troszkę jednak to zmodyfikowałam dodając kakao i świeże owoce. Ogólnie w smaku całkiem dobre, choć daleko im do prawdziwego sernika na zimno:) Składniki: 3 opakowania Sernik na zimno Gellwe kubek , 300ml mleka, łyżka kakao, 200g świeżych borówek amerykańskich. Wykonanie Do miski miksera wlać mleko, wsypać serniczki. Miksować około 2 minuty. Do 1/3 masy dodać kakao, wymieszać. Do szklanek
Z miłości do słodkościtwarogowego- mielonego przynajmniej 2 razy (bądź gotowego z wiaderka) 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 tabliczka czekolady deserowej, stopiona w kąpieli wodnej z odrobiną mleka i ostudzona. (jeśli chcesz by sernik był bardziej czekoladowy dodaj jeszcze jedną tabliczkę) 2 -3 jajka, w zależności od ich wielkości do dekoracji: cukier puder suszone wiśnie i truskawki, starte na czerwony
KreatywnePinydorosłych. Piankowy kolorowy deser powstał z pianek i galaretek i ma urocze, delikatne, pastelowe kolory. Piankowy deser dla najmłodszych trochę strukturą przypomina jogurtowiec z galaretkami, lub serniki na zimno. 100 ml zimnego mleka 120 g pianek Marshmallow ( JoJo) Nestle galaretki Winiary po 1 szt. każdego rodzaju (Pink Margarita, Mojito, Blue Curacao, Pina Colada) Galaretkę zieloną, niebieską i żółtą rozpuszczamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmielonych orzechów Masa serowa: • 1 kg sera trzykrotnie mielonego • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 szklanka cukru pudru • 5 jajek • 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego • 150 g suszonych śliwek Polewa czekoladowa: • 125 ml mleka kokosowego (odłożone z masy serowej) • 100 g gorzkiej czekolady • 4 suszone śliwki do dekoracji (odłożone z masy serowej) • garść wiórków kokosowych Sposób przygotowania: 1. Przygotować spód(...)się składników. 5. Na koniec dodać mleko kokosowe z puszki, pozostawiając 125 ml mleka na polewę (może to być woda kokosowa z dna puszki) i zmiksować. 6. Do masy dodać pokrojone w kosteczkę śliwki (4 - 5 sztuk zostawić do dekoracji), wymieszać łyżką lub zmiksować, wylać do formy i wstawić do piekarnika. 7. Sernik piec przez 20 minut
W mojej kuchniciastek, które dają się pokruszyć. Sernik piekłam w tortownicy o średnicy 27 cm. Spód: 250 g herbatników 100 g masła 1/3 szklanki mleka Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g sera mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki aromatu waniliowego Mus: brzoskwinie z jednej puszki(...)dokładnie pokruszyć w malakserze. Połączyć z masłem i mlekiem. Jeśli herbatniki nie chcą się połączyć, można dodać trochę mleka (w zależności od tego jakich ciastek używałam, czasem potrzebowałam więcej mleka). Spód ma być dość zbity. Formę wysmarować masłem. Przygotowaną masą wyłożyć dno formy i lekko docisnąć. Wstawić do lodówki. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Sery zmiksować
Bulliociastek, które dają się pokruszyć. Sernik piekłam w tortownicy o średnicy 27 cm. Spód: 250 g herbatników 100 g masła 1/3 szklanki mleka Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g sera mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki aromatu waniliowego Mus: brzoskwinie z jednej puszki(...)dokładnie pokruszyć w malakserze. Połączyć z masłem i mlekiem. Jeśli herbatniki nie chcą się połączyć, można dodać trochę mleka (w zależności od tego jakich ciastek używałam, czasem potrzebowałam więcej mleka). Spód ma być dość zbity. Formę wysmarować masłem. Przygotowaną masą wyłożyć dno formy i lekko docisnąć. Wstawić do lodówki. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Sery zmiksować
Bulliomiałam chęć na murzynka i na sernik, więc upiekłam 2 w 1 SKŁADNIKI Murzynek: forma o wymiarach 21x26 cm ½ kostki masła, ½ szkl. cukru, 6 łyżek mleka, 2 łyżki kakao, ¾ szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka Masa serowa: 500 g twarogu, 2 jajka, ½ szkl. cukru, 3 łyżki wiórek kokosowych, 1 budyń waniliowy, 1 łyżeczka przyprawy do sernika(...)Murzynek: Masło rozpuszczamy razem z cukrem, mlekiem i kakao. Odstawiamy do wystygnięcia. Wystudzoną masę przelewamy do miski, dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia a na końcu pianę ubitą z białek. Tak przygotowaną masę wykładamy na brytfankę wyłożoną pergaminem. Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy zmielony twaróg, kremówkę, budyń, przyprawę do sernika, olej i kokos. Tak przygotowaną masę delikatnie
słodki brateksię z lekko chrupiącym kokosem. Tym razem przygotowałam wersję urozmaiconą, która wśród moich znajomych okazała się wielkim hitem. Przypomina mi pyszny i niezwykły sernik na zimno. (Tortownica o średnicy 22 cm) Ciasto na mleku: 2 szklanki mleka 3 jajka 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki maki 2 łyżki masła 1/2 szklanki wiórek kokosowych Masa z serka: 400g serka waniliowego
Di gotujeSernik z likierem truskawkowym smakuje po prostu bosko. Od razu przywołuje wspomnienia świeżych truskawek i beztroskiego lata. Idealny na jesienne chłodne wieczory. Składniki: (foremka 23cm) 3 jaja 3/4 szklanki cukru pudru 200g jogurtu naturalnego 500g zmielonego sera białego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki skórki z pomarańczy kropelka barwnika różowego 100g czekolady karmelowej 50ml mleka 50ml likieru(...)pieczenia zmniejszamy temperaturę do 120*C i pieczemy przez 70 minut. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, a po 10 minutach wyciągamy gotowy sernik i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. W rondelku rozpuszczamy czekoladę karmelową, dodajemy mleko i mieszamy na gładką masę. Ostawiamy do ostudzenia, gdy masa będzie letnia dodajemy likier truskawkowy, energicznie mieszamy i oblewamy polewą nasz sernik
Gotowanie i blogowaniepolewą czekoladowąPRZEPIS(tortownica: ø22 cm) Kakaowy spód sernika (źródło: "Czekolada", Jacqueline Bellefontaine) Temperatura: 180oC | Czas pieczenia: ~25 min. 5,5 łyżek mąki pszennej 1 czubata łyżka kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 1 jajko 1 łyżka miodu 50 ml oleju słonecznikowego 50 ml mleka Masa serowa Temperatura piekarnika: 170oC | Czas pieczenia(...)czekolady. Gdy czekolada się rozpuści dodać śmietanę. Zamieszać do połączenia składników (jeśli masa jest za gęsta dodać odrobinę mleka). Zdjąć z ognia i mieszać by polewa troszkę przestygła. Polać jeszcze ciepłą (a nie gorącą) polewą czekoladową wystudzone ciasto. Sernik studzić kilka godzin w temperaturze pokojowej a następnie wstawić do lodówki na kilkanaście godzin (najlepiej na noc). Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comjednak skończyło zupełnie inaczej niż moje... Jak? Koniecznie do niej zajrzyjcie!Dyniowy sernik na zimnoSkładniki:(na tortownicę o średnicy 22 cm)spód:115 g ciastek digestive55 g masła1/2 łyżeczki cynamonumasa serowa:400 g serka kremowego250 ml śmietany kremówki (38%)500 g puree z dyni370 g mleka skondensowanego słodzonego1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki mielonego imbiru1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej1/2 łyżeczki mielonych goździków150(...)Przestudzić.Pozostałe składniki: serek, kremówkę, puree, mleko skondensowane, miód i przyprawy dokładnie razem zmiksować. Dodać kilka łyżek masy do żelatyny, wymieszać, przelać całość do miski z serem. Dokładnie zmiksować, przelać do tortownicy. Schłodzić w lodówce przez całą noc.Przed podaniem udekorować ubitą kremówką.Smacznego!A ponieważ chyba wszyscy pieką teraz dyniowe serniki, niedługo i takiego możecie się u mnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm bądź 2 kokilki- 2 serniki o średnicy około 11-13 cm) 450-500 g Twaróg dwukrotnie mielony (bądź twaróg mielony z wiaderka) 40-60 g cukru pudru- do smaku 3-4 czubate łyżki peanut butter (masła orzechowego - z orzechów ziemnych) 1 łyżka soku z cytryny 4-5 czubatych łyżek kajmaku(...)nakładać na warstwę kajmakową. 6. Rozpuścić czekoladę deserową w garnuszku z małą ilością mleka. Jeszcze ciepłą czekoladę nałożyć na wierzch sernika. 7. Na ciepłą czekoladę położyć orzeszki ziemne. 7. Polać płynnym miodem, bądź opcjonalnie rozpuszczonym na małym ogniu kajmakiem. Chłodzenie: Gdy czekolada ostygnie. Włożyć sernik do zamrażalnika na około 3-4 godziny. Po czym przełożyć do lodówki. Podawać
KreatywnePinyminut. Jeśli kasza pochłania całą wodę, trzeba jej dolać. Kasza nie powinna być rozgotowana. • Do lekko przestudzonej kaszy dodać olej, cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko i kakao. • Wymieszać mikserem lub łyżką. Mnie wyszła kleista masa, która łatwo rozsmarowała się na dnie i bokach średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Masa(...)piekarniku nagrzanym do 180. st.C, następnie zmniejszyć temp. do 120 st. C i piec jeszcze 1 godzinę. • 10 minut przed końcem pieczenia posypać sernik czekoladowymi cukierkami. Zamiast oleju kokosowego można użyć masło
To co kochampeti ) 1 łyżka kakao bez cukru -taka od serca 1 dynia o wadze około 1,5 kg ( taka zwykła pomarańczowa ) 1 opakowanie sernika błyskawicznego na zimno ( plus 2 szklanki mleka ) 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru sok z 1/2 cytryny 1 łyżka żelatyny spożywczej 1 opakowanie galaretki agrestowej Dynię obieramy , oczyszczamy komorę nasienną , kroimy w kostkę i wkładamy(...)gorącym musem z dyni i odstawiamy do przestygnięcia . Lekko przestudzony mus z ciastkami wstawiamy na około godzinkę do lodówki ,żeby stężał . Po tym czasie , wyjmujemy . W wysokim naczyniu, przygotowujemy sernik na zimno, według przepisu z opakowania i wylewamy na mus , ponownie rozprowadzając warstwą po całości . Wstawiamy do lodówki do stężenia . Na samym końcu, pokrywamy galaretką ( przygotowaną według przepisu
Ogrodnik w podróżyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Ciasto aksamitne i delikatne w smaku to ten właśnie sernik. Połączenie sera, białej czekolady i delikatnej śmietanki smakuje wybornie. Kakaowy spód fajnie łamie smaki więc wszystko się pięknie uzupełnia. Może jest tu sporo kalorii ale czy warto je liczyć kiedy smak jest tak niebiański;). Zapraszam… Normal(...)pozostawić sernik tak na 10 minut. Następnie wyjąć sernik i po zupełnym jego wystudzeniu wstawić do lodówki na min.4 godziny. Na koniec sernik polać białą czekoladą - W garnku podgrzać mleko do wrzenia.Wystawić z palnika i włożyć połamaną czekoladę lekko wymieszać i przykryć pokrywką. Po 5 min dokładnie wymieszać i od razu polać. Wstawić
Kubki smaku