczki i studzę w piekarniku sernik
wesoła kuchniaObłędny sernik. Orzeźwiający, kremowy, po prostu pyszny. Smak, którego szybko się nie zapomina. Klasyczna masa serowa jest mokra, mazista, delikatna, taka jak lubię. A mus... Mus cytrynowy jest po prostu świetny. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym(...)herbatników 50 g masła Herbatniki zmielić np. w młynku do kawy na drobny piasek, dodać płynne masło, połączyć. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać ciasteczka, wyrównać i dokładnie wklepać w dno formy. Podpiec w temperaturze 175 stopni, do zarumienienia. Przestudzić. Składniki na masę serową: 500 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 250 ml śmietany kremówki
Domowa cukiernia EwyPyszny sernik w wersji fit :) Bez spodu, ale z jagodową frużeliną ;) Lekki i delikatny, śmiało mogą go jeść nawet osoby na diecie ;) Polecam! Ps. Mam dziś dla Was jeszcze jedną propozycję - kurs językowy po angielsku ! Pierwsza w Polsce angielska wioska, 6 dni nauki w tym miejscu działa podobnie jak miesiąc spędzony w UK. Indywidualne kursy dla dzieci oraz młodzieży(...)koniec ubijania stopniowo dodawać cukier.. Pianę z białek delikatnie wmieszać do masy serowej. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia (spód), wylać ciasto, wyrównać. Na dół piekarnika wstawić naczynie z gorącą wodą. Piec w temperaturze 170 stopniach przez około 70 minut. . Wystudzić w wyłączonym piekarniku. Jagody przebrać i umyć. Włożyć je do garnuszka, zasypać cukrem, dodać
Domowa cukiernia EwyDelikatny i bardzo kremowy sernik na kruchym cieście, z grubą warstwą bezowej pianki :) Rozpływa się w ustach, dosłownie! Jeden z najbardziej popularnych serników, często spotykany i chyba lubiany :) Pięknie się prezentuje, a to głównie za sprawą złotych kropelek, które tworzą się na wierzchu bezowej piany podczas studzenia. Polecam bardzo, wypróbujcie koniecznie :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu(...)Beza - około 10 minut przed końcem pieczenia, białka ubić na sztywno, cały czas miksując, stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać cukier. Ubijać do rozpuszczenia się cukru. Sernik wysunąć z piekarnika i rozłożyć pianę bezową, piec kolejne 10-15 minut. Wyłączyć piekarnik, studzić w uchylonym piekarniku przez kolejny kwadrans. Wyjąć, wystudzić (po około 45 minutach na piance bezowej zaczną pojawiać się
Domowa cukiernia EwyLubię tego typu serniczki na zimno. Robi się je „raz-dwa”, a smakują bardzo dobrze. Jedyne co mogłabym zarzucić mojemu wykonaniu, to zdecydowanie zbyt
Smaki Na Talerzumieszamy (ręcznie lub na najniższych obrotach miksera). Ważne, by dokładnie połączyć obydwie masy. Formę wykładamy papierem do pieczenia (spód i boki) tak, by papier wystawał ponad formę (sernik mocno wyrasta). Z zewnątrz dokładnie zawijamy w folię aluminiową, sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Tortownicę wstawiamy w większą blaszkę. Do przygotowanej w ten sposób formy przelewamy masę serową
Smaczne Zdrowe! Jeden z moich ulubionych. Lekki, delikatny smak, nie za słodki. Przepis dostałam od koleżanki z pracy, myślę jednak, że wielu z Was go zna :) To jeden z tych serników, który nigdy się nie znudzi i z przyjemnością wraca się co jakiś czas do jego smaku :) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij(...)adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 g masła 3 żółtka Masło posiekać, dodać pozostałe składniki i energicznie zagnieść ciasto, aż będzie gładkie. Ciasto będzie dosyć lepiące, ale takie właśnie
Domowa cukiernia Ewyśmietany 30 % u mnie Gostyńska - 120 g cukru pudru - 2 x śmietanfix - jagody lub borówki do dekoracji Sposób wykonania : Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i owijamy folią aluminiową bo sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Ciastka rozdrabniamy w blenderze ,dodajemy roztopione masło i kakao, mieszamy ,konsystencja powinna przypominać mokry piasek, wykładamy na blaszkę ,dokładnie i równo dociskamy ,boki(...)wyrosnąć i nie ma potrzeby napowietrzania masy ubijaniem. Masę serową wylewamy na ciasteczkowy spód . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ,zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy w kąpieli wodnej przez 90 minut . Upieczony sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony wstawiamy na ok. godzinę do lodówki. Śmietanę ubijamy dodając pod koniec cukier wymieszany ze śmietanfiksem . Wykładamy masę na schłodzony sernik
Wypieki Renemarudzi, a bocznych (skrajnych) kawałków ciast z blachy nikt nie chce zajadać... Ot taki bajer... Tam nie chcą, a tu zajadają i mlaskają... Kocham ciasta pieczone w tortownicy ;-) Inspiracją był sernik z Cafe Szkolna(...)Pokombinowałam ze starymi przepisami i tak stworzyłam Sernik Szefowej. Można zamienić spód na bezglutenowy (np. na taki jak w serniku na kruchym, bezglutenowym spodzie ), wówczas uzyskamy sernik w wersji bezglutenowej. Piekłam w tortownicy o śr.25cm Składniki: Kruchy spód: - 135g mąki orkiszowej tortowej typ450 - 20g mąki orkiszowej dunst (lub ziemniaczanej) - 65g zimnego masła - 50g cukru (lub ksylitolu
Smaczne Zdrowesera (u mnie z wiaderka) połowa kostki masła 5 jajek ¾ szklanki cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia niecała puszka kajmaku Helio Blacha o wymiarach 21/32 cm, ja użyłam nieco większej stąd mój sernik jest niższy niż w oryginalnym przepisie Przygotowanie: Żółtka oddzieliłam od białek. Piekarnik nagrzałam do 180 C, bez termoobiegu, grzaniem góra plus dół(...)dodałam do sera, delikatnie mieszając szpatułką lub łyżką. Dno blachy wyłożyłam herbatnikami, następnie wylałam na nie masę serową. Wstawiłam sernik do pieczenia do nagrzanego piekarnika, na środkową półkę, piekłam około 1 godzinę. Gdy sernik się upiekł zostawiłam w piekarniku do wystygnięcia. Gotowy sernik posmarowałam masą kajmakową Helio i posypałam płatkami migdałów. Mój sernik gotowy, puszysty
Zasmakuj Kuchni