blendera to wystarczy zwykły mikser z ostrą nakładka do rozdrabniania, aby dobrze rozdrobnić ser. 2. Gotową masę serową przelewamy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 40 minut, następnie na wierzch wylewamy bezowo - kokosowa polewę i pieczemy jeszcze ok 10-15 minut. Po upieczeniu sernik odstawić do wystudzenia.Składniki na warstwę bezowo - kokosową(...)kokosu Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i miksujemy. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i łączymy razem z masą z białek. Masę bezową rozsmarowujemy na podpieczony sernik
Apetyczna babeczkaDzisiaj chciałabym Wam pokazać jak w bardzo szybki i prosty sposób możecie przygotować sernik z dyni. Ciasto prezentuje się wspaniale i okazale, ma wyrafinowany i subtelny smak(...)Czas przygotowania nie zajmie Wam więcej niż 15 minut, później już tylko czekamy aż się upiecze ;-).Jest to dobry przepis na niespodziewaną wizytę gości, czy to rodziny czy znajomych. Sernik jest przepyszny podawany na ciepło (nie tak jak standardowe serniki, które najlepiej jeść na drugi dzień).Zapraszam!SKŁADNIKI:- 2 słoiczki puree z dyni piżmowej
SMYKWKUCHNIsztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Wykładamy całość na wcześniej przygotowaną formę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni grzanie góra dół. Tak pieczemy sernik 15 min, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy go 90 min. Po upływie tego czasu uchylamy delikatnie wyłączony piekarnik na 15 min i wyjmujemy sernik. Studzimy(...)Należy pilnować aby nie przypalić karmelu. Następnie od razu dodajemy masło i śmietanę kremówkę i dokładnie mieszamy. Czekamy aż ostygnie i polewamy nim kawałki naszego sernika. Dekorujemy zgodnie z naszymi upodobaniami. Taki sos można przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce ok 2 tygodni. Tylko przed podaniem należy go odgrzać, ponieważ robi się bardzo gęsty
Malinowe Pocałunkidrobne kawałki pianę z 4-ech jajek ubić na sztywno żółtka, cukier, skórkę z 1 cytryny i sok utrzeć mikserem na kogel-mogel do masy jajecznej dodać twaróg na sernik, budynie, olej i dobrze mikserem utrzeć dodać ubitą pianę i posiekaną czekoladę, delikatnie wymieszać łyżką ciasto wlać do blaszki na markizy i piec w 200C około 40 minut(...)galaretki razem rozpuścić w 800ml gorącej wody na wystudzony sernik poukładać cząstki mandarynek i zalać tężejącą galaretką od razu posypać na galaretkę posypkę czekoladową i schować do lodówki na kilka godzin polecam pyszny sernik z galaretką........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękoniec dać ubitą pianę i delikatnie łyżką wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować masłem i tartą bułką na dnie blaszki porozkładać biszkopty i wlać sernik piec w 200C około 50 minut i zostawić w blaszce do wystudzenia na wystudzony sernik dać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody i powkładać do niej(...)kandyzowane owoce schować do lodówki na kilka godzin sernik jest pyszny i szybko się zjada......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępieczenia w trakcie mieszania i z 2 minuty mieszać wlać wystudzone roztopione masło i mieszać z 1 minutę tortownica 20 cm - wysmarować tylko masłem i wsypać herbatniki połowę sernika dać na herbatniki do reszty wsypać obrany agrest i łyżką wymieszać i dać na ciasto piec w 200C około 45 minut, sernik z blaszki wyjąć jak wystygnie sernik jest(...)smaczny, wilgotny a agrest delikatnie łamie słodycz sernika.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięZapomniany przepis na pyszny sernik... Wczoraj koleżanka córki poprosiła o przepis właśnie na ten sernik.., który robiłam jakiś temu ..Pamiętam , że przed wyjściem do pracy była cała blaszka -tortownica..a po powrocie zostało tylko tyle co na zdjęciu....Sernik był tak pyszny..i o mały włos nie zdążyłabym zrobić zdjęcia...córka wzięła na imprezkę z koleżankami.Przepis(...)oczywiście też.. Spód 200 g mąki pszennej 75 g cukru 75 g masła o temperaturze pokojowej 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie 500 g sera na sernik (chudego) 150 g cukru 2 łyżeczki aromatu waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku 100 ml oleju roślinnego 3 jajka 125 ml mleka skórki owocowe -mix Rozgrzać piekarnik
Moje domowe kucharzeniebarwnikiem. Dodać do pokroszonych ciasteczek, delikatnie wymieszać. Schłodzić w lodówce przez 30-60 minut.Po tym czasie krem przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki, wyciskać dekoracyjnie na sernik. Podawać schłodzony.Smacznego!Ja tym czasem zaczynam szykować się do mojego Halloweenowego wieczoru - już niedługo goście powinni być, a tymczasem mieszkanie wcale nie wygląda strasznie! Ech, trzeba było
Pożeraczka, czyli raz adobrzewymieszać je z budyniem, proszkiem do pieczenia i kaszką manną - wsypać do ciasta i krótką chwilę w robocie zamieszać ciasto tortownica 24cm - wysmarować masłem i obsypać tartą bułką - wlać sernik i piec z 45-50 minut, zostawić w uchylonych drziwczkach do wystudzenia czekoladę mleczną 100 gram z 1 łyżkją smietany gęstej 18% roztpić w misce na granku z gotującą(...)się wodą i polać wierzch sernika - zostawić do zastygnięcia sernik jest bardzo smaczny, wilgotny..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDzisiaj zdradzę Wam przepis na mój ulubiony sernik przez duże U :)) Przepis mam od mamy, zupełnie(...)zmieniałam, więc gdy go piekę od razu przypomina mi się dzieciństwo,a w szczególności Święta Bożego Narodzenia, bo wtedy mama zawsze piekła duża blache sernika a jego migdałowy aromat kusił niesamowicie... Teraz ja kuszę moich chłopaków tym pysznym serniczkiem, którym nigdy nie pogardzą:) A jaki jest Wasz ulubiony sernik? Forma 25x36cm Kruche ciasto:2 i 1/2 szklanki
Z miłości do słodkościborówki. Wyglądały tak zachęcająco, że szkoda by było ich nie wykorzystać, z drugiej strony włączanie piekarnika przy takiej temperaturze nie wydawało mi się rozsądnym pomysłem - idealnym rozwiązaniem był zatem sernik na zimno :) Mocno schłodzony (na krótko w zamrażarce) smakuje prawie jak tort lodowy.Składniki na spód:120 g herbatników60 g masłaSkładniki na masę serową:800 g białego sera(...)reszty sera i dokładnie miksujemy.Na koniec do masy serowej dodajemy borówki, mieszamy i przekładamy do tortownicy. Wierzch wygładzamy łyżką, przykrywamy tortownicę folią i wkładamy do lodówki do stężenia.Gotowy sernik dekorujemy borówkami. Przed podaniem przechowujemy w lodówce.Smacznego!ciastkożercy
Ciastkozercywierzchu położyć biszkopty i na nie truskawki odmrożone lekko wciskając w masę piec w 200C około 45 minut i sernik zostawić na 5 minut z uchylonymi drzwiczkami sernik wyjąć i w blaszce zostawić do dobrego wystudzenia w odpowiedniej ilości cukier-puder wymieszać z sokiem z cytryny i polać po wierzchu sernika sernik oszukaniec jest po prostu pysznie
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: CIASTO KRUCHE: masło zimne 1/2 kostki, cukier 1/2 szklanki, sól - szczypta, jajka 2 sztuki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, mąka tortowa 25 dag, kakao 3 łyżki, SERNIK: jajka 4 sztuki, cukier 1/2 szklanki, kasza manna 1/2 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia - szczypta, ser biały 1/2 kg, olej rzepakowy 2 łyżki, żurawina suszona Royal Brand(...)masę serową tylko zmiksować do połączenia składników na ciasto kruche wylać masę serowa i na wierzch posypać kruszonką piec w 200C około 45 minut - zostawić w blaszce do wystudzenia sernika i wystudzony sernik wyłożyć na talerz i posypać cukrem pudrem sernik jest bardzo smaczny i szybko się zjada..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSerniki lubię w każdym wydaniu , ale ten z musem malinowym smakuje wyśmienicie. Porcja na małą blachę SKŁADNIKI 1 kg twarogu gotowy- wiaderko lub dwukrotnie zmielony 100 g serka homogenizowanego 5 jajek ½ kostki masła (100 g; stopione) ½ szklanki cukru cukier waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g herbatników ciemnych Mus owocowy:300 g malin (świeże/mrożone(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 °C i pieczemy przez ok. 80 minut. Możemy górę przykryć folią aluminiową jeśli się zbytnio podpieka. Studzimy w piekarniku otwierając drzwiczki. Polecam również:sernik z glazurą
W kuchennym oknie EwySerniki są lubiane przez wszystkich. Ten jest idealny do niedzielnej kawy - sernik z brzoskwiniami. Składniki: 1 kg tłustego zmielonego sera 8 jaj kostka masła ekstra 1,5 szklanki cukru cukier waniliowy olejek pomarańczowy1/2 puszki brzoskwiń garść rodzynek2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennejW malakserze ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo - na zmianę - dodajemy(...)dodajemy obie mąki. Całość przelewamy do miski. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Wrzucamy rodzynki i pokrojone brzoskwinie. Blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Sernik pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Upieczony sernik pozostawiamy jeszcze w uchylonym piekarniku na 15 minut i dopiero wtedy wyjmujemy ciasto.Smacznego
Salonik smaków