zmieniłam - na sernik z masą kajmakową i batonikami Snickers. Podane składniki wystarczą na sernik o średnicy 25-26 cm . Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 125 g zimnego masła Składniki na masę serową: 750 g twarogu(...)Zaczynamy od przygotowania spodu: w misce łączymy mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia, następnie dodajemy żółtka i drobno posiekane masło. Szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Tak przygotowanym ciastem wyklejamy spód okrągłej formy o średnicy 25-26 cm wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy gęsto widelcem i wkładamy do zamrażarki na czas rozgrzewania piekarnika (około 10 minut). 2. Piekarnik
My Culinary Artsernik. składniki: masa serowa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 4 łyżki cukru waniliowego 4 kostki gorzkiej czekolady 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny mus arbuzowy 1 kg arbuza bez pestek i skóry 2 galaretki truskawkowe 1,5 szklanki gorącej wody do galaretek oraz podłużne biszkopty do wyłożenia formy Blaszkę 25x28 wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć(...)truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i wystudzić. Arbuza pokroić na małe kawałki i zmiksować blenderem. Następnie dodać wystudzoną galaretkę i dokładnie zmiksować. Masę wylać na wierzch sernika. Odstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała
Monia miesza i gotujeSernik na kakaowych biszkoptach z 2 warstwami masy serowej. Jedna to masa serowa z czekoladą, drugą warstwę tworzy biała masa serowa. Wszystko przykryte warstwą konfitury, bitą śmietaną i świeżymi truskawkami. Składniki na tortownicę o średnicy 21cm: z przepisu ze strony Kwestia Smaku Spód: 200 g ciasteczek kakaowych z dziurką 1 łyżka kakao 50 g masła 50 g gorzkiej czekolady(...)wyrównać powierzchnię. Ciasto włożyć do piekarnika, od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni. Piec przez 45 minut. Ostudzić, włożyć do lodówki na 1 h, aż masa zgęstnieje. Wierzch: około 200 g truskawek 200 ml śmietanki 30% (schłodzonej) 200 g konfitury truskawkowej Śmietanę 30% ubić. Schłodzony sernik posmarować warstwą konfitury (zostawić 2 łyżki). Na to nałożyć bitą śmietanę. Na bitą
Moja Galeria Smakuoryginalnym przepisie sernik posypany był cukrem pudrem, u mnie obłożony jest właśnie pysznym, niezwykłym musem z pigwy, inaugurującym początek kariery tego magicznego owocu w mojej kuchni. Składniki (na tortownicę Ø 20cm): 2 nieduże jabłka, obrane i pokrojone w dużą kostkę 120 g herbatników pełnoziarnistych 75 g masła duża szczypta soli morskiej 2 łyżki rodzynek 4 łyżki rumu(...)podpieczone herbatniki. 4. Ciasto piec przez 20 minut w temperaturze180°C. Następnie zmniejszyć temperaturę do 160°C i piec przez 30 minut. Znów zmniejszyć do 150°C i piec kolejne 30 minut. Zmniejszyć ponownie do 120°, po 10 minutach do 90°C, po kolejnych 10 minutach wyłączyć piekarnik. Ciasto wyjąć po następnych 10 minutach. Sernik nie powinien pęknąć, może
Kuchnia PrezydentowejMoim jedynym zadaniem kulinarnym na Wielkanoc było upieczenie sernika. Cudownie być gościem ;) Pyszny, słodki z orzechami, kajmakiem i polewą czekoladową. Taki jest właśnie sernik Snickers. Prawdziwa rozpusta i uczta dla zmysłów. Z tym ciastem zaczynałam wiele lat temu swoją sernikową przygodę :) Mam więc do niego sentyment i szczególnie go polecam. To już ostatnia prosta przed świętami. Wszystkim zaglądającym(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Składniki na ciasto wymieszać mikserem, wlać na ciasteczkowy spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez godzinę. Studzić w uchylonym piekarniku. Przygotować kajmak. Do garnka wlać śmietankę, wsypać brązowy cukier, doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 30 minut. Na wystudzony sernik wsypać posiekane orzechy, następnie wlać ciepły
zadanie-gotowaniepotrafiłam się zdecydować co zrobić: tartę czy sernik? Więc ostatecznie zdecydowałam się, na połączenie obu w jedno ciasto. I tak też powstała tarta ala sernik z całym mnóstwem truskawek. Polecam ten przepis, bo ciasto jest przepyszne. U mnie z półpłynną polewą czekoladową mleczną i truskawkami, ale z powodzeniem można ciasto udekorować jedynie cukrem pudrem i truskawkami. SKŁADNIKI Kruchy(...)serowo-truskawkową i przelać do formy na podpieczony kruchy spód. Wyrównać wierzch, włożyć do piekarnika i piec 50 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto na 15 minut. Następnie lekko uchylić drzwiczki piekarnika i tak studzić ciasto (serniki nie lubią nagłych zmian temperatury, bo wtedy opadają). Dekoracja: Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą
Passions hobbies lifeznalazł się na blogu. Podziwiać go mogły osoby z facebooka i choć zachęcały do dodania przepisu, to postanowiłem zmodyfikować przepis i dodać dopiero jak będę z niego całkowicie zadowolony. Serniki ogólnie bardzo lubię, trochę bałem się jak wyjdzie mi mój pierwszy i choć nie był idealny, byłem z niego dumny :D Z tego drugiego to już całkiem :) W piekarniku(...)Pojemnik na ryż wykładamy folią do pieczenia, wlewamy do niego masę. Wstawiamy na 1 poziom do parowaru, zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 40 minut. Po 40 minutach wystawiamy pojemnik z sernikiem z parowaru i czekamy aż ostygnie. Jak już przestygnie, podkładamy talerz i przewracamy pojemnik tak, żeby sernik znalazł się na docelowym talerzu :) Zdejmujemy folię
Parowar FacetaDziś zapraszam Was na pyszny wiśniowy serniczek z ricotty z kawałkami białej czekolady . Taki deser smakiem i uroczo różowym kolorem zawsze wywołuje uśmiech na mojej twarzy
Słodkie okruszkiprosty do zrobienia. I zdecydowanie warto go zrobić! ;) Nie trzeba dodawać jagód - można zrobić po prostu sernik kawowy. Można dodać również rozpuszczoną tabliczkę czekolady lub kakao i zrobić sernik czekoladowy. Składniki: Spód: 200 g ciastek maślanych 80 g masła Masa serowa: 1 kg sera sernikowego lub półtłustego potrójnie mielonego 120 g (ok. 1/2 szklanki) cukru 3 duże jajka(...)dodawać, a jeśli macie mrożone - dodać bez rozmrażania!) i wylewamy na nie masę serową. Pieczemy ok. 80 minut w temperaturze 160 stopni. Zostawiamy do przestygnięcia w uchylonym piekarniku, po czym wkładamy na minimum 4 godziny do lodówki. Smacznego :) P.S. Czy wspominałam, że sernik jest idealny do kawy
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!wysmarowana masłem i posypana tartą bułką - na dnie rozłożyć biszkopty i wylać na nie masę piec w 200C około 40-45 minut, ciasto wyjąć z blaszki całkiem zimne, polukrować gęstym lukrem: cukier puder utrzeć z gęstą śmietaną polecam smaczny w połowie oszukany sernik...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsmaku i idealnej konsystencji :)5. Masę wylewamy na przestudzone ciasto.6. Wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika - PIECZEMY 45 minut - góra-dół z termoobiegiem. (obserwujemy - jeśli za bardzo będzie się przypiekać, a środek nadal będzie rzadki - zmniejszamy temperaturę i wydłużamy czas pieczenia)7. Przygotowujemy bezę (3-4 białka ubijamy z cukrem - na oko, na sztywną pianę)/nasz przepis na idealną(...)białego puchu?/9. Bezę posypujemy kruszonką (przepis na kruche ciasto b/glutenowe)10. Pieczemy 15 minut w temp. 120-140 stopni,11. STUDZIMY PRZY UCHYLONYM PIEKARNIKU! :)PS. bardzo ważne - nie otwieramy drzwiczek do piekarnika (jedynie do kontroli możemy rzucić okiem) :) - to sprawia, że nasze cudo "klapnie".Ten sernik to szaleństwo dla podniebienia. Posmakuje chyba każdemu - a jak nie posmakuje
Wypisz Wymalujintensywny i mocno czekoladowy sernik, dla którego warto zgrzeszyć by po jednym kawałku zaspokoić apetyt na czekoladę na długi czas:). Nam bardzo zasmakował i na pewno powtórzymy. Sernik: 1 kg mielonego sera 200 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 5 jajek 1 budyń waniliowy 200 ml śmietany 30% 2 łyżki kakao 150g cukru 100g ciastek owsianych(...)wykładamy papierem do pieczenia. Układamy ciastka tak by zakryły spód, część możemy połamać by uzupełnić puste miejsca. Na ciastka wylewamy masę serową. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 1,5h. Studzimy w uchylonym piekarniku. Chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą noc. 3. Przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy w garnuszku z mlekiem. Smarujemy nią górę i boki sernika. Posypujemy pokruszonymi ciastkami. Pozostawiamy
Szefowa kuchnismaku “Koktajl Truskawkowy”. Ciasto jest lekkie i wygląda wspaniale, bardzo polecam… Ciasto Bez Pieczenia “Koktajl Truskawkowy” Składniki: Spód: 250g wafelków Pryncypałki o smaku “Koktajl Truskawkowy” 50g miękkiego masła, w temperaturze pokojowej Krem: 1 galaretka truskawkowa + 200ml gorącej wody 450g gotowego sera na sernik 300g schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250g umytych, obranych truskawek 3 łyżki cukru pudru 70g pokrojonych(...)smaku “Koktajl Truskawkowy” przełożyć do blendera i zmiksować. Dodać miękkie masło i dokładnie wymieszać (można rękoma, powstanie wilgotna masa). Masą wafelkową wyłożyć tortownicę o średnicy 21cm wyłożoną papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać. Krem: 2. Galaretkę zalać gorącą wodą i mieszać, aż się rozpuści, odstawić do całkowitego ostygnięcia. 3. Truskawki zmiksować na mus. 4. Gdy galaretka będzie już ostygnięta
Mała Cukierenkaczas? W każdym razie, w serniku - jak sama nazwa wskazuje - najważniejszy jest ser. Po co sobie go psuć kruchym spodem, jak można upiec pyszny, bezglutenowy (!) i waniliowy sernik z przepisu podanego poniżej :) Zapraszam! Składniki (blacha o średnicy 24cm): 1kg dwukrotnie zmielonego twarogu (sernikowy z wiaderka też jest dobry) 250g prawdziwego masła 250g cukru laska wanilii (mógłby być(...)miksujemy jeszcze około minuty. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy naszą masę serową i pieczemy ok godziny w temperaturze 180 stopni lub do uzyskania brązowego koloru naszego ciasta. Na spód piekarnika wkładamy naczynie żaroodporne z niewielką ilością wody. Wtedy nasze ciasto będzie puszyste i delikatne. Sernik bardzo wyrasta, jednak po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu opada
Taste of imaginationkokosowe. Miksujemy do dokładnego połączenia. 3. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia (mała keksówka) przelewamy masę i pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. Zapraszam również na przepis po inne szybkie ciasta: SERNIK WANILIOWO KAKAOWY W 10 MINUT BABKA TWAROGOWA CHLEBEK BANANOWY (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzu