Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z prostym przepisem na rewelacyjny sernik na zimno z musem jogurtowo-truskawkowym. Ciasto jest niezwykle pyszne i łatwe w przygotowaniu. SKŁADNIKI Przepis na tortownicę 24cm BISZKOPT -3 jajka -3 łyżki cukru -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół szklanki maki pszennej tortowej -łyżka ciemnego kakao MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku(...)wrzątku BISZKOPT Białka ubijamy na sztywno,dodajmy cukier miksując,potem żółtka. Na koniec przesiewamy mąkę,proszek kakao i delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto do wyłożonej papierem tortownicy. Pieczemy około 15 minut w temp 180 stopni. Studzimy. MASA SEROWA (ser powinien być w temp pokojowej) Do garnka wlewamy mleko,dodajemy cukier waniliowy,cukier oraz żelatyne. Zagotowujemy. Studzimy. Zimny płyn wlewamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuśmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Czekoladowy sernik na zimno Wykonanie: W misce mieszamy dokładnie pokruszone ciastka i roztopione masło. Masę rozprowadzamy na dnie tortownicy o średnicy 23 cm ( ja nie mam tortownicy 23 cm, więc zrobiłam na tortownicy 28 cm i był nieco niższy). Pieczemy 10 minut w temperaturze 175 stopni, a następnie studzimy. Żelatynę(...)Cały czas miksując, niewielkim strumieniem, wlewamy ostudzoną żelatynę. Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Śmietankę dodajemy do masy serowej i bardzo delikatnie łączymy, aby sernik był jak najbardziej puszysty. Na spód z ciastek delikatnie przekładamy masę serową. Czekoladowy sernik na zimno, dekorujemy według uznania. Czekoladowy sernik na zimno
Pomysłowa kuchniaFantastyczny sernik w klasycznym nowojorskim stylu. Kremowy, puszysty i delikatny. Przepyszny :) Składniki: herbatniki bezglutenowe np. petit beurre 400 g masło 150 g tłusty twaróg mielony 750 g cukier puder 1 szklanka skórka cytryny 2 łyżeczki ekstrakt waniliowy 2 łyżeczki jajka 3 szt kurze lub 10 przepiórczych śmietana kremówka 3/4 szklanki sok cytrynowykonfitura jagodowa, z czarnej porzeczki(...)Ubić mikserem. Przelać masę na ciasteczkowy spód, wstawić do piekarnika i piec około 60 minut. Wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki - ciasto pozostawić w środku do ostygnięcia. Po około 2 godzinach przenieść do lodówki i schłodzić. Konfiturę podgrzać lekko do rozpuszczenia (np. w mikrofalówce), polać wierzch sernika
głodny alergikłyżeczki sody 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cynamonu 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżeczki imbiru 200 g drobnego cukru 1/2 łyżeczki soli 400 ml oleju 7 jajek 200 g brązowego cukru 600 g pure z dyni Krem: 600 g mielonego gęstego sera na sernik 1,5 szkl. cukru pudru 350 ml kremówki 36% Karmel(...)gałki muszkatołowej szczypta imbiru Do misy miksera wbijamy jajka, dodajemy olej, brązowy cukier oraz pure z dyni. Mieszamy rózgą kuchenną aż do otrzymania gładkiej, jednolitej masy. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, oraz przyprawy przesiewamy przez sito. Dodajemy cukier i mieszamy. Składniki suche łączymy ze składnikami mokrymi. Mieszamy chwilę, tylko do połączenia. Przelewamy do tortownicy (o średnicy 26 cm) wyłożonej papierem
Smaki Na Talerzucałość delikatnie mieszamy masę przekładamy do tortownicy 20-21cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50minut w piekarniku nagrzanym do150°C, studzimy w uchylonym piekarniku gotowy można polać roztopioną czekoladą , ja jednak pominęłam polewę bo w takiej czystej postaci sernik jest pyszny. Źródło: Istagram Dieta bez diety
Słodkie zapomnienieszklanki mąki 3 łyżki cukru 10 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżka śmietany 18 % Masa makowa: gotowa masa makowa z puszki ( u mnie waga masy 820 g ) 4 jajka 1/2 kostki margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu śmietankowego President do serników 4 jajka 2/3 szklanki cukru pudru 1 budyń śmietankowy 3/4 kostki margaryny Sposób wykonania(...)rozpuściłam , wystudziłam. Białka ubiłam z cukrem pudrem, stopniowo ( ciągle ubijając ) dodawałam żółtka, następnie masę serową , margarynę i na koniec budyń. Blaszkę o wymiarach 24 x 35 wyłożyłam papierem do pieczenia. Na spód dałam potarkowane na grubych oczkach kruche ciasto, na to wylałam masę makową a na koniec masę serową. Piekłam w temperaturze 180 stopni przez 1,20 h - najlepiej
Darcia w kuchniKamili, Łukasza i małej Wiktorii :). Przed wylotem jest zawsze dużo bieganiny, załatwiania ostatnich spraw, więc zdjęcia sernika też nie są doskonałe. Przede wszystkim nie ma na nich całej galaretki. W obawie, że ściemni się na dworze zanim stężeje na czas polałam sernik tylko odrobiną galaretki z mango. Chciałam mniej więcej przedstawić wam, jak ciasto wyglądało. Sernik powstał
Przepisy Aleksandrywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sernik smakuje... naprawdę obłędnie. A dla miłośników chałwy będzie istną rozkoszą dla podniebienia. Jest delikatny, kremowy i cudownie pachnie! Sami się przekonajcie, bo robi się go niezwykle prosto! (Tortownica o średnicy 24 cm) herbatniki na spód Masa serowa: 800g sera waniliowego z wiaderka 4 jajka 150g śmietanki(...)Całość przelać do formy wyłożonej herbatnikami i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Przez pierwsze 15 minut piec w 200 stopniach, a przez kolejną 1 godzinę (może być ciup dłużej) w 150. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i po 5 minutach powoli uchylić drzwiczki. Ostudzony sernik wstawić do lodówki na kilka godzin. Przygotować polewę. Rozdrobnioną chałwę połączyć ze śmietanką, zmiksować blenderem
Di gotujejesteście miłośnikami orzechów i sernika to ciasto na pewno przypadnie Wam do gustu. Wisienką na tym cieście jest krem krówkowy, który całości dodaje charakteru. Polecam :) SKŁADNIKI : KULKI : 30 dag drobno zmielonych orzechów u mnie włoskie 4 łyżki cukru pudru (można dać więcej) szklanka jogurtu greckiego lub śmietany 18 % 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 2-4 łyżki kaszy(...)kulki a potem już na. Równamy i pieczemy ok. 1 godziny w 150 st. C termoobieg lub 170 st. C góra dół. Po upieczeniu zostawiamy na chwilę w piekarniku. Następnie wyciągamy i zostawiamy do wystudzenia. KREM: Masło miksujemy na białą i puszystą masę, dodajemy po łyżce masy krówkowej i miksujemy. Smarujemy wierzch sernika. Posypujemy kakao i na chwilkę chowamy
Pani na deserczekoladą , ale również możecie polać swoją ulubioną polewą lub posypać cukrem pudrem. Jeśli macie ochotę wypróbować inny i równie smaczny sernik to polecam przepis na lekki sernik Składniki 150 g kruchych ciasteczek 40 g masła 1 kg twarogu (dałam wiaderkowy) 10 jajek 1 duży budyń śmietankowy Delecty 3 łyżki skórki kandyzowanej pomarańczowej (można pominąć(...)pomarańczową. Wlać powstałe do tortownicy wyłożonej ciasteczkami i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C około 1 godziny, ale czas pieczenia może się skrócić lub wydłużyć. Po upieczeniu wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, umieszczając ją w misce, a miskę na garnku z gotującą się wodą. Polać rozpuszczoną czekoladą sernik i posypać posypką Delecty czekoladowymi kamyczkami po okręgu
O kuchni z uczuciemczęści. Każdą część pieczemy na blaszce (25x36) wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 190 stopni C ok. 10 minut. Twaróg ucieramy z jajkami i z cukrem za pomocą miksera. Margarynę rozpuszczamy w garnku. Do gorącego tłuszczu dodajemy twaróg. Mieszamy. Dodajemy rodzynki i dwa suche budynie. Podgrzewamy tak długo, aż masa zacznie gęstnieć. Układamy warstwami kruche ciasto, sernik, kruche ciasto
Pobite gary Barbarymusem czekoladowym wprost rozpływa się w ustach! Ten sernik to moja kombinacja smaków,metodą prób i błędów wyszedł taki jaki powinien być. Z pełną satysfakcją postawiłabym go na stole -dla gości...:) Składniki Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 kostki margaryny 3 łyżki cukru 2 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% Masa: 1 kg twarogu(...)pieczenia dodać resztę składników i szybko zagnieść kruche ciasto. Wylepić wyłożoną pergaminem tortownicę o średnicy 28 cm -samo dno. MASA: Twaróg zemleć wsypać cukry dodać jajka wlać budyń rozpuszczony w mleku, zmiksować wszystko razem na puszysto dodając w trakcie masło. Wylać masę serową na kruche ciasto,rozsypać na wierzchu umyte osuszone owoce, wstawić do piekarnika i piec około
Wanilia i KardamonżelatynySposób wykonaniabiszkoptOddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać dodając żółtka.Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaćWylać ciasto do tortownicy(24 cm),z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.Piec w temp.180 stopni około 20 min.Wyjąć z formy, zdjąć papier i wystudzić na kratce.masaNamoczy(...)osączone i pokrojone pozostałe brzoskwinie.1 łyżkę żelatyny namoczyć w niewielkiej ilości wody, rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z syropem brzoskwiniowym (ok.250 ml). Lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch sernika polewając dokładnie brzoskwinie.Wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą
Mix smakudługo, tylko do połączenia się składników. Gotową masę przelewamy do tortownicy. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 90 min. składniki na polewę śmietanową: 200 ml śmietany, kwaśnej 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie: otarta skórka z pomarańczy wykonanie: Śmietanę mieszamy z cukrem. Polewamy nią sernik i podpiekamy w piekarniku jeszcze przez ok. 10 min. Następnie uchylamy drzwiczki i pozostawiamy
Domowy Smak Jedzeniakwestii zaspokajania ich pragnień. No, może czasem... Ale gdy piekę ciasto, myślę raczej o przyjemności ich mamy. Tym razem jednak trafiłam w gust starszego niejadka: wciągnął dwa kawałki, zanim się obejrzałam. I pochwalił! Byłam w szoku; właściwie to ciągle jestem... Jeśli więc Wasze dzieci nie tkną piernika, sernika ani ciasta z kremem - oto rozwiązanie. Delikatnie miodowe, z nutą cynamonu, wilgotne(...)miękkiego masła 100 g miodu 75 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżeczki cynamonu 3 jajka 50 ml mleka 150 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g mielonych migdałów dodatkowo: 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru Masło utrzeć z miodem, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując
Pożeraczka, czyli raz adobrze