Lato to idealna pora na Serniki na zimno! Truskawkowe , brzoskwiniowe , a nawet miętowe – wszystkie uwielbiam! Dziś mam dla Was przepis na wersję kokosową! Kokosowy
Ostra na SłodkoWyczytałam, że podobno dziś dzień sernika :-) No to proszę - jest sernik :-) w prawdzie dziś już nie zdążycie nacieszyć się jego smakiem, ale może wykorzystacie przepis
Czary - gary w kuchniMasę serową przelewamy na schłodzony spód i wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Pieczemy 20 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy kolejne 40-45 minut. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy do temperatury pokojowej. Puszkę z pozostałym kajmakiem umieszczamy w rondelku z wrzątkiem i mieszamy do chwili, aż będzie miał konsystencję polewy
Kocham Czekoladęsera na serniki (mielonego) * 1/3 szklanki cukru pudru * 4 łyżeczki żelatyny * 1 saszetka czekolady do picia ( w proszku taka do rozpuszczenia) * 100 ml śmietany kremówki * 1 zagęstnik do śmietany galaretka miętowa * 1/3 szklanki syropu miętowego * 1/2 szklanki zimnej przegotowanej wody * 1 łyżeczka żelatyny Sposób wykonania Dno tortownicy (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki pokruszyć, czekoladę rozpuścić(...)Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, rozpuścić, dodać do syropu miętowego, dolać 1/2 szklanki zimnej przegotowanej wody, wymieszać i odstawić, aż będzie delikatnie tężeć, taką galaretkę wylać na wierzch sernika i dowolnie udekorować
Mix smakulodówki na około 30 min. Wyjąć z lodówki i rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, wyłożyć nim dno prostokątnej formy (około 22 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i ponakłuwać widelcem. Jeżeli ciasto będzie się rwało, należy wylepić formę ręcznie. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 13 min, aż będzie lekko złote. Masa serowa(...)podpieczony spód przełożyć masę serową, na wierzch rozłożyć obrany i pokrojony rabarbar. Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 45 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140°C i piec przez około 30 minut. Po około 20 minutach pieczenia na wierzchu ciasta rozkruszyć kruszonkę. Upieczony sernik wystudzić i schłodzić w lodówce. Kruszonka: Masło roztopić, ostudzić, dodać do cukru
Oryginalny smaksłodką przekąskę do kawy - kruchy maślany spód i delikatne aksamitne nadzienie z białego serka. W przeciwieństwie do klasycznych serników, nadzienie nie upadnie po wyciągnięciu z piekarnika, więc nie wymaga specjalnego traktowania - takie ciasto po prostu musi się udać :)Foremka, w której piekłam tartę ma średnicę 25 cm.Składniki na ciasto:1 szklanka mąki2 jajka0,5 szklanki cukru0,5 kostki masła0
Ciastkozercydynia obecnie króluje w naszych kuchniach, chciałabym przedstawić Wam prosty przepis na jej wykorzystanie. W poniższym wpisie znajdziecie bowiem przepis na sernik na zimno z dodatkiem dyni. Z racji, że jest to ciasto bez pieczenia, jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, co jest jego dodatkowym plusem. Masę przygotowuje się z puree z... Tryb czytania Artykuł Sernik dyniowy
kurkanielotka.plJeżeli posiadasz TCC, wymieszaj wszystkie składniki musu w misie wyposażonej w mieszadło, uruchom program P1 slow cook na 6-8 minut. Odstaw do ostygnięcia. W celu przygotowania podstawy sernika, wymieszaj zmielone herbatniki, cukier i masło, następnie wyłóż uklepując do natłuszczonej tortownicy o średnicy 23 cm. Możesz bardzo łatwo zmielić herbatniki w TCC. Wystarczy wrzucić herbatniki do misy wyposażonej w ostrze(...)rabarbarowy i za pomocą widelca rozprowadź go po powierzchni masy. Powtórz te kroki z resztą składników. Włóż do piekarnika nagrzanego do 160 oC i piecz przez godzinę, lub do momentu aż sernik zetnie się po środku. Po tym czasie zostaw do ostygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Smacznego! English version Rhubarb mousse cheesecake (12 servings) Ingerdients for the mousse
karmelowypołączenia. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i mieszamy szpatułką do połączenia. Masę przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy w 170 st.C przez 40 min. Upieczony sernik odstawiamy do ostygnięcia. 1 słoik jabłek podgrzewamy w rondelku, aby były gorące, ściągamy z palnika, dodajemy jedną galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia.(Moje jabłka ze słoika
kulinarne odsłony patichcemy tego; sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół. Wyjmujemy formę z lodówki, masę serową wylewamy na schłodzony spód z ciastek. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez około 60 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, następnie chłodzimy w lodówce przez około 12 godzin. Składniki na lemon curd
Życie zamknięte w smakupysznie. Mało skomplikowane i pracy przy nim niewiele. Polecam,bo warto! Spód:Musimy upiec biszkopt z 2 jajek z tego przepisu. Sernik robiłam w wysokiej tortownicy o średnicy 20 cm, biszkopt piekłam w prostokątnej i po upieczeniu i wystudzeniu wycięłam go na wielkość wspomnianej tortownicy.Masa serowa: 700 g sera do serników w wiaderku Piątnica 1 łyżka soku(...)biszkopt, boki obkładamy brzoskwiniami pokrojonymi w plasterki. Na biszkopt wylewamy odrobinę masy serowej, na którą delikatnie wykładamy brzoskwinie w galaretce, całość zalewamy masą serową. Na którą układamy galaretkowe serduszka. Sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujechciałam spróbować czegoś podobnego. Myśl o moim ulubionym maśle orzechowym połączonym z sernikiem wydawała mi się bardzo intrygująca. I tak właśnie powstał ten sernik - rozpusta z masłem orzechowym:-) Sernik jest ciężki, 'konkretny', serowy ze słoną nutką. Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim przypadnie do gustu, ale naprawdę warto go spróbować. I jeszcze uwaga: jeśli jesteś na diecie(...)zmiksuj. Przelej do formy na przestudzony spód i wyrównaj powierzchnię. Piecz przez 15 minut w temp 180C(z termoobiegiem) a następnie zmniejsz temperaturę do 100C i piecz jeszcze 2 godziny. Po tym czasie sernik powinien być suchy z wierzchu i już zwarty. W razie czego zostaw go jeszcze na chwilę. Następnie wyłącz piekarnik, wyjmij sernik i nożem przejedź
Smaki Przyprawy i Kolorychciałam spróbować czegoś podobnego. Myśl o moim ulubionym maśle orzechowym połączonym z sernikiem wydawała mi się bardzo intrygująca. I tak właśnie powstał ten sernik - rozpusta z masłem orzechowym:-) Sernik jest ciężki, 'konkretny', serowy ze słoną nutką. Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim przypadnie do gustu, ale naprawdę warto go spróbować. I jeszcze uwaga: jeśli jesteś na diecie(...)zmiksuj. Przelej do formy na przestudzony spód i wyrównaj powierzchnię. Piecz przez 15 minut w temp 180C(z termoobiegiem) a następnie zmniejsz temperaturę do 100C i piecz jeszcze 2 godziny. Po tym czasie sernik powinien być suchy z wierzchu i już zwarty. W razie czego zostaw go jeszcze na chwilę. Następnie wyłącz piekarnik, wyjmij sernik i nożem przejedź
Kulinarna rozmowaKolejny z serii serników, które można jeść bezkarnie ;) pomysł zaczerpnęłam z TEJ STRONY Jak to się mówi : "Święta, święta i po świętach", jakoś mnie to nie smuci, zwłaszcza, że już kolejny rok z kolei nie dało się u mnie wyczuć rodzinnej atmosfery... Na sentymenty zawsze zbiera mi się zaraz po sylwestrze, wtedy zdaję sobie sprawę że kolejny(...)taką formę wstawiamy do większego naczynia żaroodpornego lub większej formy wlewamy do formy ciepłą wodę tak by sięgała minimum do 1/3 wysokości formy z sernikiem wstawiamy do nagrzanego do 160°C piekarnika i pieczemy ok. 90 minut pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia, a następnie chowamy do lodówki SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość