pudru 5 dag masła 3 płaskie łyżki żelatyny do ciast i deserów Po mleczko i wiórki kokosowe zajrzyjcie na stronę www.Skworcu.com.pl Dodatkowo na spód: 10 dag czekolady lub paczka biszkoptów Wierzch sernika: polewa czekoladowa lub dwa batoniki bounty pokrojone na małe kawałki 1. Do rondla przelewamy mleczko kokosowe, dodajemy masło oraz cukier puder i podgrzewamy na małym ogniu(...)blendujemy mikserem lub rozgniatamy widelcem, łączymy z ciepłą masą kokosową oraz żelatyną. 3. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy ja biszkoptami lub gorąca rozpuszczona czekoladą, następnie wylewamy masę serowo - kokosową i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po zastygnięciu wierzch sernika dekorujemy polewą czekoladową lub kawałkami batonika
Apetyczna babeczkaSernik z nutellą to połączenie, które na pewno zostanie na długo w pamięci każdemu łasuchowi czekoladowych ciast. Kruchy, czekoladowy spód, kremowa i delikatna masa serowa. Całość zwieńczona jest polewą z gorzkiej czekolady i śmietany kremówki. Sernik z nutellą -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikuwagę upieczenie tego sernika na święta. Sernik jest mocno czekoladowy z wyraźnym piernikowo-cynamonowym smakiem i spodem z kruchych pierniczków. Jednak masa serowa może być upieczona także samodzielnie, bez spodu. Nie wymaga też dodawania mąki, co może być istotne dla wszystkich, którzy poszukują bezglutenowych wypieków. Dodatkowo to taki sernik "last minute", ponieważ robi się go szybciutko, a dwie
Pełny talerzbardzo delikatny w smaku i taki lekki, całości dopełnia mocno czekoladowa pianka. Herbatniki doskonale sprawdzają się jako spód do sernika. Kto chętny to zapraszam na kawałeczek. Dodam, że pysznie smakuje z filiżanką aromatycznej kawy, przynajmniej ja tak lubię. Zapraszam:) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka śmietanki kremówki
IzabelawkuchniPyszny lekko słodki sernik, kremowy, lekki, puszysty, rozpływający się w ustach, delikatny i mocno czekoladowy spód, dość ciężki, dość słodki. To połączenie to dla nas strzał w dziesiątkę. Wbrew pozorom, sernik robi się dość szybko. Spód można przygotować wcześniej i podpiec. Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej, bo po paru godzinach w lodówce, smakuje wybornie, smaki fajnie się
moj przepis naPrzepyszne połączenie czekoladowego spodu brownie z delikatnym waniliowym serniczkiem. Całość wieńczą truskawki zatopione w orzeźwiającej galaretce... Serniczek upiekłam na swoje urodziny. Goście byli zachwyceni jego smakiem i efektownym wyglądem. Każdy prosił o dokładkę i przepis na to pyszne ciacho. Nawet ja, która staram się ostatnio zrzucić kilka kilogramów nie oparłam się pokusie i zjadłam spory kawałek tego cuda. W końcu(...)temat przeczytacie na stronie Uczymy jak słodzić . Polecam :) Brownie: 100 g masła 1 szkl cukru białego Królewskiego 100 g gorzkiej czekolady 2 jajka 1/4 szkl mleka 1 szkl mąki Sernik: 500 g serka na serniki 2/3 szkl cukru białego Królewskiego 3 jajka op. budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szkl jogurtu greckiego ok 300 g truskawek
Smakołyki Asipycha, ale ja zrobiłam go po swojemu - z mniejszą ilością cukru i w innej formie. Tak właśnie powstał cudownie czekoladowy łaciaty sernik z wiśniami. Jeden kawałek wystarczy, by zaspokoić największą ochotę na czekoladowe słodkości, zaufajcie mi. ;) Czekoladowy spód: 200 g miękkiego masła 200 g gorzkiej czekolady (2 tabliczki np. Wedel) 150 g cukru pudru 3 jajka (najlepiej w temperaturze(...)cukier, ekstrakt waniliowy i wbijamy jajka. Wszystko miksujemy na gładką masę. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na czekoladowy spód, na górze "układam" łatki z masy czekoladowej, która jest dość gęsta. Dodatki: 250 g wydrylowanych wiśni - świeżych lub mrożonych Na sernik z łatkami równomiernie wykładam wiśnie lekko wciskając je do masy. W tym cieście sprawdzą się właściwie wszystkie owoce
Cooking MonsterEight. SERNIK AFTER EIGHT Składniki: spód: 150 g ciastek czekoladowych 100 g masła masa serowa: 500 g sera 3 jajka 1 budyń czekoladowy 1/3 szklanki łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy wierzch: 200 ml śmietana 30% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki syropu mietowego Przygotowanie: spód: Rozkruszone herbatniki łączymy z rozpuszczonym(...)czasie robimy masę serową. masa serowa: Wszystkie składniki na masę serową przekładamy do misy miksera i krótko miksujemy (tylko do połączenia składników, aby nie napowietrzyć masy bo sernik za bardzo urośnie a potem opadnie) Masę przelewamy na ciasteczkowy spód, formę wstawiamy do większej foremki, zalewamy ją do 3/4 wysokości wodą i w takiej kąpieli wodnej pieczemy
Bon appetit mon amieObłędny sernik na zimno, spód na owsianej masie miasteczkowej, warstwa serowa waniliowo-czekoladowa i galaretka z rabarbaru, słodko-kwaśne połączenie. Ma niebanalny smak i jest prosty w przygotowaniu. Najsmacznieszy sernik na ciepłe wiosenno-letnie dni. Korzystajcie póki jest rabarbar, a potem po za sezonem można zrobić również z mrożonego. Składniki: Na tortownicę 22 cm Spód
Wanilia i Kardamonteż jeszcze nad tym pracuję, ale zaprezentuję wam przepis na sernik pomarańczowo czekoladowy. Delikatny nie za słodki z dużą dozą czekolady. Masę serową pieczemy w kąpieli wodnej dzięki czemu sernik jest bardzo równy. Całość zwieńczona iście świąteczną dekoracją. Zatem zapraszam:) Składniki : Na spód: 180 g ciastek typu Oreo 50 g masła roztopionego Na masę serową jasną(...)długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej) - napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. 5. W drugiej misie przygotowujemy masę czekoladową. Ścieramy czekoladę lub siekamy na drobne wiórki a kakao przesiewamy. Delikatnie mieszamy z pozostałymi składnikami tylko do momentu połączenia 6.Masy serowe przelewamy najpierw pomarańczową a później czekoladową na ciasteczkowy spód i pieczemy w temperaturze 150ºC przez około
vaniliowoczekoladowatort jeżynowy . Pomysł na mrożony cheesecake wpadł mi całkiem przypadkiem do głowy. Ostatnio piekłam czekoladowo orzechową pralinę i tak sobie pomyślalam, że część wykorzystam do mrożonego sernika. Do praliny użyłam pekanowców ale oczywiście można wybrać dowolne orzechy. Lubię desery bez pieczenia. Gotową pralinę wykorzystałam na spód sernika i do masy serowej(...)było jeszcze bardziej słodko ugotowałam porcję karmelu i czekoladowej polewy. Mam słabość do serników z czekoladą . Tort lodowy cheesecake z czekoladowymi dodatkami w pełni zadowolił moje czekoladowe oczekiwania. Polecam, przepis poniżej. Tort lodowy cheesecake Składniki: forma ze ściąganym brzegiem o średnicy 18 cm Pralina orzechowo czekoladowa 200 g orzechów pekan 150 g czekolady 100 ml golden syropu 1 łyżka rozpuszczonego
codojedzeniaksylitolem nie nie się upiec (unieczynnia działanie drożdży),to w serniku sprawdzi się idealnie Klasyczny sernik waniliowy wieńczy polewa czekoladowa z krokantem z orzechów laskowych ,mielone orzechy laskowe są równiez dodatkiem w spodzie sernika. Składniki na spód sernika: 60 g sucharków pełnoziarnistych 60 g mielonych orzechów laskowych 40 g masła 1 łyżka ksylitolu Składniki na masę serową(...)składniki na spód sernika umieścić w kilelichu blendera i zmiksować na masę o konsystencji mokrego piasku.Masę wysypać na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i ucisnąć łyżką .Wstawić do lodówki by stężała ser zmiksować z mąką i śmietaną,cały czas miksując dodawać po jednym jajku,tylko do po lączenia składników masę serową wylać na przygotowany spód,wyrównać szpatułką
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!owoce są duże i słodkie. Grzechem byłoby nie wykorzystać ich do zrobienia jakiegoś pysznego deseru. Ja zrobiłam sernik na zimno jeżynowo-śmietankowy. SERNIK JEŻYNOWO-ŚMIETANKOWY Składniki: spód: 1opakowanie herbatników czekoladowych masa serowa (z jeżynami): 250 g sera białego 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1/3 szkl wody(...)wyjąć sernik. Na dno wlewamy masę śmietankową. Formę odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę aby masa stężała. Następnie do formy wlewamy mus jeżynowy i także odstawiamy do lodówki do stężenia. Kiedy mus jeżynowy zastygnie przykrywamy go masa serową ( fioletową) z jeżynami. Całość przykrywamy herbatnikami i także odstawiamy do lodówki. (najlepiej na noc) Następnego dnia sernik
Bon appetit mon amieKról serników, czyli sernik królewski! Na pewno się zgadzam, że ten sernik ma prawo być królewskim, bo smakuje po prostu bosko! Pyszne spód z czekoladowego ciasta kruchego, idealnie dopełnia bardzo łagodną masę serową, a u wierzchu chrupiąca kruszonka niesamowicie upiększa sernik. Pycha! Sernik jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu i nie zajmie więcej(...)sól i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jajko, roztopione i przestudzone masło, śmietanę i dokładnie wyrabiamy, a następnie zagniatamy i formujemy kulę. Dzielimy na dwie nie równe części (3/5 na spód i 2/5 kruszonka). Większą częścią wykładamy dno i boki tortownicy, a mniejszą wkładamy do zamrażalnika na 10-15 min. W misie łączymy twaróg, jaja, cukier, roztopione i przestudzone masło
Kuchnia ŁukaszaSkładniki : Spód • 200 g kruchych ciasteczek • 4 łyżki masła Masa • 1 kg twarogu sernikowego • 400 g czekolady deserowej (lekko gorzkiej 50%) • 1 szklanka cukru pudru Polewa
KUCHNIA POLSKA