sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:16/617)

Sernik cappuccino z żurawiną 187

Monte Santi . Idealne i miłe chwile z winem i kawałkiem pysznego sernika. Spód: 5 łyżek mąki pszennej 50 g margaryny 2 łyżki cukru pudru 1 jajko Szczypta proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g tłustego zmielonego twarogu 16 g cukru waniliowego (1 opakowanie) 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka cappuccino orzechowego 1 łyżka budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)obrotach. Dosypujemy mąkę ziemniaczaną, budyń i cappuccino. Następnie kolejno wbijamy jajka. Na końcu wlewamy śmietankę. Wyłączamy mikser, wsypujemy suszoną żurawinę i mieszamy łyzką. Gotową masę wylewamy na spód. Sernik pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku (,,funkcja góra-dół”) przez 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 130*C i pieczemy jeszcze 65 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach

VioletoweKucharzenie
Sernik mascarpone 146

serniki i wiele jego odmian. Dzisiaj mam dla Was wspaniały pieczony sernik na bazie serka mascarpone. Rewelacyjny smak, łatwy do przygotowania. Całość na spodzie ciasteczkowym. Jego kremowa konsystencja zadowoli  wszystkich sernikożerców.:) Na moim blogu znajdziecie również inne przepisy na serniki pieczone, na zimno lub gotowane. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie(...)połączenia się składników.Miksować krótko. Masę wyłożyć na spód ciasteczkowy i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 1godzinę i 10 minut. Masa musi być stężona. Wyłącz piekarnik i zostaw ciasto do schłodzenia nie wyciągając. Po tym czasie zdjąć boki tortownicy i sernik schłodzić w lodówce. sernik mascarpone

O kuchni z uczuciem
Sernik na spodzie brownie 163

Już nie raz wspominałam, że sernik to jedno z naszych ulubionych ciast. Do tej pory najczęściej piekłam sernik z brzoskwiniami , ale ten podbił nasze podniebienie doszczętnie. Konsystencja sernika idealnie mokra, ciężka, nawet P. powiedział, że lepszego nie jadł, a pochwały P. są przeze mnie traktowane jako odnośnik. Muszę przyznać, że mój mężczyzna ma na prawdę dobry smak(...)miksując do połączenia. Dodać przesianą mąkę i zmiksować. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Na spód przelać masę brownie, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 12 – 15 minut. Wyjąć z piekarnika. Kiedy spód z brownies się piecze, przygotować masę serową. Masa serowa: - 750 g twarogu; - 3 jajka; - puszka mleka skondensowanego słodzonego; - opakowanie cukru

dom-agi.pl
Swiateczny sernik 177

Swietami na moja glowe zwalilo sie kilka nieprzyjemnych zdarzen i pierwszy raz od dawna gotowanie i pieczenie nie sprawilo mi takiej przyjemnosci jak zwykle.Przyznam, ze gdy zabieralam sie za pieczenie sernika to mialo to byc zupelnie inne ciasto niz to, ktore widnieje na zdjeciu. Przepis byl zupelnie przypadkowy, a o wyborze zdecydowalo, wygladajace bardzo kuszaco, zdjecie.Przez chwile zapomnialam, ze zdjecia(...)tego jego piernikowo-pamoranczowy smak utwierdzil mnie w przekonaniu, ze to byly sluszne decyzje.Polecam wiec moj eksperymentalny swiateczny sernik :) Sernik na piernikowym spodzieskladniki: 125g masla 1i 1/3 szklanki maki 1/2 szklanki cukru pudru 1 lyzeczka proszku do pieczenia 3 lyzki kakao 2 lyzeczki przyprawy do piernikow masa serowa: 750g sera poltlustego 1 szklanka cukru pudru 5 jajek

Przysmaki Karolki
SERNIK GOTOWANY, PARZONY 241

nazwą natknęłam się na niego w czasopiśmie, to idealne rozwiązanie dla tych, którzy z różnych względów nie pieką (nie lubią; myślą, że nie potrafią; nie mają piekarnika...). Przygotowuje się go błyskawicznie i co najistotniejsze, zasmakował nam bardziej niż tradycyjny, pieczony sernik. Sernik gotowany jest bardzo delikatny, kremowy, wprost rozpływający się w ustach. Polecam bardzo gorąco nie tylko(...)wielkanocny stół. Można oczywiście przygotować go na własnoręcznie upieczonym kruchym spodzie. Ja tym razem wykorzystałam kupne maślane ciacha tak, by cały sernik był bez pieczenia. U mnie w tortownicy, o śr. 25cm. Składniki: - ciastka maślane (do wyłożenia spodu i na wierzch ciasta, u mnie ok.150g) - 1kg dwukrotnie mielonego twarogu  lub 1,100g sera b.gęstego (u mnie Mój

Smaczne Zdrowe
Sernik z czekoladą -niebo w gębie! 167

żółtek 1 łyżka kakao 150 g cukru 200 ml śmietanki, 36% 100 g masła 250 g czekolady, 70% Dekoracja 100 g czekolady 150 g wiśni w syropie Zacznij od pieczenia sernika. Nastaw piekarnik na 180ºC. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia, zaciśnij obręcz i obetnij nadmiar papieru. Do dużej miski włóż ser, wlej skondensowane mleko, białka i sok z cytryny(...)Zmiksuj lekko i wylej do formy.Włóż formę do nagrzanego piekarnika i piecz sernik przez 25 minut. Wymieszaj creme fraiche z cukrem i posmaruj prawie upieczony sernik. Wstaw do piekarnika jeszcze na 15 minut. Upieczony sernik dobrze wystudź, następnie obkrój na około nożem i zdejmij obręcz. Przygotuj regulowaną obręcz i dopasuj do średnicy sernika. Przyrządź czekoladowy

codojedzenia
Sernik Milky Way 137

sernik robiłam dwa dni z rzędu, bo tak wszystkim zasmakował. Po schłodzeniu jest jeszcze smaczniejszy. Bardzo kremowy, mleczno-czekoladowy. Mniam! Składniki Spód 200 g ciasteczek zbożowych w czekoladzie (np. Holenderskie lub Digestive) 50 g masła Masło roztopić i wymieszać z pokruszonymi ciastkami. Wyłożyć dno formy wyłożonej papierem do pieczenia.  Masa serowa 350 g twarogu śmietankowego lub tłustego twarogu(...)aluminową (tak, żeby woda nie mogła dostać się do środka). Blaszkę lub tortownicę włożyć do większej formy, którą wypełnić wodą. Woda powinna sięgać do połowy wysokości formy, w której pieczemy sernik. Piec w temperaturze 175 st. C przez ok. 1 godzinę. Brzegi sernika powinny być ścięte, ale środek może wyglądać na niedopieczony. Wystudzić w uchylonym piekarniku, wystudzony wyjąć

Słodkie inspiracje
Sernik marmurkowy (sernik zebra) 1188

Sernik to jedno z najczęściej pieczonych przeze mnie ciast. Ostatnio piekłam rewelacyjny sernik kajmakowy, w którym zamiast cukru dodałam kajmak waniliowy z puszki. Teraz postanowiłam przygotować sernik marmurkowy, czyli taką sernikową zebrę, który prezentuje się niezwykle dekoracyjnie. Sernik marmurkowy (sernik zebra) podbił serce mojego męża. Przepis na sernik marmurkowy z bezą był(...)większej blaszki, wypełnionej do 3/4 wysokości wrzącą wodą. Sernik marmurkowy pieczemy w temp. 160 stopni ok. 1 godz, następnie włączamy termoobieg i pieczemy jeszcze 30 min. Foremkę z sernikiem wyjmujemy z blaszki i studzimy sernik w piekarniku. Następnie sernik wstawiamy do lodówki, najlepiej niech w niej postoi całą noc. Smacznego The post Sernik marmurkowy (sernik

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik ,,Złota Rosa” 181

Delikatny, kremowy sernik, pieczony na kruchutkim spodzie, przykryty słodką pianką, na której widnieją małe, złociste, cukrowe kropelki. Ciasto jest bardzo smaczne i może być doskonałą ozdobą świątecznego stołu Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny 3 żółtka 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego(...)połączenia się składników. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy rozwałkowanym ciastem. Wylewamy gotową masę serową. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 175*C i pieczemy 1 godzinę. Bezowa pianka z rosą: Białka ubijamy na sztywną, lśniącą pianę. Stopniowo dodajemy cukier, cały czas miksując. Po około 45 minutach pieczenia sernika otwieramy piekarnik i rozprowadzamy na nim pianę z białek

Podróż w kulinaria
Tort sernikowy z bezą i owocami 209

wtorkowe popołudnie zapraszam na pyszny tort będący połączeniem sernika, bezy, masy serowo- śmietanowej oraz owoców. Tort jest bardzo kremowy i rozpływa się w ustach. Warto go przygotować. SKŁADNIKI: Sernik: 3 jajka, 3/4 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, ½ opakowania budyniu waniliowego,  700 g twarogu sernikowego z Mascarpone President, Beza : 3 białka, ½ szklanki cukru pudru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej(...)24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Sernik piekę około godziny w temperaturze 175 stopni. 2. Baza: Białka ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Razem ubijam. Pianę wykładam na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypuję płatkami migdałowymi. Bezę piekę około godziny w temperaturze 140 stopni. Z upieczonej bezy i sernika delikatnie zdejmuję papier. 3. Masa: Schłodzoną śmietanę ubijam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik papieski ze słonecznikiem 896

Ilość porcji: 24 kawałki (forma 20 cm x 30 cm) Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g masła lub margaryny 50 g cukru 1 jajko ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera twarogowego tłustego 3-krotnie zmielonego 150 g masła 100 g cukru 1 cukier wanilinowy 5 jajek 2 budynie waniliowe Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej krówkowej(...)przed pieczeniem z lodówki) zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać żółtka, zmielony ser oraz sypki budyń. Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać białka do masy serowej i delikatnie połączyć za pomocą łyżki. Ciasto rozwałkować na blachę (forma 20 cm x 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Sernik piec

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik jeżynowy 163

podrapani, umorusani, ale szczęśliwi. W tym roku nasze zbiory były wyjątkowo udane - zebrane 3 kilogramy szczęścia i wspaniale spędzony czas. Jeżyny częściowo wykorzystałam do sernika, który co roku piekę o tej porze. Mój Połówek uwielbia serniki i jest to dla Niego najsmaczniejszy prezent imieninowy. Sernik jest wilgotny, nie zbyt słodki o cudownie kremowej konsystencji i urzekającym smaku jeżyn(...)schłodzony spód ciasteczkowy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczemy przez 1 godzinę. Wierzch Schłodzoną śmietanę przekładamy do miski, dodajemy cukier puder pastę z wanilii. Miksujemy na wysokich obrotach, aż składniki się połączą. Tak przygotowaną polewę odstawiamy do lodówki. Po godzinie pieczenia polewę wylewamy na wierzch sernika i równomiernie rozprowadzamy. Wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy jeszcze

Wędrówki po kuchni
Sernik z pierniczkami i lekką pianką. 293

pyszniejszego? Taki sernik możecie zjeść z rodzinką na podwieczorek lub poczęstować nim gości, zapewniam, że wszyscy będą zachwyceni. Polecam i zapraszam:) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 dużych jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła(...)ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 2. Przygotowanie do pieczenie: Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy połowę masy serowej, następnie w rzędach układamy pierniki i przykrywany pozostałą masą serową. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony

Izabelawkuchni
Sernik na spodzie brownie ze śliwkowym musem 110

mąkę ziemniaczaną. Krótko lecz intensywnie mieszamy lub miksujemy. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na przygotowany spód brownie. Na spodzie piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne do połowy wypełnione wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1,5h. Mus śliwkowy Śliwki przekrawamy i pozbawiamy pestek. Umieszczamy w wyciskarce wolnoobrotowej Hurom One Stop H-AI o drobnym sicie i manetce ustawionej(...)mąkę ziemniaczaną. Krótko lecz intensywnie mieszamy lub miksujemy. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na przygotowany spód brownie. Na spodzie piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne do połowy wypełnione wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1,5h. Mus śliwkowy Śliwki przekrawamy i pozbawiamy pestek. Umieszczamy w wyciskarce wolnoobrotowej Hurom One Stop H-AI o drobnym sicie i manetce ustawionej

Pogotujmy.pl
Czekoladowy sernik w wersji fit 154

mierzona u góry 30x10cm. Składniki : Spód: 3 łyżki otrębów pszennych 1 żółtko (jajko rozmiar L) łyżka brązowego cukru 2 łyżki mleka pół łyżeczki proszku do pieczenia Sernik: 300g chudego sera białego 90 g maślanki naturalnej 2 jajka + białko 18g niesłodkiego kakao cukier brązowy, miód lub inne dowolne słodzidło  wiórki kokosowe Składniki na spód mieszamy razem. Blachę wykładamy(...)myślę, że może następnym razem spróbuję użyć bardzo dojrzałych bananów ;) Białka ubijamy ze szczyptą soli, delikatnie mieszamy z masą serową. Wszystko wykładamy na podpieczony spód, wierzch posypujemy wiórkami. Sernik pieczemy 50-55 minut w 180 stopniach. Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania