trzeba razem podgrzać (nie zagotować) i gotową zimną już mieszanką nasączać blaty biszkoptowe podczas przekładania tortu. Krem z masłem orzechowym do tortu : 2 małe śmietanki 36% (400 g) 2 serki mascarpone (500 g) łyżka cukru trzcinowego 50 g miękkiego masła 200-220 g masła orzechowego (ja użyłem tego bez kawałków orzechów) Śmietankę ubijamy na sztywno z łyżką cukru
Kuba GotujeMoje Wypieki . Gorąco polecam, nie tylko na tłusty czwartek i życzę smacznego. A co jeszcze na tłusty czwartek u mnie na blogu? Tradycyjnie… i nie tylko: Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Pączki z budyniem Chrusty na winie Oponki z twarogu Churros z masą migdałową Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy
mojewypiekiinietylkoSkładniki na 6 pucharków: -500 g. serka mascarpone -660 ml śmietany 35% -6 łyżek cukru pudru -tabliczka mlecznej czekolady -ok. 60 sztuk biszkoptów okrągłych -4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej -4 łyżki amaretto Sposób przygotowania: Kawę zaparzamy w 2 szklankach wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Dolewamy amaretto i dokładnie mieszamy. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i mascarpone. Zmiksować na jednolitą masę
Magia jedzenia.niedawno imieniny. Uwielbia bezę. Zawsze znika w zastraszającym tempie. Lubię patrzeć jak smakuje:) PRZEPIS: białka z 5 jajek cukier/ksylitol 1 szklanka ocet jabłkowy 1 łyżeczka 1 łyżka mąki ziemniaczanej serek mascarpone 2 opakowania 2 łyżki cukru trzcinowego/ksylitolu laska wanilii 1 sztuka kiwi 4 sztuki alkohol 50 ml puder z czarnej porzeczki Bezę ubijamy- mieszamy długo ponad 10 minut w szklanej
AZgotuj!wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok 20 -25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 1-2 łyżki cukru pudru wykonanie: Mascarpone miksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy do mascarpone i miksujemy do połączenia. składniki
Domowy Smak Jedzeniaokoło 12 minut. Natychmiast po upieczeniu ciasto przełożyć na ręcznik papierem do góry, powoli zrywać papier, a roladę z ręczniczkiem zwijać wzdłuż dłuższego boku. Wystudzić. Krem czekoladowy: 200 g serka mascarpone 5 łyżek nutelli Mascarpone i nutellę przełożyć do naczynia, krótko zmiksować. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić. Wystudzoną roladę rozwinąć, usunąć ręcznik. Posmarować
Domowa cukiernia Ewydzbanuszek. Oczywiści nie mogło zabraknąć piknikowego koszyka i koca w kratkę. Całość jasno zielona i wykończona czerwoną tasiemką w białe kropki. W środku tort truskawkowo – waniliowy z serkiem mascarpone i bitą śmietaną. Powstał duży bajkowy tort i sama nie wiem, komu bardziej się spodobał dorosłym czy dzieciom. Pozdrawiam serdecznie
Mała Cukierenkasuchego patyczka. Pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy równe blaty. Pomimo że biszkopt był dość wysoki wycięłam 2 grube blaty. Składniki na krem: 2 opakowania dobrze schłodzonego serka mascarpone 4 żółtka 3 łyżki drobnego cukru do wypieków 300 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix Pozostałe: 500 gram malin zmiksowanych owoce na wierzch u mnie maliny, borówki, porzeczki
Życie zaczyna się w kuchniMINUT CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 20 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 WYMIARY BLACHY: TORTOWNICA O ŚREDNICY 21-23 CM. Składniki: Opakowanie ciasteczek "oreo" (176 g), 500 g serka mascarpone, 100 g masła (nie margaryny!), około 70 g gorzkiej czekolady, 2 opakowania cukru waniliowego. Przygotowanie: Ciasteczka k ruszę, dodaję masło, miksuję blenderem do uzyskania gładkiej masy. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4 Składniki: 400 g makaronu spaghetti, 250 g serka mascarpone, 3-4 żółtka, większy ząbek czosnku, 3 plasterki boczku, łyżeczka rozmarynu, sól, pieprz, 50 g tartego sera twardego (typu pecorino), odrobina oliwy, łyżka posiekanej natki pietruszki . Przygotowanie: Makaron gotuję al d ente. Boczek
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 250 g ulubionego makaronu, opakowanie serka mascarpone, opakowanie krojonych pomidorów, 2 większe ząbki czosnku, 2 łyżki masła, 2 pęczki szczypiorku, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotuję al dente. Szczypiorek drobno siekam, podsmażam na maśle. Dodaję pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę gotuję
JejKuchniatemperaturze pokojowej) 4 duże żółtka 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mocnej kawy 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody Krem śmietanowy: 250 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 2 opakowania podłużnych biszkoptów 1 szklanka mocnej kawy (wystudzonej) 3-4 łyżki likieru Amaretto 2 łyżki kakao Przygotować formę o średnicy 26 cm. Wyłożyć
Świat Ciastamiękkiego masła 220 g cukru 2 jaja 3 banany 260 g pszennej mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu wanilii Wierzch 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru garść orzechów włoskich Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, tortownicę dokładnie smarujemy masłem i oprószamy mąką 2. Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem, kiedy masa stanie
Słodki Kompromisbardzo przyjemny sposób rozpoczną lub zwieńczą dzień pracy. Składanki na 12 szt Czas przygotowania: 45 min + schładzanie Masa serowa 500 g twarogu trzykrotni mielonego 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 60 ml śmietany 36% 4 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej laska wanilii 250 g cukru Czekoladowy spód 70 g ciemnej czekolady 70 g miękkiego masła
Słodki Kompromis