sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:208/617)

Pieczona pierś z indyka w śmietanie. 384

Uwielbiam pieczenie i dania z indykiem. Niektórzy uważają, że indyk to suchy kawał mięcha lecz ja jestem odwrotnego zdania, bo jeżeli umieć go poprawnie zamarynować i

Kuchnia Łukasza
Czekoladowy styropian 753

sprawą budyniu czekoladowego, a śmietanę zastąpiłam jogurtem greckim. Obecnie na blogach królują jagodzianki i ciasta z truskawkami. Ja zaś się dzisiaj wyłamuję i piekę czekoladowy styropian. Oryginalny styropian smakuje jak sernik, ten smakuje jak czekoladowy sernik z posmakiem kokosów. To kruche ciasto dodatkowo uzupełniłam konfiturą wiśniową. Upieczcie i wydajcie opinię co sądzicie o tym cieście? Ja z czystym(...)Skubaniec z owocami (kruche ciasto z owocami) Ciasto z truskawkami i płatkami owsianymi Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g margaryny konfitura czereśniowa Przygotowanie ciasta: Mieszamy suche składniki, dodajemy żółtka i pokrojoną w kostkę margarynę. Z podanych powyżej składników zagniatamy ciasto. Ja zagniatałam ciasto hakiem robota. Ciasto dzielimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Herbaciany sernik na zimno 132

sernika. Do galaretki z herbaty o smaku granatu nie dodałam cukru, ponieważ zależało mi żeby sernik nie był przesłodzony. Jak widzicie herbaty  Teekanne można wykorzystać do przygotowania sernika, nasączenia biszkoptów. Można zrobić lody herbaciane, a także wykorzystać je do dań wytrawnych. Galaretki są ładne przezroczyste, i oprócz świetnego smaku mają ładną barwę. Kupne galaretki są dla mnie(...)rozdrabniam na pył w misie blendującej. Przesypuje do miski, dodaje roztopione gorące masło i mieszam widelcem. Dno formy o średnicy 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Wykładam masę ciasteczkową i ugniatam palcami. Sernik: Do miski przekładam serek, dodaję puder, skórkę pomarańczową, śmietanę i mieszam mikserem.  Galaretkę i żelatynę rozpuszczam w 125 ml gorącej wody. Jak lekko przestygnie

wesoła kuchnia
Sernik karmelowy z musem truskawkowym. 282

wielbicieli karmelowych smaków . Składniki : tortownica 20 cm 500 g sera wiaderkowego na serniki ,u mnie ser z jogurtu greckiego 3 jajka 150 g masy kajmakowej ,u mnie mleko skondensowane gotowane 2 godziny w wodzie ,przestudzone 50 g tej samej masy do zatopienia w serniku 2 łyżki budyniu śmietankowego Jajka ubijamy krótko na jednolitą masę ,dodajemy resztę składników , poza(...)mikserem do połączenia się całości. Przekładamy masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i łyżeczką zatapiamy w nim w różnych miejscach pozostałe 50 g kajmaku .Pieczemy ciasto w 175 stopniach około 50 minut .Sernik na środku ma pozostać lekko ścięty ,po przestudzeniu będzie idealnie kremowo karmelowy. Udekorować musem z truskawek przed podaniem.Smacznego

Ladylaura.
Sernik pomarańczowy na spodzie z masłem orzechowym 120

Uwaga! Ten sernik kończy wszystkie randki. Nawet podwójne. Wyjmujecie na stół i wszyscy po jednym kawałku odpadają. Ma to swoje wady i zalety, więc do dzieła! Składniki: 1 kg sera 4 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 0,5 szklanki śmietanki 30% 2 pomarańcze 3/4 szklanki cukru 100 g pełnoziarnistych herbatników ok. 1 szklanki domowego masła orzechowego(...)spód z ciastek i masła orzechowego i wstawiacie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczecie ok. godziny. Po upieczeniu i wystudzeniu sernika kroicie pomarańcze na plasterki i robicie karmel w rondelku. Pokrojone owoce wrzucacie do karmelu i… karmelizujecie. Ozdobicie nimi sernik po upieczeniu i wystygnięciu. Kiedy cały dom pachnie, możecie planować niecne „aktywności” dla swoich lekko

GRUBY WAŁEK
Sernik kajmakowy 148

pyszny sernik z kajmakiem. Sernik wychodzi wysoki, wilgotny, można go udekorować polewą czekoladową z tego przepisu  lub rozpuszczoną czekoladą. Przepis ze strony Kwestia Smaku. Polecam! Sernik kajmakowy: Składniki na tortownicę 24-26cm: Na spód: 200g herbatników maślanych 80 g roztopionego masła pół łyżeczki cynamonu Na masę serową: 800g twarogu, dwukrotnie zmielonego puszka kajmaku (510g(...)składników. Masę wylewamy na schłodzony spód, wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika, pieczemy 15 minut, zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy około 60 minut (aż cała powierzchnia sernika będzie ścięta i po dotknięciu sprężysta). Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu dekorujemy polewą lub roztopioną czekoladą. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Sernik na zimno na biszkoptach 250

Bardzo łatwy do wykonania sernik na biszkoptach. Możecie użyć dowolnych, sezonowych owoców oraz ulubionej galaretki. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając jednak o

Bullio
Caramel cheesecake! 176

się zbyt napracować, to jeszcze lepiej! A co!SKŁADNIKI:-1 kg sera w wiadereczku- 1 cukier waniliowy- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia- 1 puszka mała masy krówkowej o smaku karmelu (zostaw 2 łyżki na wierzch sernika)- 3 łyżki kakao- 4 jajka- 2 łyżki mąki ryżowej- 1 łyżka brązowego cukruWykonanie:- żółtka oddziel od białek- do żółtek dodaj w/w składniki(...)masę, co najmniej przez 7 minut- białka ubij na sztywno z dodatkiem szczypty soli- Pianę z białek delikatnie łyżką wymieszaj z sernikiem, tak aby jak najwięcej go napowietrzyć- masę wylej do dużej tortownicy wyłożonej papierem- wstaw do nagrzanego pieca na 200 stopni C, pieczemy 50-60 minut (jeżeli masz piekarnik z termoobiegiem to 180 stopni C)- po upieczeniu

SMYKWKUCHNI
sernik szachownica 451

Ubijając dalej dodawać cukier a następnie żółtka, później wodę i olej. Mąkę wymieszać z kakao, mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie ale dokładnie wymieszać. Przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 30 minut. Wystudzić.  Wystudzony biszkopt przekroić na dwa blaty a następnie każdy pokroić na w miarę(...)następnie ucierając dodawać po trochę sera. Wsypać budynie, skórkę pomarańczy i wlać olej. Zmiksować. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.  Foremkę, w której piekł się biszkopt wyłożyć wysoko nowym papierem do pieczenia. Na dnie rozłożyć paski ciasta tak, żeby odstępy między nimi miały mniej więcej taką samą szerokość jak ciasto. Wypełnić je masą serową. Na masę serową nałożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z jogurtem i owocami 207

z jogurtem i owocami Składniki: Spód: 220g herbatników lub ciastek digestive 50g masła – roztopić Masa serowa – dobrze jeśli składniki będą w temperaturze pokojowej: 650g gotowego sera na sernik 200g naturalnego jogurtu 220g cukru 3 łyżki budyniu waniliowego lub śmietanowego bez cukru 3 płaskie łyżki mąki pszennej 3 jajka skórka starta z 1 cytryny sok wyciśnięty(...)wyrównać. Na wierzchu poukładać pozostałe owoce i łyżką lekko powciskać je w masę serową. 4. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150C na funkcji góra-dół przez około 75 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po upieczeniu sernik proszę zostawić do ostygnięcia w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Ostygnięty sernik wstawić do lodówki. Wierzch: 5. Śmietankę kremówkę

Mała Cukierenka
Sernik z brzoskwiniami 1081

Wspaniały, pyszny sernik, przepis jak widać nie skomplikowany, a efekt! - poezja smaku...:) Składniki: 3 szklanki mąki 5 łyżek cukru 5 żółtek 1 kostka margaryny 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg sera ( z wiaderka) 3 jajka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1,5 szklanki cukru 0,5 kostki margaryny miękkiej Piana 5 białek 1 szklanka cukru(...)białek ubijamy sztywną pianę razem z cukrem, wykładamy na brzoskwinie. Ciasto z zamrażarki ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach na wierzch. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto można polukrować. Sernik Tereski  Smacznego

kgwjanczewo
Lekki sernik malinowy na mleku (bez cukru, bez glutenu) 110

serek kremowy, ale dodałam też kostkę twarogu i gęsty jogurt naturalny. Dzięki dodatkowi liofilizowanych malin sernik nie jest mdły, a idealnie kremowy i delikatnie słodki. Skusicie się? Lekki sernik malinowy na mleku (bez cukru, bez glutenu) foremka 20 x 25 cm 400 g serka kremowego 250 g twarogu półtłustego 200 g gęstego jogurtu naturalnego 4 jajka 1 budyń(...)masy serowej. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać około połowę masy sernikowej. Do drugiej części dodać zmielone na puder maliny i rozlać po białej warstwie ciasta. Piec około 40-45 minut w 180 stopniach (jeśli za bardzo się zrumieni, przykryć wierzch folią aluminiową i piec do końca pod przykryciem). Artykuł Lekki sernik malinowy na mleku (bez cukru

Fitkot
Sernik czekoladowo-kajmakowy 133

dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła(...)wylać na nią około 1,5 litra gorącej wody). Najpierw piec około 50 minut w temperaturze 170°C, później zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze 40 minut. Po wyłączeniu piekarnika sernik pozostawić jeszcze na około 10 minut z uchylonymi drzwiczkami. Przygotować polewę. Masę kajmakową gotować na małym ogniu z czekoladą, masłem i mlekiem aż do całkowitego połączenia

Bullio
Sernik czekoladowo-kajmakowy 164

dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła(...)wylać na nią około 1,5 litra gorącej wody). Najpierw piec około 50 minut w temperaturze 170°C, później zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze 40 minut. Po wyłączeniu piekarnika sernik pozostawić jeszcze na około 10 minut z uchylonymi drzwiczkami. Przygotować polewę. Masę kajmakową gotować na małym ogniu z czekoladą, masłem i mlekiem aż do całkowitego połączenia

Bullio
Sernik czekoladowo-kajmakowy 313

dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła(...)wylać na nią około 1,5 litra gorącej wody). Najpierw piec około 50 minut w temperaturze 170°C, później zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze 40 minut. Po wyłączeniu piekarnika sernik pozostawić jeszcze na około 10 minut z uchylonymi drzwiczkami. Przygotować polewę. Masę kajmakową gotować na małym ogniu z czekoladą, masłem i mlekiem aż do całkowitego połączenia

Bullio

Proponowane wyszukiwania