motylki cukrowe , cukier różówy błyszczący Dr Oetker . Przygotowanie: Na folii aluminiowej układamy 12 herbatników (po 3 w każdym rzędzie) - tak jak na zdjęciu niżej. Masę na sernik miksujemy z zimnym mlekiem do zgęstnienia. Na środkowy rząd nakładamy trochę masy i na nim truskawki. Po bokach na herbatniki nakładamy trochę masy serowej. Herbatniki delikatnie składamy, tak by powstał
Aga w kuchniidealne połączenie. Delikatny, twarożkowy dół ciasta z mocno kokosową pierzynką, a wszystko polane białą czekoladą oprószoną wiórkami kokosowymi - ideał. Wypiek niezwykle elegancki, znakomity na komunie lub inne "białe uroczystości".Sernik Kokosowy - Składniki:Masa serowa:500 g sera zmielonego dwukrotnie1/2 szklanki cukrułyżeczka mąki pszennejłyżeczka mąki ziemniaczanej2 jajka75 ml śmietany kremówki2 łyżeczki cukru z prawdziwą waniliąMasa kokosowa:200 g wiórków kokosowych100(...)wystudzeniu wykładamy na sernik (powinien być w tortownicy z obręczą).Polewa:W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę wraz z masłem i łyżką mleka. Ściągamy z ognia, dodajemy cukier puder i miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji.Polewamy sernik, a całość oprószamy wiórkami kokosowymi.Można udekorować pralinkami raffaello. Moje posty
Słodka Stronaowocowej 1 czekolada mleczna 3 łyżki mleka 1. Twaróg mielimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem. Po kolei wbijamy jajka nadal miksując. Dodajemy twaróg, mąkę, aromat i skórkę pomarańczową. Miksujemy do dokładnego połączenia składników. 2. Masę przelewamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, wkładamy sernik i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy przez(...)godziny. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, po czym wstawiamy na noc do lodówki nie wyciągając ciasta z keksówki. 3. Na patelni rozpuszczamy czekoladę wraz z mlekiem. Polewamy nią sernik. Posypujemy kandyzowaną mieszanką owocową
Szefowa kuchniwersję kokosową! Kokosowy sernik na zimno z truskawkami i wiśniami jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki. Kokosowy smak puszystej masy wspaniale komponuje się z kwaskowatymi owocami. Robi się go niesamowicie szybko i tak samo szybko znika z lodówki. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) * ser bialy 3 x mielony ( lub wiaderkowy ) – 900 g * mleko kokosowe(...)Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy. Ser miksujemy z mlekiem koksowym, dodajemy cukier puder i sok z cytryny. Wlewamy lekko przestudzoną żelatynę i wszystko razem bardzo dokładnie miksujemy. Masę serową wylewamy do tortownicy, przykrywamy owocami. Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody, odstawiamy do stężenia, a następnie wylewamy na sernik pokryty owocami. Wkładamy do lodówki na co najmniej
Ostra na SłodkoKruchy spód, schłodzony sernik, dojrzałe owoce i świeża, orzeźwiająca mięta to idealne połączenie na gorące, letnie dni. Mimo iż ciasto nie wymaga pieczenia, to przy jego przygotowywaniu potrzebujemy cierpliwości, spokoju i zaangażowania. Aby przepis się udał musimy użyć przede wszystkim dobrego mleka, najlepiej naturalnego, pełnotłustego i niepasteryzowanego. Podczas gotowania uzyskamy więcej sera, a po połączeniu z resztą składników osiągniemy(...)Składniki na spód: 150 g herbatników 2/3 puszki masy kajmakowej Sposób wykonania: Formę na ciasto wykładamy herbatnikami i rozprowadzamy na nich lekko podgrzaną masę kajmakową. Składniki na sernik: 1 litr mleka 4 jajka 200 g śmietany 12% 200 g masła 1/3 szklanki cukru pudru Sposób wykonania: Mleko gotujemy na niskim ogniu, dodajemy do niego roztrzepane ze śmietaną jajka. Gotujemy
Kuchnia Pani Wiosnyciasteczek owsianych w czekoladzie50 g mielonych migdalowSkladnik na mase serowa :1 kg sera( u mnie President przywieziony z Polski)5 jajek250 ml mleka 1,5 % tluszczu lub 250 ml kremowki,gdy nie liczymy kalorii4 lyzki maki ziemniaczanej2 lyzeczki esencji waniliowej lub cukier waniliowy100 g stewii( 9 lyzek) bedzie bardzo slodki lub mniej ,gdy nie lubimy za slodkiegoskorki(...)kratce.Gdy wystygnie przygotowujemy polewe.W kapieli wodnej ustawiamy rondelek ,wlewamy 4 lyzki mleka i wsypujemy polamana czekolade.Robimy to b.wolno i nie podkrecamy zbytnio plomienia ,bo czekolada gdy sie przegrzeje stanie sie matowa.Caly czas wolno mieszamy.Gdy uznamy ,ze konsystencja jest odpowiednia do smarowania,wylewamy ja na przestudzony sernik i rownomiernie rozprowadzamy pedzlem.Na cala noc wstawiamy sernik do lodowki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zachwyci każdego, kto będzie miał okazję go spróbować :) Delikatny sernik toffi – składniki (blaszka 24×34 cm) 1 kg sera na sernik 500 ml śmietany 30% 8 jajek 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 budynie o smaku toffi 1,5 szklanki cukru łyżka masła sól puszka kajmaku – ok. 400g paczka biszkoptów garść orzechów włoskich Delikatny(...)sernik toffi – przygotowanie Żółtka oddzielamy od białek, a następnie ucieramy z cukrem. Ucierając, dodajemy porcjami ser, śmietanę i olej. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. Budynie rozpuszczamy w mleku. Do masy serowej dodajemy budynie i ubite białka. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy warstwę biszkoptów. Na biszkopty wylewamy masę serową i wkładamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!nasze podniebienie doszczętnie. Konsystencja sernika idealnie mokra, ciężka, nawet P. powiedział, że lepszego nie jadł, a pochwały P. są przeze mnie traktowane jako odnośnik. Muszę przyznać, że mój mężczyzna ma na prawdę dobry smak i gust Ja również zajadałam się tym sernikiem bez opamiętania, a dzieci ciągle prosiły o jeszcze kawałek. Miałam w lodówce puszkę mleka skondensowanego, które wykorzystałam(...)dodatek moja pierwsza przygoda z brownie, bo mimo, że uwielbiam czekoladę to bałam się tego ciężkiego mokrego ciasta, ale na pewno zagości częściej w naszym domu:) Polecam wszystkim sernik na spodzie brownie Składniki: Spód brownie: - 50 g masła; - 40 g gorzkiej czekolady, połamanej na drobne kawałki; - pół szklanki drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru; - 1 duże jajko
dom-agi.plmajówkę sprawdzi się rewelacyjnie i cóż z tego, że ma padać, dobre ciacho nie potrzebuje przecież pięknej pogody. Ciasto jest na tyle ciekawe, że używa sie do niego mleka skondensowanego niesłodzonego. Sernik jest na pewno lekki, kremowy, i orzeźwiający. Zapraszam... Skala smaku 10/10 - zamiast delicji można użyć zwykłych biszkoptów, czekolada też może być odstępstwem jednak ja z niej(...)brat nie uznaje sernika na zimno bez kawałków czekolady:) Składniki 1 łyżka żelatyny 2 galaretki brzoskwiniowe 1/4 szklanki wody 100 g czekolady mlecznej ok. 2 opakowania delicji brzoskwiniowej 500 g serka kremowego (typu Ostrowia, Philadelphia, Delfiko) 250 g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru 250 g mocno schłodzonego w zamrażarce niesłodzonego mleka skondensowanego Do dekoracji
Kubki smakuSernik na spodzie z herbatników, z dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy(...)wyłączeniu piekarnika sernik pozostawić jeszcze na około 10 minut z uchylonymi drzwiczkami. Przygotować polewę. Masę kajmakową gotować na małym ogniu z czekoladą, masłem i mlekiem aż do całkowitego połączenia. Polać sernik. Posypać posiekanymi płatkami migdałowymi i wstawić do lodówki. Podawać po minimum kilku godzinach
BullioSernik na spodzie z herbatników, z dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy(...)wyłączeniu piekarnika sernik pozostawić jeszcze na około 10 minut z uchylonymi drzwiczkami. Przygotować polewę. Masę kajmakową gotować na małym ogniu z czekoladą, masłem i mlekiem aż do całkowitego połączenia. Polać sernik. Posypać posiekanymi płatkami migdałowymi i wstawić do lodówki. Podawać po minimum kilku godzinach
BullioSernik na spodzie z herbatników, z dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy(...)wyłączeniu piekarnika sernik pozostawić jeszcze na około 10 minut z uchylonymi drzwiczkami. Przygotować polewę. Masę kajmakową gotować na małym ogniu z czekoladą, masłem i mlekiem aż do całkowitego połączenia. Polać sernik. Posypać posiekanymi płatkami migdałowymi i wstawić do lodówki. Podawać po minimum kilku godzinach
Bulliosię znaleźć przepis, który wszystkich oczaruje i zawsze będzie mi wychodził. Na razie szukam i próbuję.Na blogu Happy vege znalazłam niedawno przepis na babkę intensywnie koksową. Miałam mleko kokosowe po serniku, i pomyślałam sobie, że to idealny pomysł. C. uwielbia wszystko, co kokosowe, więc byłam pewna, że zje z przyjemnością.Babka rzeczywiście jest bardzo intensywna w smaku - wiórki
Pożeraczka, czyli raz adobrzemusi być i sernik. Jesienny, mocno orzechowy, słodzony karmelem - w sam raz na chłodne wieczory. Spód: 300 g ciasteczek herbatnikowych pół szklanki oleju 1/4 szklanki mleka garść orzechów włoskich Sernik: 400 g sera 300 g masy krówkowej 100 g orzechów włoskich 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Polewa: 100 g orzechów włoskich 3 czubate łyżki miodu(...)ciasteczka łamiemy na mniejsze kawałeczki, żeby ułatwić sobie miksowanie, dodajemy orzechy i płynne składniki. Można zwiększyć nieco proporcję mleka do oleju, będzie wtedy mniej kaloryczny. Całość miksujemy na gładką masę, przekładamy do foremki i wyrównujemy. Składniki na sernik wyjmujemy z lodówki chwilę wcześniej, żeby miały szansę dojść do temperatury pokojowej. Ser mielimy w maszynce lub miksujemy
sama złodyczstopniach przez około 1h. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy lekko uchylone drzwiczki i zostawiamy go tam na minimum godzinę. Przekładamy do lodówki. 4. Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku z odrobiną mleka. Smarujemy wierzch sernika. Dowolnie dekorujemy
Szefowa kuchni