serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:312/428)

Krem miętowy 131

Gęsty, pyszny krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! 🙂 SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 […] Artykuł Krem miętowy pochodzi

Domowe Torty
Malinowa chmurka z chrupiącą bezą 4108

szklanki wrzącej wody. Wystudzić, wsypać zamrożone maliny, wymieszać i tężejącą galaretkę równo wylać na wypieczone kruche ciasto. Schłodzić. Warstwa śmietanowa: 500ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Podane składniki ubić na gęsty krem, wyłożyć na stężonej już galaretce. Beza na górną warstwę: 3 białka ¾ szklanki cukru 3 łyżeczki

W garach u Gosi
OBŁĘDNY TORT CZEKOLADOWY Z KREMEM O SMAKU AJERKONIAKU I WAFELKÓW LUSETTE 340

temp 175 stopni C. Grzanie: dół + termoobieg. Ciasto studzimy całkowicie. KREM   SKŁADNIKI: - 150 g miękkiego masła - 300 g cukru pudru - 2 łyżki mleka w proszku - 2 łyżki serka mascarpone - 75 g ajerkoniaku - 2 wafelki Lusette smak czekoladowy - 1 wafelek Lusette o smaku mlecznym Masło ucieramy na puszystą masę mikserem. Masa musi być dobrze napowietrzona, dodajemy cukier puder

SMYKWKUCHNI
Karmelowe LOVE 290

dużo smaczniejsza. Krem czekoladowy (składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 1 mały słoik kremu czekoladowego do pieczywa (użyłam nutelli) – około 230-250g 200g serka waniliowego homogenizowanego (możemy zastąpić serkiem mascarpone) 50g masła w temperaturze pokojowej Masa śmietanowa: 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: około 400g herbatników (6 paczek) kakao bez cukru do posypania

Kocham Czekoladę
Czeko - ciacho 133

łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kakao 90 g czekolady mlecznej (tabliczka) 1 łyżka margaryny (do posmarowania blaszki) - krem czekoladowy ok. 200 ml śmietanki kremówki 36% 150 g serka mascarpone 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru - polewa: 3 łyżki śmietanki 36% 90 g białej czekolady (tabliczka) 3 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. W misce ubijamy białka

Alutka-Gotuje
Tort czekoladowy z malinami 146

powoli wmieszać do owocowego sosu (może być gorący), uważając, by nie wytworzyły się grudki. Schłodzić, by sos owocowy zgęstniał. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Krem malinowy: 250 g serka mascarpone frużelina malinowa Mascarpone i frużelinę przełożyć do naczynia, zmiksować na gładką masę.   Krem czekoladowy: 200 ml kremówki 100 g gorzkiej czekolady Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, wystudzić

Domowa cukiernia Ewy
Sernik czekoladowy z marcepanowymi różyczkami 139

czekoladowych ciastek z dziurką, 50 g roztopionego masła, 2 łyżki gorzkiego kakao Masa serowa:   500 g gęstego twarogu sernikowego, 500 g serka mascarpone, 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub pszennej, 1 i 1/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub 2 łyżki cukru wanilinowego, 1/3 szklanki (80 ml) śmietany 30%, 2 łyżki

Państwo Wojtczuk gotują
Ciasto z arbuzem. przepis na przepyszny sernik arbuzowy. 119

owoc jeszcze trwa, więc warto to wykorzystać i przygotować ten przepyszny sernik. Jak przygotować ciasto z arbuzem? Składniki: masa serowa: 600 g serka homogenizowanego  360 g serka mascarpone 200 g białek czekolady 5 łyżek cukry pudru 2 opakowania galaretki cytrynowej 200 ml gorącej wody 500 g arbuza galaretka arbuzowa 500 g arbuza 3 opakowania galaretki arbuzowej 250 ml gorącej

Pani domowa
Kinder Country ciasto bez pieczenia. 119

szybko jak szybko je przygotowałam.   Koniecznie zrób to ciasto jak najszybciej.  Przepis na ciasto Kinder Country. Składniki na ciasto Kinder Country. 400 ml kremówki 250 g serka mascarpone 2 białe czekolady (po 100 g każda) 2 mleczne czekolady (po 100 g każda) 200 g herbatników 4 szklanki płatków ryżowych w miodzie W pierwotnym przepisie była jeszcze szklanka cukru

Pani domowa
Czekoladowe ciasto z pure z buraka 168

dodać buraki, mąkę, przesiane kakao, proszek do pieczenia. Na końcu dodać olej. Wymieszać. Przełożyć do tortownicy i piec 45 minut w 180 stopniach. Na wierzch rozprowadzić polewę czekoladową lub serek mascarpone. Ciasto posypałam pudrem z czarnej porzeczki. Ale w sklepie ze zdrową żywnością, można kupić puder z buraka

AZgotuj!
Ciasto oreo z solonym kremem z białej czekolady 155

kostka roztopionego masła 200 g mąki pszennej Do przygotowania kremu :  Krem z ciasteczek oreo (25 szt * ciasteczka do ciasta a nadzienie do kremu) 1 biała czekolada 250 g serka mascarpone  szczypta soli gruboziarnistej Przygotowanie ciasta to nic specjalnie trudnego, jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystego kremu, dodajemy masło ciągle ubijając i roztopioną czekoladę, następnie przesiana mąka

Kuba Gotuje
Kiruche babeczki z kremem Nutella 227

natłuszczonych i obsypanych odrobiną mąki, wewnętrznych części foremek do babeczek (małe, 5cm). Pieczemy w temperaturze 200 oC przez około 15 minut (aż będą rumiane). Studzimy. Składniki na krem: 250g serka mascarpone 8 łyżek kremu Nutella (w temperaturze pokojowej) Składniki miksujemy. Ozdabiamy babeczki za pomocą rękawa cukierniczego z tylką ze wzorem kwiatka. Źródło przepisu na ciasto: Moje Wypieki

Słodkości na talerzu
Serniko-brownie (sernik+brownie) 178

śmietany 150 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa sernikowa: 250 g sera twarogowego z kubełka* (najlepiej ,,Piątnica" lub ,,Wieluń") 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru łyżeczka cukru waniliowego *Czasami bywa, że ser z kubełka jest bardzo wodnisty, rzadki, to wtedy należy przenieść go na sitko wyłożone gazą, przygnieść i zostawić

Kuchnia Łukasza
Sernik dyniowy 185

pieczenia, samo dno. Na papier wysypać masę, rozprowadzić po całym dnie, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: 750 g twarogu półtłustego 250 g serka mascarpone 2 jajka 2 żółtka 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej 190 g cukru 425 g puree z dyni 2 łyżeczki przyprawy do piernika

kulinarnyswiatdomi
Gofry z bitą śmietaną i frużeliną 157

dodatków to ogranicza Was tylko wyobraźnia. Ja przygotowałam gofry klasyczne, czyli z bitą śmietaną i frużeliną (użyłam gotowej – truskawkowej), ale będą równie pyszne ze świeżymi owocami, serkiem mascarpone, dżemem, kolorowymi posypkami do ciast i deserów, czy po prostu oprószone tylko cukrem pudrem. Skusicie się? :) Składniki (na ok. 8-10 gofrów): 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 duże jajka (w temperaturze

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania