arbuzowi jest również orzeźwiające. Jednym słowem doskonały deser do letniej kawy. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl cukru 2/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30 % 2 śmietan-fixy 4 łyżki cukru pudru 1/2 dużego arbuza 2 galaretki truskawkowe Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec
Smakołyki Asisferycznych i kolorowych bezików przygotowanych przez Małą Cukierenkę. Czego nauczą się uczestnicy szkolenia? 1. Przygotowania pysznego sernika z owocami na lato, bez pieczenia. 2. Wykonania kremu na bazie serka mascarpone. 3. Pracy z żelatyną. 4. Dekorowania ciasta przy użyciu rękawa cukierniczego zakończonego tylką. 5. Przygotowania pysznej i zdrowej przekąski. 6. Przygotowania żelu owocowego i udekorowania nim deseru. – Każdy
Mała Cukierenkalody nie będziemy wykorzystywać jajek. Z czego w takim razie przygotujemy nasze lody ? Bazowymi składnikami będą naturalny jogurt grecki i śmietanka kremówka 30 lub 36%. Możemy też dodać serek mascarpone, który jest tłusty i ładnie zwiąże masę lodową. Przyda się nam też skondensowane mleko słodzone lub, w niektórych przypadkach nieco cukru, jeśli nasze owoce nie będą wystarczająco słodkie. Teraz
Kulinarne przygody Gatitypieczenia Krem owocowy: 900g mrożonej mieszanki owoców leśnych 2 galaretki owoce leśne 2 łyżki cukru kryształu Diamant 150ml słodkiej 30% śmietanki Krem śmietankowy: 400g słodkiej 30% śmietany 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Polski cukier 2 łyżki soku z limonki Do dekoracji: 6 kostek deserowej czekolady 50ml słodkiej 30% śmietanki Perełki Malinki Kwiaty róży Sposób przygotowania w urządzeniu wielofunkcyjnym
Kuchnia w czekoladziebiszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia barwniki w proszku: żółty, różowy, niebieski łyżeczka naturalnego ekstraktu z pomarańczy na przełożenie: 250 g serka mascarpone 200 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru łyżeczka żelatyny dodatkowo: paczka podłużnych biszkoptów 150 g cukierków lentilki Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Nadal ubijając dosypywać cukier
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszklankach wrzącej wody. Wystudzić, wymieszać z malinami. Schłodzić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na zimny spód ciasta. Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć do miski. Zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Krem wyłożyć na całkiem stężałą galaretkę. Beza z migdałami: 4 białka, w temperaturze pokojowej szczypta
kulinarnyswiatdomiWitajcie, pewnie większość zna typowy włoski deser pod nazwą Tiramisu. Oryginalnie składa się z biszkoptów nasączonych kawą oraz masą z serka mascarpone co niestety jest dość kaloryczne. Dlatego postanowiłam pozamieniać kilka składników by był bardziej zdrowy oraz dietetyczny - nawet biszkopty upiekłam sama :) (bez glutenu i laktozy). Jedna porcja zawiera: 356,6 kcal
Health-Fit-LifeDESERÓW WYKORZYSTAŁAM: Owoce :czereśnie,brzoskwinie, galaretkę, rodzynki, słonecznik, serek mascarpone, jogurt naturalny, kruszonka z ciastek podpieczona na maśle
harrisapiekarnika i upuścić na ziemie z wysokości 30 cm, odstawić do wystudzenia. Krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 250 ml mleka 3 łyżki cukru 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżeczki żelatyny w proszku lub 2 listki żelatyny 40 ml zimnej wody Budyń ugotować z 3 łyżkami cukru według instrukcji na opakowaniu, ale w 250 ml mleka (zamiast
kulinarnyswiatdomipłaska łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1/2 opakowania mrożonego szpinaku Poltino sok z 1/2 cytryny Krem: 1 szklanka zmiksowanych truskawek 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 4 łyżeczki żelatyny 2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu Dodatkowo: 2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu 2 łyżki wody garść truskawek garść poziomek Wykonanie: Zamrożony
Kulinarne przygody Gatitybiałek 6 łyżek cukru 10 dag kokosu 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubijamy, następnie dodajemy cukier i mieszamy z mąką oraz kokosem. Pieczemy około 20 minut. Krem kawowy: 500g serka mascarpone 250ml śmietanki 30% 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 6 łyżek cukru pudru Wszystkie składniki dajemy do miski i miksujemy do momentu ubicia się na sztywno śmietany. Krem z chałwą
Via GustoSERNIK CZEKOLADOWY PIECZONY Składniki na sernik: Spód do sernika: 200 g biszkoptów 150 g masła 2 płaskie łyżki ciemnego kakao Masa serowa: 500 g sera twarogowego mielonego 500 g serka mascarpone 200 g śmietany 18% 1 1/3 szklanki cukru pudru 4 jajka 2 żółtka 150 g czekolady deserowej 50 g masła 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo
kolorowotorcikowocukrem. Rozcieramy palcami. Kruszonkę rozprowadzamy na truskawkach. Zapiekamy przez 10-15 minut, aż truskawki puszczą sok, a kruszonka będzie chrupiaca z wierzchu. Crumble można podać z lodami lub serkiem mascarpone. Zamiast mąki pszennej można użyć innej, zdrowszej wersji
Moja smaczna kuchniakąpieli wodnej.Wszystkie składniki zmiksować w malakserze na konsystencję mokrego piasku.Masą ciasteczkową wylepić dno i boki tortownicy.Wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Nadzienie 250 g serka mascarpone 500 g śmietany 18% nadzienie z ciasteczek oreo 5 g żelatyny 2 łyżki cukru pudru 100 g oreo z masą Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Żelatynę zalać wodą
Anielskie wypiekiWsypujemy wiórki oraz mąkę ziemniaczaną i ostrożnie mieszamy całość. Przekładamy do blaszki i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C Pianka truskawkowa: ok 500 g. truskawek 250 g. serka mascarpone 300 ml śmietany 30% 4 łyżeczki. żelatyny 3-4 łyżki cukru pudru 1/4 szklanki mleka opakowanie herbatników (u mnie kakaowe) Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia
Cynamonowe szczęście