minut. Pozostałe 2 części smarujemy powidłami i posypujemy startymi orzechami. Zwijamy w rolady. Na 4 część ciasta ostrożnie przekładamy upieczony, ciepły sernik i zwijamy delikatnie jak pozostałe rolady. Wszystkie 3 pieczemy na złoty kolor ok 25-30 minut w temp. 200st C. 3. Krem: W 1/4 szklanki mleka roztrzepać jajka oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować
Kuchnia w czekoladzielekka, w przeciwieństwie do tradycyjnych serników z dodatkiem masła. Będziecie zachwyceni :) Spód: 170 g wafelków z nadzieniem kokosowym 5 kostek mlecznej czekolady 30 g masła, roztopionego 2 łyżki wiórków kokosowych Składniki zmielić do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Tortownicę o śr. 18-20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wyłożyć masę i wyrównać. Piec 10 minut w 180*C. Masa(...)kokosowych 1 łyżka likieru kokosowego 3 łyżki mąki pszennej Ser zmielić na kremową masę. Wszystkie składniki zmiksować krótko na gładko. Masę wylać na podpieczony spód. Piec 60-90 minut w 150*C, aż sernik się zetnie,a wierzch będzie sprężysty. Wyjąć, wystudzić. Obsypać wiórkami na talerzykach. Smacznego
Chocolate Muffin BlogPyszny, kolorowy i orzeźwiający deser do kawy. Kochają go nie tylko dzieci ale również dorośli. Jest bardzo łatwy do zrobienia. Wymaga jedynie trochę cierpliwości i czekania
Smakołyki Asiprzelewamy na wcześniej przygotowany spód i wciskamy gruszki. Pieczemy w 170 st. C przez 15 min., następnie zmniejszamy temperaturę do 130 st. C i pieczemy jeszcze przez ok. 60 min. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do przestygnięcia. Następnie schładzamy w lodówce. Gotowy polewamy polewą czekoladową. (inspiracja z przepisu znalezionego tutaj
Domowy Smak Jedzeniachwili wstawić do gorącego pieca trzy różne pasztety czy pieczenie mięsne - nie martwiąc się, kiedy wystygnie ciasto i "zwolni foremkę". Więcej produktów przydatnych do pieczenia możecie znaleźć na stronie Stella Pack . A teraz wróćmy do sernika upieczonego na wynos, który wyrusza z nami na Święta Wielkiej Nocy. Składniki: ciasto kruche kakaowe 350g mąki 200g zimego masła 180g cukru pudru(...)łyżki ciemnego kakao 2 jajka 1 żółtko 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia dwie szczypty soli masa serowa 1,5kg białego sera trzykrotnie zmielonego lub twarogu śmietankowego 8 jajek 200g masła 200g cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego 1 budyń waniliowy 1 puszka brzoskwiń Piekarnik nastawiamy na temperaturę 170*C bez termoobiegu, dolna półka piekarnika. Masło mieszamy z mąką, rozdrabniamy
Gotowanie i blogowaniePyszny..zjedzony w ekspresowym tempie..taki sernik można zrobić nawet na biszkoptach. Składniki ciasta: 140 g mąki pszennej 140 g margaryny 140 g cukru pudru 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Rozgrzać piekarnik do 190 stopni.Margarynę utrzeć z cukrem, dodając pojedynczo jajka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem .Wymieszać wszystkie składniki, do uzyskania gładkiej masy.Ciasto przelać
Moje domowe kucharzenieborówkowego smaku na zimę? Sprawdźcie też przepis na dżem z borówki amerykańskiej bez cukru Prosty i lekki sernik z borówkami – bez cukru, bez glutenu tortownica 23 cm Spód: 120 g mąki z amarantusa 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 g masła 2 łyżki ksylitolu Warstwa serowa: 400 g serka wiejskiego lekkiego 500 g twarogu półtłustego(...)ubić na jasną i puszystą pianę. Dodać do sera i wszystko dokładnie wymieszać. Wylać na spód, na wierzchu ułożyć umyte i osuszone borówki amerykańskie. Piec w 170 stopniach około godzinę. Artykuł Prosty i lekki sernik z borówkami – bez cukru, bez glutenu pochodzi z serwisu Fitkot
Fitkotciastkami. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie na dnie układamy ciasteczka. Dokładnie je wygładzamy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystygnięcia. Oba serki miksujemy z cukrem i jajkami. Na końcu dodajemy stopioną czekoladę. Gotową masę przekładamy na spód z ciastek. Pieczemy przez 60 minut w temperaturze 150°C Sernik schładzamy w lodówce przez 1 -2 godzin
Przysmaki Karolkizagnieść ciasto. Podzielić na 2 części 1/3 do 2/3. Schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut. Na oprószonej stolnicy rozwałkować większą część ciasta. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i podpiec przez 15 minut. Żółtka oddzielić od białek. Ser zmielony trzykrotnie utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać(...)masą twarogową. Masę wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać. Wyjąć pozostałe ciasto, rozwałkować cienko i wykrawać paseczki o szerokości 1 cm. Na wierzch sernika układamy paseczki ciasta tworząc kratkę. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170°C przez 1 godzinę. Po tym czasie ciasto zostawić w uchylonym piekarniku jeszcze na 30 minut. Po wystudzeniu wkładamy
magiczna kuchnia KasiKolejny sernik,bo bardzo lubię serniki w takiej jesiennej wersji z dynią i nutą piernikową. ciasto: 140 g mąki tortowej 90 g masła 30 g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie mielonego 125 ml śmietanki 30% 3 jajka 40 g cukru pudru(...)szczyptę gałki i wsypać proszek budyniowy. Dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę,delikatnie połączyć z masą serową i wylać na przygotowany spód. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec ok 60 minut. Po upieczeniu wystudzić. Wierzch posmarować masą kajmakową i posypać grubo posiekaną czekoladą
Kolorowa kuchnia Elkisera dwukrotnie mielonego 1/2 tabliczki czekolady deserowej 1/2 tabliczki czekolady białej cukier puder do smaku 4 łyżki żelatyny wierzch: kora czekoladowa Wykonanie: *Kostkę do pieczenia Kasia rozpuszczamy, dodajemy do niej drobno pokruszone herbatniki, mieszamy. Tak przyrządzoną masą wylepiamy dno tortownicy o śr. 26 cm. Odstawiamy do lodówki do stężenia. *Czekolady tarkujemy na dużych oczkach, dodajemy(...)zagotowujemy. Studzimy. Chłodną żelatynę dodajemy do masy serowej, mieszamy. Wylewamy na spód ciasteczkowy . Wierzch ciasta posypujemy korą czekoladową. Mój sernik przygotowałam dla moich synów. Oni wprost uwielbiają wszelakie serniki, a te przygotowywane na ciasteczkowych spodach znikają u Nas w oka mgnieniu. Błysk w oku, radość na ustach i pełne buzie pałaszujące do ostatniego okruszka, to najlepsza nagroda
Z Majeczką w kuchnikawy zbożowej. Kawowy sernik (składniki): 100 g herbatników czekoladowych 50 g masła 1 kg serka twarogowego (z wiaderka) 4 jajka 5 łyżek miodu (wg uznania) 2 łyżeczki kawy Inki Klasycznej rozpuszczonej w 1/3 szklanki gorącej wody 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki likieru kawowego (opcjonalnie) Wykonanie: Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nastaw(...)ziemniaczaną i ponownie zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i dodaj w trzech turach do masy serowej, delikatnie mieszając. Masę wylej na miasteczkowy spód i piecz 50-60 minut. Nie wyciągaj od razu sernika z piekarnika, tylko wystudź go przy lekko uchylonych drzwiczkach. Smacznego
Kulinarna (nie)codziennośćswój stworzyłam samodzielnie. Sernik jest mocno pomarańczowy - smakuje rewelacyjnie. Kusi cudownym, aromatycznym zapachem i jest niezwykle delikatny oraz kremowy. Dzięki dodatkowi oleju - długo pozostaje świeży. (Tortownica o średnicy 23 cm) Spód: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 60g margaryny (użyłam z wanilią) 1/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Masa serowa(...)skórką i sokiem pomarańczowym. Na końcu delikatnie wmieszać ubite na sztywno (z solą) białka. Całość przełożyć na podpieczony spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-70 minut w 170 stopniach. (Sernik powinien odstawać od formy i być lekko rumiany.) Po ostudzeniu ciasto wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Przed podaniem udekorować plasterkami świeżej pomarańczy. (Dodatkowo posypałam
Di gotujektórą dodaję do sernika. Natomiast jako szef kuchni staram się wzbogacać tradycyjne świąteczne menu o nowoczesne smaki. Najbliżsi uwielbiają moją autorską wersję śledzia z piernikiem czy wolno pieczoną kaczkę w tłuszczu ze śliwkami i goździkami – zapach tych potraw w Pierwszym Dniu Świąt jest nieziemski! Jakie potrawy powinny znaleźć się na wigilijnym stole, aby tradycji stało się zadość(...)unowocześniania potraw, jednocześnie trzymając się klasycznych składników. Kutię można zapiec w cieście francuskim w formie pasztecików, polecam też wszelkie wariacje na temat wigilijnych ciast – szczególnie cenię sobie połączenie sernika z makiem, do tego mus z wiśni, malin lub żurawiny. Polecam wypróbować karpia w formie quiche (spód z ciasta kruchego z majerankiem, do tego rozdrobniony, wcześniej upieczony karp z rodzynkami, posypany
Cztery Fajeryjaglanych 20g wiórek kokosowych 10g sezamu 4 łyżki ksylitolu ok.100ml wody pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody 20g oleju kokosowego Olej kokosowy rozpuścić. Wszystkie pozostałe składniki połączyć ze sobą i dodać olej, wymieszać i wykleić dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach ok. 13-15 minut. Po upieczeniu przestudzić. masa: 400 g serka(...)dokładnie zmiksować. Masa powinna być gęsta. Najlepiej zrobić to malakserem aby nie było grudek serka. Masę przelać na spód. Piec w 180 stopniach przez ok. 55 minut. Wierzch sernika powinien się zarumienić i może lekko popękać. Sernik studzić przez ok. 30 minut w zamkniętym piekarniku. Potem otworzyć drzwiczki piekarnika. polewa: 10 g oleju kokosowego 2 łyżeczki karobu 1 łyżeczka
FitKot