Przepisów na sernik nigdy za wiele. Uwielbiam serniki, przede wszystkim te ciężkie na prawdziwym twarogu, takie serniki, jak były kiedyś. Wprawdzie zawsze upraszczam
dom-agi.plNie każde ciasto musi być perfekcyjne, równe i z namaszczeniem udekorowane. Ten sernik jest koślawy: rośnie dramatycznie tylko po to, żeby już chwilkę po wyjęciu
Karo in the KitchenTen sernik oparty jest na przepisie Nigelli na serniko-brownie z malinami, ja jednak, jak zwykle zresztą, postanowiłam trochę go zmienić i dostosować proporcje do
Cooking MonsterJeden z ulubionych, kolejny wypiek kojarzący mi się z dzieciństwem. Sernik z brzoskwiniami to taki sernik , który Mama zawsze piekła na Święta, stanowił on
dom-agi.plcudnie udaje sernik czyli mamy PYRNIK. Ps. zdjęcia i próbę smaku robiłam, gdy ciasto było jeszcze ciepłe , ale po kilku godzinach masa idealnie się zwiąże. Składniki: masa: pół kilograma ugotowanych już ziemniaków 2 banany 200 g orzechów włoskich 100 g brązowego cukru jakiś aromat ja dałam ziarenka z 1 laski wanilii 50 ml wody po gotowanej ciecierzycy (wg mnie(...)drugą część ciasta. Resztki cista pokrusz i rzuć na górę. Picz ciasto około 50 miuut w temp. 180 C. Ciasto delikatnie rośnie ale w trakcie studzenia opadnie, jak to sernik Możesz udekorować ciasto posiekanymi orzechami i gorzką czekoladą, będzie jeszcze lepiej. Smacznego
greenscarfNadchodzi grudzień, to najlepszy czas aby pomyśleć o świątecznych wypiekach. Miodowniki i serniki lubi większość z Was i dziś właśnie pokuszę o takie takie połączenie dwa w jednym. Ciasto jest pyszne i najlepsze gdy dłużej poleży więc śmiało można upiec na dwa trzy dni przed świętami. Może śmiało konkurować z innymi słodkimi wypiekami. Polecam. Forma o wym 27/38(...)płynnej masy wsypujemy orzechy i mieszając gotujemy około 5-7 minut na wolnym ogniu aż masa zgęstnieje. Gorące wylewamy na drugie miodowe ciasto i wkładamy d nagrzanego piekarnika i pieczemy tyle samo co ciasto pierwsze. Upieczone wyciągamy z piekarnika i zostawiamy w blaszce do całkowitego wystygnięcia. Warstwa serowa: Wszystkie składniki do upieczenia sernika powinny mieć jednakową pokojową temperaturę
Wanilia i KardamonWalentynki tuż, tuż... Wiem, że kocha się przez cały rok, a nie tylko tego jednego dnia. Mimo wszystko uważam, iż każda okazja jest idealna
Di gotujePyszne naleśniki z serem, rodzynkami w rumie, zapiekane pod budyniem śmietankowym. Są obłędne! Składniki: na naleśniki : 500 ml mleka, 2 szklanki mąki, 2 łyżki cukru, jajko
Lena Gotujezajadałam się mieszkając we Francji. Można go też użyć do serników. Emilka bardzo polubiła jogurt w tej formie, zajada się takim z lodówki i mówi, że smakuje jak lody. Ona lubi bez dodatków, ja lubię coś dorzucić. A jako, że jest sezon na rabarbar proponuję Wam dodatek w postaci gotowanego w soku pomarańczowym rabarbaru z dodatkiem kardamonu i miodu
Cooking for Emilyzajadałam się mieszkając we Francji. Można go też użyć do serników. Emilka bardzo polubiła jogurt w tej formie, zajada się takim z lodówki i mówi, że smakuje jak lody. Ona lubi bez dodatków, ja lubię coś dorzucić. A jako, że jest sezon na rabarbar proponuję Wam dodatek w postaci gotowanego w soku pomarańczowym rabarbaru z dodatkiem kardamonu i miodu
Cooking for EmilyRobiłam już rurki z ciasta francuskiego na słodko wiec teraz wersja wytrawna. Rurki nadziałam masą twarogową w dwóch smakach-jedna z łososiem wędzonym a druga z
Monia miesza i gotujeTo jest bardzo stary przepis na serniczek, pyszny. Moja siostrzyczka przypomniała mi o nim. Buziak Masło, cukier,kakao, cukier waniliowy i wodę zagotować. Gotować 5 minut
Kuchnia Pokoleńpełnoziarnistymi uszkami. Dania główne Pełnoziarniste pieczone pierogi ze szpinakiem. Gotowane pełnoziarniste pierogi z kapustą i grzybami. Komosa ryżowa lub kasza jaglana ze szpinakiem, figami i tofu. Zdrowa kutia z amarantusa lub kaszy bulgur. Ravioli z ciecierzycą. Gołąbki wigilijne z kaszą gryczaną. Bigos wigilijny z orzechami i ciecierzycą. Desery Sernik na bazie tofu z makiem. Pierniczki. Śnieżne kuleczki fasolowe. Domowy
Przepysznik - BLW i nie tylkozimno, na ciepło, z owocami, z bakaliami i tych z makiem również dlatego bez zbędnego gadania zapraszam na moim zdaniem najlepszy przepis na seromakowiec lub jak ktoś woli sernik z makiem ;) Spód: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 margaryny 2 żółtka 1 łyżka wódki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto(...)jajek 1 jabłko 0,5 margaryny 6 łyżek kaszy mannej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki rodzynek 1 łyżka skórki pomarańczowej garść posiekanych orzechów włoskich szczypta soli Mak gotujemy z wodą. Następnie mielimy 2-3 razy (ja jeśli mam czas mielę 2 razy, jeśli nie tylko raz i też nikt nie skarży się z tego powodu). Oddzielamy żółtka
Cynamonowe szczęścieJest pyszny, kremowy i wprost nie można mu się oprzeć. Pięknie się prezentuje i szybko się go robi, ale jeszcze szybciej znika. Dzięki
Rozpustne gotowanieDziś przedstawię mój sposób na bardzo proste przygotowanie puree z dyni. W sezonie przygotowuję sporą ilość, dzielę w około 250 g porcje, każdą
Rozpustne gotowanieJakoś ostatnio natchnęło mnie na słodkości. Ogólnie lubię ciężkie ciasta, dużą ilość bitej śmietany lub kremów, czy serniki. Tym razem jednak miałam inną wizję słodkości
dom-agi.pl