naszym blogu - wystarczy wpisać w wyszukiwarce "sernik". Inspirację do ciasta, które prezentuję poniżej zaczerpnęłam z kuchni włoskiej. Spód przygotowałam na bazie ciasteczek amaretti a w przepysznym serowo-czekoladowym nadzieniu skrywa się nuta likieru amaretto. Co ważne - sernik nie jest trudny w przygotowaniu i zachowuje swój smak i aromat przez wiele
Milion Smakówpokojową oraz, że po 50 minutach pieczenia wyłączamy piekarnik (nawet jeżeli widzimy, że sernik na środku jest jeszcze galaretowaty, a nie ścięty). Sernik czekoladowy z owocami lata Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm: Spód ciasteczkowy : – 25 herbatników maślanych – 2 łyżki kakao – 80 g masła Herbatniki mielimy w blenderze na piasek, dodajemy kakao i mieszamy(...)rozpuszczoną czekoladę i miksujemy do momentu połączenia składników. Masę przelewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy 50 minut w 160 stopniach. Sernik powinien być ścięty na brzegach i galaretowaty w środku. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku , a ostudzony sernik wstawiamy do lodówki. Polewa czekoladowa : – 3 łyżki gorącej wody – 4 łyżki cukru pudru – 2 łyżki kakao – 1 łyżeczka miodu
Relaxtimesernik cudnie prezentował się na świątecznym stole. Spód bardzo minimalistyczny - zmielone płatki owsiane z odrobiną nasła. Nie ma potrzeby schładzania w lodówce. Polecam! Składniki na spód: mąka owsiana - 70 g masło - 40 g Składniki na masę serową: 650 g sera 3x mielonego 200 g jogurtu greckiego 150 g ksylitolu/cukru 2 jajka 1 budyń waniliowy 100 g groszków czekoladowych(...)jajku, za każdym razem mieszając tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszać groszki czekoladowe. Masę serową wylać na podpieczony spód, wyrównać szpatułką. Piec pierwsze 10 minut w 180`C, następnie zmiejszyć remperaturę do 160`C i piec jeszcze 50 minut. Sernik jest gotowy gdy boki są ściete, środek może nadal pozostać drżący. Początkowo studzić w uchylonym piekarniku, następnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przepis, w którym połączyłam te dwa smaki. Pomarańczowy sernik na chałwowym spodzie dosłownie rozpływa się w ustach. Lekko orzeźwiający za sprawą pomarańczy z pyszną słodyczą prostego w przygotowaniu spodu. Nic tylko jeść. A i przygotowanie takiego sernika nie sprawia problemów. Pamiętajcie, że smak i konsystencja sernika zależy przede wszystkim od użytego sera. Ja stawiam i serdecznie Wam polecam produkt(...)sernika dowolne ozdoby *u mnie czekoladowo-waniliowe z masą chałwową Przygotowanie: Zaczynamy od spodu. Markizy wkładamy do misy blendera z nożami i rozdrabniamy. Dolewamy do nich jeszcze ciepłe rozpuszczone masło (100 g). Całość mieszamy łyżką. Masę wykładamy na spód formy (wcześniej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną) delikatnie dociskając ręką, tak aby pokryła cały spód. Tak przygotowaną formę wkładamy
Słodkie okruszkidrożdżowy (Treccia pasquale di pasta lievitata) Mazurek pomarańczowy (Crostata con crema all'arancia) Wielkanocna babka szampańska (Ciambella allo spumante) Wielkanocny sernik - wilgotny i delikatny, bez spodu (Cheesecake con yogurt greco e ricotta) Babka czekoladowo-bananowa (Ciambella al cioccolato e banane) Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca
La grande e la piccola cuocaszybkiego odnalazłam kilka przepisów z białą czekoladą . Padło na mus z białej czekolady . Podaje składniki które ja używałam i jak widać sernik wyszedł idealny . Składniki : Na spód: Paczka herbatników maślanych lub czekoladowych 50 g margaryny roztopionej Masa serowa: 800 g sera białej z wiaderka lub 3 krotnie zmielonego Duża śmietana 18 % 3 jajka(...)rozdrabniamy na piasek, dodajemy roztopioną margarynę . Wszystko razem mieszamy wysypujemy na dno tortownicy 26 cm. Składniki na masę serową przekładamy do większej miski, wszystko razem mieszamy, najlepiej ręcznie wtedy sernik jest delikatny i nie ma ryzyka opadnięcia. Wkładamy do piekarnika na 160 stopni, przez 60 min lub 50 min zależne od piekarnika . Gdy sernik zostanie upieczony i przestygnie
Wypieki UliPrzepyszne połączenie aksamitnego spodu sernikowego i puszystego musu czekoladowego z nutką likieru kawowego Bailey's. Wygląda skomplikowanie? Nie jest :) Wykonanie sernika wymaga jedynie zmiksowania wszystkich składników i upieczenia. Na wystudzone ciasto wykładamy ubity mus czekoladowy i chłodzimy w lodówce. Deser jest idealny na zakończenie uroczystego posiłku :) Zachwycająca kompozycja pochodzi z książki "Moje wypieki i desery". Sernik: 500 g twarogu(...)gładką masę. Tortownicę o średnicy 18-20 cm wyłożyć papierem (dno) i wylać masę. Wyrównać. Piec 60 minut, aż masą się zetnie, a wierzch będzie sprężysty. Wyjąć i wystudzić. Sernik najlepiej upiec dzień wcześniej. Mus: 400 ml śmietany kremówki 300 g gorzkiej czekolady 80 ml likieru kawowego Bailey's 3 łyżki cukru pudru Śmietankę doprowadzić do wrzenia. Dodać czekoladę
Chocolate Muffin Blogfont:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Sernik smakuje wyśmienicie, znika z talerza w oka mgnieniu. Składniki spodu ciasta: 160g ciasteczek czekoladowych u mnie ciasteczka z czekoladą i orzechami 30g roztopionego masła Przygotowanie: Masło roztopić, zmiksować razem z całymi ciastkami w malakserze(...)nadmiernie nie wyrósł i potem gwałtownie opadł. Przygotowaną masę przełożyć na wcześniej przygotowany spód ciasteczkowy, piec ciasto przez 45 minut w 150 stopniach. Gotowy sernik powinien mieć ściętą powierzchnię choć w środku może się jeszcze wydawać dość luźny. Po upieczeniu ciasto schłodzić. Składniki na mus czekoladowy: 100g czekolady mlecznej u mnie Goplana 100g czekolady gorzkiej również Goplana 1 łyżka
W garach u Gosimnie świąt bez sernika. Tym razem sernik, który „chodził za mną” od dłuższego czasu – Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową. Inspiracją był dla mnie przepis Szarlotka na blogu Cukiernicze kreacje, z moimi zmianami (tym razem niemałymi). Składniki na spód – proporcje na tortownicę 26cm (ciasto półkruche): - 250 g mąki krupczatki - 62g cukru pudru - 125g masła(...)zabezpieczamy przy górnej zewnętrznej krawędzi nicią bawełnianą, aby worek się nie zsunął podczas pieczenia (dokładnie widać to na gif-ie przy serniku czekoladowym z wiśniami ). Tortownicę wstawiamy do szczelnej brytfanny. Masę serową przekładamy do tortownicy na półkruchy spód. Pozostawioną masę serową (250ml) dodajemy do rozpuszczonej, ostudzonej, ale jeszcze płynnej czekolady (jeżeli zdążyła zastygnąć trzeba ją rozpuścić i ponownie wystudzić). Mieszamy
mojewypiekiinietylkomoment. Jest banalny w wykonaniu. Jest ciężki, czekoladowy i uzależniający. Ja robiłam bez kruchego spodu. Jednak jeśli ktoś nie wyobraża sobie sernika bez spodu, to w przepisie znajdzie sposób – spód oczywiście czarny. Przepis jest na tortownicę 22 cm. Sposób farbowania podam wam na końcu przepisu, może zaryzykujecie? Gotowi na szatański sernik, którym można straszyć ciocie? 😀 Spód: 270 g ciasteczek(...)obroty miksera i dodaję stopniowo jajka. Miksuję około 5 minut. Dodaję łyżkę mąki i rozpuszczoną czekoladę. Miksuję 5 min, aż składniki dokładnie się połączą. Wylewam masę na spód z ciasteczek. Wkładam sernik do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 50 min. Studzę przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Czym zafarbować szatana? Użyłam węgla aptecznego, musi być w tabletkach, a nie kapsułkach
ladykitchenSernik czekoladowy, który chcę Wam dziś zaproponować to pyszne połączenie delikatnej masy serowej z kruchym spodem z ciasteczek Oreo, do tego Nutella na górę i dekoracja ze świeżych owoców – tego nie da się nie lubić :) Sernik ze zdjęć piekłam w małej tortownicy – 16 cm, myślę jednak, że nieco większa np. 20 cm spisałaby się lepiej. Składniki(...)Oreo + krem czekoladowy (u mnie Nutella) i maliny do dekoracji Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego ser i jajka warto wyciągnąć wcześniej z lodówki. Ciasteczka Oreo kruszymy na drobno w blenderze. Margarynę rozpuszczamy i dodajemy połowę do ciastek – reszta będzie potrzebna do sernika. Całość mieszamy, przekładamy do tortownicy i dokładnie dociskamy palcami do dna. Spód schładzamy
Ciastkozercysernik z brzoskwiniami na cieście kakaowo - miodowym. Duża porcja, na dużą blachę. :) Ciasto na spód sernika pochodzi z przepisu na ciasto miodowo-kakaowe z kremem budyniowym . Ciasto kakaowe, masa serowa, cząstki brzoskwiń i pyszna mleczna polewa czekoladowa świetnie ze sobą współgrają. Sernik z brzoskwiniami PRZEPIS /na dużą blachę/ Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180 o C Czas pieczenia(...)Temperatura pieczenia sernika: 170 o C Czas pieczenia: 1 h 30 min. Ciasto kakaowe (spód) 1 1/4 szkl. mąki pszennej 1/3 szkl. cukru pudru 75 g masła 1 jajko 1 łyżka miodu 0,5 łyżki kakao 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Masa serowa 1 kg sera w wiaderku, waniliowego (z Biedronki) 2 sery półtłuste w kostce
coolinarnastrefa.blogspot.comwyobrażam sobie świątecznego stołu? Bez sernika. Tym razem postanowiłam przygotować go w delikatnie cytrynowej wersji na kruchym, czekoladowym spodzie ze słodkim owocowym akcentem tutti frutti. Serdecznie Wam polecam takie zestawienie smaków. Dodatkowym atutem tego przepisu jest fakt, że sernik uda się nawet z dość wilgotnego sera z wiaderka. Ileż to razy kupiłam ser, otwarłam go i załamana stwierdziłam
Słodkie okruszkiprzepięknie pachnący skórką pomarańczową, o subtelnym smaku pomarańczy, do tego słodki, mocno pomarańczowy, cudowny krem i soczyste, plastry świeżej pomarańczy. Całość podana na czekoladowym spodzie z pełnoziarnistych herbatników :) Chyba nie muszę Was dłużej zachęcać, hmm ?! :) Sernik jest cudowny, sernik łatwy do zrobienia, pięknie się prezentuje i nic, tylko go jeść :D SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY: 190 g herbatników
Słodko-Słony Świat IlonyMocno czekoladowy z kawałkami czekolady i na orzechowo-orkiszowym spodzie sernik na zimno. Przygotowanie: 60 minut Koszt: Tanie Nie wiem jak u Was, ale u mnie serniki pod każdą postacią są numerem 1. Czy to na zimno, czy pieczone, zawsze są przy większych i mniejszych okazjach, a nawet i bez okazji. Jako że jestem miłośniczką gorzkiej czekolady
Zdrowie i pysznie na talerzu