placek ze śliwkami Łaciaty sernik Makowiec Makowiec zawijany Małe szarlotki Mini serniczki Murzynek Murzynek Piernik na święta Piernik z marchewką Placek z wiśniami Placek drożdżowy ze śliwkami Puszysty sernik Rolada kokosowa Sernik na święta Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sernik
Aga w kuchniMój P. już od dłuższego czasu miał ochotę na sernik na zimno, więc w końcu postanowiłam, że trzeba zrobić mu przyjemność. Z owoców, które preferuje są brzoskwinie, jakoś sernik na zimno kojarzy mi się z truskawkami, ale postanowiłam zmienić to przyzwyczajenie i zrobić górę brzoskwiniową. Zobaczcie efekt. A oto przepis. Składniki Spód: - około 200 g biszkoptów Masa serowa(...)galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. W tym czasie kroimy brzoskwinie w kawałki i układamy w dekoracyjne kawałki. Gdy galaretka będzie już tężejąca wylewamy ją na wierzch sernika i czekamy aż całkowicie zastygnie. Ja tak przyozdobiłam brzoskwiniami swój sernik A tak już wyglądał kawałek na talerzu przygotowany do zjedzenia: Polecam i smacznego: function load
dom-agi.plsera ekstraktu waniliowego, ale Wam podaję oryginalny przepis stworzony przez Kasię. Polecam, bo są łatwe i pyszne! Składniki na 5 serniczków w kokilkach o średnicy 12 cm lub jeden sernik w tortownicy o średnicy 22 cm: Ciasto: - 270 g mąki; - 150 g miękkiego masła; - 120 g cukru pudru; - 2 duże żółtka Masa serowa: - 500 g sera białego ; - 3 jajka(...)foremek, mniej więcej do połowy wysokości ciasta. Następnie do serniczka wkładamy gruszkę ( ja wydrążyłam z niej gniazdo nasienne). Po jednej gruszce w jedną foremkę. Chyba, że robicie duży sernik, to ustawiamy je obok siebie, najlepiej na planie koła. Jeśli pieczecie małe serniczki, to pieczemy je w 190 stopniach około 45 – 50 minut, natomiast duży sernik pieczemy około
dom-agi.plprezentuję dziś sernik, który jest połączeniem tych dwóch, niezwykłych składników. Czekolada w wypiekach i deserach jest niezastąpiona. Ale któż wyobraża sobie dobry deser bez aromatycznej kawy? W moim serniku ten aromat kawy jest delikatny, nie przeszkadza w delektowaniu się ciastem. Polecam Sernik kawowy na czekoladowym spodzie składniki na spód: 250 g czekoladowych ciastek owsianych 50 g gorzkiej czekolady(...)podwoją swoją objętość. Dodajemy do nich ser i ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy kawę i jeszcze raz miksujemy przez chwilę. Gotową masę serową wykładamy na spód z ciastek. Pieczemy sernik przez 1 godzinę w temperaturze 150 ° C. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w wyłączonym piekarniku jeszcze przez około 10-15 minut. By przygotować polewę podgrzewamy w kąpieli wodnej śmietanę
Przysmaki Karolkidokładnie z musem borówkowym - dzięki niemu te piękne esy floresy Sernik zdecydowanie nie jest skomplikowany w przygotowaniu. Mogę go śmiało dedykować i polecić mojej siostrze, gdyż dla niej sernik to nie lada wyzwanie, jak mi się ostatnio przyszło przekonać Oryginalnie sernik jest na bazie serków kremowych. W moim przypadku, użyłam tym razem gotowego sera na sernik(...)rozpuszczoną mąkę. Stawiamy na palniku. Ciągle mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia się cukru i zgęstnienia sosu. Odstawiamy na bok do ostygnięcia. Masa serowa: 1 kg sera kremowego lub gotowego na serniki 250 g cukru trzcinowego 4 łyżki mąki 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 jajka 200 ml kwaśnej śmietany 18% Ser ucieramy z cukrem. Do utartego dodajemy mąkę, ekstrakt
Made By Mom And Sonmoim blogu serniki na zimno, ale taki pieczony tylko przeze mnie, bez pomocy innych :) - to pierwszy raz. Sernik to zmora moja była. Kiedyś już dawałam przepis na sernik przekładany , ale w tamtym przypadku byłam tylko obserwatorem. Nie robiłam go wtedy. A dzisiaj mój! :D Na święta Bożego Narodzenia! :) Składniki: na ciasto 150 gramów margaryny Kasi 2 jajka(...)część ciasta, które wcześniej odłożyliśmy, wałkujemy i rwiemy "łatki", które układamy na wylaną masę Wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy 55 minut. Po tym czasie wyłączamy piecyk i trzymamy sernik jeszcze 5 minut w środku Wyjmujemy, studzimy, zjadamy :) Na święta - jak znalazł! Sernik jest niesamowicie puszysty. Smacznego! :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSerniki są ciastami, które uwielbiam. Ten nowojorski chodził już za mną od dłuższego czasu i śmiało można powiedzieć, że jest to mój debiut w jego przygotowaniu. Wszyscy zachwycali się jego smakiem, teraz i ja dołączam do grona smakoszy owego sernika i śmiało mogę rzec, że to jeden z lepszych serników jakie jadłam. Jest delikatny, a kompozycja czekolady świetnie(...)było grudek. Polewę wylewamy na gorące ciasto i wkładamy powrotem do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie, uchylamy drzwiczki piekarnika. Na gorący sernik wykładamy krążki czekolady. Sernik pozostawiamy na około 30 minut w piekarniku. Sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin wówczas jest najlepszy. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidyniowo-cynamonowy serniczek* nadziany kajmakiem z polewą kajmakową*budyniowyA co znalazłam dzisiaj na targu? Milka OREO!! Nawet nie wyobrażacie obie mojego zacieszu gdy ją zobaczyłam :P
More food, love and dreamslodach., Doskonale kontrastuje z ich słodyczą. Dziś zapraszam na sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem. Połączenie karmelu z rabarbarem to idealne zestawienie smakowe. Natomiast do zrobienia dołu sernika wykorzystałam zdrowe ciasteczka jęczmienne z siemieniem lnianym firmy Sante . Posiada ona w swojej ofercie ponad 200 produktów, między innymi, mnóstwo suszonych owoców, produktów zbożowych, kasz, nasion i ciasteczek właśnie(...)rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody rabarbarowe Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem Proporcje na tortownicę o średnicy 23 cm Składniki Karmelizowany rabarbar: 500 g rabarbaru 100 g cukru Spód sernika: 180 g ciasteczek jęczmiennych
Kulinarne przygody Gatitybyły bez pestek..) Najważniejszym elementem przepisu jest odcedzenie jogurtu, dzięki temu pracuje się z nim jak z serem. Smak ciasta wyborny a kalorii znacznie mniej niż w tradycyjnym serniku. Jogurtowy sernik czy też może jogurtownik ;-) ? Polecam nie tylko tym, którzy liczą kalorie bo sernik jest pyszny! Składniki: Spód: 225 g mąki razowej (np. orkiszowej, pszennej) 150 g zimnego(...)odsączyć z kompotu - najlepiej na sitku. Jajka lekko ubić trzepaczką, dodając stopniowo cukier puder. Nie należy ubijać zbyt energicznie bo wtedy do masy dostanie się zbyt dużo powietrza i sernik nie będzie potem równy. Dodać odsączony jogurt, wymieszać masę łyżką lub trzepaczką. Wsypać mąkę. Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół i nożem zeskrobać z niej ziarenka. Dodać wanilię
maniapieczeniaciasto bez pieczenia, które robi się wyjątkowo szybko. Doskonałe dla osób nie mających piekarnika czy miksera. To bardzo stary przepis, który pochodzi z zeszytu babci. Możemy łatwo modyfikować smak sernika – np: budynie zmienić na smakowe (np. kokosowe), a wiórki zamienić np. na suszone śliwki namoczone w rumie. Wszystko zależy od naszej fantazji – ja podaję przepis podstawowy, który(...)sobie jest pyszny. Sernik gotowany jest delikatny i po schłodzeniu przypomina mi w smaku lody. Jeśli nie znacie go to jest zdecydowanie warty uwagi. Sernik gotowany na herbatnikach: 1 kg mielonego sera (może być z wiaderka*) 4 ekologiczne jajka 200 g masła (1 kostka) 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (bez cukru
Poezja smakujego uroki. Jak Halloween to musi być z nutą strachu. Sernik jest z dodatkiem dyni czyli smak jesieni zachowany. Dla efektu wizualnego udekorowałam go czekoladową pajęczyną. Sernik dyniowy z pajęczyną SKŁADNIKI: Spód: 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru 130 g miękkiego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70 g rozpuszczonej czekolady 1 czubata szklanka mąki pszennej(...)Masa serowo-dyniowa 1 kg sera na sernik 1,5 szklanki puree z dyni (do przygotowania około 1kg świeżej dynii) 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 3/4 szklaki cukru pudru 3 łyżeczki cukru waniliowego 125 ml śmietany 30% 50 g masła Polewa 400 g śmietany 18% 3-4 łyżki cukru pudru 50 g roztopionej czekolady PRZYGOTOWANIE
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiserową układamy owoce – u mnie fileciki z pomarańczy, wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka będzie całkiem zimna delikatnie wylewamy ją na wierzch ciasta i ponownie wkładamy do lodówki do stężenia. Sernik na zimno z owocami, to bardzo popularny deser. Warto wspomnieć, że historia serników „sięga czasów starożytnych kiedy to grecki filozof Aegimus napisał książkę poświęconą sztuce wypieku tego ciasta (była(...)lada rarytas, jakim karmiono olimpijczyków, którzy zwyciężali w igrzyskach.” A w dzisiejszych czasach? Dla każdego – do kawy, herbaty… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Sernik na zimno z owocami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkokoniec tygodnia kawowego zapraszamy Was na sernik z nutką kawy i cynamonową pianką. Składniki na spód sernika: - 200 g mąki - 100 g masła - 80 g cukru - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki kakao Składniki na masę kawowo-śmietankową: - 1 kg sera białego mielonego - 2 szklanki mleka - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki oleju - 2 jajka - 4 żółtka(...)temperatury 190 stopni i pieczemy 60 minut. Pod konie pieczenia sernika zaczynamy robić piankę cynamonową. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier i cynamon. Pianę nakładamy na upieczony sernik i jeszcze wkładamy do piekarnika obniżając temperaturę do 150 stopni i pieczemy 15-20 minut. Smacznego
Kuchenne Wariacjecyklu zapraszamy na sernik gotowany z galaretką na herbatnikowym spodzie. Tego ciasta nie trzeba długo reklamować, gdyż broni się samo - jest pyszne i bardzo łatwe do wykonania. Sernik gotowany z galaretką SKŁADNIKI: 1 kg sera białego w wiaderku na serniki ok 40 herbatników (ilość zależna od wielkości blaszki i ciastek) 1 budyń waniliowy bez cukru(...)kwiatuszki i w środek suszoną żurawinę. Dwie galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody i wystudzić. Wystudzony sernik zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki. Sernik najlepiej zrobić dzień wcześniej i trzymać w lodówce. Z dwóch galaretek wychodzi dość cienka warstwa, więc można zrobić
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki