serek wiejski - 1278 przepisów (strona:59/86)

Dżem dyniowo - pomarańczowy ze skórką 154

chia, skórkę i dokładnie mieszamy. Przekładamy do wyparzonych słoików. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Zjadamy z ulubionym pieczywem. Dżem dyniowo - pomarańczowy jest także smacznym dodatkiem do owsianki lub serka wiejskiego.  Inne przepisy z dynią w roli głównej oraz informacje o jej dobroczynnym działaniu można znaleźć w przepisach: Chleb dyniowy Krem dyniowy Pani Hokkaido z pieca

My Chcemy Jeść
Śledzik z porem i serkiem wiejskim 161

śledzia marynowanego w zalewie octowej 2 serki wiejskie 1 por (biała część) garść usiekanego szczypiorku 4 rzodkiewki sól pieprz Śledzie obrać ze skórki. Pora posiekać , dodać posiekany szczypiorek i pokrojone na plasterki rzodkiewki, przyprawić do smaku solą i pieprzem . Sledzia ułożyć w wymieszanej sałatce z pora. Udekorować krążkami pora i rzodkiewką. Podawać jako przystawkę lub na obiad z ziemniakami posypanymi

Gotowanie jest łatwe
Powidła śliwkowe z pomarańczą 130

czasie przegotowywania straci smak i aromat, ale byłam w błędzie! Konfitura jest lekko kwaśna, przełamana słodyczą i wyróżnia się smakiem pomarańczy. Jak na razie wypróbowałam z domowym chlebem i serkiem wiejskim, ale na pewno użyję tych powideł do świątecznych ciasteczek. Dodatkowym atutem jest piękny kolor, jaśniejszy niż tradycyjnych powideł śliwkowych. Mam tylko nadzieję, że ten kolor przetrwa dłużej :) Powidła śliwkowe

FitKot
Jedzonko do pracy 112

przygotowuje sobie sniadanie do pracy, mam jednak nadzieje, ze tych ktorzy tego nie robia - zainspiruje, a tym ktorzy robia - podsune nowe pomysly;)  Na pierwszy posiłek przygotowałam: Na śniadanie: Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem. Na lunch: Omlet z cebulka, zieloną papryką i pieczarkami, a do tego pomidorki koktajlowe. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #7 118

jedzenie regularnie, chyba ułożę jakiś grafik, co którego dnia, dzięki temu nie będę miała problemu z wymyślaniem i z brakiem jakichś składników ;) To chyba dobry pomysł, prawda? Śniadanie: Serek wiejski z ziołami, pomidorki koktajlowe Lunch: Spaghetti bolognese Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #10 126

bede miala problemu z podgrzewaniem dan. Ale to jeszcze nie w tym tygodniu. Dzis chcialabym pokazac Wam pyszna salatke z fasoli - smaczna, zdrowa i dietetyczna (bez majonezu;)). Polecam! Śniadanie : Serek wiejski z ananasem i curry. Żółta papryka na przekąskę. Lunch : Sałatka fasolowa - fasolka czerwona, fasolka "czarne oczko", ogórki konserwowane, koperek, odrobina soku z cytryny, czerwona cebula, sol, pieprz. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #21 133

Zapraszam na kolejny, tym razem już nieco wiosenny zestaw jedzonka do pracy. Śniadanie : serek wiejski z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i kaparami. Lunch : makaron z zielonym pesto i zielonymi warzywami gotowanymi na parze (brokuł, groszek, szparagi). Przekąska : krakersy. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #28 167

Też tak trudno jest Wam wbić się w normalny rytm pracy i obowiązków? U mnie z każdym wyjazdem, czy raczej powrotem, zajmuje to więcej czasu. Chyba się starzeję ;) Śniadanie: Serek wiejski z ananasem i przyprawą curry Lunch : Pieczone kofty z mięsa drobiowego z cukinią i koperkiem, do tego kuskus i sos jogurtowo - koperkowy. Przekąska : Banan Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #31 155

mnie wiosny nadal ani śladu, więc rozweselam się choć troszkę kolorami potraw. Dziś jest lekko, kolorowo i bardzo smacznie. Gorąco polecam ten zestaw, a w szczególności sałatkę ;)  Śniadanie : Serek wiejski z ananasem i curry. Lunch : Sałatka z ciecierzycy z tuńczykiem i marynowaną papryką, pietruszką i cebulką. Przekąska : Kiwi Smacznego

Codzienne Gotowanie
Najlepsza na przeziębienie - surówka z białą rzodkwią 243

wpływają na pracę mózgu Składniki: - 1 biała rzodkiew - 1 kapusta pekińska - 1 ogórek szklarniowy - pęczek rzodkiewki - pęczek szczypiorku - 40g łuskanego słonecznika - 2-3 łyżki wegańskiego (wkrótce przepis), dietetycznego z serka wiejskiego lub zwykłego majonezu - sól, pieprz Rzodkiew. myjemy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, odsączamy. Rzodkiewki myjemy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach, odsączamy. Ogórek myjemy

Be Fit Be Strong
Torcik śmietankowo- jagodowy 198

truskawkami, Deser z truskawkami , Jogurtowe placuszki z truskawkami , Kruche ciasto z truskawkami, Maślankowe ciasto z porzeczkami, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Śniadanie z truskawkami i serkiem wiejskim , Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą, Tarta bez pieczenia z ricottą i malinami , Torcik truskawkowy . Smacznego

paapilotkaa
Faszerowane pieczarki w sam raz na grilla 4149

kapeluszy pieczarek pozwoli nam stworzyć bardzo dobre i oryginalne danie. Zapraszamy do wypróbowania i eksperymentowania z faszerowaniem warzyw. Przepis Składniki: 12 dużych pieczarek 150 g gotowanej szynki 200 g serka wiejskiego, lub innego twarożku garść szpinaku, lub roszponki średnia cebula 2 łyżki oleju sól pieprz gałka muszkatołowa Niestety u nas o tej porze ciężko dostać świeży szpinak, dlatego zastępujemy

KasiaiKrzysiu.pl
Placki otrębowo-jogurtowe 161

patelnie nakładać łyżką porcje ciasta. Zmniejszyć temperaturę i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie na słodko z konfiturą, owocami, wytrawnie z serkiem wiejskim i rzodkiewką, łososiem lub na ostro z ajvarem

Atlas Smaków
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 158

warto kupować zupek chińskich i tych w proszku :) Owoce - koniecznie zaopatrz się w banany, mandarynki i jabłka - to błyskawiczna przekąska, idealna na podróż czy szybkie drugie śniadanie przed zwiedzaniem. Serek wiejski - otwierasz wieczko i możesz jeść prosto z opakowania, do tego np. 2 kromki chleba razowego i śniadanie mamy z głowy. Płatki owsiane - zalej ja wieczorem mlekiem, rano tylko dodaj

Powiedz dietom nie
Babeczki z pomidorkami koktajlowymi. 154

jajko 2 łyżki oliwy 100 ml jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany DODATKI: 100 g pokruszonego białego sera (u mnie klasyczny twaróg, lecz może być również odsączony na sicie serek wiejski, feta lub ser kozi) 1 posiekany ząbek czosnku garść pokrojonych ziół (u mnie szpinak, lecz można dodać również liście pokrzywy, szczaw, szczypior, bazylię, oregano lub startą, wraz ze skórką

Rozpustne gotowanie