sernik makowy - 541 przepisów (strona:16/37)

Sernik 83

Moja 12 letnia córka Sara po raz czwarty samodzielnie zrobiła świąteczny sernik Tysiąca Smaków z przepisu należącego do serwisu kulinarnego przepisy.pl   Sernik ma królewski smak, rozpływa się w ustach, a w upały zachęca do zjedzenia tym bardziej, gdyż smakuje niebiańsko podany prosto z lodówki!   Składniki: Spód: herbatniki 200 g 100 g masła dwie łyżki wody Masa(...)kąpieli wodnej czekoladę z mlekiem, do drugiej zmiksowana masę kajmakową, do trzeciej masę makową wymieszaną z łyżką mąki, do czwartej 100 g twarogu. Wszystkie masy delikatnie wymieszaj. Na schłodzony spod w formie wykładaj:na środek, na przemian,porcję poszczególnych mas, po kolei,aż do wyczerpania składników. Sernik wstaw do nagrzanego do 200 stopni Celsjusza piekarnika i piecz najpierw

Z Kuchni Do Kuchni
Torcik makowy 258

Ciast biszkoptowych nie było jeszcze u mnie na blogu, a są one często bazą do ciast przekładanych i tortów.Dział z biszkoptami zapoczątkuję dziś przepisem na

Smakołyki Bereniki
makowe roladki w masie serowej 182

składniki na ciasto: 800 g mąki orkiszowej lub pszennej 210 g cukru pudru 150 ml kwaśnej śmietany 300 g masła 5 żółtek 1 jajko 1 łyżeczka

Domowy Smak Jedzenia
Serowo-makowa tarta 192

się zbliżają święta to musi w domu pachnieć makowcem,ja swój już upiekłam a,że mój mąż uwielbia makowiec a ja sernik to połączyłam te dwa smaki ze sobą i wyszła pyszna tarta serowo-makowa z bakaliami ,jabłuszkiem i lukrem Składniki: na ciasto kruche: 260g mąki pszennej 150g masła lub margaryny 35g cukru   2 żółtko ok 2 łyżek

Swojskie jedzonko
Świąteczne wypieki. Ciasta, pierniczki, ciasteczka i inne słodkości na świąteczny stół. 174

Waniliowa babka z rodzynkami. Szybka i bez miksera. Najłatwiejsza babka w łaty - idealne ciasto do kawy i herbaty Śmietankowy sernik na zimno z galaretką i owocami Jabłkowo-cynamonowe ciasto - szybkie i niezawodne. Czekoladowiec z bananami i orzechową nutą Rolada makowa  Miodowo-miętowy rogal drożdżowy wypełniony białym serem - zapraszam na deser pełen smaku i aromatu

Słodkie okruszki
Domowa masa makowa 58

ciasteczek skończywszy. Ale to nie wszystko. Domowa masa makowa idealnie nadaje się na farsz do słodkich pierogów lub naleśników. Jest także niezastąpiona przy robieniu makiełek lub drożdzówek Domowa masa makowa: jak przechowywać? Po przygotowaniu (i przestudzeniu) masa makowa jest gotowa do użycia. Ale co jeśli przygotujesz ją wcześniej? Domowa masa makowa powinna być przechowywana w lodówce, w zamkniętymi pojemniku(...)Domowa masa makowa Domowa masa makowa – przepis Składniki: domowa masa makowa 300 g maku 50 g rodzynek 150 g płynnego miodu 50 g orzechów włoskich 40 g migdałów w płatkach 50 g suszonych moreli 60 g masła 50 g kandyzowanej skórki z pomarańczy 3 łyżki amaretto (alternatywnie kilka kropel aromatu migdałowego) Jak zrobić: domowa masa makowa Do średniej wielkości

okolicepalnika.pl
Makowiec japoński 182

Świetnie sprawdzi się jako prosty deser na każdym przyjęciu. Przepis na ciasto, które zawsze wychodzi i wszystkim smakuje. Makowiec zaraz po serniku jest najchętniej jedzonym ciastem w moim domu. Zazwyczaj robię pyszne ciasto, jakim jest  torcik makowy , który nie zawiera w swoim składzie jabłek i jest praktycznie z samego maku. Makowiec japoński za sprawą jabłek jest bardzo wilgotny

Kuchcik gotuje
Makowe serniczki z konfiturą żurawinową 149

Serniczki, które przygotujecie w kilka chwil :) Z dodatkiem makowych ziarenek, uzupełnione żurawinową konfiturą, smakują wybornie :) Moje to sama masa serowa, bez spodu, na takie akurat mieliśmy

Domowa cukiernia Ewy
Pyszne ciasta na Wielkanoc 65

wypieki i przygotować listę zakupów. Nie wiem, jak Wy, ale ja nie lubię zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. Na Wielkanocnym stole zazwyczaj pojawiają się różnego rodzaju babki, mazurki i serniki. Oprócz nich warto przygotować inne smakołyki, bo święta to idealna okazja do wypróbowania nowych przepisów. Dlatego też, w tym wpisie zebrałam dla Was mnóstwo ciekawych przepisów na Wielkanocne wypieki(...)wypróbowane przeze mnie i moją rodzinę. Jestem pewna, że Wam również posmakują. Zapraszam! CIASTA WIELKANOCNE – PRZEPISY Ciasto Makowa Dama Ciasto Shrek z delicjami Ananasowiec bez pieczenia Ciasto z mini 7 Days’ami Ciasto na soku Kubuś Sernik na ciasteczkowym spodzie Ciasto Czeska Wiśnia Ciasto Balladyna Ciasto Rozchodniaczek Ciasto orzechowa pychotka Ciasto Migdałek Ciasto z wafelkami Grześki Ciasto

Alle Dobre!
Seromakowiec 120

łtka 2 szklanki gotowej masy makowej z bakaliami 1 szklanka migdałów bez skórek, zmielonych na proszek 50 g ciemnej gorzkiej lub mlecznej czekolady, roztopionej 2 płaskie łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego Masa serowa : 500 g śmietankowego sera twarogowego zmielonego na serniki 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii(...)podpieczony spód makowy. Wyłożyć łyżką resztę masy makowej i przemieszać (np. cienkim patyczkiem). Na wierzch położyć folię aluminiową i piec przez około 40 minut (na dnie piekarnika można ustawić formę z gorącą wodą lub wysypać na nie 2 szklanki lodu - ja ustawiłam naczynie żaroodporne wypełnione wodą). Sernik studzić w zamkniętym piekarniku. Po całkowitym ostudzeniu wyjąć z formy

cucinare
Seromakowiec 111

łtka 2 szklanki gotowej masy makowej z bakaliami 1 szklanka migdałów bez skórek, zmielonych na proszek 50 g ciemnej gorzkiej lub mlecznej czekolady, roztopionej 2 płaskie łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego Masa serowa : 500 g śmietankowego sera twarogowego zmielonego na serniki 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii(...)podpieczony spód makowy. Wyłożyć łyżką resztę masy makowej i przemieszać (np. cienkim patyczkiem). Na wierzch położyć folię aluminiową i piec przez około 40 minut (na dnie piekarnika można ustawić formę z gorącą wodą lub wysypać na nie 2 szklanki lodu - ja ustawiłam naczynie żaroodporne wypełnione wodą). Sernik studzić w zamkniętym piekarniku. Po całkowitym ostudzeniu wyjąć z formy

cucinare
Makowiec z orzechami i rodzynkami 41

Po raz kolejny muszę stwierdzić, że nie umiem piec ciast drożdżowych. To ciasto miało być piękną roladą makową, jednak albo przepis na ciasto drożdżowe był do

KuchniaWeDwoje.pl
Seromakowiec z żurawiną - a może seromak lub sernik na makowcu? 163

Seromak czy seromakowiec? Sernik na makowcu czy makowiec z sernikiem w jednym? Przepis na sernik i makowiec w jednym sprawdzi się nie tylko na święta. Jest pyszny! Ten przepis i zdjęcia czekały na publikację dwa lata. Zrobione jeszcze w starym mieszkaniu na ostatnie Boże Narodzenie w tamtym miejscu. Nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz pojawia(...)Przepis na seromakowiec z żurawiną [proporcje na okrągłą formę o średnicy 25 cm) Składniki na masę makową: 200 g maku (użyłam suchego mielonego) 1/2 szklanki cukru 100 g miękkiego masła  1 szklanka mleka 200 g suszonej żurawiny 3 jajka Składniki na sernik: 100 g twarogu śmietankowego lub półtłustego 220 g cukru (ok. 1 szklanka i 3 łyżki

Codzienna kuchnia niecodzienna
PROSTY Pyszny MAKOWIEC z Serem 832

proszku do pieczenia 50g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżeczki śmietany Masa makowa: 1 duża puszka gotowej masy makowej 850g 4 żółtka 5 białek skórka otarta z 1/2 cytryny 2-3 krople aromatu migdałowego Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 180g cukru 4 jajka 5 łyżek kwaśnej śmietany 12% lub 18% 45g mąki ziemniaczanej(...)dodać mąkę ziemniaczaną, cukier, ekstrakt waniliowy, śmietanę i wymieszać mikserem na gładką masę. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników ( patrz FILM ). Masa makowa: 5. Do drugiej miski przełożyć mak z puszki, dodać żółtka, aromat i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Dodać skórkę z cytryny, wymieszać. 6. Białka przełożyć do suchej, czystej

Mała Cukierenka
SEROMAK CZYLI SERNIK I MAKOWIEC W JEDNYM 183

Seromak, czyli sernik i makowiec w jednym. Nie byle jaki, tylko najlepszy makowiec na kruchym spodzie w połączeniu z pysznym sernikiem. To idealne rozwiązanie dla tych, którzy wahają sie pomiędzy sernikiem a makowcem na święta lub po prostu chcieliby jedno i drugie, ale w niedużych ilościach. Choć u mnie co poniektórzy kręcili nosem, że cuduję, bo to nie będzie(...)budyniowy i wymieszać. Na końcu dodaję skórkę pomarańczową. Na schłodzony kruchy spód wykładam masę makową, równomiernie ją rozprowadzam, na masę makową wylewam masę serową, wyrównuję. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170*C i piekę do lekkiego przyrumienienia sernika ok.60 minut, na programie góra-dół. Przy większej ilości masy serowej, czas należy wydłużyć ok. 5-10 minut. Ciasto wyjmuję

Smaczne Zdrowe