sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:16/617)

Sernik z kajmakiem na idealne zakończenie roku 83

godziny (ja piekłam swój sernik dokładnie 1 godzinę 22 minuty, do momentu, aż środek ciasta przestał być płynny). Na czas pieczenia sernika na spodzie piekarnika umieszczamy duże naczynie żaroodporne z gorącą wodą – sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. po upieczeniu ciasta, uchylamy lekko drzwiczki piekarnika, pozostawiając nasz sernik w piekarniku najlepiej, aż do wystudzenia. Wszystkie składniki

KulinarneImpresje.pl
Sernik z kajmakiem na idealne zakończenie roku 86

godziny (ja piekłam swój sernik dokładnie 1 godzinę 22 minuty, do momentu, aż środek ciasta przestał być płynny). Na czas pieczenia sernika na spodzie piekarnika umieszczamy duże naczynie żaroodporne z gorącą wodą – sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. po upieczeniu ciasta, uchylamy lekko drzwiczki piekarnika, pozostawiając nasz sernik w piekarniku najlepiej, aż do wystudzenia. Wszystkie składniki

KulinarneImpresje.pl
Puszysty sernik z rodzynkami 155

Włoszczowa – ciasto zawsze się uda 5 jajek szklanka cukru 200g masła łyżeczka cukru waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie waniliowe szklanka rodzynek Helio polewa czekoladowa Helio płatki migdałów Helio do posypania ciasta skórka z cytryny Puszysty sernik z rodzynkami – przygotowanie (tortownica 26 cm) Żółtka oddzielamy od białek, a następnie żółtka ubijamy z cukrem w misce(...)dodajemy budyń, proszek do pieczenia, startą skórkę z cytryny. Jak uzyskamy gładką masę, stopniowo dodajemy ser i ucieramy do połączenia się wszystkich składników. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy je do masy serowej i bardzo delikatnie całość mieszamy. Dodajemy wcześniej namoczone i osuszone rodzynki, mieszamy. Przekładamy do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Sernik pieczemy w temperaturze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kajmakowy sernik na biszkoptach z pianką. 534

słodki, delikatny w smaku i taki lekki i aksamitny. Bardzo zachęcam do z korzystania z mojego przepisu, upieczcie, a nie pożałujecie. Zapraszam :) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 dużych jajek 1 niepełna szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła(...)dokładnie ucieramy. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 2. Pieczenie: Na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy w równych rzędach biszkopty i przekładamy masę serową. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy

Izabelawkuchni
Sernik z malinami 87

piec 90 minut. • Po tym czasie zostawić w wyłączonym piekarniku na 15 minut, otworzyć piekarnik i jeszcze trzymać w nim sernik przez 15 minut. • Wyjąć, całkowicie ostudzić, zdjąć obręcz z tortownicy i wstawić do lodówki na co najmniej 8 godzin. • Podawać na talerzu pomalowanym płynną czekaladą. Sernik pieczony

To co kocham
Sernik ferrero z galaretką 182

Sernik ferrero z galaretką. U nas w domu nikt nie przejdzie obojętnie obok sernika. Uwielbiamy zarówno sernik pieczony, jak i sernik na zimno. Dziś ta druga wersja. Pyszny, prosty w przygotowaniu sernik na zimno z dodatkiem pralinek ferrero i orzeźwiającej galaretki. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę, potem trzeba się już tylko uzbroić w cierpliwość(...)spróbować P.s. Jeśli lubicie sernik na zimno z owocami i tu możecie spokojnie je dodać na wierzch i dopiero zalać galaretką. Sernik ferrero z galaretką – sernik bez pieczenia Składniki: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego trzykrotnie lub sernik z wiaderka dobrej jakości* 180 g cukru pudru pół opakowania cukru waniliowego 20 g żelatyny

Słodkie okruszki
Sernik z mlekiem w proszku 237

białek łączymy z masą serową w dwóch turach – mieszamy delikatnie szpatułką. Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (21x32cm) rozkładamy herbatniki. Wylewamy na nie masę serową, wyrównujemy. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej (wystarczy do drugiej blaszki, np głębokiej z wyposażenia piekarnika nalać wrzącej wody) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Po tym czasie temperaturę(...)schłodzeniu wstawiamy do lodówki, do całkowitego ostudzenia. Przed podaniem dekorujemy polewą czekoladową. Uwagi: W przypadku gdyby sernik zbyt mocno się przypiekał przykrywamy go folią aluminiową (u mnie sernik piekł się pod przykryciem już po 30 minutach od zmniejszenia temperatury do 160 stopni – piekłam około 50 minut).   Źródło

Smaki Na Talerzu
Sernik cappuccino z żurawiną 154

Monte Santi . Idealne i miłe chwile z winem i kawałkiem pysznego sernika. Spód: 5 łyżek mąki pszennej 50 g margaryny 2 łyżki cukru pudru 1 jajko Szczypta proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g tłustego zmielonego twarogu 16 g cukru waniliowego (1 opakowanie) 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka cappuccino orzechowego 1 łyżka budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)obrotach. Dosypujemy mąkę ziemniaczaną, budyń i cappuccino. Następnie kolejno wbijamy jajka. Na końcu wlewamy śmietankę. Wyłączamy mikser, wsypujemy suszoną żurawinę i mieszamy łyzką. Gotową masę wylewamy na spód. Sernik pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku (,,funkcja góra-dół”) przez 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 130*C i pieczemy jeszcze 65 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach

VioletoweKucharzenie
Sernik mascarpone 115

serniki i wiele jego odmian. Dzisiaj mam dla Was wspaniały pieczony sernik na bazie serka mascarpone. Rewelacyjny smak, łatwy do przygotowania. Całość na spodzie ciasteczkowym. Jego kremowa konsystencja zadowoli  wszystkich sernikożerców.:) Na moim blogu znajdziecie również inne przepisy na serniki pieczone, na zimno lub gotowane. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie(...)połączenia się składników.Miksować krótko. Masę wyłożyć na spód ciasteczkowy i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 1godzinę i 10 minut. Masa musi być stężona. Wyłącz piekarnik i zostaw ciasto do schłodzenia nie wyciągając. Po tym czasie zdjąć boki tortownicy i sernik schłodzić w lodówce. sernik mascarpone

O kuchni z uczuciem
Sernik na spodzie brownie 132

Już nie raz wspominałam, że sernik to jedno z naszych ulubionych ciast. Do tej pory najczęściej piekłam sernik z brzoskwiniami , ale ten podbił nasze podniebienie doszczętnie. Konsystencja sernika idealnie mokra, ciężka, nawet P. powiedział, że lepszego nie jadł, a pochwały P. są przeze mnie traktowane jako odnośnik. Muszę przyznać, że mój mężczyzna ma na prawdę dobry smak(...)miksując do połączenia. Dodać przesianą mąkę i zmiksować. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Na spód przelać masę brownie, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 12 – 15 minut. Wyjąć z piekarnika. Kiedy spód z brownies się piecze, przygotować masę serową. Masa serowa: - 750 g twarogu; - 3 jajka; - puszka mleka skondensowanego słodzonego; - opakowanie cukru

dom-agi.pl
Swiateczny sernik 151

Swietami na moja glowe zwalilo sie kilka nieprzyjemnych zdarzen i pierwszy raz od dawna gotowanie i pieczenie nie sprawilo mi takiej przyjemnosci jak zwykle.Przyznam, ze gdy zabieralam sie za pieczenie sernika to mialo to byc zupelnie inne ciasto niz to, ktore widnieje na zdjeciu. Przepis byl zupelnie przypadkowy, a o wyborze zdecydowalo, wygladajace bardzo kuszaco, zdjecie.Przez chwile zapomnialam, ze zdjecia(...)tego jego piernikowo-pamoranczowy smak utwierdzil mnie w przekonaniu, ze to byly sluszne decyzje.Polecam wiec moj eksperymentalny swiateczny sernik :) Sernik na piernikowym spodzieskladniki: 125g masla 1i 1/3 szklanki maki 1/2 szklanki cukru pudru 1 lyzeczka proszku do pieczenia 3 lyzki kakao 2 lyzeczki przyprawy do piernikow masa serowa: 750g sera poltlustego 1 szklanka cukru pudru 5 jajek

Przysmaki Karolki
SERNIK GOTOWANY, PARZONY 206

nazwą natknęłam się na niego w czasopiśmie, to idealne rozwiązanie dla tych, którzy z różnych względów nie pieką (nie lubią; myślą, że nie potrafią; nie mają piekarnika...). Przygotowuje się go błyskawicznie i co najistotniejsze, zasmakował nam bardziej niż tradycyjny, pieczony sernik. Sernik gotowany jest bardzo delikatny, kremowy, wprost rozpływający się w ustach. Polecam bardzo gorąco nie tylko(...)wielkanocny stół. Można oczywiście przygotować go na własnoręcznie upieczonym kruchym spodzie. Ja tym razem wykorzystałam kupne maślane ciacha tak, by cały sernik był bez pieczenia. U mnie w tortownicy, o śr. 25cm. Składniki: - ciastka maślane (do wyłożenia spodu i na wierzch ciasta, u mnie ok.150g) - 1kg dwukrotnie mielonego twarogu  lub 1,100g sera b.gęstego (u mnie Mój

Smaczne Zdrowe
Sernik z czekoladą -niebo w gębie! 132

żółtek 1 łyżka kakao 150 g cukru 200 ml śmietanki, 36% 100 g masła 250 g czekolady, 70% Dekoracja 100 g czekolady 150 g wiśni w syropie Zacznij od pieczenia sernika. Nastaw piekarnik na 180ºC. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia, zaciśnij obręcz i obetnij nadmiar papieru. Do dużej miski włóż ser, wlej skondensowane mleko, białka i sok z cytryny(...)Zmiksuj lekko i wylej do formy.Włóż formę do nagrzanego piekarnika i piecz sernik przez 25 minut. Wymieszaj creme fraiche z cukrem i posmaruj prawie upieczony sernik. Wstaw do piekarnika jeszcze na 15 minut. Upieczony sernik dobrze wystudź, następnie obkrój na około nożem i zdejmij obręcz. Przygotuj regulowaną obręcz i dopasuj do średnicy sernika. Przyrządź czekoladowy

codojedzenia
Sernik Milky Way 111

sernik robiłam dwa dni z rzędu, bo tak wszystkim zasmakował. Po schłodzeniu jest jeszcze smaczniejszy. Bardzo kremowy, mleczno-czekoladowy. Mniam! Składniki Spód 200 g ciasteczek zbożowych w czekoladzie (np. Holenderskie lub Digestive) 50 g masła Masło roztopić i wymieszać z pokruszonymi ciastkami. Wyłożyć dno formy wyłożonej papierem do pieczenia.  Masa serowa 350 g twarogu śmietankowego lub tłustego twarogu(...)aluminową (tak, żeby woda nie mogła dostać się do środka). Blaszkę lub tortownicę włożyć do większej formy, którą wypełnić wodą. Woda powinna sięgać do połowy wysokości formy, w której pieczemy sernik. Piec w temperaturze 175 st. C przez ok. 1 godzinę. Brzegi sernika powinny być ścięte, ale środek może wyglądać na niedopieczony. Wystudzić w uchylonym piekarniku, wystudzony wyjąć

Słodkie inspiracje
Sernik marmurkowy (sernik zebra) 1156

Sernik to jedno z najczęściej pieczonych przeze mnie ciast. Ostatnio piekłam rewelacyjny sernik kajmakowy, w którym zamiast cukru dodałam kajmak waniliowy z puszki. Teraz postanowiłam przygotować sernik marmurkowy, czyli taką sernikową zebrę, który prezentuje się niezwykle dekoracyjnie. Sernik marmurkowy (sernik zebra) podbił serce mojego męża. Przepis na sernik marmurkowy z bezą był(...)większej blaszki, wypełnionej do 3/4 wysokości wrzącą wodą. Sernik marmurkowy pieczemy w temp. 160 stopni ok. 1 godz, następnie włączamy termoobieg i pieczemy jeszcze 30 min. Foremkę z sernikiem wyjmujemy z blaszki i studzimy sernik w piekarniku. Następnie sernik wstawiamy do lodówki, najlepiej niech w niej postoi całą noc. Smacznego The post Sernik marmurkowy (sernik

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię