Przepyszny, delikatny, kremowy, rozpływający się w ustach sernik, który w dodatku jest bardzo prosty w przygotowaniu. Lekko kokosowy z owsiano-kakaowym spodem i krówkową polewą będzie idealnym deserem do popołudniowej kawki :) Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: 0,5 kg mascarpone 0,5 kg gładkiego sera twarogowego 400 ml mleczka kokosowego 100 g kokosu 3/4 szklanki cukru(...)szpatułką z masą serową.Masę wylać na spód z ciastek i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 60-65 min, aż sernik się zarumieni.Studzić w wyłączonym, uchylonym piekarniku.POLEWA:Krówki roztopić z mlekiem w kąpieli wodnej cały czas mieszając.Tak przygotowaną polewę wylać na przestudzony sernik.Wierzch można posypać płatkami kokosowymi
Ze smakiem i z pasjąCiasto może się wydawać bardzo cienkie, ale później trochę urośnie. Na jeszcze ciepłe ciasto rozsmarować po parę łyżek dżemu pomarańczowego. Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg zmiksować z cukrem, jajkami i mlekiem w proszku. Tylko do momentu połączenia się wszystkich składników. Nie należy długo miksować. Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną i przestudzoną, ale jeszcze płynną wlać(...)wystudzonych ciast usunąć ostrożnie papier. Galaretkę rozpuścić w wodzie i wymieszać razem z dżemem. Kiedy zacznie tężeć, wymieszać i wylać połowę na jeden z serników. Na prawie zastygniętą galaretkę nałożyć powoli drugi sernik i wyłożyć pozostałą galaretkę. Wstawić do lodówki, aby całkiem ciasto całkiem stężało. Ciasto najlepiej składać w formie, której się piekło zabezpieczając brzegi przed wypłynięciem galaretki. Najlepiej
https:KKuchniaMniambudyń śmietankowy * szklanka cukru * pół szklanki oleju * 3 szklanki mleka * 2 całe jajka * 4 żółtka (białka zostawiamy) * aromat śmietankowy * można dodać garść rodzynek Pozostałe białka + 1/2 szklanki cukru Do dzieła!!! Z podanych składników gnieciemy ciasto i wykładamy nim spód wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Zostawiamy. Z sera, mleka, budyniu (po prosu wsypać), cukru, oleju, jajek, żółtek i aromatu robimy masę(...)temp ok 150/180 stopni aż wierzch się zarumieni. Następnie miksujemy białka które nam zostały na sztywną pianę dodajemy 1/2 szklanki cukru, jeszcze chwilkę miksujemy i wykładamy na wierzch sernika. Pieczemy do zarumienienia. Gdy sernik się upiecze jeszcze ciepły ( nie gorący - ok 10 minut po wyłączeniu gazu) przenosimy w chłodne miejsce aby wyszła rosa! Smacznego
sierotka maRysia w kuchnijuż wielokrotnie pisałam jestem ogromną wielbicielką białego sera i wszystkiego rodzaju twarogów. Nie tylko w formie serników , ciast, deserów czy też dodatku do naleśników , ale też jako składnik past na kanapki czy zapiekanek. Dziś mam dla Was przepis na najlepszą na świecie zapiekankę z sera białego. Ser biały połączony z kaszą jaglaną i i świeżymi, letnimi owocami jest idealnym pomysłem(...)bardzo zdrowa! Świetnym dodatkiem do niej jest delikatny kokosowy sos jogurtowy – to taka kropka nad I, która sprawia, że ciężko wstać od talerza! Koniecznie spróbujcie! CIEKAWOSTKA! O mleko od jakiegoś czasu toczy się „spór”. Pić je czy nie? Zdrowe jest czy nie? Jego zwolennicy i przeciwnicy toczą boje i każdy ma swoje argumenty za i przeciw. Jedni
Ostra na Słodkosię go przewieść: (Oczywiście robię czasami twarożek z mleka ale to są niewielkie ilości, tak w sam raz na śniadanie. O serniku z takiej ilości mogę zapomnieć. Nie wiem ile litrów mleka musiałabym kupić żeby mieć kilo twarogu. Chyba, że któraś z was ma jakiś magiczny sposób na stworzenie twarogu? Czekam na propozycje i ratunek, a na pocieszenie
ciastkarnia na kruchym spodziebakaliami możecie je pominąć. Serniki mają jeszcze jedną zaletę, zawsze się udają. Mogą popękać, mogą opaść, ale i tak są smaczne. A teraz zapraszam Was na lekki sernik. Składniki Ciasto 200 g mąki 50 g cukru 1 żółtko 120 g masła Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, żółtko i pokrojone na drobno masło.Wszystko razem zagnieść, uformować kulę(...)delikatnie wymieszać łyżką. Na ciasto wlać masę serową, wyrównać wierzch ciasta. Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować delikatnie pędzelkiem wierzch sernika. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 30-35 minut. Wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki. Pozostawić tam sernik do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. lekki sernik
O kuchni z uczuciempolewę 100 g. czekolady białej 4 łyżki śmietanki lub mleka 3 łyżki płatków migdałowych Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki na masę serową wymieszać - jajka przed wlaniem do misy razem roztrzepać. Zmiksować do połączenia; nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej - napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem może opaść. Masę serową wylać(...)5godz. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce kilka godzin. Zimny już sernik polać polewą ( 4 łyżki śmietanki lub mleka 3,2% podgrzać do wrzenia, wyłączyć gaz wrzucić kostki czekolady i przykryć pokrywką po 5 min. dokładnie wymieszać) posypać migdałami uprażonymi na suchej patelni
Kubki smakuSernik dyniowy już na blogu prezentowałam z dodatkiem mleka kokosowego .Dzisiejsza wersja to typowo jesienne smaki - dynia,śliwka węgierka i orzechy laskowe.Przepyszna i bardzo aromatyczna kombinacja smaków.Spód sernika również upiekłam samodzielnie,by uniknąć tłuszczów trans występujących masowo w gotowych ciasteczkach.Część mąki zastąpiłam tutaj podprażonymi ,zmielonymi orzechami laskowymi,które nadały całości niebywałego aromatu.Orzechy laskowe dodałam również do śliwek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!najlepiej takich, które łatwo i dobrze się pokruszą) - 100 g masła (pół kostki) Składniki na masę serową: - 1 kg pełnotłustego twarogu (używam takiego gotowego, zmielonego na sernik) - 3/4 szklanki cukru - 3/4 szklanki mleka 3,2% - 1/3 szklanki oleju - ziarenka z połowy laski wanilii - torebka budyniu waniliowego (takiego na pół litra mleka) - łyżka mąki ziemniaczanej - 2 całe jajka(...)stopni piekarniku przez około 10 minut.2. Mikserem w dużej misce łączymy ze sobą: twaróg, ziarenka z laski wanilii, cukier, budyń w proszku i mąkę ziemniaczaną. Powoli dodajemy mleko, sok z cytryny, żółtka, jajka i olej cały czas miksując.3. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut. Kiedy
Kraina Tysiąca Smaków400g twarogu półtłustego lub tłustego 150g serka mascarpone 2 duże jajka 3/4 szklanki zagęszczonego mleka słodzonego 100ml śmietanki kokosowej (lub zwykłej, kremówki 30%) 2 łyżki budyniu śmietankowego 50g wiórków kokosowych Twaróg przetrzeć prze sito lub zemleć dwukrotnie. Do twarogu dodać mascarpone, śmietankę kokosową, mleko zagęszczone, jajka, budyń oraz wiórki, zmiksować krótko na gładką masę. Na ciasteczkowy spód wylać(...)całkowitym ostudzeniu wstawić do lodówki na kilka(naście) godzin. Polewa: 70g czekolady deserowej (mlecznej albo pół na pół) 3 łyżki mleka wiórki koksowe do posypania Czekoladę połamać, zalać mlekiem, podgrzewać ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści.Ciepłą polewą polać sernik. Posypać wiórkami. Smacznego
Obiad gotowyLato w pełni a więc targ pełen jest owoców które można wspaniale wykorzystać. Tym razem jest to sernik, lecz nie taki zwyczajny bo z mleka kokosowego, a konkretnie z jego stałej częsci. Deser ten genialnie sprawdzi się podczas upałów, pokocha go każdy kto spróbuje tego cudownego wariactwa. Składniki: (4 porcje) 2 puszki mleka kokosowego (potrzebna nam będzie stała częsć(...)częsc mleka kokosowego dajemy do wysokiego pojemnika. Dodajemy borówki do mleka kokosowego (nie całe ponieważ musimy zostawić odrobinę do polania deseru). Blendujemy mleko razem z borówkami (gdyby okazało się za mało słodkie można dodać więcej słodzidła, to już zależy od waszych preferencji). Na dnie naczynia w którym będziemy podawać deser wykładamy łyżeczkę zmielonych migdałów a następnie nasz ”sernik
madamekuchnia.wordpress.comkaloryczna. Ale nie mimo to nie sposób mu się oprzeć. *foremka 25*34 cm Składniki: na sernik: 1 kg sera na sernik 250 g cukru 5 żółtek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka na bezę: 5 białek 200 g cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu na bezę kokosową: 5 białek(...)ziemniaczanej 1 łyżeczka octu na krem: 600 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan-fixu Przygotować sernik: żółtka utrzeć z cukrem na biało. Nadal ucierając dodawać po trochę sera. Na końcu wlać mąkę ziemniaczaną rozrobioną w mleku. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około godziny. Przygotować bezę: białka ubić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakremową konsystencję, maźnięty czekoladowo-słodkim smakiem, który idealnie wpasował się kwaskowate maliny. Pyszny i już! :) Ponad to nie marnujesz resztek po mleku sojowym, a wyczarowujesz takie smakołyki ;) Składniki: 300 g okary (pochodzącej z jednej porcji przygotowanego mleka sojowego w Sojowirówce od Moja Soja ) 60 g masła z nerkowców 15 g tłuszczu kakaowego (lub kokosowego) 3 łyżki ksylitolu(...)drzwiczkach. Po upieczeniu wyciągnij po chwili z foremek i postaw na podstawce z dziurkami, aby ciasto mogło odparować. Sernik jest gotowy do spożycia, kiedy całkowicie wystygnie lub będzie jedynie lekko ciepły. Więcej o Sojowirówce przeczytacie TUTAJ :) Mleko sojowe, z którego pozostała okara znajdziecie TUTAJ
Zdrowie na języku :PSernik toffi na wafelkowym spodzie Składniki: Spód: około 400 g wafelków o smaku toffi 30 g masła Masa serowa: 1 kg sera na serniki 250 g sera ricotta 300 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 opakowania budyniu krówkowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego Wierzch: 100 g czekolady gorzkiej lub polewa czekoladowa Przygotowanie: Masło roztapiamy(...)miksera. Miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budynie, aromat i mleko. Miksujemy. Na końcu dodajemy kolejno jajka, cały czas miksując. Mieszamy wszystko do momentu, aż jajka połączą się dobrze z masą. Masę wylewamy na schłodzony spód. Wkładamy do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy około 65 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin
Mania Gotowania