serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:305/428)

Tort piernikowo-śliwkowy 201

jajka 3/4 szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody masa: 200 g śmietanki 30% 250 serka mascarpone łyżka cukru pudru nadzienie: 2 opakowania pierników Katarzynki w czekoladzie (po 60g) 250 g śliwek węgierek łyżka miodu dodatkowo: 100 g gorzkiej czekolady 3-4 śliwki łyżeczka miodu opakowanie

Mienta blog
Borówkowo poziomkowa pokusa 117

zachwycona a i miło na serduchu , że mogę im nadal dogadzać :) Składniki na biszkopt: jaja 6 szt cukier 2 łyżki mąka pszenna 6 łyżek Dodatkowo: śmietana 30% 600 g serek mascarpone 400 g cukier 2 łyżki borówki 300 g poziomki 300 g bezy najlepiej swoje upieczone tyle by starczyło na biszkopt w środek i na górę Biszkopt: Jaja ubijamy

Różowa kuchnia
Tort naleśnikowy 153

mleka roślinnego lub krowiego 300 g wody mineralnej gazowanej 320 g mąki pszennej 2 jaja szczypta soli Składniki na masę: 250 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 100 g serka mascarpone, schłodzonego 10 g cukru pudru nasionka z pół laski wanilii dodatkowo: jagody lub inne ulubione owoce Thermomix przepisy. Tort naleśnikowy.   Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w naczyniu Thermomix i wymieszać

Themo przepisy
Szybki deser, przepis gdy goście w drodze :) 231

małych słoiczków ) 1 opakowanie petit beurre ( 20 dkg ) 3 łyżki masła ( nie koniecznie ) 0,5 l jogurtu naturalnego ( u mnie 0% ) sok z 2 limonek 2 łyżki serka mascarpone ( akurat był w lodówce – nie masz ? nie szkodzi ) 2 łyżki cukru brązowego 1 mango * kilka listków mięty   *nie masz mango ? nie szkodzi – masz jabłko ? obierz drobno pokrój uduś

Kuchnia na wzgórzu
Rolada Cappuccino 177

proszku cappuccino o dowolnym smaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody 1 łyżka soku z cytryny Krem: 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki proszku cappuccino o dowolnym smaku Nasączenie: 3 łyżki likieru kawowego wymieszanego z 3 łyżkami wody lub 3 łyżki mocnej, posłodzonej kawy wymieszanej

Opowieści z piekarnika
OWOCOWY ŚMIETANOWIEC "RATAFIA" 240

chyba każdy wie. Tego smaku owoców lata nie da się zapomnieć i powracamy do niego co rok. ~~SKŁADNIKI~~ biszkopty okrągłe 1 mała paczka  śmietana kremówka 36 % 1 l. serek mascarpone 250 g. żelatyna 2 łyżki + woda do pokrycia żelatyny maliny 200 g. aronia 200 g.  brzoskwinie 3 szt.  cukier 4 łyżki + 1 łyżka te same

Kuchnia Paulettes
Porzeczkowiec 285

ubijać pianę dalej i dodawać żółtka. Ciasto wymieszać z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Przelać do formy. Piec 40 minut w 180 stopniach. Masa maślana : * kostka masła  * serek mascarpone  * 3 łyżki cukru pudru  Masło utrzeć z cukrem. Dodać mascarpone i całość wymieszać. Masa śmietanowa : * 500ml śmietany kremówki  * 2 łyżki cukru pudru  * 2 śmietan-fixy

Magiczne Życie Marty
Ciasto a’la malinowa chmurka 497

zgęstnienia galaretek. Tężejącą galaretkę wyłóż na kruche ciasto, wyrównaj wierzch i wstaw ponownie do lodówki. W tym czasie przygotuj krem: Krem: 500 ml schłodzonej śmietany 36%  250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru + gorzka czekolada  Wszystkie składniki umieść w misie miksera (oprócz czekolady). Ubijaj, aż do otrzymania gęstego kremu. Gotowy krem wyłóż na galaretkę, wyrównaj wierzch. Na koniec

365 dni dookoła kuchni
Beza Pavlova z kremem limonkowym 136

kremem limonko-wym.  Składniki: Beza 6 białek 300 g drobnego cukru 1 łyżka stołowa soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem 400 ml kremówki 30% 250 g serka mascarpone 400 g owoców 1 łyżka cukru pudru 1 limonka Wykonanie: Białka ubijamy mikserem i pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, mąkę, i sok z cytryny. Ubite białka przekładamy

W Moim Magicznym Domu
Truskawkowa rozpusta 169

obciążeniem, obniżyć temperaturę do 190ºC, wstawić z powrotem do piekarnika i piec dodatkowe 10 minut, do zrumienienia i wypieczenia spodu. Wyjąć, całkowicie wystudzić. Krem cytrynowy: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżeczki żelatyny w proszku lub 2 listki żelatyny 2 duże jajka 2 żółtka 160 g drobnego cukru do wypieków 80 g masła skórka otarta i sok wyciśnięty

Słodka Strefa
TARTA WIŚNIOWA – BEZ PIECZENIA 116

minut i tarta gotowa. Poprawa nastroju również gwarantowana! TARTA WIŚNIOWA CIASTO 140 g herbatników kakaowych 60-70 g masła 2-3 łyżki nutelli KREM 330 g śmietany 30% op. serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru FRUŻELINA 450 g wiśni mrożonych 3-4 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Herbatniki zblendować na miazgę, dodać nutellę

Pieguskowa Kuchnia
Tort wiśniowo owocowy 163

galaretki przezroczystej winogronowej Winiary 1 szklanka borówek 100 g malin 1 kiść winogrono jasne 3 wiśnie Krem wiśniowy: 40 dkg wiśni 1/2 cytryny 4 łyżeczki żelatyny 250 g serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 36 % 3 łyżki cukru trzcinowego poncz: 1/2 szklanki wina białego 1 cytryna pozostałe: 1 słoiczek konfitury z czarnej porzeczki rurki waflowe 300 ml śmietany kremówki

wesoła kuchnia
Tort czekoladowy. 130

żeby składniki się połączyły. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 stopni około 30 minut. Składniki masę czekoladową : 750 ml śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone 150 g. czekolady mlecznej 5 łyżek mleka 2 płaskie łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w rondelku dodając mleko, cały czas mieszać. Odstawić

Agusiowe smakołyki
Ptysie ze śmietaną 165

wychodzi 12-15 sztuk. Piec w 200stopniach 22-25minut. Po wystudzeniu przekroić każdego ptysia i przełożyć ulubionym kremem bądź śmietaną. U mnie tym razem śmietana 36% ubita (300ml) + serek mascarpone 400g + 2łyżki cukru pudru. Dla nieco zmiany smaku dodałam do śmietany dodatkowo 2 łyżeczki domowego syropu malinowego. Tak przygotowaną śmietaną przekładałam nasze ptysie. Jeśli ptysie miałyby postać nieco dłużej

W garach u Gosi
Rolada kakaowa z malinami 111

szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Składniki na krem: 200ml słodkiej 36% (ewentualnie 30) śmietanki 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 200g zmiksowanych malin Dodatkowo: ½ tabliczki czekolady deserowej Cukier puder do posypania wierzchu Sposób przygotowania: Biszkopt- Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania