Lekki, jogurtowy, pieczony (tak tak!) sernik na kruchym razowym spodzie z mnóstwem wiśni. Przepis powstał dość spontanicznie - z tęsknoty za latem i obfitością owoców. Do wykonania ciasta nie jest potrzebny nawet mikser a kompot z wiśni znajdziecie w większości sklepów (pamiętajcie tylko by były bez pestek..) Najważniejszym elementem przepisu jest odcedzenie jogurtu, dzięki temu pracuje się(...)okrągłej tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 10 minut, aż ciasto lekko się zarumieni. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa jogurtowa: 1200 g gęstego
maniapieczeniaprzepyszny sernik wg. przepisu Małgorzaty Caprari z książki "Robimy imieniny ". Bardzo zachęcam do wypróbowania przepisu na świąteczne stoły. Goście będą zachwyceni :) Ciasto na blachę 28x40 Temp. pieczenia 160 C - sernik Temp. pieczenia 160 C - spód Składniki na ciasto: 1 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki margaryny
Różne smaki w kuchniNaszym dzisiejszym deserkiem do kawy jest przepyszny sernik wg. przepisu Małgorzaty Caprari z książki "Robimy imieniny ". Bardzo zachęcam do wypróbowania przepisu na świąteczne stoły. Goście będą zachwyceni :)Ciasto na blachę 28x40Temp. pieczenia 160 C - sernikTemp. pieczenia 160 C - spódSkładniki na ciasto:1 szkl. mąki tortowej1/2 szkl. mąki ziemniaczanej2 jajka1/2 szkl. cukru1/2 kostki margaryny ( 125 g )1 łyżeczka proszku
Słodkości i nie tylkoSernika gotowanego nie robiłam od dawna. Mając spory zapas herbatników postanowiłam je wykorzystać w tym oto cieście. Jest pyszne, kremowe a do tego łatwe i bez pieczenia. Polecam :) SKŁADNIKI: ok. 500 g herbatników 1 kg zmielonego twarogu 4 jajka 200 g masła 200 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe po 40 g skórka z cytryny i sok POLEWA
Pani na deserPyszny sernik, prawdziwa rozpusta i uczta dla podniebienia. Bardzo efektownie wygląda, bardzo czekoladowy, z kuszącymi wafelkami Lusette . Myślę, że Was też zachwyci ;) Polecam! Składniki na spód: 250 g kruchych ciasteczek czekoladowych 100 g masła Ciasteczka włożyć do blendera i zmiksować na piasek, dodać masło połączyć do powstania mokrego piasku. Masą ciasteczkową wyłożyć spód blaszki o wymiarach(...)wylać masę serową, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 55 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Polewa czekoladowa: 75 g gorzkiej czekolady 75 ml śmietany kremówki 50 g białej czekolady Gorzką czekoladę połamać na mniejsze kawałki, kremówkę podgrzać, dodać czekoladę, wymieszać. Wystudzić. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polewę z gorzkiej czekolady wylać na sernik, na niej rozsmarować
Domowa cukiernia EwyPyszny sernik z masą kajmakową bez pieczenia. Dzięki masie sernik jest wystarczająco słodki. Jeśli ktoś woli jeszcze bardziej słodszy może sobie oczywiście dosłodzić. Prosty i pyszny, idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. składniki: masa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 1 puszka masy kajmakowej Helio 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny spód 200 g herbatników pełnoziarnistych
Monia miesza i gotujelekko tężejącej galaretki dodajemy serek mascarpone oraz truskawki i miksujemy blenderem aby uzyskać gładką konsystencję. Wstawiamy do lodówki aby lekko zgęstniała. Tortownicę (średnica 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na dniu układamy biszkopty. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę z cukrem pudrem, dodajemy ją do tężejącej mieszanki i delikatnie mieszamy. Całość przekładamy na biszkopty do tortownicy. Wstawiamy do lodówki(...)stężenia. składniki na wierzch ciasta: 200 -250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru parę świeżych truskawek wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Ubitą śmietanką oraz truskawkami dekorujemy sernik. (inspiracja przepisu z mojewypieki.com
Domowy Smak Jedzeniawyrównać powierzchnię i wstawić do środkowej części piekarnika. Piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez kolejne 90 minut, do czasu aż masa serowa się zetnie (sernik może znacznie urosnąć, ale na pewno równo opadnie do właściwej wysokości). Sernik wyjąć z piekarnika i odczekać około 10 minut aż powierzchnia(...)piec przez 15 minut w 120 stopniach C. Gotowy sernik wyjąć z piekarnika i ostudzić. Na ostudzony sernik wyłożyć mus. Mus przygotować w czasie gdy piecze się sernik. Mus z mlecznej czekolady: Żelatynę wsypać do garnuszka, wlać 2 łyżki wody i wymieszać. Odstawić do namoczenia na około 15 minut. Czekoladę połamać na kosteczki i roztopić
Państwo Wojtczuk gotująwstawić do środkowej części piekarnika. Piec przez 15 minut , następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez kolejne 90 minut , do czasu aż masa serowa się zetnie (sernik może znacznie urosnąć, ale na pewno równo opadnie do właściwej wysokości). Sernik wyjąć z piekarnika i odczekać około 10 minut aż powierzchnia się(...)piec przez 15 minut w 120 stopniach C. Gotowy sernik wyjąć z piekarnika i ostudzić. Na ostudzony sernik wyłożyć mus. Mus przygotować w czasie gdy piecze się sernik. Żelatynę wsypać do garnuszka, wlać 2 łyżki wody i wymieszać. Odstawić do namoczenia na około 15 minut. Czekoladę połamać na kosteczki i roztopić w kąpieli wodnej
KuchcikoweLovebył zrumieniony po bokach pieczcie go w kąpieli wodnej. Formę z sernikiem szczelnie owińcie folią aluminiową i wstawcie do większej foremki lub naczynia żaroodpornego do którego nalejcie wrzącej wody (do połowy wysokości formy z masą serową). Możecie także wypełnić keksówkę wrzątkiem i ustawić ją na dolnej kratce w piekarniku. Dzięki tym zabiegom sernik będzie idealnie równy i gładki. SKŁADNIKI(...)wówczas, gdy poprzednie połączy się z masą. Powstałą masę serową wylewamy na spód ciasteczkowy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 15 minut w 180℃, następnie zmniejszamy temp. do 120℃ i pieczemy ok. 75 minut. 15 minut przed końcem pieczenia wysuwamy sernik z piekarnika i pokrywamy go warstwą śmietany wymieszanej z cukrem. Ponownie wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Upieczony
cool and mintyBardzo lubię serniki, są łatwe do zrobienia, zawsze się udają i śmiało można łączyć różne smaki. U mnie dzisiaj wersja z kokosem i ananasem. Sernik ma orzeźwiający, lekki smak, jest bardzo delikatny i kremowy. Spód kokosowy z kawałkami ananasa, masa serowa i odrobina warstwy śmietankowej. Bajka ;) Prezentuje się doskonale. Polecam. Na Wielkanoc też się nada :D Składniki(...)kokosowej. Twaróg dokładnie zmiksować ze śmietaną, cukrem, jajkami i śmietankowym budyniem. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Piec 15 minut w temperaturze 170 stopni, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 80 minut. Wystudzić w piekarniku. Wystudzony sernik schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Po tym czasie śmietanę ubić z cukrem na sztywno. Sernik
Domowa cukiernia Ewyrozdrabniam blenderem, przesypuję do miski. Dodaję roztopione masło i zagniatam palcami. Dno formy o średnicy 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Masę wykładam do formy, wyklejam spód i boki na wysokości całej. Wstawiam do lodówki na godzinę. Sernik: Wiśnie przekładam do garnka, dodaje cukier trzcinowy i przesmażam aż wiśnie zrobią się miękkie i puszczą sok. Odkładam 1/3 wiśni(...)pomocą łyżeczki robię esyfloresy. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorąca wodą do niego. Wstawiam sernik i piekę 10 minut. Potem zmniejszam na temp 120 stopni i piekę jeszcze około godzinę. Sernik musi się ściąć na środku. Może być luźny lekko, bo jak ostygnie będzie dobry. Zostawiam uchylone drzwiczki i studzę w piekarniku sernik
wesoła kuchniaObłędny sernik. Orzeźwiający, kremowy, po prostu pyszny. Smak, którego szybko się nie zapomina. Klasyczna masa serowa jest mokra, mazista, delikatna, taka jak lubię. A mus... Mus cytrynowy jest po prostu świetny. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym(...)herbatników 50 g masła Herbatniki zmielić np. w młynku do kawy na drobny piasek, dodać płynne masło, połączyć. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać ciasteczka, wyrównać i dokładnie wklepać w dno formy. Podpiec w temperaturze 175 stopni, do zarumienienia. Przestudzić. Składniki na masę serową: 500 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 250 ml śmietany kremówki
Domowa cukiernia EwyPyszny sernik w wersji fit :) Bez spodu, ale z jagodową frużeliną ;) Lekki i delikatny, śmiało mogą go jeść nawet osoby na diecie ;) Polecam! Ps. Mam dziś dla Was jeszcze jedną propozycję - kurs językowy po angielsku ! Pierwsza w Polsce angielska wioska, 6 dni nauki w tym miejscu działa podobnie jak miesiąc spędzony w UK. Indywidualne kursy dla dzieci oraz młodzieży(...)koniec ubijania stopniowo dodawać cukier.. Pianę z białek delikatnie wmieszać do masy serowej. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia (spód), wylać ciasto, wyrównać. Na dół piekarnika wstawić naczynie z gorącą wodą. Piec w temperaturze 170 stopniach przez około 70 minut. . Wystudzić w wyłączonym piekarniku. Jagody przebrać i umyć. Włożyć je do garnuszka, zasypać cukrem, dodać
Domowa cukiernia EwyDelikatny i bardzo kremowy sernik na kruchym cieście, z grubą warstwą bezowej pianki :) Rozpływa się w ustach, dosłownie! Jeden z najbardziej popularnych serników, często spotykany i chyba lubiany :) Pięknie się prezentuje, a to głównie za sprawą złotych kropelek, które tworzą się na wierzchu bezowej piany podczas studzenia. Polecam bardzo, wypróbujcie koniecznie :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu(...)Beza - około 10 minut przed końcem pieczenia, białka ubić na sztywno, cały czas miksując, stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać cukier. Ubijać do rozpuszczenia się cukru. Sernik wysunąć z piekarnika i rozłożyć pianę bezową, piec kolejne 10-15 minut. Wyłączyć piekarnik, studzić w uchylonym piekarniku przez kolejny kwadrans. Wyjąć, wystudzić (po około 45 minutach na piance bezowej zaczną pojawiać się
Domowa cukiernia Ewy