szklanki mąki 3 łyżki cukru 10 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżka śmietany 18 % Masa makowa: gotowa masa makowa z puszki ( u mnie waga masy 820 g ) 4 jajka 1/2 kostki margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu śmietankowego President do serników 4 jajka 2/3 szklanki cukru pudru 1 budyń śmietankowy 3/4 kostki margaryny Sposób wykonania(...)rozpuściłam , wystudziłam. Białka ubiłam z cukrem pudrem, stopniowo ( ciągle ubijając ) dodawałam żółtka, następnie masę serową , margarynę i na koniec budyń. Blaszkę o wymiarach 24 x 35 wyłożyłam papierem do pieczenia. Na spód dałam potarkowane na grubych oczkach kruche ciasto, na to wylałam masę makową a na koniec masę serową. Piekłam w temperaturze 180 stopni przez 1,20 h - najlepiej
Darcia w kuchniKamili, Łukasza i małej Wiktorii :). Przed wylotem jest zawsze dużo bieganiny, załatwiania ostatnich spraw, więc zdjęcia sernika też nie są doskonałe. Przede wszystkim nie ma na nich całej galaretki. W obawie, że ściemni się na dworze zanim stężeje na czas polałam sernik tylko odrobiną galaretki z mango. Chciałam mniej więcej przedstawić wam, jak ciasto wyglądało. Sernik powstał
Przepisy Aleksandrywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sernik smakuje... naprawdę obłędnie. A dla miłośników chałwy będzie istną rozkoszą dla podniebienia. Jest delikatny, kremowy i cudownie pachnie! Sami się przekonajcie, bo robi się go niezwykle prosto! (Tortownica o średnicy 24 cm) herbatniki na spód Masa serowa: 800g sera waniliowego z wiaderka 4 jajka 150g śmietanki(...)Całość przelać do formy wyłożonej herbatnikami i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Przez pierwsze 15 minut piec w 200 stopniach, a przez kolejną 1 godzinę (może być ciup dłużej) w 150. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i po 5 minutach powoli uchylić drzwiczki. Ostudzony sernik wstawić do lodówki na kilka godzin. Przygotować polewę. Rozdrobnioną chałwę połączyć ze śmietanką, zmiksować blenderem
Di gotujejesteście miłośnikami orzechów i sernika to ciasto na pewno przypadnie Wam do gustu. Wisienką na tym cieście jest krem krówkowy, który całości dodaje charakteru. Polecam :) SKŁADNIKI : KULKI : 30 dag drobno zmielonych orzechów u mnie włoskie 4 łyżki cukru pudru (można dać więcej) szklanka jogurtu greckiego lub śmietany 18 % 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 2-4 łyżki kaszy(...)kulki a potem już na. Równamy i pieczemy ok. 1 godziny w 150 st. C termoobieg lub 170 st. C góra dół. Po upieczeniu zostawiamy na chwilę w piekarniku. Następnie wyciągamy i zostawiamy do wystudzenia. KREM: Masło miksujemy na białą i puszystą masę, dodajemy po łyżce masy krówkowej i miksujemy. Smarujemy wierzch sernika. Posypujemy kakao i na chwilkę chowamy
Pani na deserczekoladą , ale również możecie polać swoją ulubioną polewą lub posypać cukrem pudrem. Jeśli macie ochotę wypróbować inny i równie smaczny sernik to polecam przepis na lekki sernik Składniki 150 g kruchych ciasteczek 40 g masła 1 kg twarogu (dałam wiaderkowy) 10 jajek 1 duży budyń śmietankowy Delecty 3 łyżki skórki kandyzowanej pomarańczowej (można pominąć(...)pomarańczową. Wlać powstałe do tortownicy wyłożonej ciasteczkami i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C około 1 godziny, ale czas pieczenia może się skrócić lub wydłużyć. Po upieczeniu wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, umieszczając ją w misce, a miskę na garnku z gotującą się wodą. Polać rozpuszczoną czekoladą sernik i posypać posypką Delecty czekoladowymi kamyczkami po okręgu
O kuchni z uczuciemczęści. Każdą część pieczemy na blaszce (25x36) wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 190 stopni C ok. 10 minut. Twaróg ucieramy z jajkami i z cukrem za pomocą miksera. Margarynę rozpuszczamy w garnku. Do gorącego tłuszczu dodajemy twaróg. Mieszamy. Dodajemy rodzynki i dwa suche budynie. Podgrzewamy tak długo, aż masa zacznie gęstnieć. Układamy warstwami kruche ciasto, sernik, kruche ciasto
Pobite gary Barbarymusem czekoladowym wprost rozpływa się w ustach! Ten sernik to moja kombinacja smaków,metodą prób i błędów wyszedł taki jaki powinien być. Z pełną satysfakcją postawiłabym go na stole -dla gości...:) Składniki Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 kostki margaryny 3 łyżki cukru 2 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% Masa: 1 kg twarogu(...)pieczenia dodać resztę składników i szybko zagnieść kruche ciasto. Wylepić wyłożoną pergaminem tortownicę o średnicy 28 cm -samo dno. MASA: Twaróg zemleć wsypać cukry dodać jajka wlać budyń rozpuszczony w mleku, zmiksować wszystko razem na puszysto dodając w trakcie masło. Wylać masę serową na kruche ciasto,rozsypać na wierzchu umyte osuszone owoce, wstawić do piekarnika i piec około
Wanilia i Kardamongrudki, a następnie przekładamy do masy serowej i mieszamy.Formę okrągłą wykładamy papierem do pieczenia i układamy na dnie nasze herbatniki waniliowe i cytrynowe. Przekładamy masę serową i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki na jakieś 30 minut by stężał sernik.Po 30 minutach wyjmujemy sernik z lodówki i kładziemy na nim poziomki, zalewamy schłodzona lekko tężejącą galaretką i do lodówki najlepiej
Różowa kuchniażelatynySposób wykonaniabiszkoptOddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać dodając żółtka.Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaćWylać ciasto do tortownicy(24 cm),z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.Piec w temp.180 stopni około 20 min.Wyjąć z formy, zdjąć papier i wystudzić na kratce.masaNamoczy(...)osączone i pokrojone pozostałe brzoskwinie.1 łyżkę żelatyny namoczyć w niewielkiej ilości wody, rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z syropem brzoskwiniowym (ok.250 ml). Lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch sernika polewając dokładnie brzoskwinie.Wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą
Mix smakudługo, tylko do połączenia się składników. Gotową masę przelewamy do tortownicy. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 90 min. składniki na polewę śmietanową: 200 ml śmietany, kwaśnej 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie: otarta skórka z pomarańczy wykonanie: Śmietanę mieszamy z cukrem. Polewamy nią sernik i podpiekamy w piekarniku jeszcze przez ok. 10 min. Następnie uchylamy drzwiczki i pozostawiamy
Domowy Smak Jedzeniakwestii zaspokajania ich pragnień. No, może czasem... Ale gdy piekę ciasto, myślę raczej o przyjemności ich mamy. Tym razem jednak trafiłam w gust starszego niejadka: wciągnął dwa kawałki, zanim się obejrzałam. I pochwalił! Byłam w szoku; właściwie to ciągle jestem... Jeśli więc Wasze dzieci nie tkną piernika, sernika ani ciasta z kremem - oto rozwiązanie. Delikatnie miodowe, z nutą cynamonu, wilgotne(...)miękkiego masła 100 g miodu 75 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżeczki cynamonu 3 jajka 50 ml mleka 150 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g mielonych migdałów dodatkowo: 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru Masło utrzeć z miodem, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując
Pożeraczka, czyli raz adobrzewypieków. Każdy znajdzie w niej coś dla siebie m.in. przepisy na torty, serniki, keksy, ciasta czekoladowe i tak uwielbiane w moim domu babki. Warto mieć ją w swojej kuchni i zapoznać się z przepisami podczas picia kawy i jedzenia pysznej dwukolorowej babki piaskowej Ja swoją babkę piekłam dość późno, więc musicie mi wybaczyć mi zdjęcia Składniki: (na keksówkę
Słodkie okruszkiUwielbiam serniki. Dlatego tak często je robię. Dziś polecam Wam przepis na mini serniczki z mascarpone na ciasteczkowym spodzie. Przygotowanie jest naprawdę proste i szybkie, a smak zachwyci nie jednego. U mnie serniczki znikły w ekspresowym tempie. Sama zdążyłam zjeść dosłownie jeden. Dlatego następnym razem na pewno przygotuje je z co najmniej podwójnej porcji Takie mini serniczki możecie przygotować(...)ciastka (ciastka, których używam bardzo łatwo kruszą się w rękach). Następnie na pokruszone ciastka wykładamy naszą masę serową. Serniczki wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnik na środkowy poziom. Pieczemy 20 minut. Po tym czasie zostawiamy jeszcze na 3-4 minuty przy uchylonym piekarniku. Następnie wyciągamy studzimy i wkładamy do lodówki. U mnie w lodówce były wyłącznie 30 minut
Słodkie okruszkiBaby, mazurki, serniki - to ciasta, które goszczą na stołach w Święta Wielkanocne. U nas w domu babki co prawda robimy rzadko, lecz każdy z nas z wielką przyjemnością zajada się nimi, gdy już 'wjadą' na stół. Mam jeden sprawdzony przepis i zawsze z niego robię. Wychodzi pyszna i pulchna baba. Składniki: 5 jajek - białka osobno 1 szklanka cukru(...)Piec w 180 stopniach, 40-60 minut (ja zazwyczaj piekę 'na oko') Jeżeli korzystasz z moich przepisów, zachęcam Cię do wysłania mi zdjęć oraz Twojej opinii na temat tego co przygotowałeś. Mój fanpage ---> My World by Dagmara Rek Może zainteresują Cię też inne przepisy: 1. Sernik z tartym, ciemnym ciastem. 2. Szybka sałatka z makaronem
My World by Dagmara Rekciasto piekłam na wesele..i dlatego nie ma zdjęć z przekroju..ale jak zrobię następnym razem to dodam inne zdjęcia...Ciasto mimo tego pęknięcia było pyszne..W internecie jest wiele różnych przepisów na styropian [czyli oszukany sernik, bo smakuje jak sernik] z dodatkiem jogurtów lub śmietany, z wiórkami lub bez...ja zrobiłam według przepisu znajomej [ mam jeszcze(...)warto takim przepisem na pyszne ciasto się podzielić]. Ciasto kruche 450 g mąki 1 szkl.cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 7 żółtek 250g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto jogurtowe 7 białek 1 szkl.cukru 3 budynie śmietankowe 3 duże jogurty greckie Składniki na ciasto zagnieść.Podzielić na dwie części-jedną większą, drugą mniejszą.Większą część schłodzić
Moje domowe kucharzenie